HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasztikus Négyes
talgaby:
Igazság szerint eredetieket könnyű volna megszerezni, de direkt vannak reprintből honosítva. Sokkal könnyebb beírni őket, hisz a scan nem rossz minőségű, a képeket se kell retusálni, szóval elég hálás munka (Gabe mesélhetne az ellenkezőjéről a Vörös Sonja kapcsán...)
Peter P:
--- Idézetet írta: Gabe ---
--- Idézetet írta: Peter P ---
--- Idézetet írta: talgaby ---Ezt nem egészen értem. Ha az eredeti kell, ott van a DC és tsai vagy van pár képregényes online oldal is.
--- Idézet vége ---
Úgy az eredeti, hogy amikor satírozzátok a képregényt gondolom valahogy "úgynevezett képjavításon" esik át.Mint amikor egy "Despeckle" opciót adsz az ACD See-nek.Akkor a vonalak gyakorlatilag "elfolynak".Ezt nem lehetne kihagyni?Mert nyomtatásban ezek nem szépek!
PLZ!!!
--- Idézet vége ---
Még szép, hogy nem lesz tökéletes , ha ilyen egyszerű volna nyomtatni a képregényeket, akkor nem kéne a magyarországi kiadónak kökemény pénzekért bérelnie az eredeti kiadótól a nyomtatáshoz szükséges cuccokat, hanem kifizetnék a jogdíjakat, aztán leszednék a dc-ről a scant .jpg formátumban, kipofoznák, és már mehetne is a nyomdába.
Ráadásul ezek a képregények max 300dpi-n vagy még kisebben vannak szkennelve, így papíron tényleg nem lehet valami nagy szám.
Viszont a képjavításnál a vonalakkal nem csinálunk semmit, (esetek 95%-ában) csak a színeket pofozzuk helyre, meg a sérüléseket tüntetjük el. Ha eredeti scant szeretnél látni, akkor nézd csak meg az oldalon is fentlévő Metal Gear Solid valamelyik részét. Abban tényleg csak a szöveg van átírva, semmi más belepiszkálás nincs. Nyomtatáshoz az is gáz lenne. Egyébként ezek a Byrne féle F4-ek reprintek, tehát mostani kiadások, így sok belepiszkálás itt sincs.
Jujj, majd elfelejtettem: Dórika, talgaby köszönet a képregényért
--- Idézet vége ---
Valójában nem hiszem, hogy ezek a képregények valaha is meg fognak jelenni magyarországon , szóval nem hiszem, hogy ártanék valakinek ha kizárólag magamnak kinyomtatom őket.Ha mégis megjelennének azonnal széttépem őket.Ígérem!
Én nem régiben letöltöttem egy F4 Giga pack-ot a netről, és abban elég jó minőségű scann-ek voltak.Nem reprintek.Ha kell szívesen a rendelkezésetekre bocsájtom.Akkor nem kell reprintekből dolgoznotok.Szóval még mindig reménykedem.
Punkológus:
--- Idézet ---Én csak azt vártam, hogy mikor fog kiderülni hogyan került ide az az UFO.
--- Idézet vége ---
Hát az csak úgy lezuhant ide, van ilyen... A Marvel Univerzumban ezresével történtek hasonló esetek
--- Idézet ---Hogy milyen telhetetlenek vagytok
--- Idézet vége ---
De hogyha eltenénk vele, akkor ki véleményezné fáradtságos munkátok gyümölcsét
talgaby:
Hogy milyen telhetetlenek vagytok...
Na jó, vicceltem. Köszönjük mindenkinek a dícsérő szavakat.
Sepi:
Szerintem is egy nagyon jópofa kis történet. Nem egy világmegváltó sztori, de néha kell egy-két ilyen lightosabb rész is. Én csak azt vártam, hogy mikor fog kiderülni hogyan került ide az az UFO.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése