HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasztikus Négyes
talgaby:
Tom DeFalco is sokat lendített rajta, de Byrne is csodát művelt a sorozattal. Ezt most már kijelenthetem, mivel elolvastam jópár korábbi részt. Byrne képes volt nekik magánéletet adni, ami elég nagy szó volt az előző korszak után. Itt lehetünk majd szemtanúi annak, ahogy az Invisible Girl Invisible Woman-né érik, és ekkor lett Sue - ahogy valamelyik számban találóan olvastam - a csapat szíve és lelke, az egész bandából a legjobb karakter (azóta is ő a kedvencem az F4-ből. Töb érzelmi töltést visz a képregénybe, mint a többiek együtvéve). Meg sose árt, ha az ember egy kicsit reklámozza önmagát, nem igaz?
Persze ettől még szorgalmazom a Spidertomos és a CoMoros megjelenéseket is. Hadd lendüljön be egy kicsit a dolog .
dr samson:
Az F4-nek nagyon örülök, bár még nem volt időm elolvasni. Viszont kainenal egyetemben, nekem is Tom DeFalcos sztorik a kedvenceim, olyannyira, hogy amiatt a két rész miatt kezdtem el gyűjteni az F4-et, ami kainenál fönt van. Nagyon megfogott a sztori! Amiket most elkedtetek sztorikat nem ismerem, de nmem régkezdtem el letölteni egy csomó régi sztorit és vannak köztük nagyon hangulatosak is (pl. Coming of Galactus), amik elsőre nagyon tetszenmek. Bár szerintem annyi szöveget én még nem láttam képregényben, mint ami azokban van!
kaine:
Örülök én is, hogy elindult egy kis F4, a méltatlanul kihagyott Marvel nagyágyú.
Én is próbálkoztam régebben, sőt, ketten most is csinálják a folytatást ahhoz a kettőhöz, ami már felment hozzám, csak nem túl gyorsan. A fordítás kész van, a beírás folyamatban. Én nem túl sok Byrne-féle F4-et olvastam, de bevallom amiket igen, azok nem voltak a kedvenceim. Én Tom DeFalco óta szeretem és gyűjtöm ezt a sorozatot, Byrne-től csak azokat vettem meg, amik a Titkos Háború után vannak, azokat is csak a She-Hulk miatt. 300 fölött már megvolt minden szám belőle, de olyan 10-20 részt folyamatosan ki lehet hagyni belőle és el is adtam őket. 356-nál jött Tom DeFalco és azonnal lökött egyet a dolgokon Aliciával és Lyjával. Onnan már minden rész érdekes és én annak idején arra az időszakra mondtam, hogy nem lehet abbahagyni, mert folyamatos a sztori. És nem csak a szappanoperája, hanem a története is. Ennek ellenére örülök nektek, mert így talán többen felfedezik maguknak ezt a sorozatot is, plusz azért én is szívesen olvasom el magyarul őket.
talgaby:
Nos, akkor én is felbukkanok, ha csak most az egyszer is, úgy őszig...
A Vissza az alapokhoz azért is kapta ezt a címet, mert tényleg vissza is ment oda. Ez a történet tipikusan "sztenlís" volt, átvezető lett az előző Byrne előtti és az ő alatta lévő idő között, a történet is ennek felel meg (előtte eléggé egykaptafás, hirtelen felbukkanós egyrészes történetek voltak, szinte semmi összefüggéssel, ráadásul alig violt benne magánéletük, ezt majd később emlegetik is sokat). A következő rész (Szívesség...) csak azt mutatta meg, hogy a Fáklya elmenne egy Pókember-sztoriba is. Utána már visszatérünk a szokott F4-es kerégvágásba, bár a következő történetük nem épp olyan lesz, ami feltűnés mentes világmegmentésnek lenne nrvrzhrtő (egy igen naaaagy ellenfél jön el benne), de még két szám, és eljön a huszadik éves évfordulójuk, ahol egy igen régi ellenfelük tér vissza és nem éppen egyszerű csapdába csalja őket (az eleje tömény családi dráma). Frankie-ről meg majd a #238-ben fogunk érdekességeket megtudni (bár az előtte lévő számban érdekesen harangozzák be...)
Enyit az előzetesekről. Köszönöm a többiek nevében is a véleményeket, a hozzászólások alapján végre rájöttem,. hogy a "nova flare"-nek tényleg csillaghő a magyar neve (most már az is lesz a továbbiakban). Byrne tényleg nagyszerű minkát végzett a csapattal, sok dolog fog még velük történni, nem fogtok unatkozni, az biztos. Remélhetőleg majd képes id leszek tartani a heti egy részt, de erre sajnos nem merném letenni a nagyesküt, tehát senkit se érjen cslódás, ha esetleg csúsznak majd néha a dolgok (azért igyekszem).
Ja, és igen. Reed-et sose fogom Nyílnak hívni a képregénybe, Ben is mindig "nyúlósnak" vagy "nagyagynak" fogja szólítani (egyébként meg ahogy elnézem, inkább a Lény a vicces gyerek a csapatban, kész élvezet fordítani némelyik szövegét, különösen amikor Reeddel beszélget).
További jó olvasgatást a nyáron!
(Ja, és az a két oldalas eredettörténet a Fantastic Four Annual 1991-ből származik, köszönet érte Latenight jó öreg, kicsit már haldoklófélben lévő oldalának)
regnar:
--- Idézet ---Amikor Reed labdává változik mi történik a belsö szerveivel?
nem lehet, hogy azok is ugyanúgy csavarodnak össze-vissza? bár nem voltam túl jó biológiából, de az mondjuk biztos, hogy ha nincs valami "szuper" magyarázat rá, akkor nem tudna sokáig úgy maradni
--- Idézet vége ---
Akkor neki egy gyomorgörcs nem kihívás
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése