HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (560/568) > >>

Micho:

--- Idézet ---Csatlakozom az előttem szólóhoz, én is ennek a sztorinak a másik felére szavaznék. Először, aztán persze jöhet a többi is! 
--- Idézet vége ---
akkor két szavazat eddig a Moonstone folytatására

őszintén szólva meglepne, ha valaki más is szavazna    (esetleg még Pedro...?) úgyhogy alighanem ez lesz legközelebb  

Joruto:
Csatlakozom az előttem szólóhoz, én is ennek a sztorinak a másik felére szavaznék. Először, aztán persze jöhet a többi is!  

regnar:

--- Idézet ---amúgy utólag ízlelgetve, nekem nem bántja különösebben a fülemet, de ez lehet embere válogatja 
--- Idézet vége ---

Úgy, ahogy mondja kedves Bajszos Fantom    Bár megvallom utólag már én sem tartom annyira "fületbántónak" (De valamibe bele kellett kötni, mert túl jók a munkák    )

--- Idézet ---különben milyen így olvasni naponta/vasárnaponta egy sztorit?
--- Idézet vége ---

A napi egyáltalán nem szokatlan, van mikor kihagyok több napot, és utána egyszerre adagolom. A vasárnapival sincs gondom, így a vasárnap dupla piros betűs, mivel a színes fantom tiszteletére még a napot is beszínezik a naptárban  

--- Idézet ---de ugye ez egy Fantom sztori, amibe próbáltak néhány újítást vinni, és mivel nincs új a nap alatt  tehát próbálták leporolni a legendát, és hasonló helyzeteket teremteni, mint amiket más képregényekből ismerhetünk, de úgy, hogy közben megmaradjon a régi Fantom-feeling is... véleményem szerint is sikerült nekik!
--- Idézet vége ---

Ez rendben is van, csak elsőre kicsit szokatlan volt ez az akció-Fantom. A Fantom-feeling az nem veszett el, az tuti. Teljesen lehetett azonosulni a főhössel, mint eddig.

--- Idézet ---melyik féle sztori folytatódjon legközelebb?
--- Idézet vége ---

Hááát  

A, B, C, D tétre, helyre, befutóra  

No, de komolyra. Én szívem szerint most a Moonstone folytatását elolvasnám, mert még "meleg" a történet, meg jó is, szóval azt így elsőnek.. persze ez az én véleményem.

Micho:
regnar, Joruto: köszi a hozzászólást    

örülök neki, hogy összességében nektek is bejött a Moonstone féle anyag. Nagyjából egyetértek a véleményetekkel...  regnar Megtorló hasonlatával kapcsolatban pedig azt gondolom, hogy persze ez a sztori amolyan átlagos lenne egy Punisher képregényben, de ugye ez egy Fantom sztori, amibe próbáltak néhány újítást vinni, és mivel nincs új a nap alatt    tehát próbálták leporolni a legendát, és hasonló helyzeteket teremteni, mint amiket más képregényekből ismerhetünk, de úgy, hogy közben megmaradjon a régi Fantom-feeling is... véleményem szerint is sikerült nekik! személy szerint én a legjobban a dialógusokat csíptem benne

--- Idézet ---Beírás. Most sem tudok mást írni, mint azt, hogy jól sikerült. Nem találkoztam nyelvi hibával, magyarosak a mondatok, szépen szerkesztettek, és csupán egy helyen olvastam kicsit furcsa szöveget. Amikor a gyerekek megkérdezik, hogy van Diana, akkor Fantom azt mondja: Elég rossz bőrben van.. Nekem ez kicsit furcsa. Olyan lelketlen, mintha nem is a gyermekek édesanyjáról beszélne.. Talán a "nagyon rosszul van", "nincs túl jól" "él, de súlyosan megsebesült", jobb lett volna, bár elég kicsi a buborék...
--- Idézet vége ---

ha nagyon akarom, még az ómagyar mária siralom is belefér :D
amúgy utólag ízlelgetve, nekem nem bántja különösebben a fülemet, de ez lehet embere válogatja  

--- Idézet ---Napi képregények. Természetesen követem a napi Fantomot is, a vasárnapi lassan kezd kibontakozni, most már kíváncsi vagyok ki az a férfi a vízben..
--- Idézet vége ---

ezt nem árulom el, de hogy honnan van a neve (Depaul), azt megmondom: szerintem ezt szivatásból választotta Graham Nolan, az író, mert Tony DePaul jelenleg a napi-Fantomok írója  
különben milyen így olvasni naponta/vasárnaponta egy sztorit?
Nemrég jelent meg egy TPB a Moonstone gondozásában, már Joruto-nak mutattam, a Graham Nolan Sundays #1 és #2. ezekben 4 db vasárnapi történet van gyűjteményes kiadásban.. szép lehet!

--- Idézet ---A napi képregény is kezd alakulni, abban azért volt egy pont ami rajzilag eléggé, hogy úgy mondjam - sokkolt. Amiokr a gyerekek beöltöztek "fantomnak". Hát a fejük eléggé aránytalan lett a testükhöz.
--- Idézet vége ---

sztem tök aranyosak voltak :D már vártam, hogy vki megemlíti őket, hogy néznek már ki a mini-fantomok  

--- Idézet ---A magam részéről én kíváncsian várom a folytatás(oka)t, és a klasszkus történetek mellett szívesen megismerkednék részletesebben ezekkel a modernekkel is!
--- Idézet vége ---
terveim közt van a többi történet közzététele is, csak előbb ezt még be kellene fejezni  erről jutott eszembe, hogy kicsit interaktívvá teszem a Fantomot, és megkérdezem, melyik féle sztori folytatódjon legközelebb? Ti dönthetitek el!  

A; Moonstone aktuális

B; Falk klasszikus

C; Marvel sorozat

D; Skandináv történetek

Csütörtök késő estig lehet szavazatokat leadni, hajrá

Joruto:
Üdv mindenkinek! Nem vagyok nagy fórumlakó, de FantoMicho nógatására újra itt vagyok, és erre keresve se találhattam volna jobb alkalmat, mint a Moonstone-os Fantom debütálása.  

Lássuk a képregényt! A fordítás és grafikai kivitelezés a már jól megszokott HZs minőség, Dórika és Micho ismét szuper munkát végeztek!

Micho felkészített előre, hogy "ez nem AZ a Fantom", szóval így kezdtem neki a történet olvasásának és azt kell mondjam nagyon megtetszett. Mint régi Fantom hívőnek, nekem is a klasszikus fekete-fehér (s leginkább a skandináv) sztorik állnak legközelebb a szívemhez, de ez a történet mégis nyújt valamit abból is, meg valami másat.

Szóval ilyen ha a Fantom találkozik a 21. századdal, ha bántják a "népét", ha életveszélybe sodorják a feleségét. Ugyanakkor jó volt látni, hogy bár a klasszikus történetekhez képest változtak az idők, néhány dolog mégsem változott, mint az Őserdei Járőrszolgálat vagy a pocakos Guran.
Kicsit féltem a lila ruhától, ami az amerikai történetek sajátja, de egy egészen jó átmenetet láthattunk a lila és kék között, ami nem volt egyáltalán zavaró. Ha emlékeztek a Marveles sorozat első részére, ott az egyik szereplő lilaruhás bohócnak titulálja Fantomot (purple - azaz lila szerepelt az eredeti szövegben), bár ott szerintem a ruhája határozottan sötétkék.    

A rajzokat először látva kicsit furcsának véltem, de a történet olvasása közben egész hamar "megszokta a szemem", a történet pedig élvezetesen megírt volt ami vitte magával az egészet. A "Tarzan egy kitalált személy, én élő legenda vagyok" vagy a szupermenes nyakkendő és ingletépés a merénylet után jól ellensúlyozta a kegyetlenséget, szóval a történet hangulata is teljességgel élvezhető volt.

A magam részéről én kíváncsian várom a folytatás(oka)t, és a klasszkus történetek mellett szívesen megismerkednék részletesebben ezekkel a modernekkel is!  
Összefoglalva: jeles, kérünk még!  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése