Üdv!
Jó régen jártam erre, elnézést is kérek, hogy nem voltam aktív az utóbbi időben. Pótolnom majd a lemaradásokat, de most reagálnék a két legújabb frissítésre.
"Túsz Héróért cserébe" Hát ez nagyon nagy történet, Sy Barry rajzaival, mondanom sem kell, hogy imádom!
Bár korábban már letöltöttem a KTN-ről, így megvan a gyűjteményben, de azért örülök, hogy felkerült ide is. De lehet, hogy újra meg fog történni, mert ahogy nézem, ez szép, feljavított változat. Ráadásul, akiknek ez még új, azok gazdagabbak lesznek a régi, Magyarországon megjelent számokkal is - úgy olvastam, lassan feltöltitek majd a Semic szériát. Nemes cselekedet.
Ami a történetet illeti, igazi Falk sztori. Fantom nem adja Hérót, de ad cserébe egy kis ízelítőt abból, hogy a régi dzsungelmondásoknak kőkemény alapja van.
Ráadásul visszaszerzi Diana-t, plussz még egy lovat. A kedvenc részem benne, amikor megpróbálják megfélemlíteni, és elkezdik pofozni. Mindhiába. A másik pedig, hogy a herceg feleségei hogy bepisilnek Fantomtól, aki, mint egy görög istenszobor, úgy jár-kel a csodálatukra.
A végén természetesen győzedelmeskedik és Hali herceg is megszégyenül. Képtelen vagyok megunni.
A harmadik legkedvesebb számom a magyar sorozatból. Nem árulom még el az első kettőt, mert hátha azt töltitek fel.
A "Fantom Bronxból" is tetszett. Persze elég komolytalan történet, de a kiskoromat juttatta eszembe, amikor egy kicsit én is szerettem volna Fantom lenni. Csinálni akartam egy múzeumot, tele családi ereklyékkel, régiségekkel, de aztán rájöttem, hogy a "kisebb" kincseskamrába nem tudnék mit tenni.
Volt olyan is, hogy összeírtam a Fantomról szóló mondásokat, saját krónikákat akartam csinálni, ezért leírtam nagyfater régi történeteit spirálfüzetbe, a suliban meg kis halálfejeket rajzoltam a padokra, jelezvén, hogy ott járt Fantom.
Na mindegy. Szóval jót mosolyogtam a Bronx-i sztorin. A Fantom gyűjteménybe, mint egy kis laza olvasmány, bőven belefér.
Üdv: Kang