HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (511/568) > >>

Ryder:
Nemfelejtettétek el?
Holnap Fantom film!(TV2_ZULU_1630)!

Van aki már látta?Mien?

Micho:
sajnos a legtöbb Phansite ilyen, vagy csak egy rakás excell táblázat van rajta mindenféle tömény adatokkal. a külföldi phanok klubokba tömörülnek, és nem a neten, hanem személyes találkozókon járnak össze, vacsorákon, stb. míg Falk élt, ő is ellátogatott egyes rendezvényekre  

viszont. akinek van megfelelő mobilja, és felesleges 7 dolcsija kompatibilis bankkártyával, letöltheti a Fantom mobiljátékot  király lehet

Phantom - Mobile Game

Ryder:
Köszönöm a bő választ!
Egyébként nemtud valaki említésreméltó Fantom fansiteot?
Mert amiket én találtam, azt vagy 2éve frissítették utoljára(Nem úgy mint HZs-t!  vagy már meg szűnt stb!Tudom, van Moonstone hivatalos, meg Fantomen hivatalos, dehát az hivatalos!

Micho:

--- Idézet ---Lehet hülye kérdés, de a skandináv Fantom miért skandináv fantom?
--- Idézet vége ---
röviden annyi, hogy az alap Fantom sztorikat Lee Falk írta ugyebár (több mint 60 évig   ). Amerikában eleinte csak az újságokban jelent meg, folytatásos képregényként. csak később jelentek meg átdolgozott sztorik olyan képregényfüzetekben, amiket ma ismerünk. Aztán elkezdték kiadni a Fantomot más országokban is, hirtelen nem tudom megmondani mennyiben, de a lista elég hosszú. (gondolhatjátok, ha még hozzánk is eljutott  )
aztán olyan helyzet alakult ki, hogy itt Európában a skandináv országokban akkora népszerűséget ért el a figura, hogy megkapták a jogot az USA-ból, hogy saját történeteket írjanak és rajzoljanak. így alakult ki valahogy a Team Fantomen nevezetű csoport, amiben az európai írók és rajzolók tömörülnek, és együtt dolgoznak a Fantom(en) képregényeken. igazán nemeztközi a stáb, van, hogy az író angol (pl. Norman Worker) és a rajzoló mondjuk finn (pl. Kari Leppänen). ők egyébként nyerő páros, rengeteget alkottak együtt. ezek a  művek egyedül csak skandináv nyelveken jelentek meg, de hogy hozzáférhető lehessen a világ többi rajongója számára is, az ausztrál Frew kiadó fordítja angolra a sztorikat, és jelenteti meg Ausztráliában. manapság kéthetente jelenik meg  72 színes oldalon egy újabb Fantomen szám a skandináv országokban (Svéd és Finnország, Norvégia),amiket szinte azonnal kiad a Frew is (fekete/fehérben)... a sorozat népszerűsége töretlen  már amerikai rajzolók is bekapcsolódtak a Team Fantomenbe, legismertebbek pl. Paul Ryan (F4, ami nálunk is fut a Byrne-vel párhuzamosan, Superman), Alex Saviouk (Web of Spider-Man).

Ryder:
Lehet hülye kérdés, de a skandináv Fantom miért skandináv fantom?  

Az a Moonstone-trailer tényleg jó!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése