Szerző Téma: Fantom képregények  (Megtekintve 639727 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #200 Dátum: 2006. Március 18., 17:53:51 »
OK kaine, I think it's time to translate Fantomen comics with your superb Swedish vocabulary  

Idézet
galen

what does that mean?!    
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 18., 17:57:21 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető kaine

• Hulk
Fantom képregények
« Válasz #199 Dátum: 2006. Március 18., 17:33:42 »
Idézet
Idézet
Hi, Andreas

It's funny because my first comics collection was the Spindelmannen, the Swedish Spider-Man series from 1978 to 1984.  I loved them. 
Really? So you can read Swedish?  
Not really.    I was ten when I got my first Spindelmannen (this was the 1978/7 with the Shocker and the Sandmannen). I just watched the pictures and tried find out what the story was.    
But when I became about 20 I bought a Swedish dictionary and I translated the 79/8 (Gröna Trollet and Gwen Stacy) with it. I'm a Spider-Man fan since that.  
I learnt about 200 words in Swedish from that story as like máste, bara, dig, bli, dej,  herregud   , honom,  jag, lánge,  nu, för, ocksá, senare, smált, svara, galen, tillbaka, och, toppen   , över, igen, tjejen, död, borde, mej, akta dej   . I remember just these now. But I remember the names of the Swedish supervillains.    Straffaren, Gamen, Smáltmannen, Sandmannen, Gröna Trollet, Skorpionen, Sjakalen, Varulven. It's all I think.  

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #198 Dátum: 2006. Március 18., 13:04:15 »
na akkor vissza a régi kerékvágásba... megjelent odakinn a legújabb szám!

Fantomen 2006/6

2 db klasszikus Lee Falk & Sy Barry sztorit tartalmaz

« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 18., 13:04:49 írta Micho »

Nem elérhető Archant

• Pókember
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantom képregények
« Válasz #197 Dátum: 2006. Március 18., 00:08:39 »
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet
na mit szóltok? teljesen ledöbbentem a srácon, ő az első külföldi HZs fan 

eh, en is kulfoldi vagyok...
wow, jól beszélsz magyarul!  
Attól h külföldi,attól még lehet magyar.Lehet h csak egy másik országban lakik vmiért azánt azért mondta h külföldi.Amúgy azon elcsodálkoznék h bármelyik külföldi megtanulná a magyar nyelvet  
poén volt  
jó poén mellé hülye komment kell mint az enyém
No fear, No Fail
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-12.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #196 Dátum: 2006. Március 17., 22:18:43 »
Idézet
Idézet
Idézet
Idézet

Attól h külföldi,attól még lehet magyar.Lehet h csak egy másik országban lakik vmiért azánt azért mondta h külföldi.Amúgy azon elcsodálkoznék h bármelyik külföldi megtanulná a magyar nyelvet  
  poén volt  

Nem elérhető Archant

• Pókember
    • http://halozsak.tlof.hu
Fantom képregények
« Válasz #195 Dátum: 2006. Március 17., 21:41:02 »
Idézet
Idézet
Idézet

No fear, No Fail
[img]http://sepi.extra.hu/banner/wwh-banner-12.jpg" border="0" alt="[LightningWorld] Image" /]

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #194 Dátum: 2006. Március 17., 20:22:32 »
Idézet
Idézet

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #193 Dátum: 2006. Március 17., 20:01:19 »
Idézet

« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 17., 20:01:45 írta Zerit »
gyengéd barbár

Nem elérhető Andreas

• R2-D2
  • *
Fantom képregények
« Válasz #192 Dátum: 2006. Március 17., 15:40:34 »
Idézet
Haha, Farekből előtört a magyartanár megint!          
Kérdezd már meg tőle, hogy svédül lefordították-e a Kőrbubit!  

Hi, Andreas

It's funny because my first comics collection was the Spindelmannen, the Swedish Spider-Man series from 1978 to 1984.  I loved them.  
Really? So you can read Swedish?  

Nem elérhető kaine

• Hulk
Fantom képregények
« Válasz #191 Dátum: 2006. Március 17., 15:38:54 »
Haha, Farekből előtört a magyartanár megint!          
Kérdezd már meg tőle, hogy svédül lefordították-e a Kőrbubit!  

Hi, Andreas

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Fantom képregények
« Válasz #190 Dátum: 2006. Március 16., 16:03:59 »
Hello Andreas,

Welcome here at our fan-site. It could be a good chance to learn Hungarian  

Vazzeg, azért ez nem egyszerű. Szerintem nem  volt még ilyen, hogy egy magyar honlapra és fórumra külföldi, magyarul egy kukkot nem beszélő ember is benézzen, és átverekedje magát egy totálisan vadidegen nyelv buktatóin, hogy hozzászóljon és méltassa az oldalt. Bár nincs közöm a Fantomhoz, de mint HZs tag nagyon büszke vagyok.
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 16., 16:24:58 írta Farek »
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető Spidáj

• Galactus
    • http://holnap
Fantom képregények
« Válasz #189 Dátum: 2006. Március 15., 23:03:57 »
Idézet
Hello all friends of the Phantom,
Hi Andreas

Welcome to the Sleeping-Bag Comics Fan Site  

...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #188 Dátum: 2006. Március 15., 21:58:33 »
Idézet
it would be fun to collect the whole series.(...) I have many friends who would be interested in these rare Phantom comics.
actually it's not an impossible mission... perhaps you will get the full run  I have spare issues from Fantom, some of them in near mint condition. Check your PM for the rest!

Idézet
A question

The Phantom was absolutely unknown for us... and the funny thing is the Fantom absolutely unknown for the young, present-day comicbook readers of Hungary.    (not counting the internet users, who are capable of downloading and reading the HálóZsák's Fantom-scanlations.)
That's why we're making the scanlations... though we know the ghost who walks never dies
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 15., 22:11:31 írta Micho »

Nem elérhető Andreas

• R2-D2
  • *
Fantom képregények
« Válasz #187 Dátum: 2006. Március 15., 16:45:10 »
Idézet
unfortunately we have no Fantom publications in Hungary for more than a decade   thus we had no other choice, we had to make unofficial translations (scanlations) for those hungarian fans, who don't speak english (from the australian Frew scans).
so, all of the HálóZsák's Fantom comics are unofficial, but if you intend to swap official Fantom issues, I'm all for it.
Well, I wish the Hungarian Phantom fans all the best with the scanlations.

I actually have a few Hungarian Fantom books, but it would be fun to collect the whole series. I believe there wasn't so many issues in total... A few years ago I had contact with someone from hungary (maybe even someone from this forum!) but I changed my e-mail address and lost his contact info...

I have Hungarian Fantom No. 2, 3, 6, 7, 8, 9, 10, 11 so I am interested mainly in all other issues. But should anyone have extra copies of these issues I am still interested. I have many friends who would be interested in these rare Phantom comics.

A question: Was the Phantom completely unknown in Hungary before the comic series from the 1990s, or had the Phantom been published in Hungary before, in some way?

Best
/Andreas

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #186 Dátum: 2006. Március 15., 14:49:45 »

Idézet
Hello all friends of the Phantom

Hi Andreas, it's good to see you around... and you're definitely a smart guy as you could register in our forum  we are a little community here, who like to read many different comics, of course Phantom comics as well. unfortunately we have no Fantom publications in Hungary for more than a decade   thus we had no other choice, we had to make unofficial translations (scanlations) for those hungarian fans, who don't speak english (from the australian Frew scans).
so, all of the HálóZsák's Fantom comics are unofficial, but if you intend to swap official Fantom issues, I'm all for it.

Idézet
It looked great (someone must have spent a lot of time with all those scans, although I could not make them work).

we have some server problems, and the download section doesn't work for a short time.  maybe it will be fixed on the first half of april. so try it later!

Nem elérhető Andreas

• R2-D2
  • *
Fantom képregények
« Válasz #185 Dátum: 2006. Március 14., 16:34:28 »
Hello all friends of the Phantom,

my name is Andreas Eriksson and I am a fan and collector of the Phantom. By pure luck I found the website http://halozsak.tlof.hu/main.htm with a Phantom 70th anniversary article. It looked great (someone must have spent a lot of time with all those scans, although I could not make them work).

I don't understand a single word of hungarian, and it was very difficult for me to find out how to register to this forum  

But if anyone has any questions about the Phantom in Sweden or wants to talk about the Phantom, you can e-mail me or start a topic about it here.

I am very interested in buying Fantom comics from Hungary, or exchanging it for Phantom comics from other countries. Please contact me if you can help me with this.

Excuse me if I didn't post this in the right place, but as I said I don't understand a word of hungarian...

Best wishes to all
/Andreas

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #184 Dátum: 2006. Március 04., 15:27:24 »
Idézet
Igazából eléggé el van vágva szerintem a vége szerintem hiányzik egy igazi befejezés.
sztem a szerver-kihagyás miatt akadozott a vége, csekkold le mégegyszer Brotan az "igazi" befejezésért

Nem elérhető Brotan

• Sólyomszem
  • *
Fantom képregények
« Válasz #183 Dátum: 2006. Március 03., 08:25:51 »
Sziasztok!
Nekem tetszetettek a napi képregények, bár február közepén vége lett a vasárnapinak is. Igazából eléggé el van vágva szerintem a vége szerintem hiányzik egy igazi befejezés.
A svéd borítók nagyon ott vannak, ilyenkor sajnálom, hogy nálunk Fantom elbúcsúzott annakidején.
Brotan

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #182 Dátum: 2006. Március 02., 20:19:59 »
Idézet
Szóval..hmm..az úgy volt...itt a gyónás ideje   
Vétkeztem.
megbocsátok bűneidnek  mérlegre tétettett vala mind a rossz és jó cselekedetid, s a jó javára billent az mérce

igazság szerint Falk egyedülálló volt a napi strip-ek írásában, bár jó fordítás is kellett hozzá anno a magyar Fantomban, hogy ne tűnjön furának az időnkénti szövegismétlés, ami a napi megjelenés miatt volt... ugye mindig visszautalt egy-egy előző képkockára, jelenetre. Nem gondolná senki sem, hogy pl a "Túsz Heróért cserébe" vagy a "Timpenni dobjai", "Hanta boszorkánya", stb sztorik amik megjelentek itthon, mind-mind napi képkocka volt eredetileg, mert tele voltak szöveggel, és részletgazdag képkockákkal illusztrálták... talán csak a strip formátumú panelek buktathatják le őket  (azt még hozzáteszem, hogy mi a már szerkesztett változatokat olvashattuk, némi képkocka kihagyással).
szóval nekem nem igazán jön be a post Falk éra, az új történetek alapján, amiket láttam. Ez a "Terror az operában" sztori volt Falk utolsó munkája, de ezt is már a felesége fejezte be, mert a vége fele meghalt a művész

+++

azt gondoltam, hogy mostantól mindig felteszem a legfrissebb skandináv sztori borítóját. Mindig a Fantomen kiadványt fogom majd bemutatni, most kivételesen a másik két ország borítóját is felteszem, hogy lássátok a különbségeket... nem sok van  szóval lehet majd a borítókról is véleményt írni

2006/5
Diana's Crisis part 5 - Phantoms of the Night

Fantomen (svéd)[/i]

Fantomet
(norvég)[/i]

Musta Naamio (finn)[/i]

« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 02., 20:21:54 írta Micho »

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantom képregények
« Válasz #181 Dátum: 2006. Március 02., 19:12:36 »
Szóval..hmm..az úgy volt...itt a gyónás ideje  

Vétkeztem.

Megmondom őszintén nekem a napi/heti képregények szépen elsikkadtak.. az ember egy idő után elfeledkezett róla (vagyis én), persze ez nem jelenti az, hogy utólag nem pótolta/ja.. Talán, ha a füzetekhez lettek volna csapva, vagy valami..
És be kell vallanom, hogy az utolsó pár részt(képsort) nem is olvastam - idáig.. Mondom, valahogy nem esett róla szó, aztán elfelejtődött (Mármint elfelejtettem, nem figyeltem, nem követtem), hogy vannak ezek is. Legalábbis nálam.
szóval mentség az nincs (ide valami pirulós smájli kellene)

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #180 Dátum: 2006. Március 02., 17:27:13 »
nemrég véget ért a (vasár)napi-Fantom képregény is az oldalon, hogy tetszett? sajnos a napi-Fantom érdeklődés hiányában mexünt anno, még a hardcore fanok sem voltak rá vevők    igazából nem is baj, mert azokba a pici bubikba kitaláni a szöveget, hogy beleférjenek, elég gáz volt... a munkaidő felért 2 skandinávval  a vasárnapi kalandokon még gondolkozok, azzal nincs ekkora meló... de őszintén, van értelme, hogy egy oldal megy ki egy héten? mondjuk ez a fajta eredetileg is így jelenik meg odakinn...   (bár belátom, újságból kivagdosni, és egymás mellé tenni egy mappába és gyönyörködni benne izgalmasabb, mint kattintgatni egy a honlapon)

Nem elérhető Galen

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #179 Dátum: 2006. Március 01., 16:32:16 »
Ki ez a J-ó P-asi ?

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #178 Dátum: 2006. Március 01., 16:16:21 »
üdv, újra megy a fórum! ki gondolta volna, hogy ilyen sokáig fog tartani a Fantom-ünnep?    

várom a véleményeket a képekről
« Utoljára szerkesztve: 2006. Március 01., 16:16:52 írta Micho »

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #177 Dátum: 2006. Február 21., 16:27:23 »
Idézet
Ez a két borító olyan, mint az este 8 és 9 közötti műsorrend a tv-ben. Az első 9 óra után megy 16-os karikával. A második 8-kor megy és erősen vágott   Amúgy a második az elsőhöz képest csapnivaló...
ez nagyon jó volt, sztem is így van   megkeresem az egyik kedvenc Fantom borimat, amin civilben van hősünk, de nagyon állat. és melléteszem díszpintynek milyen bénát raktak hozzá az ausztrálok

a sztori címe: Annihilate All Singh! (Halál minden Singhre!)

(no comment)

« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 21., 23:10:44 írta admin »

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantom képregények
« Válasz #176 Dátum: 2006. Február 21., 16:23:01 »
Ez a két borító olyan, mint az este 8 és 9 közötti műsorrend a tv-ben. Az első 9 óra után megy 16-os karikával. A második 8-kor megy és erősen vágott   Amúgy a második az elsőhöz képest csapnivaló...

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #175 Dátum: 2006. Február 21., 16:11:08 »
Idézet
Idézet
...nyugtasssatok meg, ahogy a mi ünnepi logónk a távolba tekintő Fantommal sokkal jobb lett  mert szerénytelenség nélkül én azt állítom... hogy igen   ...
háát, nem is tudom, én mikor először néztem a logót azt hittem, hogy 77 éves  
hehe  

na jó bevallom... legyen egy kis műhelytitok: először a logó tervezésénél elírtam, és valóban 77 volt  legnagyobb poén, hogy végig észre se vettem, csak Galen figyelmeztetett kb 1 héttel a megjelenés előtt, mikor odaadtam neki a Deviles borit retusra. de addigra már kész volt a koncepció, hogy a két számban fog állni a 1936-2006-os dátum, és ennek a fontnak a nullájába nem fért be... sőt hirtelen nem is találtam olyat, ami így nézett volna ki, így a hetes szárát meghosszabbítottam, nullát létrehozva ezzel    és tök elégedett voltam magammal, erre jön Zaj...    

borítókkal kapcsolatban még egy érdekesség: ugye említettem, hogy a skandináv sztorikat egy az egyben adják le az ausztrálok, angolra lefordítva, csak a borítót rajzolják újra (és az ő kiadásuk fekete/fehér). nekem szinte mindig jobban tetszenek a skandináv művészek által rajzolt borik, az ausztráloké néha olyan semmilyenek, amit regnar is megjegyzett az ünnepi frissben... általában csak kivesznek egy képkockát a sztoriból, és azt rajzolják meg nagyban, slussz. íme egy példa, felül a skandináv, alul pedig az ausztrál borija ugyanannak a történetnek... és mintha semmi közük nem lenne egymáshoz    Hogy miért mániájuk ez a borítócsere azt nem tom    (egy tippem van, hogy az aussie-knak a Fantom jelmeze "lila", a skandinávoknál pedig kék... és nálunk is ez foganasodott meg.)

« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 21., 16:11:31 írta Micho »

Nem elérhető Zaj

• Tejivó
  • HálóZsák tag
  • Asterix
  • *
Fantom képregények
« Válasz #174 Dátum: 2006. Február 21., 15:44:54 »
Idézet
...nyugtasssatok meg, ahogy a mi ünnepi logónk a távolba tekintő Fantommal sokkal jobb lett  mert szerénytelenség nélkül én azt állítom... hogy igen   ...
háát, nem is tudom, én mikor először néztem a logót azt hittem, hogy 77 éves
"Never say never again..."

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantom képregények
« Válasz #173 Dátum: 2006. Február 21., 15:38:06 »
Hát igen.. Fantom hangulata nem sok van...  Én is mint érdekességet említettem.

Logo ügyben én már voksoltam   az értékelésemben, látva ezt a logót, még jobban úgy érzem, hogy a TI logótok a legjobb.

Nekem is a második jön be legjobban, nagyon jól néz ki ez a narancsos-sárgás színhatás, és a figurák is jók.. ámbár ha jobban megvizsgáljuk Fantom nemesebbik felét (hátsóját) akkor mintha nem lenne egészen arányos a felsőtestéhez képest.. mintha hiányozna.
Devil viszont nagyon jól néz ki, kellően félelmetes.

Nem elérhető Micho

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Fantom képregények
« Válasz #172 Dátum: 2006. Február 21., 15:22:03 »
Idézet
a jövőben játszódik Phantom 2040 címmel.
háhá, ez bizony a Phantom 2040-es képregény és rajzfilm videojáték változata  érdekességnek elmegy a 2040-es dolog, ám sztem nem sok Fantom hangulata van.  köszi regnar

ígértem még borítókat:

a skandinávok úgy tűnik egész évben ünnepelnek, mert minden ezévi számukon ott a "Fantomen 70 AR" ünnepi logo, eddig 2006-ban 4 szám jelent meg (mert ugye ott kéthetente jön ki új   ) beteszem érdekességképp a borikat, nyugtasssatok meg, ahogy a mi ünnepi logónk a távolba tekintő Fantommal sokkal jobb lett  mert szerénytelenség nélkül én azt állítom... hogy igen  

nekem a második jön be amúgy a legjobban ezek közül!

Nem elérhető regnar

• Galactus
Fantom képregények
« Válasz #171 Dátum: 2006. Február 21., 13:43:07 »
Az általad említett játékot még nem találtam meg, de ismerek egy nintendos változatot, amely a jövőben játszódik Phantom 2040 címmel.

p2040-01

p2040-02

« Utoljára szerkesztve: 2006. Február 21., 13:48:10 írta regnar »