HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantasztikus Négyes

<< < (385/411) > >>

Micho:

--- Idézet ---Ha jól tudom, akkor a végén azért nem halt meg Ego, majd úgy is kimagyarázzák, hogy miért nem.
--- Idézet vége ---
ezt már olyan természetesnek vesszük, nem?  

a beíró, Archie egyébként készül jónéhány beszólással ezzel a számmal kapcs, egy párat már hallottam belőle... kész

Punkológus:
FF 235

Ezt a részt kissé elkapkodottnak éreztem. Lehet, hogy Byrne már a következő giga számra készült, hisz nem kevés munkát kell elvégeznie egyszerre. Azért természetesen voltak benne villanások. Mint Ben folyamatosan morgolódó poénkodása. Meg ahogy szegény Reednek mindig csöndbe kell maradnia. "Ne most játsz idegenvezetőt, jó?" "Nem tudnál csak egyszerűen annyit mondani, hogy hű?" Ezzeken jót nevettem. Egyébként is megvolt a maga íze a sztorinak, ami jellemzi az F4-et, az űrbe mászkálós, áltudományos magyarázós, világ megmentős. Csak volt pár juk is a sztoriban. Volt az a jelenet, mikor a talajból egy hegy méretű Ego-fej emelkedik ki. rajz szerint nagyon jól megmutatja, hogy mennyire hatalmas, félelmetes ellenség. Aztán ezt a félelmetességet el is cseszték Ego szövegével: "Megtanultam használni a hajtóművet. Az én akaratomank engedelmaskedik. Az enyém!"  Na itt én majdnem lefordultam a székröl. Eleve nagyon nehezen sikerült azt a hajtóművet "megemésztenem". Folyton az járt a fejemben, hogy Ego nagyban küzd miszter G-vel és közben Thor rácsempészi a hajtóműveket és durr, irány a világűr. Nem tudom ezt az ötletett sajnos komolyan venni. Az álagy is érdekes volt. Én mondjuk felhőnek néztem. Az antitestek is érdkesek voltak, bár tudtam már róluk régebbröl is, de sajnos nekem úgy tűnt, hogy a megjelenésük inkább csak a búnyóra adott okot. Hogy ne csak negatív kritikát írjak, az elején nekem nagyon tetszett, hogy a visszaemlékezésben Skip-röl szó sem esett, hisz róla nem tudott az F4. Sajnos nagyon rákészültem arra, hogy megtudhatom Ego eredetét. Túl magas volt az elvárásom, mert kb annyit mondtak róla, hogy létrejött, mert létrejött. Úgyhogy nem értem, miért van arca, mire kell neki? És legföbbképen szakálla miért van??? És milyen nagy szerencse, hogy teljesen korrekt légköre van, amit az emberek is beszívhatnak. Ezzel szemben tetszett az, hogy Galactust Ego természetes ellenségének nevezik. Ebbe így ez elött egyáltalán nem gondoltam bele, pedig majdhogynem kibökte a szememet. Ha jól tudom, akkor a végén azért nem halt meg Ego, majd úgy is kimagyarázzák, hogy miért nem.
Gondolom a következő részben lehull a lepel a kis vörösről. Azt már várom nagyon  Azt hiszem TOM1 mondta még, hogy még mennyire konzervatív a rajz és nem liben föl Fankie szoknyája. Na most sem liben fel, mert nincs is rajta. (Tegyük hozzá semmi más sincs) És azt is hozzá tehetjük, hogy a nép nagy örömére    

UI.: az azért jó, hogy tök feleslegesen rohangáltak bent Ego fejében (???), hisz elég lett volna csak elvinni az ellemeket a gépéböl.  

Összeségében nem rossz, de az eddigiekhez képest ez nem volt annyira élvezhető. A kedvem ettöl fügetlenül nem ment el az F4-töl (mert hülye nem vagyok  )és várom folytatását. Hisz ha ez rosszabb rész, akkor a következő biztosan jobb lesz

Micho:

--- Idézet ---A következőt még nem olvastam, de már láttam hogy a végén jön a bolygópofa.
--- Idézet vége ---
és meg is érkezett

Frissülés!

•F4 - John Byrne Korszak (v1 235)

Gorgonita:
Elolvastam a kalapácsfejűről szóló részt. Egyrészt jó kis nosztalgiahangulatot teremtett ezekben a CW-s időkben. Itt még minden a régi, megszokott, ismerős logikátlanság -pl Lény és Fáklya túlliheget bunyója -és nem az új, szokatlan, ismeretlen logikátlanság tombol.  
 Poénosnak találtam, hogy régen mindig Spidey agyalt azon hogy az f4-re kellene hárítani egy-egy feladatot, és ettől nekem ő kevésbé profinak tünt. Itt meg pont fordítva Fáklya agyal azopn, hogy ehhez DD és Spidey jobban ért.
 A végén kissé gyengénelk érezrem a befejezést. Fáklya helyében én a dícséret dacára is inkább csak jobban fáztam volna, szembesülve a bünöző anyjának tragédiájával.
 Lehet, hogy ma már ezt a sztorit úgy írnák meg, hogy a tagnak nem volt más bűne, de akkor még nem merták bevállalni, hogy egy ártatlanul kivégzett ember történetét mutassák be, egy szuperhős képregényben. Így kissé elveszik a sztori lényege. Vagy lehet, hogy csak én érzem így.  
 Fáklya nyomozását is elég hirtelennek éreztem, és ezen keveset lendít hogy ő maga is beismeri, ez nem az ő terepe. Gondolom akartak valamit külön ő rá írni, de az alapötlet után kifogytak az ötletekből.
   De minden hibájával egyetemben visszahozta a Kandi-Lapok-os Spidey korszak hangulatát.  

A következőt még nem olvastam, de már láttam hogy a végén jön a bolygópofa.

Punkológus:
Hú de irigyellek téged, ember, hogy először olvashatod azt a sztorit, nem úgy mint mi, akik már ismerjük a poénokat és csak óvatossan, nehogy megnézd előre.

Nyúlós: szerintem Reed-et azért nem érdekli, mert ő elsősorban tudós. Biztos, hogy van benne egy kis felsőbbrendüségtudat, csak azt nem mutatja ki. Ezért nem érdekli annyira, hogy egyszerű hallandók lekezelik. (Már persze ha ilyeneket, mint a Lény, lehet egyszerű halandónak nevezni).

Újraolvastam a 234-est és van egy aranyos jelenet benne. F4 a rakétájukkal elhaggya a Földet és Skip bepánikol, hogy elmenekülnek és akkor már biztos vége a bolygónak  

Nem akarok erőszakosnak tűnni, szóval ha mégis úgy jön le akkor bocsánat, de nem hagy nyugodni a gondolat, hogy nem szereted a szuperhős képregényeket... de inkább küldök egy privátot, nem offolok itt.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése