HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (432/568) > >>

Zerit:

--- Idézet ---ezt ne reklámozd, légyszíves  :fatestapolo:
--- Idézet vége ---
Egy szót se szóltam.

--- Idézet ---apropó, a szerb eredetiben "Satan" volt, igaz? mert más országok fordításában is találkoztam már így ezzel.
--- Idézet vége ---
Meglehet, nem emlékszek. Viszont egy Zigomar képregényről beszélünk, ahol vendégszerepel Fantom, így lehetséges, hogy már az "eredetiben" torzultak a nevek. Egyébként időközben beszereztem a folytatást, a Repülő Zigomar című epizódot.  ;)

Galen:

--- Idézetet írta: Micho - 2010. Szeptember 06., 12:03:23 ---mindenesetre a 2009-es Fantom (syfy channel produkció) tv-filmben
--- Idézet vége ---
ez az a mini amiből végül nem lett sorozat? Mert az a ruha is béna. Totál Robotzsaru vagy méginkább Dred bíró sisak...hehe. Az eredettörténet és a szereplők még elmentek, meg hogy manapság már ipari szinten nyomják, de a ruha...khm. (Lilának mondjuk lila.)

http://thephantom-movie.com/

Micho:
nem mondom, hogy a kék ruha annyira megy a dzsungel színeihez, de hát inkább, mint a vörös, vagy a lila...
vagy még inkább fura a rikító zöld, mert ilyen is volt  :blink:

ha már itt tartunk, korábbi kérdésedre válaszolva: Falk két évtizeden át a szövegekben egyértelműen szürke színűnek tüntette fel Fantom jelmezét... eleinte még így is akarta hívni, hogy a "Szürke szellem". majd mikor jöttek a színes vasárnapi kiadások - Falkkal nem egyeztetve - egy ismeretlen színező a King Features-nél elkezdte lilának festeni... mindenki csak nézett, de már nem lehetett mit tenni... illetve Falk nyakasan, a napi történetekben ezután is szürke színűként írta le a főhőst. később aztán Falk a 70-es évek közepén, "Az első Fantom" sztorijánál próbálta megmagyarázni a lila színt is, hogy ugyebár Walker különböző bogyókból keverte ki a színt, hogy jobban hasonlítson a Wasaka démon istenére.

mindenesetre a 2009-es Fantom (syfy channel produkció) tv-filmben (amivel még csak most szemezgetek) van egy jó beszólás: a 22. Fantomnak, aki még épp készül a nagy feladatra, megmutatják ősapái jelmezét, így lilán. ránéz, elkámpicsorodik, majd azt mondja: "Én ezt nem veszem fel!"  :hehe:
és kap egy fekete high-tec jelmezt, ami színt érdekes módon egyik országban sem használták színezésre... pedig komoly lett volna  :cool:

--- Idézetet írta: Zerit - 2010. Szeptember 06., 11:53:50 ---Ezt csak magadnak köszönheted
--- Idézet vége ---

vagy Frenkel Évának, aki a semices kiadást fordította... vagy a szerkesztőnek (Bayer Antal?), nem tudom, de ilyen beszélő neveket, hogy pl. "Devil" és "Hero", hát nem biztos, hogy angolul hagytam volna. de most már nem tudnám elképzelni másképp :P

apropó, a szerb eredetiben "Satan" volt, igaz? mert más országok fordításában is találkoztam már így ezzel.

--- Idézet ---Rákosi Béla nevű vámpír ellen harcol.
--- Idézet vége ---

hát a Rákosi dinasztia ott is szívta az emberek vérét?? :lol:

--- Idézet ---én meg talán sosem olvastam Fantomot magyar nyelven, így nem tudtam kinek mi a neve hivatalosan magyarul
--- Idézet vége ---

ezt ne reklámozd, légyszíves  :fatestapolo:

Zerit:

--- Idézet ---de nem szólom le jobban így látatlanba, hisz 50 éve csak megy valamiért :rolleyes:
--- Idézet vége ---
Na igen, Olaszországon kívül még jónéhány országban kultikusnak számít. Főleg a korai Fantom sztorik hangulatát idézi sajátos körítéssel, talán ezért is tetszhet egy Fantom rajongónak is. Nekem is van pár példányom, az egyikben például Rákosi Béla nevű vámpír ellen harcol.

--- Idézet ---mikor megláttam, hogy 'Sátán' lett nálad Devil neve...  :evil:
na ezt nem bocsátom meg neked  :smileythefinger:
--- Idézet vége ---
Ezt csak magadnak köszönheted, hiszen közben leléptél és jóformán minden munkálat rám hárult, amit bevállaltál ezzel kapcsolatban. :P (én meg talán sosem olvastam Fantomot magyar nyelven, így nem tudtam kinek mi a neve hivatalosan magyarul)

Galen:
Én megértem hogy spanyoloknál "inverz skandináv" fantomruha van (értsd: piros gatya és mancsetta helyett kék, és kék ruha helyett piros) de hogy még azt is tudja variálni és piros ruha mellé sikerült egy zöld gatyát berakni, az már felettébb érdekes. Báraz igaz, hogy nő viseli, így ezt betudom a női divatnak.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése