Szerző Téma: Fantom képregények  (Megtekintve 414599 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #80 Dátum: 2005. November 30., 08:52:05 »
Hmm.. a rajz nagyon király. De a tartalom.. háááát. Nem azt mondom, hogy nem olvasnám el, mert tuti, de hogy mi sülhet kibelőle?

Rövid fikcionális preview   :

FANTOM és SUPERMAN

Helyszín: Fantom dzsungele, a Halálfejes barlang előtt.

A benszülöttek éppen a Vándorló szellem tiszteletére rendezett ünnepséget tartják. Fantom meghatódva, lassan, és méltóságteljesen lépked követői, és hű barátai között a halálfejes, kőből faragott trónusig. Leül, fejét egy pillanatra lehajtja. Az őt körülvevők szeretete lassan körbefogja, beúszik ruhája alá, át testén egyenesen a szívébe. A maszk alatt apró könnycseppek jelennek meg. De nem gyengülhet el. Levegőt vesz, majd felemeli fejét. A tömeg ütemes kántálásba kezd.

-Fan-tom, Fan-tom, Fan-tom.

Ebben a pillanatban egy fényes kék csík hasítja ketté a ragyogó eget. A benszülőttek felkapják fejüket, hirtelen beáll a csend. Az égből lobogó köpenyű, markáns, izmos, és jóképű figura ereszkedik le. A törzs fiatal lányai csillogó szemmel súgnak össze. Az alak a trónus mellett ér földet. Fantom felpattan. A két férfi egy végtelenségnek tűnő pillanatig bámlja egymást, miközben a benszülöttek lassan pár lépést hátra húzódnak.

-Ki vagy TE? - kérdi Fantom, de még mindig nem hiszi el, amit látott. EGy ember, aki repül..

- A nevem Superman. Ahogy látom, te is álca mögé rejted kilétedet...- mondja a magas férfi, miközben végigméri Fantomot.

- A nevem Vándorló szellem. Mi szél hozott a területemre? Ha támadást fontolgatsz, tégy le róla, mert a törzs a védelmem alatt áll és... - ám ebben a pillanatban egy kisfiú rohan elő a törzs tagjai közül. Egyenesen Superman elé fut, nagy csodálkozó szemeit rámereszti:

- Bácsi, te tudsz jepülni? - kérdi a hitetlenkedő gyermek hangján.

- Igen, sőt sokminden mást is..

A fiúcska ekkor odafordul Fantomhoz.

-Ó, Vándojló szejjem. Te tudsz jepülni?

Fantom a kínos csendben pár pillanatig csak forgatja szemeit a maszk alatt, de belátja, nincs kitérő válasz..

-Öööö.... nem.-harapja el gyorsan a szót. A tömegben halk pusmorgás inul el.

Ekkor előrohan egy férfi, kezében lándzsával, és Superman felé sújt vele. Az acélember a másodperc ezredrésze alatt félremozdul, és a férfi elrohan a semmibe, majd elesik. A tömegből hangos "húúúú" szakad ki. A kisfiú csodálkozva áll. Arcára kiül a valamit nem értő, de azon erősen gondolkodó gyermek arckifejezése. Majd hírtelen gondolattól vezérelve lehajol, apró kezével megmarkolja a legnagyobb követ amit elbír és elhajítja. Egyenesen Fantom homlokát célozva vele. A zavarodott férfi jobb napjaiban talán reflexből elhajolt volna a kő elől, de most a két szeme között telibe kapta az "orvtámadás".

-Ááuuu, hogy az a jó... - szakad ki belőle a felkiáltás,amelyet még tiszta aggyal időben elfolyt és magában folytatja, ekkor szédülni kezd, fejéhez kap, érzi, szemei elhomályosulnak. A törzs rémülten nézi a dülöngélő hőst, aki némán, fejére szorított kézzel, de folytonosan mozgó szájjal kommentálja a történetket. Egyre nagyobb a mozgolódás a csoportban, egyre hangosabb a pusmorgás.

Az eddig a meglepődéstől a földön fekvő lándzsás férfi felocsúdik, és belevágja a lándzsát Superman hátába. Azaz csak vágná, mert az darabokra törik, amint a férfi testéhez ér. A tömeg hangos "húúúú" "hóóóóó" kiáltásokat hallatt, a lányok közül többen tapsolnak.
Fantom szemei lassan kitisztulnak, ám ekkor arra lesz figyelmes, hogy a kissrác leveszi hátáról játékíjját, és egy hirtelen mozdulattal elereszt egy nyilvesszőt. ami pontosan a vádlijában áll meg.
"Jajjj-jajjj-jajjj - te büdös köl... harapja el a szót a Vándorló szellem, miközben egylábon ugrálva, a fejbeveréstől még mindig szédelegve próbálja kihúzni a 2-3 centi mélyen a lábába fúródott kis nyílvessszőt.
A tömeg szinte egyszerre mozdul. Térdre vetik magukat Superman előtt, és miközben hajlonganak, hangosan kántálják:

-Su-per-man, Su-per-man, Fan-ööö-Su-per-man, Su-per-man..!!

A porig alázott, több sebtől vérző Vándolró szellem széttárja karjait, és fájdalmát feledve felkiált:

-Hé emberek.. Hahóó!! Itt a vándolró szellem! Ezt a kékruhás pojácát imádjátok helyettem? Hát nem emlékeztek a sok jóra amit tettem értetek? És Te! Te "S" betűs utcabetyár, hogy gondolod, hogy idejössz, és elrontod a biznyicenmet. Jól fizető, nyugdíjas állásom volt itt. Koszt, kvártély, minden ami kell. Életem végéig szóló szerződésem van a helyiekkel. Nem fogom hagyni, hogy kitúrj. - És a dühös Fantom elhatározta, hogy jól megmutatja ennek a palástos pojácának, mi is a rend itt a dzsungelben.
Ütésre emelte halálfejes-gyűrűs kezét, és lesújtott.

"Hmm.. érdekes. Ilyet még nem tapasztaltam. A bőre, mint a kő, a gyűrűm szétrepedt, és porrá zúzódott, sőt lehet, hogy a kezem is eltört, mintha betonba ütöttem volna" - villant át Fantom agyán a gyors gondolat, aztán megérkezett a fájdalom.

- Ájj, jáájj, aúúú, - Ordibálta, miközben féllábon ugrálva egyik kezét a homlokára szorítva próbálta másik kezét a hóna alá fogni, hogy csillapítsa fájdalmát.

A tömeg, amely eddig halkan figyelt, még hangosabb kántálásban tört ki.

-SU-PER-MAN, SU-PER-MAN!!!

A kisfiú aki Fantom végzetét okozta, lassan az akkorra már a halálfejes trónra rogyó férfihoz lépett:

-Vándojló szejjem. Mijért nem Vándojolsz tovább?

Kész, Fantomban egy világ omlott össze, és kiszakad előle a kiáltás:

-Miért én???

Eközben a törzs tagjai már a vállukon hordozták a kékruhás jövevényt, egyedül Guran lép oda a megkínzott hőshöz. Kezében a FAntomok ősi naplója.

-Tessék - ezt vidd magaddal. Új védelmezőnk saját naplót vezet. - azzal átadta a vaskos könyvet Fantomnak, aki lassan felállt és elindult a dzsungelbe.

"legalább elköszönt volna" - intézte el a dolgot egy vállrándítással Guran, majd lassan megfordult és elindult a Halálfejes barlang felé, ahol már tartott az új védelmező ünneplése. Miközben haladt, benyúlt szütyőjébe, és előhúzta az új védelmező naplójának egyik részletét. Remek volt. Alig volt benne szöveg, inkább képek. Ez a Superman ügyes kezű, konstatálta magában. Már csak az igazi nevét kell majd megtudni, mert a monogrammja már itt áll az összes naplója elején. DC.
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 30., 09:00:37 írta regnar »

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #79 Dátum: 2005. November 29., 18:36:35 »
Idézet
Kíváncsian várom a többi részt. 
Örültem a véleménynek, és hogy sikerült így elolvastatnom veled egy Fantom képregényt... látjátok, mindenki megtalálja benne a magáét, annyi féle történet van

akkor, hogy legyen miről beszélni, míg nincs új rész, elhatároztam, hogy megosztok veletek pár érdekes képet, amit összegyűjtögettem.

ez itt Paul Ryan műve. néhányotoknak ismerős lehet a fickó, hisz sokat dolgozott a DC-nél meg a Marvel-nél is (Superman, Fantastic 4 a legismertebb tőle, meg sokat tuskihúzott ezt-azt). Nos, egy ideje már átcsábította a Fantom kiadója   Ő rajzolja most a napi Fantomot amerikában, és Svédországban pedig a skandináv sztorikban alkot. Tök sok állat képet láttam már tőle, és ezt pedig gondolom poénból rajzolta, nem hinném, hogy valaha is létrejönne ilyen crossover

"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Fantom képregények
« Válasz #78 Dátum: 2005. November 21., 22:03:28 »
Az én korántsem ennyire részletes véleményem:  
Micho ajánlására (hogy Peter David az író) letöltöttem és elolvastam az első részt. Nem vártam semmit, mert nemigen ismerem a Fantom képregényeket (csak egyet olvastam eddig- aminek a hátulján beharangozták a megjelenő Pókember képregényt 1989-ben   ), szóval úgy indultam, hogy Peter David. Nem is csalódtam, tényleg hangulatos sztorit írt és kellően brutkó is időnként. Nem hiányzik belőle a kis misztikum sem, szóval tetszett.   Jó ötlet volt az elejétől kezdeni, különben úgyse igen értettem volna. Kíváncsian várom a többi részt.  

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #77 Dátum: 2005. November 21., 10:37:18 »
köszi a véleményt, Joruto nevében is!    vártam, hogy esetleg beugrik, de nem tette.  


Idézet
Történet. Meglepően durva és erőszakos. Folyik benne a vér, a gyilkosságok brutálisak, a gonosz lelketlenül öl, nem az a típus, aki elmondja a tervét, aztán lebukik.

bizony, megint egy új író, és új felfogásban közli a Fantom kalandjait... így megunhatatlan  


Idézet
Beírás.Tetszik a kézírásos betűtípus, de néhol kicsit összefoyltak a betűk, bár lehet, hogy csak a szemeim voltak fáradtak.

is-is  de az eredeti betűtípus már-már olvashatalan volt, Joruto-nak sokat kellett betűznie  én meg úgy gondoltam, keresek vmi hasonlót, de azért sokkal olvashatóbb kategóriát. Az összefolyást pedig az eredményezte, hogy tényleg össze kellett húznom a betűt, hogy rendesen elférjenek a bubikban, de összességében szerintem hangulatos lett, valóban... illik a krónikákba.

Idézet
Viszont néhol mintha elmaradtak volna a kép széléről dolgok. Azt nem tudom, hogy direkt ilyen-e vagy egyéb okból, de pl az utolsó odlalon nem látni mit emel a magasba a kalóz...

hát igen, ez a szkennelő műve...    elég igénytelenül húzta be. de néhol nekünk is meg kell vágni bizonyos képregények oldalait, mert eszméletlenül ferdék a többihez képest...
hogy mit emel? sztem a letépett Fantom-álarcot!
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #76 Dátum: 2005. November 17., 13:21:08 »
DC Fantom 1/4

A borító sokat ígérő és sejtető (kalózok, vitorlás stb..) ugyanakkor némileg értelmezhetetlen számomra a képzavar a modern pisztollyal és a "korhű" kalózokkal. Bár a történetet nem ismerem még, így lehet, hogy megfejtődik a dolog. A borító rajzait jónak mondanám, tetszik Fantom arca. Kellően "mogorvára" és kérlelhetetlenre sikeredett szerintem.

Képregény. TEtszenek a rajzok, bár elég sok helyen aránytalanok.De ennek ellenére nagyon jó a rajzstílus, és a színek is tetszenek. Viszont néhol mintha elmaradtak volna a kép széléről dolgok. Azt nem tudom, hogy direkt ilyen-e vagy egyéb okból, de pl az utolsó odlalon nem látni mit emel a magasba a kalóz...

Történet. Meglepően durva és erőszakos. Folyik benne a vér, a gyilkosságok brutálisak, a gonosz lelketlenül öl, nem az a típus, aki elmondja a tervét, aztán lebukik. Tetszik a párhuzamos történetszövés, a két történet közötti hasonlóságok összefűzik a kalandot. A borítón megjelenő ellentétet a két idősík feloldotta   . Kíváncsi leszek, hogy a fiú apja segítségére siet-e majd, és esetleg ezt azért teszi-e, mert elődje is így tett.. (Bár lehet, hogy rosszul okoskodom). A paca a naplóban jó ötlet volt, tovább erősíti az előre elrendeltetett sorsát a Fantomok nemzedékének. (Mármint, hogy még a tinta is koponyát formáz "véletlenül")

Beírás.Tetszik a kézírásos betűtípus, de néhol kicsit összefoyltak a betűk, bár lehet, hogy csak a szemeim voltak fáradtak. A képekre került felkiáltások, ordítások jók, csak kicsit erősnek érzem a színüket a képregényhez képest. A magyar szövegre panasz most sem lehet,szépen szerkesztett mondatok és én nem vettem észre elgépelést.

Összességében. Nem lesz ez rossz történet, az már most látszik, bár kicsit szokatlan a helyenkénti brutális képi világ, de (legalábbis számomra) nem elrettentő.  A kellően izgalmas történet és a grafika (no meg a magyar prezentáció) kedvet csinált a következő részhez.

UI. az első oldalon a kiadói listában (azt is mindig elolvasom     ) érdekes dologra bukkantam. Ilyen címmel szerintem a horrorkiadás is futna:
DC Comics Inc., 666    Fifth Avenue ....

Nem elérhető Dórika

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 155
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantom képregények
« Válasz #75 Dátum: 2005. November 17., 08:14:46 »
Frissültünk!
Fantom (Dc minisorozat) 1/4

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #74 Dátum: 2005. November 09., 15:58:37 »
Idézet
BEharangozó oldal.. woww    így elsőre nem rossz a grafika. Némileg Hamletes a koponyás jelenet..

Jöhet...
utólag megnézve, télleg Hamletes  

a sztorija is igen érdekes lesz, rengeteg monológgal, narrátori stílusban mesélve el. a történet párhuzamosan játszódik a múltban és a jelenben, mindezt a Fantom krónika köti össze. emlékeztet engem egy filmre, nem tudom, látta-e valaki, a címe: Frekvencia... itt is egy olyan ellenség van, akivel egy múltbéli és a jelenlegi, 21. Fantomunk is felveszi a küzedelmet, és egyszerre lehetünk tanúi a cselekményeknek! (bár itt idő-paradoxonok nem lépnek fel   )


Idézet
No itt is megemlékeztem Fantom kalandjáról Servantessel. Hiába nem lehet elszakadni a HZS érzéstől
hát ez tök jó, köszi, hogy belinkelted

Idézet
Bár lehet, hogy beugrott segíteni a Télapó manóserege, hogy jobban haladjon ez a rengeteg munka? Mindenesetre gyanús, hogy pont most, amikor közeleg a Mikulás, és már nem érnek rá, térsz pihenni

ehhe ehhe   igazából pont fordítva van, azért sem lesz annyi időm, mert én segítek be a Mikulásnak meg a Jézuskának is, hogy időben ideérjenek a meglepik a HZs-re


Galen:

Idézet
már csak kerekíteni kéne valamit róla...

bizony, bizony... kíváncsian várjuk!  
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Galen

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 2272
  • Karma: +9/-0
Fantom képregények
« Válasz #73 Dátum: 2005. November 09., 14:50:29 »
Idézet
thx  tehát erről van szó. de ez már jó ideje kinn van, nem tűnt fel?   itt már asszem Pedro említette. És különben is, tessék bentebb menni ennél a letöltő oldalnál, mert mindig csak ígérgeted 

jójó...megyek...De Te tudod a legjobban milyen "gyors" vagyok. Nade ha egyszer odaérek... Egyébként a kétszer halós Fantomot elolvastam...már csak kerekíteni kéne valamit róla...

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #72 Dátum: 2005. November 07., 21:40:11 »
BEharangozó oldal.. woww    így elsőre nem rossz a grafika. Némileg Hamletes a koponyás jelenet..

Jöhet...

A hétvégén túrázni voltam néhány ismerőssel egy bakonyi faluban, Tésen. Tés a Bakony legmagasabban fekvő települése, és mindig fúj a szél. Ezért is építettek ide még anno, holland mintájú szélmalmokat. No itt is megemlékeztem Fantom kalandjáról Servantessel. Hiába nem lehet elszakadni a HZS érzéstől  

Szélmalom


Idézet
ha jól számolom, vagy 15 hete van folyamatosan Fantom frissítés, azt hiszem ez szép teljesítmény volt

Mi az hogy...    (Bár lehet, hogy beugrott segíteni a Télapó manóserege, hogy jobban haladjon ez a rengeteg munka? Mindenesetre gyanús, hogy pont most, amikor közeleg a Mikulás, és már nem érnek rá, térsz pihenni         )
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 07., 21:52:12 írta regnar »

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #71 Dátum: 2005. November 07., 18:58:09 »
Idézet
Fantom - La Mancha lovagja


Minden tiszteletem a készítőé  .

hé, ez én vagyok!    

viccen kívül, baliko, örülök, hogy tetszett és hogy a legjobb részek közé soroltad! na meg, hogy ennek hangot is adtál a fórumon! tényleg... kíváncsi lennék, hogy rajtad kívül hány embert sikerült eddig meg(avagy vissza)téríteni, hogy olvassák a Vándorló Szellem kalandjait. ha mások is jelentkeznének, kialakulhatna egy olyan kommunikáció, ami meghatározhatná itt a közízlést a történeteket illetően, tehát amit legjobban szeretnek, az jelenik meg a HálóZsákon. addig is be kell érnetek az én ízlésemmel... és regnar alkalmankénti szavazásaival  

említetted, hogy a "kosztümös" részeket kedveled a legjobban... én is nagyon csípem, szívesen csapom fel a Fantom krónikákat, és tényleg az a legjobb, amikor egy valós személlyel is találkozik az egyik Fantom. Skandináviában is nagyon szeretik ezeket a történeteket, sőt, ha jól tudom, volt olyan sorozatuk is, amiben kizárólag krónikás sztorik futottak.

ha legközelebb is van valami véleményed, ne tartsd magadban! ja, és Mozarttal bizony a nem túl távoli jövőben fogunk találkozni!


regnar

Idézet
Újra Fantom.   Kedves Bajszos Fantom, Ön mikor alszik? 

jogos!    és pont jókor kérdezted, ugyanis téli álom van tervbe véve  szóval, miután a legjobb történetek már fogyóban vannak, erre az évre berekesztem a skandináv (és egyéb) Fantom történetek honosítását és legközelebb majd valamikor január végén február elején térek velük vissza, addig is bőszen szkennelek és kutakodom nyersanyag iránt... hogy jövőre is legyen mit olvasni! (bár nem kizárt, hogy a HálóZsák karácsonyi-multi-ajándék-csomagba mégis csempészek egy skandinávot, nehogy pont ünnepekkor legyen elvonási tüneteket  ) de nem kell aggódni, az év hátralevő részében Joruto-val karöltve nekifogunk a már említett DC kiadó által megjelentetett 4 részes minisorozatnak, ami igazán jó lesz! Az első rész már a héten megjelenik (ebből tessék egy ízelítő oldal) aztán a többi is szép sorban... bár heti megjelenést már ne várjatok... ha jól számolom, vagy 15 hete van folyamatosan Fantom frissítés, azt hiszem ez szép teljesítmény volt  ja, a napi és vasárnapi képsorokat nem is számoltam, amik persze nem szakadnak meg a szünetben sem!

Idézet
Képregény. A rajzok nagyon tetszettek. Némileg vibrálnak, nem teljesen letisztultak a körvonalak.

igen, sajna ilyen minőségű volt a szkenn   sztem a fekete/fehér szint beállítását tolta el kicsit a szkennelő, plusz sok a ráadott szelektív életlenítés is, ami ezt a végterméket eredményezte.  

Idézet
Beírás. Tetszett, sokat dobott a magyarosításon a spanyol betűtípus és szavak/szófordulatok.

köszönöm szépen!    a spanyol betűtípus igazából trükk  azt hittem, először, hogy valóban keresnem kell spanyol betűt, és azzal szendvednem, de aztán megláttam a klaviatúrán az AltGr+1 kombinációt, ami kiadta a kis hullámot, és mint egy kalapot rápasszintottam az N betűkre... azért így is volt vele pepecselés rendesen  
külön örülök, hogy bejött a régies beszéd, kicsit aggódtam, hogyan fogadjátok, ezek szerint sikerült eltalálnom.


Galen

Idézet
Te, Micho. Most néztem, hogy van új fantomletöltő oldal...Kokas

thx  tehát erről van szó. de ez már jó ideje kinn van, nem tűnt fel?   itt már asszem Pedro említette. És különben is, tessék bentebb menni ennél a letöltő oldalnál, mert mindig csak ígérgeted  
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 07., 19:00:35 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető baliko

  • R2-D2
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #70 Dátum: 2005. November 04., 20:16:07 »
Fantom - La Mancha lovagja


Minden tiszteletem a készítőé  .
Ez volt eddig az egyik legjobb Fantom történet amit olvastam.    
(Mondjuk, nekem a "kosztümös" képregények mindig is jobban bejönnek.)
Ezek után izgatottan várom, hogy összefut-e Fantom az oldalon Mozarttal (ill. más hírességgel).

Még 1x Köszönöm az élményt.

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #69 Dátum: 2005. November 04., 19:20:48 »
Fantom - La Mancha lovagja


Újra Fantom.    Kedves Bajszos Fantom, Ön mikor alszik?  


Borító. Tetszik. Fantom jól néz ki rajta, a lovag is jó, csak nekem furcsa az elrendezés. Kifele nyit, nincs lezárva, de nem zavaró. Csak furcsa az elrendezés. De szerintem az egyik legjobb borító ebben a sorozatban.

Képregény. A rajzok nagyon tetszettek. Némileg vibrálnak, nem teljesen letisztultak a körvonalak. A karakterek nagyon jók, a hátterek szépen kidolgozottak. Az árnyékok is sokat emelnek a rajzokon. Mindegyik rajz nagyon részletgazdag. Néhányon elbogárásztam jó ideig, komolyan mondom, nekem élvezet volt nézegetni őket.

Történet. Az egész történet nagyon jó volt, érdekes ötlet, hogy hősünket összehozta Cervantessel. Nem beszélve a többi eseményről/kalandról. Barbarossa, Da Vinci tervei, király elleni merénylet. Ebben a történetben is volt minden amiért érdemes elolvasni egy Fantom képregényt. Bár ebben a történetben Fantom inkább egyenlő szereplő volt a többiekkel, mint magányos hős. Újabb dolgok is kiderültek róla pl. jól főz/süt, vagyis megállja a helyét a konyhában is, amely tudását is nyilván átadja utódjának   . Tetszett a "hanyag" lazaság, ahogy elintézte ellenfelét a király előtt a "nincs idő tisztességes párbajra" bemondással. A két szolga egymásra mutogatásán jót nevettem.

Beírás. Tetszett, sokat dobott a magyarosításon a spanyol betűtípus és szavak/szófordulatok.

Összességében. Érdekes történet sok eseménnyel, szépen megrajzolva, és a megszokott színvonalú fordítás/beírással. Csak gratulálni tudok a munkához, és ajánlani tudom mindenkinek mert könnyen emészthető, pergő és szépen kivitelezett.

Ui: Amikor az évszámot olvastam (1588) akkor még csak motoszkált bennem, de a mikor a hajót megláttam reménykedni kezdtem - hátha.. szóval azt hittem lesz benne Armada is, ugyanis ebben az évben pusztult el a spanyol flotta egy viharban. Az még szép lett volna a történetben, hogy Fantom ott is ott volt.  
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 04., 19:25:20 írta regnar »

Nem elérhető Troll

  • HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
  • Hozzászólások: 1289
  • Karma: +1/-0
Fantom képregények
« Válasz #68 Dátum: 2005. November 04., 10:09:32 »
Frissültünk :  Fantom - La Mancha Lovagja

Nem elérhető Galen

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 2272
  • Karma: +9/-0
Fantom képregények
« Válasz #67 Dátum: 2005. November 04., 08:26:32 »
Te, Micho. Most néztem, hogy van új fantomletöltő oldal...Kokas  Egyszer nem kéne kilinkelni a hírekbe a képregényeket, hogy a tisztelt vevők betaláljanak és csodálják, és persze írjanak a fórumba.

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #66 Dátum: 2005. November 03., 11:37:13 »
A hátsó borító.. hmm ez valahogy lemaradt.. nem értem hogyan (szerintem elfelejtettem leírni..csak gondoltam)

Nekem is bejött. Nagyon kemény. Tetszik, hogy a célzásnál ellentétes szemmel céloz. Ez sugall egyfajta lazaságot, de ugyanakkor tudni lehet, hogy nem viccel, és eztsugallja az egész testtartás is (bár nekem kicsit kicsavart a combja, de nem szóltam   )  

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #65 Dátum: 2005. November 03., 11:31:08 »
Köszi a véleményt!

Idézet
Borító. Háááát. Nem fogott meg túlságosan. A feliratok jók, de maga a grafika nem nyerte meg a tetszésemet. Főleg a színei. Legfőképpen a tükröződés színei.

és a hátsó borító? azt láttad? sztem nagyon vagány beállás!  

a képregény értékelésével nagyjából egyetértek, nekem ami legjobban tetszett benne, az a spirituális szál.
Meg nagyon jól sikerültek a rajzok is, néhol már szinte filmként vetült elém egy egy jelenet. pl. a dobok pergése, Fantom közeledik, Guran elordítja magát: Lí-banzaaaa... szinte a fülemben csengett  
érdekesség, hogy ha nem tévedek, a skandinávok is elképzelték a 22. Fantom felnőttkorát (ugye aki a mi Fantomunk jelenlegi fia), és ha sikerül megszereznem, és megüti a mércét, feltétlen megosztom veletek.
szóval nekem is összességében bejött a Marvel Fantom, bár azért a megszokott történeteket jobban kedveljük. na de, még hátra van a DC kiadó  4 részes minisorozata, amit szintén meg fogtok ismerni, az viszonylag közelebb áll a mi ízlésünkhöz. Gyakorlatilag az már finisben van, de e héten még a Don Quijotés sztori jön, amit nagy többségben regnar megszavazott
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 03., 11:32:11 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #64 Dátum: 2005. November 01., 18:50:53 »
Fantom - Marvel 3/3

Borító. Háááát. Nem fogott meg túlságosan. A feliratok jók, de maga a grafika nem nyerte meg a tetszésemet. Főleg a színei. Legfőképpen a tükröződés színei.

Képregény. A stílus továbbra is tetszik, arányos figurák, kidolgozott hátterek. Jók a színek is. Az egész jól volt összerakva, számomra úgy tűnik dolgoztak is vele, nem csak összedobták.

Történet. Érdekes volt, ahogy Fantom erős racionalitással mondja el, ki is, mi is ő. (ikon, szimbólum stb.. és maga a folyamat.), valamint ahogy a végkifejletnél kivonja magát az ítélkezésből. Ő csak megmutat, irányt ad, de nem hoz végső döntést. Ezt tetszett.
A high-tech barlang szerintem kicsit sok volt, jó nyilván halad a korral Fantom is, és a mostani (mármint képregénybeli) egy újabb, de valahogy nem illett a "fantom-érzéshez" szerintem.
A leopárdos részt kicsit kitöltő jellegűnek éreztem, bár később a sérülésnek szerepe lett a történet alakulásában.
Az új cuccok kicsit BAtman jelleget kölcsönöztek Fantomnak. (Kevlar páncél, kütyük)
A képregény végén szegény főgonosz a homlokán a halálfejjel. Erről villant be valami. Általában a főgonosz gazdag. Simán lenne pénze, hogy plasztikai sebésszel leszedethesse magáról a jelet. (Jó..persze ez csak továbbgondolása a dolgoknak. A jelet nem lehet leszedni. Számomra ez az alap.   )

BEírás. A megszokott szép munka. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam  

Összességében. Nekem tetszett a történet (már így egészében is látva), érdekes volt ez a "new age" Fantom. Érdekes, de nem biztos, hogy hosszú távon meg tudnám szokni, bár biztos, hogy olvasnék még vele történeteket, ha készülnének. a rajzok tetszettek, és a magyarosítás is nagyon jó volt.
« Utoljára szerkesztve: 2005. November 01., 18:53:32 írta regnar »

Nem elérhető Dórika

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 155
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantom képregények
« Válasz #63 Dátum: 2005. Október 30., 19:05:45 »
Frissültünk!

Fantom -Marvel Kiadó- 3/3

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #62 Dátum: 2005. Október 24., 18:59:19 »
Idézet
1. Hátsó borító jöhet.. Nem is foglalkoztam vele, megmondom őszintén, olyan természetesnek tűnt, hogy ott van..    Szóval én örülnék neki, így teljesebb.
rendben, én is így gondolom, igyekszem majd mindig belepakolni!

Idézet
3. Ez azért gonoszság volt.

 

oké, akkor eddig a La Mancha lovagja a nyerő. de Mozart-ot sem fogjuk elfeljteni ám, ha nem ő nyerne

A Marvel Fantom pedig már be is van írva, Dórika hat6ós segítségével (legalább hat kézzel gépelt ) ... úgyhogy most már csak várjuk, mikor kerül kirakásra.

még elhintek némi infomorzsát: úgy tűnik, Joruto kisajátította a mainstream Fantom-kiadók fordításainak jogát,  mivel ahogy befejezte a Marvel-t, máris rácsapott a DC-kiadó által megjelentetett Fantom 4 részes minisorozatára!!! elég, ha annyit mondok, hogy a méltán népszerű Peter David írta! (leghíresebb munkái a nálunk is futott Hulk sorozatban voltak). szóval P. David-del garantált a minőség, és így talán még kaine-t is megfertőzhetjük a Fantommal  (mivel egyik kedvenc írója).
szóval, novemberben elkezdődik a történet!

Idézet
Mennyi idődbe telik egy-egy képregény digitalizálása, ilyen szinten?

hát, a mai szkennerek már elég gyorsan dolgoznak, így egy átlagos 24 oldalas újság nyers szkennelése nem tarthat tovább 15-20 percnél. a java csak ezután jön, mindenféle színegyensúlyokat beállítani, koszokat eltüntetni, pixeleket kikalapálni, vagdosni, az már jó időbe telik, de ez egyéntől függ, ki mennyit szán rá (Galen pl. biztos tudna mesélni   )
én jó 3 órát biztos eltöltöttem a javítgatásokkal, mert extra szépre szerettem volna ezt a legelsőt  
« Utoljára szerkesztve: 2005. Október 24., 19:07:44 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #61 Dátum: 2005. Október 23., 19:19:08 »
1. Hátsó borító jöhet.. Nem is foglalkoztam vele, megmondom őszintén, olyan természetesnek tűnt, hogy ott van..    Szóval én örülnék neki, így teljesebb.

2.
Idézet
jó hír: Troll végre valahára feljavította a Marvel-féle minisorozat 3. (utolsó) részének szkennjét, így azt olvashatjátok jövő héten!


Ez tényleg jó hír. Troll    

3. Ez azért gonoszság volt.   Mármint a szavazás. Különösen tetszenek azok a sztorik, amelyekben valós híres személyekkel találkozik Fantom. Legalább adtál volna esélyt, az egyik cím lehetett volna valami normál, meg egy valós hírességes.    De így ez most a mindegy melyik kezem veszem ki a tűzből a másik fájni fog     Akkor tudományos alapon. Évszámok alapján a legmesszebbnek tűnik Don Quijote, későbbi évszázadokban már párszor időztünk (Shakespeare, majd III Gusztáv) szóval én személy szerint la Mancha lovagjáról olvasnék először, persze nem feledve Mozartot sem  

Idézet
a szkennek külön örülök, hogy jól sikerült, ugyanis ez volt az első képregény, amit saját kezűleg szkenneltem be!

Csak ismételni tudom magam.. szép munka. Profi szinten még nem próbáltam képregényt szkennelni, de egyszer hirtelen felindulásból egy kölcsön szkennerrel behúztam néhány Star Wars képregényt. Az is sokáig tartott, pedig nem sokat állítgattam a képeken. Mennyi idődbe telik egy-egy képregény digitalizálása, ilyen szinten?

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #60 Dátum: 2005. Október 23., 18:38:53 »
Idézet
Nem volt rossz történet, bár szerintem egy kicsit vonatott volt. Pedig megvolt benne minden,a mi kell, kalózok, akció, sok helyszín. Egyszerűen kcisit motiválatlannak éreztem a történetet.
köszi a véleményt!


sajna, már csak ez a tulajdonságuk a folytatásoknak (kevés kivétellel), hogy gyengébbek, mint az első rész. Kizárólag azon okokból készítettem el, hogy benne volt abban a Fantom csomagban, amit vásároltam, plusz, hogy az első rész már felkerült a HZs-re, amivel anno újra felfedeztem hősünket  


Idézet
Viszont amikor tejet kér Fantom, az nagyon bejött. Mármint a fickó reakciói.

igen, a szokásos humor nem maradt ki szerencsére. nekem még bejött a kikötőben a szakszervezetes pali dumája is

Idézet
a szkenn is jól sikerült, éles és kontrasztos, a beírás is a szokásos színvonalú.

thx  a szkennek külön örülök, hogy jól sikerült, ugyanis ez volt az első képregény, amit saját kezűleg szkenneltem be! (és csinosítgattam ki) tulképp emiatt kellett venni már egy szkennert

Idézet
és ha van még egy krokós történet, ahogy a lábjegyzetben olvashattuk, mindenképpen örülök, hogy felkerült. Kíváncsi vagyok, hogy milyen irányba mozdul el a történet.

reméljük, minél előbb a horgomra akad a neten (vagy esetleg egy újabb külföldivel el tudom bizniszelni papíron). nekem az a tippem, hogy a lesittelt kapitány és a kikötőmester kapcsolata rejteget még némi meglepetést.

és hogy tetszett az utolsó kép, a hátsó borító? gondoltam azt is beszkennelem... bár azon volt a csúnya vonalkód, és ki kellett retusálnom (azért a helyére raktam egy áttetsző HZs-logót ) legközelebb is rakjam bele a hátsó borikat? a neten általában lehagyják őket más szkennelők, de sztem így teljes a képregény.

jó hír: Troll végre valahára feljavította a Marvel-féle minisorozat 3. (utolsó) részének szkennjét, így azt olvashatjátok jövő héten!

kérdés, utána mit szeretnétek? Ugye most a 21. Fantomtól olvastuk a krokós történetet, így legközelebb a krónikát kellene felcsapnunk. Mivel múltkor eléggé bejött a Shakespeareres mű, így keresgéltem még valós történelmi személyiségekkel kapcsolatos sztorikat a gyűjteményemben. Kettőből választhattok:

a
A 2. Fantom és Don Quijote de la Mancha kalandja

b
a 12. Fantom és Wolfgang Amadeus Mozart kalandja

fogós kérdés, mi?  
mondjuk szerdáig lehet leadni a voksokat
« Utoljára szerkesztve: 2005. Október 23., 18:40:45 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #59 Dátum: 2005. Október 22., 16:01:14 »
A Krokó banda visszatér

Nem volt rossz történet, bár szerintem egy kicsit vonatott volt. Pedig megvolt benne minden,a mi kell, kalózok, akció, sok helyszín. Egyszerűen kcisit motiválatlannak éreztem a történetet. Kicsit a kroko sziget "remake"je volt.  Viszont amikor tejet kér Fantom, az nagyon bejött. Mármint a fickó reakciói. Az elején a posta jelenet újabb adalék ahhoz, hogy minél többet megtudjunk Fantom mindennapjairól, nagyon tetszett. Szóval apró elemeiben tetszett, sok jó "jelenete" van, de egészében 10-ből "csak" 6-ra értékelném.
 A rajzok szépek voltak, főleg az arcok nagyon sokszínűek és a gonoszok szinte már karikatúraszerűek voltak. a szkenn is jól sikerült, éles és kontrasztos, a beírás is a szokásos színvonalú.

Összességében annak ellenére, hogy nem éreztem túl erősnek a történetet, tetszett. A kivitelezés is nagyon jóra sikeredett, és ha van még egy krokós történet, ahogy a lábjegyzetben olvashattuk, mindenképpen örülök, hogy felkerült. Kíváncsi vagyok, hogy milyen irányba mozdul el a történet.

Nem elérhető Dórika

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 155
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantom képregények
« Válasz #58 Dátum: 2005. Október 21., 21:21:30 »
Frissültünk!

Fantom - A Krokó banda visszatér!

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #57 Dátum: 2005. Október 21., 14:50:01 »
csaó!
Ha jól tudom, ma lesz frissítés! Sajnos még mindig nem a Marvel sorozat befejező része, az technikai okokból még nem tud kijönni, pedig erre a hétre már nagyon úgy volt  

viszont helyette olvashattok egy skandináv sztorit a 21. Fantomunkkal, amiben a Krokó-banda visszatér! (tehát, érdemes először feleleveníteni a Krokó-sziggeti rejtélyt, mert az még tavaly júliusban került ki )
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #56 Dátum: 2005. Október 18., 20:03:26 »
Idézet
A borítón nagyon jól néznek ki az ovális formákba helyezett főszereplők.
köszönöm, próbálok kreatív maradni ezeknél a házgyári boriknál  

Idézet
Képregény. Szerintem ez az eddigiek közül az egyik legszebben megrajzolt Fantom rész. Nagyon jók a karakterek, részletesek, aprólékosak a rajzok. Szépek a hátterek..egyszóval nagyon jól mutat.
szerintem is szépek a rajzok, de nekem több helyen Fantom arca nem jön be... és a skandináv sztorikban nálam amúgy is Kari Leppänen a csúcs  

Idézet
a Sheriff 4 napig ápoltatja, és le sem veszik a ruháját, vagy ha levették visszaöltöztetik és a maszkot is rá..

lehet, hogy ráfagyott, és nem jött le

Idézet
Annyi kis gondom volt vele, hogy bár tél volt, és hó esett, sok rajzon, mintha nem lenne hó,

nézd meg mégegyszer! én úgy látom, a talaj mindenhol hófehér!  

Idézet
Jó történet volt, csak van egy szál ami elvarratlan.. kedvenc hősünk mit is keres Stratford Upon-Avon-ben télnek idején?

jó kérdés... meg az, hogy egyáltalán "mit kerestek" annyiszor a Fantomok Európában, távol az otthonuktól, a bengáliai dzsungeltől. (addig oké, hogy fiatal korukban ott tanultak többnyire) a hardcore Phantom rajongók is megoszlanak külföldön: egyik felük ki nem állhatja, hogy Mr. Walker ennyire szerves része volt az európai történelemnek, mások meg egyenesen imádják az ilyen sztorikat... és bevallom, én közéjük tartozok. ahogy egy külföldi fórumon is fejtegettem a jómúltkorában, sztem az, hogy a Fantomok annyi híres, "valódi" történelmi személyiséggel találkoztak, csak még legendásabbá teszik a karaktert az én és még sokak szemében. Ti hogy vagytok vele?
Ja, azt meg kell említeni, hogy főleg a skandináv írók találták ki az effajta történeteket, nem pedig Falk! (persze ő kezdte az egészet, a Fantom kincsesbarlanggal, ahol annyi történelmi emlék van, hogy bármelyik híres külföldi múzeum megirigyelné   )

Idézet
Beírás. Csak mint az előzőek

kösz szépen!

Idézet
Összességében. Nem tudom, hogy tudatosan-e, vagy csak így sikerül, de mindig kicsit másfajta történetek kerülnek ki

igen, erre különösen figyelek, hogy a megannyi történet közül a legkülönbözőbbek lássanak itt a HZs-n napvilágot, bizonyítva, hogy a Fantom ma is megállja a helyét, és a saját nemében sztem a legjobb! Mint azt Joruto-val már beszéltük, simán beleférne ebbe a Fekete-Fehér képregényantológiába is...
de sajna pont az a Bayer Antal az FF szerkesztője, aki alatt anno kipurcant itthon a magyar kiadás.... szóval biztos nem csípi hősünket    
mentségére legyen mondva, hogy nagyon szerencsétlen húzás volt áttérni a színes kiadásra, mitöbb pont azokkal a sztorikkal... ami még úgy-ahogy elment belőlük, az a Rőtszakáll árulása. de vicces, hogy pont ezekkel a 90-es évek elejei gyenge Egmontos sztorikkal ment csődbe az angol Wolf Kiadó féle Fantom is  
egy szó mint száz, szinte biztos, hogy az FF-ben nem láthatunk Fantom történetet, bár ha mindenki írna egy levelet a szerkesztőségbe  
na mindegy, addig is itt a Hzs-n vándorol tovább kedvenc Szellemünk
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető Spidáj

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1443
  • Karma: +0/-0
    • http://holnap
Fantom képregények
« Válasz #55 Dátum: 2005. Október 14., 14:47:23 »
engem a boritó a régi p.g. woodhouse + a régi rejtő jenő könyvek új kiadásának a boritóira emlékeztet vmiért  



...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #54 Dátum: 2005. Október 14., 13:37:15 »
Halálos színjáték.

A borítón nagyon jól néznek ki az ovális formákba helyezett főszereplők.

Képregény. Szerintem ez az eddigiek közül az egyik legszebben megrajzolt Fantom rész. Nagyon jók a karakterek, részletesek, aprólékosak a rajzok. Szépek a hátterek..egyszóval nagyon jól mutat. Annyi kis gondom volt vele, hogy bár tél volt, és hó esett, sok rajzon, mintha nem lenne hó, és a szereplők ruhái sem erről árulkodnak sok esetben. Bár ezt lehet, hogy csak én látom így. No mindegy, a lényeg, hogy nagyon tetszett.

Történet. Hmmm..  Fantom mint Shakespeare megmentője, sőt mintegy útnak idítója. Jó történet volt, csak van egy szál ami elvarratlan..  kedvenc hősünk mit is keres Stratford Upon-Avon-ben télnek idején? A történetben Fantom inkább csak mellékszereplő, Ez nyilván annak tudható be, hogy nem ő emlékezik a dologra, hanem egy "idegen", azaz Shakespeare tollából ismerjük meg a történetet, ez persze magyarázat az előző kérdésemre, vagyis így nyilván nem tudjuk meg, hogy miért is volt akkor és ott Fantom, hiszen nem biztos, hogy elárulta Willnek. De azért elárulhatta volna...  Meg nem marad el az újabb bizonyíték, hogy Fantom átlagon felüli erővel rendelkezik. A jég alatt más már feladta volna. (Mondjuk az elég hmmm, hogy is mondjam, "érdekes", hogy a Sheriff 4 napig ápoltatja, és le sem veszik a ruháját, vagy ha levették visszaöltöztetik és a maszkot is rá..  Jó tudom..      de akkor is..)

Beírás. Csak mint az előzőek  Szerintem nagyon jóra sikerült, kerek, egész mondatok, érthető magyaros kifejezések. A feliratok is szépek. A betűtípus is tetszett.

Összességében. Nem tudom, hogy tudatosan-e, vagy csak így sikerül, de mindig kicsit másfajta történetek kerülnek ki (stílusukban, vonalvezetésükben, vagy éppen grafikájukban) és így egyszerűen nem lehet megunni a dolgot (Nem mintha amúgy megunnám   ) Szerintem ez is egy nagyon jó választás volt, nagyon szép rajzilag, jó, érdekes történet, és remek magyarosítás. Én csak ajánlani tudom mindenkinek.

Nem elérhető Dórika

  • Asterix
  • **
  • Hozzászólások: 155
  • Karma: +0/-0
    • http://
Fantom képregények
« Válasz #53 Dátum: 2005. Október 13., 22:17:40 »
Frissülés történt:
Fantom - Halálos Színjáték

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Fantom képregények
« Válasz #52 Dátum: 2005. Október 11., 19:57:19 »
Idézet
Először is le a kalppal, hogy minden héten jelenik meg Fantom és van mikor nem is egyszer. Sokat dolgozhattok vele. És jók a munkák. 
köszönöm szépen, jól esnek ezek az elismerő szavak    regnar, téged meg azért illet elismerés, amiért veszed mindig a fáradtságot, és véleményezed azon képregényeket, amiket elolvastál nálunk. ez manapság ritkaság   (illetve sosem volt egy népszerű sport)  

Idézet
Borító. Húú.. hát ez odavág. Nagyon jól néz ki, ha boltban látnám, és nem ismerném, tutira levenném a polcról és belenéznék. Fantom abszolut elszántnak, sőt már kicsit őrültnek látszik, a háttérben a lángoló koponya is nagyon jól néz ki

Dórika meg szépen kiretusálta, ez már alapból dobott rajta egy nagyot!  én még utánanéztem a borítón lévő "reklám-kritikának" (vagy mi az), és télleg megtaláltam azon az oldalon, sajnos elkevertem a linket, de érdemes elolvasgatni ott a kritikákat

Idézet
Beírás. CSakúgy, mint az előző részben itt is nagyon jóra sikeredett, csak gratulálni tudok a beírás/fordításhoz. A kórház feliratán talán egy kicsit igazítottam volna, de ez már csak kukacoskodás.

köszi   sajna nem mindig sikerülnek tutira a térben elforgatott ábrák  

Idézet
Összességében. Nekem bejött ez a fajta megközelítés - vagyis az aktualizált történet, kicsit felturbózva a mai kor igényei szerint. Ha van hasonló jöhet.. elolvasom

akkor tetszik! helyes    jönni fognak még Moonstone kiadványok, hogy mikor, azt még nem tudom.  

a héten jön a Marvel mini sorozat befejező része... illetve jönne, de Troll még nem szállította le az előkészített szkennt!    jó lesz ha kapkodja magát

ja, képzeljétek, a börzén a Semic kiárulta a készletét a régi képregényeiből... méghozzá borító ár mínusz 20%.     A Fantom 1. számából mindjárt vettem 4 db-ot (gyakorlatilag amennyi volt, csak hogy bebiztosítsam magam   ) darabját 21 FT-ért ráadásul nagyon szép állapotban vannak.      (lehet az egyiket majd kisorsolom itt egyszer )
« Utoljára szerkesztve: 2005. Október 11., 19:59:07 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Fantom képregények
« Válasz #51 Dátum: 2005. Október 07., 15:50:11 »
Fantom - Véres kövek 2.

Először is le a kalppal, hogy minden héten jelenik meg Fantom és van mikor nem is egyszer. Sokat dolgozhattok vele. És jók a munkák.  

Borító. Húú.. hát ez odavág. Nagyon jól néz ki, ha boltban látnám, és nem ismerném, tutira levenném a polcról és belenéznék. Fantom abszolut elszántnak, sőt már kicsit őrültnek látszik, a háttérben a lángoló koponya is nagyon jól néz ki.

Képregény. Az első rész óta semmit sem változott    Tetszenek a rajzok, szépek a kitöltőszínek. Az egész nagyon élénk. A hátterek is szépek.

Történet. Ebben a történetben nagyon jól megmutatkozik, hogy mennyire erősek a gyerekek. Mennyire tisztában vannak azzal, hogy ki is az apjuk, tisztában vannak korlátaikkal. A fiú nyilván méltó utódja lesz apjának a Fantomok sorában. Ők tartják pl a lelket apjukban a kórházban, annak ellenére, hogy anyjuk élet és halál között lebeg, mégis arra gondolnak, hogy el kell kapni a gonosztevőt.
A terrorista úgyszintén nem a megszokott gonosz, kegyetlen a végletekig. A klasszikus történetekben azért van egy határ, ameddig elmennek a gonoszok, de itt tényleg egy új évezred szülötte a főgonosz is.
Ugyanakkor Fantom megmarad olyannak, amilyennek nagyjából megismertük. CSak a fegyvert lövi ki az emberek kezéből nem lő rájuk stb... szóval nem öl.
A befejezés érdekes, és sajnos aktuális. Nem lehet megfelelően lépni a terrorizmus ellen.

Beírás. CSakúgy, mint az előző részben itt is nagyon jóra sikeredett, csak gratulálni tudok a beírás/fordításhoz. A kórház feliratán talán egy kicsit igazítottam volna, de ez már csak kukacoskodás.

Összességében. Nekem bejött ez a fajta megközelítés - vagyis az aktualizált történet, kicsit felturbózva a mai kor igényei szerint. Ha van hasonló jöhet.. elolvasom  
« Utoljára szerkesztve: 2005. Október 07., 15:51:51 írta regnar »