HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantasztikus Négyes
Galamb:
Hát késve bár, de törve nem, ma elolvastam a Marvel Kalandok f4 első részét: tényleg látszik, hogy a fiatalabb korosztálynak van kitalálva, de könnyed kikapcsolódásnak pont megfelelt, ráadásul úgy éreztem, hogy ennek a címnek a hangulatát adták vissza a filmben. A honosító munka is jóra sikerült, egyedül az a mondat ütötte meg a fülemet, hogy "Rendbe fog Karrin jönni?". Szwsz jobb lett volna az, hogy "Karrin rendbe fog jönni?" vagy "Rendbe fog jönni Karrin?" De aztán lehet, hogy direkt írták így eredetileg is, mert érzékeltettni akarták, hogy Skrull túrista nem beszélni jól angol szóval befogom , és ezt leszámítva megint csak hálámat tudom kifejezni a honosításért !
pepo05:
Hát, én is terveztem egy hosszabb értékelést e kötetről, talán majd holnap.
De ezúton szeretném megköszönni gaby és Sepi remek munkáját. Úgy látom a képmester úr is egyre tevékenyebb részt vállal a honosításból.
talgaby:
Na igen, ezek a szép, hosszú véleményezések... az ilyeneket jó látni. Köszi szépen. És örülök, hogy tetszett.
Punkológus:
--- Idézet ---Ki tudja, lehet, hogy Byrne-nak balos nézetei voltak
--- Idézet vége ---
Amennyire tudom, nem csak neki. Félve mondom, de a Marvel-re jellemző a balos értelmiség hozzáálása. Nemrég írogattam Sosi-hoz, pár mondatot, hogy Lee hogyan tette le a garast a néger polgárjogi mozgalom mellett Joe Robertson képében. De jellemző az is, hogy Mark Millar-nak adják a Marvel egyik legfontosabb címét, a Civil War-t, aki köztudottan balos és nagyon szereti ezt nyíltan kifejezni a képregényeiben is.
--- Idézet ---De nekem azért tetszik igazán ez a történet, mert megmutatja, hogy egyes esmények milyenek a másik oldalról. Ezzel szerintem érdekes tükröt mutat a szuperhősök elé.
--- Idézet vége ---
Természetesen, nekem is. A politikai áthallásokat leszámítva, csak szuperhősképregényként értékelve is fantasztikus. Nagyon tetszik, hogy tényleg Fátum gondolatai kerülnek bemutatásra és szakít azzal, hogy Fáti csak és kizárólag a gonosz szerepét játsza. Nagyon jól árnyalta a személyiségét, egy igazi mérföldkő a karakter életében. Ő is ember nagy hatalommal és -bár nála máshogyan, más módon- nagy felelőséggel. Hisz mi másért térne vissza az országába rendet rakni. Ezzel a résszel kivívta a szimpátiámat.
Sepi:
Hűha. Szép kis értelmezés volt ez. Valóban érdekes, hogy egy amerikai képregényben egy író valamelyest leteszi a garast a diktatúrák védelmében. Szerintem ebben az is benne volt, hogy változtasson azon az akkoriban elterjedt nézeten, hogy a diktatúrákban élők is olyanok, mint vezetőik. Valamint biztosan az is benne volt, hogy megmutassa, nem biztos, hogy minden nemzetnek tesz jót a hirtelen jött demokrácia. Ez talán egy kis látnoki képesség volt Byrne-tól, de nem akarok belemagyarázni ezt-azt a történetbe. Ki tudja, lehet, hogy Byrne-nak balos nézetei voltak . De nekem azért tetszik igazán ez a történet, mert megmutatja, hogy egyes esmények milyenek a másik oldalról. Ezzel szerintem érdekes tükröt mutat a szuperhősök elé.
--- Idézet ---Két hibát találtam egyébként: az elején nem szerepl, hogy konkrétan ki is szállnának a repülőből, hisz az előző rész végén Sue csak láthatatlanná tette, de ez elnézhető dolog.
--- Idézet vége ---
Ez a hiba nekem is feltünt beírás közben, mert elvileg maximum a láthatatlan hajó oldalának kellett volna nekiszaladnia a gyereknek, nem Fátumnak, de ezt el lehet nézni John bácsinak.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése