HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (506/568) > >>

regnar:
Tűz a királyi palotában.

"kosztümös Fantom"   .

Az új "Fantom évad" a HZs-n jó sztorival indult.

A borító, hogy úgy mondjam nem a top tizes nálam. Pontosabban a színekkel van gondom. A feliratok jól sikerültek. Maga a kép is inkább közepes, mint jónak nevezhető, de szerintem eléri az "átlagos Fantom borító" szintet.  

A képregény már nagyon tetszett. Nagyon részletes rajzok, a hátterek is aprólékosan kidolgozottak.Az arcokat külön kiemelném ebből a füzetből. Szinte nincs kettő egyforma, nincsenek sablonos arcok, mindenki igazi karakter, még az "epizódszereplők" is, pl városi lakosok. Néhol kisé karikatúraszerűek, de nagyon eltaláltak, és élvezetesebbé teszik a történetet. Annyit azonban negatívumként megemlítenék - bár ez legyen a "legnagyobb gondunk" a füzetekkel, hogy a nagy részletesség néhol túlzsúfolttá teszi a képkockákat és néhol kevés az árnyékolás ezért sok fehér közül kell kiválasztani, hogy ki-kivel van. De ez csak pár helyen fordul elő.

Történet. Megint egy valódi eseménnyel összekötött kaland.      A királyi palota tényleg leégett, ha jól emlékszem 1750-60 környékén építették az újat, de erre azért nem veszek mérget.
Fantom nagyon kúúúúl, a napszemüveg még a kínzás alatt sem kerül le róla. Azt viszont felróvom neki, hogy egy kaland alatt háromszor is hagyta, hogy hátulról leüssék, vagy megpróbálják.
Maga a történet jól felépített, a bevezetéstől egészen a végkifejletig összerakott és jól követhető. Az akciórészek is rendben vannak, Fantom nemcsak izmait, de ügyességét (kiszabadulás a kötélből) és eszét (katonák elvakítása az alkohollal) is használja. A gonosz viszont eléggé sablonosan elmondja Fantomnak a tervet... Mindig itt szúrják el a gonoszok. Nem lenne egyszerűbb leszúrni, aztán le van tudva a gond? Persze nehogy azt higgyétek, hogy Fantom ellen szurkolok   , csak ha én gonosz lennék....
A végső akció is nagyon jó, a főellenfél kemény, és végzete elég durva.
Az említett háború a befejezésben a "nagy északi háború" amelyről beszélnek, bár itt inkább Finnország volt érintett, vagyis nagy vesztese.

A fordítás és beírás ismét jól sikerült, de az lenne a meglepő, ha egyszer nem így lenne.

Összességében. Nagyon szépen megrajzolt, jó történetvezetésű, és a megszokott minőségű magyar szöveggel ellátott történet. Ha valaki nem ismeri Fantom kaladjait, szerintem akkor is érdemes elolvasni, mert önmagában (tehát nem mint Fantom képregény, hanem mint kaland-képregény) is megállja a helyét.

Mit írhatnék a végére?
Köszönet, ez jó volt    

Troll:
Frissülés! Fantom - Tűz a királyi palotában

Micho:

--- Idézet ---Mér minden borító ugyanolyan?Vagy Fantom van rajta, vagy Fantom+Hero
--- Idézet vége ---

jelenleg a 70. jubileumi év van, és ezért nyomatják ezeket a pózokat  
na meg mivel most éppen nem új, skandináv sztorit közölnek, hanem ilyen régi Lee Falk klasszikusokat, ezért is "fantázia borítót" kap. de ha visszább lapozol itt a topikban, akadnak a sztorihoz kapcsolódó borik is.

--- Idézet ---Vettem észre itt borítón, hogy ára 70ar.Az mennyi forint?Tehát az érdekelne, hogy odakint, milyen kategóriába tarozik, az olcsóbbakba vagy drágább árkategóriába?
--- Idézet vége ---

rá van írva euróban is.   (a 70-ar az 70 évet jelent, Fantom 70 éves)

jelen szám 5 euro körül van, az úgy 1400 ft átszámolva, 100 színes oldalért.
egy ilyen kiadásért még nálunk sem lehetne soknak mondani (Panini füzet 24 oldal 500 Ft volt) de a svéd, finn átlag fizetések a hazaiaknak jóval a többszöröse... úgyhogy mondhatni bagó nekik, mintha egy doboz cigit vennének, vagy még annyi se.

--- Idézet ---És sikeres egyáltalán ott északon?
--- Idézet vége ---

"mondhatni" sikeres, hisz két hetente jelenik meg  
erre még amerikában a  szuperhős cuccok között sincs igen példa, hogy évi 24 szám jöjjön ki plusz különszámok. egyedül az Ultimate Spider-Man az, ami évi 18.
úgyhogy északon Fantom a király  

Ryder:

--- Idézet ---Fantomen 2006/18
--- Idézet vége ---

Mér minden borító ugyanolyan?Vagy Fantom van rajta, vagy Fantom+Hero.(Pedig igazán benyomhattak volna egy Hulkot vagy valamit  )
Na mindegy.

Vettem észre itt borítón, hogy ára 70ar.Az mennyi forint?Tehát az érdekelne, hogy odakint, milyen kategóriába tarozik, az olcsóbbakba vagy drágább árkategóriába?
És sikeres egyáltalán ott északon?

--- Idézet ---már nem kell sokat várni, és a legközelebbi frissítésben ti is olvashattok Fantomot
--- Idézet vége ---

Galen:
rajzal szerintem nincs gond...de ez a szinezés tényleg bármely atomvillanást lenyomja.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése