HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantom képregények
Micho:
--- Idézetet írta: rico74 - 2011. December 31., 11:31:33 ---Én eddig abban a hitben éltem hogy a klasszikus napi stripek nem a skandinávok munkái. (...) Valószínű inkább az lehetett félreérthető ahogyan én fogalmaztam. :-\
--- Idézet vége ---
a lényeg, hogy 1936-ban, Lee Falk elindította a legendát. Az évek során aztán több országban is közölték a napi sorozatát fordításban, napilapokban és gyűjteményes kiadásban egyaránt. Majd ezek az országok elkezdtek saját sztorikat gyártani Fantomról, amiben a legsikeresebbnek a skandináv "Team Fantomen" alkotógárda bizonyult, ahogy az előbb is írtam, hisz már majdnem az ezredik saját történetüknél járnak. Így Falk "Fantom univerzuma" mellett a skandináv univerzum tekinthető mérvadónak, ráadásul ők törekdenek arra, hogy kiegészítsék a Falkét. sőt, ahogy te is írtad, sokan a skandi sztorikat jobban kedvelik még Falk munkáinál is (ott a sok átvezető szöveg, és a háromkockás eredeti koncepció kicsit levon az élvezeti értékből).
--- Idézetet írta: Zerit - 2011. December 31., 11:45:40 ---Lehet azért, mert srácnak van öltözve? :nezze:
--- Idézet vége ---
én speciel el tudnék vonatkoztatni ;D
Zerit:
--- Idézetet írta: Micho - 2011. December 31., 11:18:28 ---szuper-buli :cool: érdekes, hogy jobb oldalt, a térdelő szőkére nem mozdul rá senki, pedig már nagyon akaaar... :hehe:
--- Idézet vége ---
Lehet azért, mert srácnak van öltözve? :nezze:
Linus van Pelt a Peanutsból
rico74:
Lehet hogy valóban én értettem félre.
Én eddig abban a hitben éltem hogy a klasszikus napi stripek nem a skandinávok munkái. :headscratch:
Én legalábbis azokat értettem az alapok alatt.
Pld. a Frew első számában D009 - The Slave Traders című sztori ment. /az egy másik kérdés hogy ezt követően még többször is leközölték különböző számokban ezt a sztorit. /
Ez viszont ha jó az adatbázis Norvégiában csak `83-ban a Fantomet 9. számában közölték le.
Márpedig eredetileg 1939 Jan 30 - May 6 között publikálták.
Valószínű inkább az lehetett félreérthető ahogyan én fogalmaztam. :-\
Micho:
--- Idézetet írta: rico74 - 2011. December 31., 09:58:35 ---Szeretném köszönetem kifejezni az egész éves heti Fantom szükségletem kielégítéséért. :worship:
Való igaz ez az év rengeteg újdonságot, meglepetést tartogatott.
--- Idézet vége ---
köszi az áttekintést, remek volt! egy kis helyesbítés:
--- Idézetet írta: rico74 - 2011. December 31., 09:58:35 ---túl messzire megyek de én ebből úgy látom a Skandinávok azok akik a legjobb sztorikat készítik még ha az alapokat Ausztráliában is rakták le.
--- Idézet vége ---
lehet, hogy valahol félreérthető volt, de az ausztrálok csak a skandináv sztorikat közlik újra, angol nyelven, fekete-fehérben. ugyan az ausztrálok is írtak néhányat, szám szerint ötöt, de a skandik idén a 868. saját történetükkel gyakorlatilag vernek mindent :D
--- Idézetet írta: Zerit - 2011. December 31., 10:20:59 ---Egyébként Fantom már bulizik, nem is akárkik társaságában.
--- Idézet vége ---
szuper-buli :cool: érdekes, hogy jobb oldalt, a térdelő szőkére nem mozdul rá senki, pedig már nagyon akaaar... :hehe:
Zerit:
--- Idézetet írta: Micho - 2011. December 31., 09:17:33 ---csak tudnám, hogy honnan szeded ezeket a baromságaidat ;) :lol:
--- Idézet vége ---
;)
Egyébként Fantom már bulizik, nem is akárkik társaságában. (Crepax műve)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése