HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (87/568) > >>

kit:
NYÁRI MENETREND

Kedves Fantom rajongók!

A tavalyi évhez hasonlóan a Fantom-szekció idén is egy bő két hónapos nyári szünetet tart. Erykánknak hála, a pihenő ideje alatt is folyamatosan frissül majd a Semic-részleg, valamint néhány vadonatúj történettel is jelentkezünk az uborkaszezon folyamán.

Köszönjük a tavaszi figyelmet és a fórumon tapasztalható növekvő aktivitást, ami remélhetőleg a továbbiakban is megmarad! A legközelebbi "menetrend szerinti" szám szeptember első felében várható, és a nagysikerű Kereszteslovag-szálat viszi tovább. Íme egy sokat sejtető morzsa a képregényből, ami fekete-fehérben érkezik majd:

SZEPTEMBERBEN JÖVÜNK!

SithLord:
Üdv! Köszi a Fantom titkos ügynök epizódot,P.Eryka, kit, Micho! :worship:
Na ez aztán változatos egy történet volt.Benne minden finomsággal,akció,horror,egy pici komikummal fűszerezve.És a grafika egyszerűen mesés!!!Nagyon tetszett!!

Thanos:
Jason Todd: Tudom, hogy nem állítottad az ellenkezőjét, s értettem is amit mondani akartál, viszont én csak hozzátettem a magamét, mintegy egyetértésemet kifejezve. :)

Talgaby: Nos, akkor a hasonlóság csak az lehet, hogy mindkettő álarcos hős. :) Kíváncsian várom a cikket, érdekes lehet.

talgaby:

--- Idézetet írta: Thanos - 2013. Június 19., 18:14:55 ---Eléggé hasonlítanak Zorroval, de ha jól tudom, Kane-ék merítettek is a kettős életet élő Don Diégo figurájából.
--- Idézet vége ---

--- Idézetet írta: Jason Todd - 2013. Június 19., 20:56:45 ---Batmanek olyannyira hasonló a karaktere Zorro-val, hogy mikor megölik a szüleit, a Zorro jelét nézték a moziban. Joker karaktere, pedig a Nevető ember című film főszereplője ( Conrad Veidt ) maszkjának leutánzása. A Filmvilág egy '89-es kiadásában, Koltai Ágnes cikke illusztrálva volt két képpel, az egyik a Vándorló szellemet ábrázolta, a másik egy Batman rajzot, ahol kísérteties a hasonlóság. Természetesen csak valami tévedésről van szó, mivel a képaláírás így szól: Bob Kane Batman rajzai 1939-ből. De a régi Semices Fantom 20. számában ( A delfin rejtély ) is megemlítik ezt a párhuzamot, illetve koppintást.
--- Idézet vége ---
Fordítok most egy cikket, kimegy majd a rovatomba. Tanulságos lesz. A lényeg, hogy Zorrónak köze sincs Batmanhez, ahogy Kane-nek se. Az alapja csakis az Árnyék volt.

Jason Todd:
Ha már Nolan, akkor a Memento, Álmatlanság, vagy a Tökéletes trükk. Az Eredet nekem egyáltalán nem jött be. A címével ellentétben nem volt benne semmi eredeti.  ;D
Batmanek olyannyira hasonló a karaktere Zorro-val, hogy mikor megölik a szüleit, a Zorro jelét nézték a moziban. Joker karaktere, pedig a Nevető ember című film főszereplője ( Conrad Veidt ) maszkjának leutánzása. A Filmvilág egy '89-es kiadásában, Koltai Ágnes cikke illusztrálva volt két képpel, az egyik a Vándorló szellemet ábrázolta, a másik egy Batman rajzot, ahol kísérteties a hasonlóság. Természetesen csak valami tévedésről van szó, mivel a képaláírás így szól: Bob Kane Batman rajzai 1939-ből. De a régi Semices Fantom 20. számában ( A delfin rejtély ) is megemlítik ezt a párhuzamot, illetve koppintást.
" Az életet, az emberséget, az erkölcsösséget, a becsületet egyébként sem lehet könyvekből megtanulni, de nem mindegy, milyen értékeket, üzeneteket, mintákat közvetítenek a filmek, könyvek, vagy ez esetben a képregények."
Ez egy nagyon bölcs mondás, de ennek ellenkezőjét senki sem állította.  ;) Viszont vitatható, hisz egyes könyvek pont erre nevelnek. Természetesen nem a Harry Potterre gondolok, ( de mivel minden generáció más, és a társadalom átalakulóban van az erkölcsi értékeket illetően, lehet hogy 20 év múlva már ez lesz az etalon. ) hanem egyes szépirodalmi művekre, Shakespeare például, vagy a Biblia, aminek elismerem jellemformáló hatását, bizonyos szintig építőnek is tartom, bár nem vagyok vallásos.
De szerintem nem értetted meg azt amit mondani akartam, az általad beidézett hozzászólásommal.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése