HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Fantom képregények
Micho:
--- Idézetet írta: Thanos - 2013. Június 06., 23:42:30 ---az Abu Szaád Al-Haráviand-hoz tartozó szövegbuborék üres. Ez direkt kimaradt?
--- Idézet vége ---
ezek szerint kit elfeljtette javítani, vagy csak felmérést végez, hányan szólnak érte :cool:
--- Idézetet írta: matrixhv - 2013. Június 06., 23:31:04 ---Annak idején egyszerre jelent meg a Bobo és a Góliát - úgy rémlik, hogy az általános iskolába hozta be tanár, lehetett venni.
--- Idézet vége ---
nocsak, egy képregény-dealer :hehe:
igen érdekes volt mindkét sorozat, én nem tudtam választani, ezért mindkettőt kikönyörögtem valamelyik családtagomtól... ezek alapozták meg a képregény szeretetemet és a gyűjtőszenvedélyem. azokból is voltak albumok, amik kellemes emlékeket ébresztenek mind a mai napig. Bobóból a fekete lovas rémlik, Góliátból meg az időutazós, "az idő vasfoga" album volt felejthetetlen. abból még gimnáziumban is idéztem a haveroknak (be is kellett vinnem megmutatni), pár beszólásunk is született belőle ;D
--- Idézetet írta: Thanos - 2013. Június 07., 01:21:21 ---Most végeztem a harmadik résszel is. Izgalmasabb a történet, mint elsőre hittem!
--- Idézet vége ---
és még tovább gyűrűznek (szó szerint is a rejtélyek), ahogy haladunk tovább a történetben, illetve vissza a történelemben ;)
Jason Todd:
--- Idézetet írta: Micho - 2013. Június 06., 21:17:10 ---
--- Idézetet írta: Jason Todd - 2013. Június 06., 20:14:21 --- Aztán kiderül, hogy mi még Fantom kiadónagyhatalom vagyunk a körülöttünk lévő országokhoz képest.
--- Idézet vége ---
bizony, nincs szégyenkeznivalónk ;D
azért érdekes látni, mennyi helyre eljutott a Fantom... még a Fidzsi-szigeteken is kiadták, de vajon kinek ;D
http://www.schapter.org/wiki/Bera-Na-Liva
--- Idézet vége ---
Az Indrajal-os Fantomok is elég durvák. Nem tudom, azok saját készítésű, színezésű képregények vagy átvettek? Nekem kicsit handmade-nek tűnnek. :hehe:
Thanos:
Most végeztem a harmadik résszel is. Izgalmasabb a történet, mint elsőre hittem! A végén mindenre gondoltam, csak arra nem, hogy találnak egy tróntermet (vagy mit, gondolom annak kell lennie), természetesen koponyás trónnal a közepén. Ezek szerint - ha már az író ilyen merészen továbbgondolta a Fantom-legendát - az az első Fantom, akit a pigmeusok találtak meg a partra sodorva a kalóztámadás után, és aki esküt tett a kalóz koponyájára (eredetileg, és máig hittem, hogy a koponya szimbóluma innen ered), hogy harcolni fog mindenféle bűn ellen, és aki legelőször magára öltötte a Fantom jelmezt, már tudott arról, hogy Chris D'errant (természetesen a név beszédes, franciából fordítva vándort jelent; "vándorló szellem", "Walker" :cool: ) hasonlóan trükközött a ruházatokkal, és (bár még nem ismerem a történet folytatását, de bizonyára hozzá köthető a megtalált trónterem is) a koponyákkal díszített trón sem volt amolyan hirtelen jött ötlet ott a dzsungelben, hiszen a Halálfejes barlangban is egy éppen ilyen trón található. Szóval nem egyszerű a dolog. Mindenesetre szerintem ez nem baj, sőt, simán belegondolom ezt is az eredetibe; olvastam a krónika blogon, hogy vannak, akik lezártnak tekintik a Fantom "ügyet", és nem nagyon kedvelik ezeket az újításokat.
Thanos:
--- Idézet ---Thanos: te nem az ex-Kang vagy egyébként? ;)
--- Idézet vége ---
Pontosan így van. :)
Egy észrevételem, és kérdésem lenne. A Fantom kereszteslovag második részében, egészen pontosan a 8. lap negyedik képkockájában, az Abu Szaád Al-Haráviand-hoz tartozó szövegbuborék üres. Ez direkt kimaradt?
matrixhv:
Annak idején egyszerre jelent meg a Bobo és a Góliát - úgy rémlik, hogy az általános iskolába hozta be tanár, lehetett venni. Így ismertem meg. Én Bobo-s lettem: választani kellett, sokba került, úgyhogy akkoriban kimaradt Góliát. Gondolom akkor jobban izgatott a technológia vívmánya (teleportálásra képes távcső), mint egy ősember kalandjai. Nem vagyok ősember-ellenes :-) pár évvel később a Kockásban megszerettem Rahant és Tarao-t.
Ezek szerint a Fantom igen komoly nemzetközi próbálkozásokat tud maga mögött. A skandináv és az ausztrál kiadás mellett.
Hirtelen ez jutott eszembe a Bobó-Góliát témáról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Adoc-Semic
Vajon ha annak idején a Mandrake-ot is kiadták volna nálunk, és mondjuk a 25-ik Fantom számtól egybe lett volna a két újság (Bobó-Góliát, Superman & Batman mintájára), vajon hány számig mehetett volna még? Persze nincs semmi jelentősége, csak eszembe jutott a dolog. Így összevonva, "életben tartva" elég sok szám jelent még meg az adott újságokból.
Elnézést, ha nagyon off voltam.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése