HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasztikus Négyes
Punkológus:
No látom jól belemerültetek a Galactus per-be, de én még jövök egy gyors véleménnyel, tehát...
F4 241
Sajnos valamilyen színten ismételnem kell magam, hisz ez megint egy retrotörténet volt. Az első két oldalon még a megszokott Byrne hangulatu a történet, aztán hírtelen átvált az 50-es 60-as évek hangulatára. Nyíltan alkalmazza egy régi korszak elemeit. A történet fejezetekre bontása, a helyszínek és az események közötti gyors váltások (2 lap után már indulnak is szafariruhában a torony felé). Erre a részre is jellemző, hogy maga az F4 részvétele a történetben teljes egészében felesleges. Bárki lehetne ott helyettük: CIA ügynökök, afrika-kutatók, eltévedt túristacsoport, bárki. A lényeg az Afrika kellős közepén létező - hegybe bújtatott - római városra és uralkodójára van kihegyezve. Ami természetesen röhejes, de csak ha nem tudunk elvonatkoztatni korunktól. Ez szigorúan egy ötven éves ponyvatörténet, amiben nem kell a világmegváltó ötleteket keresni. Ez csak egy vidám kis szórakoztató rész, mely túlélte korát. Szerintem itt már a Galactus per-re készült az alkotó és gyorsan elötte bedobta egy ifjukorában megfogalmazódott ötletét (gondolom én). Minden esetre nekem nagyon bejött ez a sztori a városról, a liftröl, az UFO-ról, a páncélban felszívódott római katonáról. Aranyos volt a régi klisé bevetése is, miszerint a főgonosz elrabolja a hercegnőt, hogy arája legyen, de a szégyenlős Sue is bejött . (Na meg, hogy Fekete Párduc szerepeltetése egy az egyben teljesen felesleges volt ) .
Szóval éljenek a 60-as évek, éljen Byrne és természetesen éljenek a honosítók, akik gyönyörű munkát végeztek
UI.: A Frigyládás poén zseniális volt LOL
talgaby:
--- Idézet ---*mekkora láma vagyok, már hónapok óta emlegetitek ezt a sztorit, én meg mindig azt hittem, hogy egy bíroságon fog játszódni
--- Idézet vége ---
Hehe, anno én is... Micho világosított fel, amikor megkérdeztem, hogy mikor jön már a Galactus-per, mert már úgy fordítanám..erre közölte, hogy rég túlvagyok rajta.
--- Idézet ---hanem úgy mint a CW kapcsán, ott pár jelentéktelen hősöcske már meg is halt.
--- Idézet vége ---
A CW egy, az összes ismert földi Marvel-hőst érintő dolog, 20000 füzeten át. A Galactusper meg egy régebbi korszak egyetlen füzetben megjelent eseményszála, a jelentősége szerintem inkább abban van, hogy megölhették volna G.-t de mégse etették.. meg, hogy majd állítólag vmelyik későbbi részben Reed tényleg egy "bíróság" elé fog állni, és majd kiderül, mi is G. feladataa világegyetemben pontosan. (Azért mondom, hogy állítólag, mert jelenleg csak egy hosszabb Negatív Zónás történetfonalnál tartok.)
Gabe:
--- Idézetet írta: Peter P ---
--- Idézetet írta: talgaby ---Ezt nem egészen értem. Ha az eredeti kell, ott van a DC és tsai vagy van pár képregényes online oldal is.
--- Idézet vége ---
Úgy az eredeti, hogy amikor satírozzátok a képregényt gondolom valahogy "úgynevezett képjavításon" esik át.Mint amikor egy "Despeckle" opciót adsz az ACD See-nek.Akkor a vonalak gyakorlatilag "elfolynak".Ezt nem lehetne kihagyni?Mert nyomtatásban ezek nem szépek!
PLZ!!!
--- Idézet vége ---
Még szép, hogy nem lesz tökéletes , ha ilyen egyszerű volna nyomtatni a képregényeket, akkor nem kéne a magyarországi kiadónak kökemény pénzekért bérelnie az eredeti kiadótól a nyomtatáshoz szükséges cuccokat, hanem kifizetnék a jogdíjakat, aztán leszednék a dc-ről a scant .jpg formátumban, kipofoznák, és már mehetne is a nyomdába.
Ráadásul ezek a képregények max 300dpi-n vagy még kisebben vannak szkennelve, így papíron tényleg nem lehet valami nagy szám.
Viszont a képjavításnál a vonalakkal nem csinálunk semmit, (esetek 95%-ában) csak a színeket pofozzuk helyre, meg a sérüléseket tüntetjük el. Ha eredeti scant szeretnél látni, akkor nézd csak meg az oldalon is fentlévő Metal Gear Solid valamelyik részét. Abban tényleg csak a szöveg van átírva, semmi más belepiszkálás nincs. Nyomtatáshoz az is gáz lenne. Egyébként ezek a Byrne féle F4-ek reprintek, tehát mostani kiadások, így sok belepiszkálás itt sincs.
Jujj, majd elfelejtettem: Dórika, talgaby köszönet a képregényért
Gabe:
Nem tömeges mészárlásról beszélek, hanem úgy mint a CW kapcsán, ott pár jelentéktelen hősöcske már meg is halt. Itt is jó lenne valami hasonló. Most komolyan: ez lenne az F4 egyik legmeghatározobb epizódja? Annak ellenére hogy jó sztori, de az eddig honosításra került Byrne féle F4-ekből is van vagy 3 ami ennél sokkal jobban tetszik, és jelentősebbnek is érzem. Nem tudom mennyi van még vissza, de azoknak nagyon penge részeknek kellene lenniük, hogy azt mondjam: Ez igen, ez a képregény-történelmnek egy nagyon szépen csillogó ékköve.
Olvasson a franc Ultimatet (mármint a magyarul papiron megjelenteken kívül), már így is alig látom át azt, amit jelenleg olvasok, minek belekezdeni egy újabb nagy volumenű dologba? Minden képregénynél lehetne jobbat találni, így ilyen alapon naphosszat olvashatnánk. Arról ne is beszélve, hogy nem a hírós képregények a kedvenceim, így csak az F4 meg a régebbi pókok (azok is vállogatva) kerülnek terítékre nállam (talán nekifekszek a BA-nak is). Főleg mostanában, hogy belemélyedtem pár igazán komoly cuccba egy honosítás kapcsán, de ez egyelőre titok ... Ja és persze transmetro forever
Viszont amennyire belemegyek az F4-be, azt szeretném maximálisan megtenni, ezért is vállaltam el pár régi részt a CoMoron (önreklám: F4 #4 és #5 ), így érdekel az egész, sőt, a Galactus Per* sem dobta vissza a lelkesedésem, de azért többet vártam. Úgyhogy kiváncsian várom a választ az angyalos dologra is (Tehát, hogy a 'csába is van ez a Bosszú Angyalai esete Tony Starkal pontosan?)
*mekkora láma vagyok, már hónapok óta emlegetitek ezt a sztorit, én meg mindig azt hittem, hogy egy bíroságon fog játszódni
Peter P:
--- Idézetet írta: talgaby ---Ezt nem egészen értem. Ha az eredeti kell, ott van a DC és tsai vagy van pár képregényes online oldal is.
--- Idézet vége ---
Úgy az eredeti, hogy amikor satírozzátok a képregényt gondolom valahogy "úgynevezett képjavításon" esik át.Mint amikor egy "Despeckle" opciót adsz az ACD See-nek.Akkor a vonalak gyakorlatilag "elfolynak".Ezt nem lehetne kihagyni?Mert nyomtatásban ezek nem szépek!
PLZ!!!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése