HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantasztikus Négyes

<< < (401/411) > >>

talgaby:
Mármint azt akrtad mondani ugye, hogy TÖBBNYIRE ugyanazon tagokból állt? A LÉny már lépett ki (kétszer is talán) és lépett be Amazon, a Richards-házaspár is otthagyta őket egy időre (ekkor volt Kristály az F4 tagja), de állt már a Fantasztikus Négyes a következő tagokból is: Szellemlovas, Pókember, Rozsomák és a Hulk(!). Tehát annyira azért nem állandóak, mint gondolnád.
Ráadásul a mostani Civil War-ban úgy néz ki, hogy a csapat feloszlik, mivel nem egységesen foglaltak állást.

Punkológus:
Akkor végül is az Avengers alapötlete a JLA nyúlása volt, míg az F4-re csak annyi hatással volt, hogy JLA sikerének kompenzálására született. De ettöl fügetlenül az F4 egyik titka, különlegessége az, hogy egy családról szól. Mert itt is a tagok mindig állandóak voltak, nem úgy mint a JLA-ba vagy az Avengers-be. Ha jól tudom ez volt a legelső szuperhős család.

talgaby:
Akkor JLA-F4-Avengers:

A JLA először egy 1960-as képregényben, a Brave and the Bold #28-ban jelent meg, majd az év novemberében a sikerére való tekintettel megkapta a saját újságját is. Ezután nem sokkal állítólag golfozás közben Martin Goodman (a Marvel akkori tulaja) és Jack Liebowitz (a később DC Comics-ként elhíresült kiadó feje) elbeszélgettek arról, hogy miért lehet olyan népszerű a JLA, Liebowitz szerint az ok a "rakat szuperhős együtt"-ben keresendő, ez adta az ötletet Goodmannak, hogy ők is hozzanak létre egy olyasmit, de akkor még a Marvelnél nem volt elég hős, így Stan Lee, aki a feladatot megkapta, egy teljesen új bandát hozott létre. Ez volna az F4. Az Avengerst két évvel később már egy az egyben a JLA-recept szerint rakták egybe, a Marvel leghíresebb hőseiből állítottak össze egy csapatot, hogy hogyan, az már történelem, de itt olvasható, hála a fáradhatatlan Bosszúangyal-készítőknek.  

(és tényleg már történelem: a szüleim 4 és 5 évesek voltak az F4 megalakulásakor, nem semmi...)

Zaj:

--- Idézet ---És a JLA hatására nem a Bosszú Angyalait készítette Stan Lee?
--- Idézet vége ---
Nekem is így rémlik, de ez mondjuk nem jelent semmit.

Punkológus:
Nekem tetszik az, hogy Nyíl, már megszoktam  

Mikor kerítették elő megint az ötletett? Ez érdekelne.

És a JLA hatására nem a Bosszú Angyalait készítette Stan Lee?

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése