HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasztikus Négyes
Punkológus:
Mondom, nekem egyáltalán nem probléma, hogy itt kezdtettek. Sőt nagyon is helyeslem, mert tényleg ez a hős-koruk. Én örülök minden Marvel képregénynek. Igaz persze, hogy én a 60-as évek történeteinek a hangulatát szeretem legjobban, de egyáltalán nem fájlalom, hogy itt lett elkezdve és nem ott. A lényeg hogy végre van F4 és nemsokára úgyis jön a Galactus-per kezdete (Na jó, adig van vissza 9 nagyszerű rész).
Írtad Gabe, hogy nem szereted a szuperhősös képregényeket. Miért nem? Kiváncsi lennék rá, hisz az F4 neked is tetszik és ez egy tipikusan szuperhősös képregény.
Gabe:
--- Idézet ---Ja, lesz olyan rész, amiben megjelenik majd a híres, sokszor emlegetett Petúnia néni?
--- Idézet vége ---
Annyit elárulhatok, bár biztosan tudjátok hogy John Byrne a #293. részig vitte a sorozatot, és ez tudjátok mit jelent....
Tulajdonképpen azért kezdtük ott a "Vissza az alapokhoz" résszel, mert itt kezdte el írni és rajzolni is a részeket. A Visionaries(#232-293, 5 kötetben.) is így jelent meg. Azért az érezhető hogy letért az előző részek írányvonaláról, valószínűleg ezért választotta ezt a címet. Ha korábban kezdte volna, akkor mi is ott kezdjük, de mi kifejezetten az F4 aranykorszakát akartuk megcsinálni. Úgysem volt még sehol, (néhány részt leszámítva, amiért köszönet Kaine-nek) ezért úgy gondoltuk hogy rögtön belecsapunk a közepébe. A Széria "fényesítésére", foldozgatására lesz idő, de ha nagyon a korai részekkel kezdünk akkor az F4 szűzeket ( ) nem biztos hogy elkapta volna a "gépszíj". Sok helyen olvastam hogy az új kiadású képregények közül az Ultimate(Újvilág) F4-et nem kedvelik itthon, és ráadásul a film "sikere" sem lendít nagyot a potenciális olvasok lelkesedésén. Ők eleve előitélettel közelítenek a sorozathoz, a korai történetekre nem hiszem hogy rákaptak volna. Szerintem ha most meg tudjuk szeretettni velük, akkor a jövőbeni honosítóknak könnyebb dolga lesz a korábbi részek megkedveltetésére. Ha ez Byrne-nak nem sikerül, akkor a korai részekel való foglalkozás valószínűleg iszonyú nagy bukás lett volna. (szerintem, de én az átlagot nézem, de nektek valószínűleg jobb lett volna ha az első résszel indulunk (bár ez felvet egy másik problémát, --->nem mi foglaltuk le), csakhogy ez azért nagy munka ahhoz hogy csak páran olvassák el. Nem ledegradálni akarlak titeket, de a célunk az is hogy terjeszük egy kicsit az F4-et.)
És abból a bizonyos kátyúból már nem igen lehetne kivergődni vele, ergó ezért senki sem foglalkozna vele többé. Így nagyobb esély van arra - Byrne által is - hogy egy szép napon a teljes széria napvilágot láthasson, nektek is ez az érdeketek. Tekintsetek rá úgy mint az alapkőletételre egy komolyabb rajongótáborhoz, ami majd elhozzhatja azt az időt amikor magyarországon is elfoglalják a Fantasztikusok méltó helyüket a Pókember, és az X-men-ek melett.
Ehhez a következő két rész biztosan közelebb visz minket, mert azoknál már érezhetően kezd megmutatkozni Byrne nagysága. Ezt majd hamarossan ti is meglátjátok.....
Punkológus:
--- Idézet ---Nem tudod véletlenül,honnan lehetne ezeknek a scan-jét beszerezni? Nagyon jól el lennék velük.
--- Idézet vége ---
Passz, valami hubon biztos fent van.
--- Idézet ---Akkor gondolom Te a "Csodás Kvartett"-et se szereted...
--- Idézet vége ---
Na az már nekem sem tetszik, elég röhejes hangzása van, viszont a Nyíl egy eltalált dolog, mert emlékeztett a nyúl szóra is (igen, enyhe képzavar)
Na de akkor a képregények
A bevezetőben mindjárt volt 2 dolog, ami megfogalmazta azt a véleményemet, amin mostanában gondolkodtam. Az egyik, hogy miért csak az X-Mennél és Pókembernél történt meg a képregény-burjázás, miért csak náluk figyelhető meg a nagymértékü képregény-szaporulat. És én is arra a véleményre jutottam, hogy ha valaki angyalfan és van pénze, akkor valószinüleg F4-et fog venni. A Fenegyerek és Hulk pedig gondolom mindig kicsit népszerűtlenebb volt a töbinél. A másik pedig John Byrne szerepe. Őt leginkább Clearmont-hoz tudnám hasonlítani az X-Mennél, vagy Miller-hez a fenegyereknél. Ő volt az F4 legnagyobb írója Stan Lee után. Bár nehezebb megitélni így a szerepét, hogy csak az ő általa írt részeket olvassuk (ez nem panaszkodás), de a kis összefoglalókból kitűnik, hogy nem igazán volt magánélete a tagoknak. Meg az eredeti FF-t is jó lenee ismerni, mert akkor a címnek (Vissza az alapokhoz) is több értelme lenne. Ja és még egy észrevétel. Milyen gyenge kifogás volt ez a szöveg az erdeti boritókról?
Vissza az alapokhoz
Nekem ez a rész jött be jobban a kettő közül, lehetne akár tök átlagos, egyszerű résznek is mondani, mégis van benne valami ami megfog. Talán maga a történet egyszerűsége és a megkapó hangulata, ami az egyszerűség ellenére is megragadott. A rajzzal sincs problémám, illik a sztorihoz és Byrne-tól igazán nagy teljesitmény, hogy nem csak megírta, hanem saját maga rajzolta és ki is húzta a történeteit. (Kisebb érdekesség, ebben álnevet használ a kihúzáshoz). Magában a történetben tényleg a tudományosság és az ötletesség volt a legjobb. Bár Diablo nem nevezhető egy komoly ellenségnek. Kissé vicces volt, hogy a gonosz éppen ördögi terveit készíti és eközben a házinéni miatt kell agódnia. Frankie Raye feltünésének külön örültem, hisz belőle lesz majd... Jaa hoppá, itt "F4-szüzek" is vannak Akkor majd kiderül késöbb Gabe mondtad, hogy most értetted meg, hogy miért mondjuk Sue-t a legerősebb fantasztikusnak, de még csak most kezdi felfedezni magát
Ja, lesz olyan rész, amiben megjelenik majd a híres, sokszor emlegetett Petúnia néni?
Szívesség egy halottnak
Itt is kiemelném John Byrne munkásságát. Mindjárt a bevezetőben tökéletesen megtudja ragadni az ember figyelmét. Ez a rész azért tetszett kevésbé, mert én a fáklyát sohasem csipáztam, mindig is Ben bunkó humorát bírtam jobban, meg egyébként is szerintem Fáklya csak egy nagszáju hencegő. Ő is mindig poénkodik harc közben, mint Pókember, csak míg ezt Pókinál szerettem, adig a Gyufafejűnél ezt idegesítőnek tartom. Ettöl fügetlenül szakadtam a röhögésnél a Reeves poénnál, pedig hangosan én se szoktam gyakran röhögcsélni a poénokon, de ez nagyon ült. A Baxter épületen én is meglepődtem olyan hétköznapinak van ábrázolva és, hogy annyi ember van az aulájában. Egyáltalán mit keresett ott ennyi ember? (Nézétek meg azt a rajzot, mikor a pap meg Sue mennek fel a liften és Reed vizsgálja őket. Tök olyan mintha Sue rácsapna a pap seggére ) A legjobb ebben a történetben talán az epilógus volt. Erre nem számítottam és az egész történetet közelebb hozta, emberivé tette számomra.
U.I.: És ha bárki azt hinné, hogy Kalapácsfejnek csak szerencséje volt, mikor túlélte az eseményeket, azoknak mondom: a laposfejű már egy atomrobbanásból is visszatért már.
nickfury:
Fantasztikus 4-es - A John Byrne korszak
Borító: Mit mondjak? Szerintem semmi baj sincs vele.
Történet: Tetszet hogy az F4-et a 4-elem megtestülései akarták elpusztitani. De ami mégjobban tetszet az az volt ahogyan Reed rájött hogyan kell elbánni velük.
Diablónak anyagi gondjai lehetnek ha albérletben lakik. De ami mégjobban tetszet az az volt ahogyan Reed rájött hogyan kell elbánni velük.
Szívesség egy halottnak
Ez jobban tetszett. Lehetett látni az f4 egyik tagját amikor éppen nem egy világmentö küldetésen dolgozik. Fáklyát amúgy sosem bírtam, de az a mini ami fent van a hálozsákon róla kicsit megkedveltette velem.Észrevetétek hogy amikor johny megtudta hogy meghalt az a férfi( a nevére nem emlékszem) mosolyógva mondta hogy segiteni fog? Gondolom hogy nem volt jó barátja, de azért akkoris.
Fórdítás/ beírás. szerintem profi munka volt.
Amugy Reed és Sue közöt hány év korkülönbség van? Valahol még azt olvastam hogy Reed egyetemista évei alatt találkozott Sueval aki akkor 13-14 éves lehetett.
TOM1:
Amit Fairlight ügyében írtam, egyáltalán nem támadó szándékkal írtam, így mint ahogy mondtad, védelemre semmi szüksége És ezt még azelőtt írtam,hogy tudtam volna róla,hogy bármely oldal nagyszabású F4 magyarításba kezd,hiszen ezt mindvégig egész jól titkolták az illetékesek, így én még abban a hitben éltem,hogy jelenleg semmiféle F4 projekt nem létezik,csak utalgatnak rá. Természetesen a frissítés és a folytatások bizonyossága teljes mértékben megváltoztatja véleményemet.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése