HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (568/568)

regnar:
Porthos most, hogy ezt mindenki előtt bejelentetted, lehet, hogy meg kell halnod.. túl sokat tudsz..    És egy ködös hajnalom arcodon egy koponyával találják meg majd testedet      

Spidáj:
Bajszos Fantom barátomnak üzenem hogy tudom ki ő    (ennél titokzatosabb fejet nem találtam   )
Annyit mondok hogy M-el kezdődik a neve    (mind a keresztneve és mind a HZS-s művészneve )

regnar:
Bocsi, hogy magam után, de ...

Fantom - A kolosszus titka.

Borító. Nekem nagyon bejön ez a fajta grafikai stílus. Jók a színek, és a figurák is. kicsit aránytalan a Fantom, de mégsem zavaróan. Nagyon jó borító, még háttérképnek is elfogadnám a gépemre.

Képregény. A megszokott rajzok, fekete fehérben. Igazából nincs mit mondani róla, azon kívül, hogy nekem nagyon tetszenek.

Történet. Megint egy újabb legenda, és rejtély. Kiskoromban is ezért szerettem a Fantom képregényeket, mert sokban találkozhattam rég elfeledett rejtélyekkel. A hatalmas kőszobrok meg amúgy is tetszenek, szóval az első pár oldal után éreztem, hogy ebben a történetben sem fogok csalódni. Annyira belemerültem, hogy komolyan mondom teljesen megtörte a lendületet, amikor búvárruhába bújt. Akkor döbbetnem rá, hogy teljesen elfelejtettem az olvasás, meg a nagy kőszobor közben, hogy ez a történet már egészen újkori.. (hiszen faxolnak benne - mint később kiderül). A történet kimondottan tetszik, bár a gonoszok megint elég bugyuták lettek. Ha én gnosz lennék és elkapnél egy maszkos embert, akkor miután megkötöztem simán lehúznám a fejéről, hgoy megnézzem ki is az...

BEírás. Szerintem jó lett, könnyen olvasható és követhető, jó a fordítás is, magyarosak a mondatok.

Összességében. Jöhet a következő rész, kíváncsi vagyok, hogy megtalálják-e a kincset.

regnar:
Jó kis meglepi volt ez a Fantom frissítés. Nekem régóta nagy kedvencem az álarcos hős.

Komolyan mondom élvezet volt olvasni ezt az első "részt".

A történet tetszett, Bár a vége felé kicsit kezdett vontatottá válni.. mindig újabb és újabb bonyodalom adódott, de azért nem mondhatnám, hogy leült volna. Egy ideig azt gondoltam, hogy semmi nem fog kiderülni a Fantom múltjáról ebben a történet-folyamban, hiszen erősen "in medias res" kezdéssel indít, a Fantom csak van, és senki nem tudja, hogy honnan jött. aztán, ahogy alakult a történet egyre több adalékot kaptunk a hősről. És ez így nagyon tetszett. Nem durr bele az arcodba, hanem szépen adagolva, beleépítve a történetbe, fenntartva a kíváncsiságot. Még nálam is sikerült elérnie ezt a történetnek, pedig pár Fantom történetet olvastam már.

Ezt az első töreténetet olvasva már érthető miért lett olyan népszerű a Fantom, mint történet. 1936-ot írunk. Kezd elmúlni a világválság sokkja, és újra teret nyer a 20-as évek őrülete. A csajok csinosak, és már sok téren egyenlő partnerei a férfiaknak, így talán nem meglepő, hogy kaptunk egy "tökös" női főszereplőt, ami ma már teljesen elfogadott, lásd pl Lara Croft. aztán a távoli tájak bűvölete. Aranykorát éli az afrikai szafari, az eleféntvadászat stb... szóval a történet ezt a modern elvágyódást is meglovagolja, a vad vidék, szigetvilág, őserdő, benszülöttek stb.. motívumokkal. Aztán a rejtett vázis a víz alatt. ez Verne óta az örök és klasszikus téma. És mind a mai napig megállja a helyét, és megmozgatja a képzeletet.

Az egész történet nem túl bonyolult, de van valami "bája". Emberek a főszereplők, igaz tisztán kivehetők a megfelelő karakter-típusok. Egyedül (már az 1936-os időponthoz viszonyítva) a főszereplőnő lóg ki a sorból..(egy kicsit) De a többiek a hős, gonosz, aljas, hűséges, áruló stb.. mind-mind jelenvannak.
Az erőszak nem annyira durva megjelenítésű, mint ahogy ezt ma megszokhattuk, és ez is tetszett. (ugxyanakkor a rosszfiúk a kor szellemének megfelelően kellően bugyutára sikeredtek.)

Ezek összessége szerintem egyenes út lehetett a sikerhez.

A képregény grafikailag kimondottan tetszetős, a fekete-fehér technika sokkal több arculatot tud mutatni, mint olykor a színes. A karakterek szépen megrajzoltak, egyedül szegény fantom lett néha kicsit "gnóm". - azaz aránytalan.

A beírás tetszett, de az elején elég sok a vesszőhiba, és van egy-két kevésbe sikerült, magyartalan mondat is. DE tényleg nagyon jó lett és követhető is.
Egy komolyabb hiba van benne.. A doki azt mondja hogy hetven éve látta a fantomot. ekkor a dátum 1886-lesz.(ahelyett, hogy 1866 lenne.) aztán pár oldallal később már 1866. Aztán a töreténet végén, már 1865-öt olvashatunk... (Ha az eredetiben is így volt, akkor bocsi)
Meg talán Devil lehetett volna Ördög...

Összességében Nekem nagyon tetszett, jó érzés volt elolvasni... Remélem annak ellenére, hogy a végén azt olvashattuk még nem érkezik, de foyltatódni fog a történet.. mert meg kell tudnom van-e légi flotta ....       (Ja, és jó volt Micho nevét olvasni a kredit-oldalon)

Troll:
a Fantom topikot megnyitom... ide fogom linkelni nemsoká a dokumentumokat, és lehet társalogni Lee Falk-ról is.
Uff.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése