HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Fantom képregények

<< < (34/568) > >>

Zerit:
Hm, szerintem inkább az olasz Fantom volt nagyobb hatással  ;)

A német változat csak a fekete-fehér-piros nyomdatechnika miatt pirosruhás, a borítókon, emlékeim szerint lilás.

Egyébként az ex-Yu magazinok borítóján időként zöld ruhában is megjelenik  :nezze:

FZoli:

--- Idézetet írta: Jason Todd - 2014. Augusztus 31., 09:19:43 ---Az eredeti kérdésre visszatérve, az én tippem sokkal prózaibb. Szerintem ez olyan játék lehetett, mint ami a Semic lapokban is volt, a keresd a boszorkányt, vagy teknőctallért, vagy valami ilyesmi.

--- Idézet vége ---

Lehet csak feltételezés, de ez nekem logikus válasznak tűnik.

@Zerit: Csak nem a német Fantom ihlette őket? :)

Zerit:
Egy újabb érdekesség: 1970-es években megjelent Szarajevóban egy képregénylap Tobijeve novine (Toby újsága) címmel. A kiadó neve is vicces: Strip udruženje „Walt Disney” azaz Walt Disney képregény-egyesület. Fantom szempontjából azért érdekes, mert 4 számban (7-től 10-ig) közöltek róla szóló történtetet is, elvileg a The Singh Brotherhoodot, bár ezt nem tudom ellenőrizni. Mindenesetre itt a 7. szám borítója, ami egy Fantom fannak megér egy misét :)

Jason Todd:

--- Idézetet írta: FZoli - 2014. Augusztus 27., 07:55:30 ---A napokban szereztem pár új Fantom-füzetet. A 3. füzet olvasása közben feltűnt, hogy több helyen is feltűnik egy nem odaillő pasas kicsiben.
Pl. itt a 3. sor 2. panelének jobb szélén:
http://halozsak.hu/images/stories/kepregenyek/phantom/semic/fantom-semic-hun-03/fantom-semic-hun-03-18.png
Ő ki akarna lenne? A rajzoló így örökítette meg magát?

--- Idézet vége ---

Ennek már egyszer megpróbáltam én is utánajárni. Az eredeti stripekben nincs ott a kép. Sőt itt is az történt, hogy a panelek nem abban a sorrendben vannak ahogy a rajzoló megcsinálta, illetve a bubik is át vannak helyezve, méretezve. Sajnos hasonló mód zavaros, mint a Prince Hali, vagyis a Túsz Heróért cserébe. Maga a történet 1962.06.18.-tól 1962.10.13.-ig futott. Abszolút öreg volt már akkor is mikor kiadták, mégis mennyire időszerű, és a rajzok is nagyon rendben vannak még a mai viszonylatban is.
Az eredeti kérdésre visszatérve, az én tippem sokkal prózaibb. Szerintem ez olyan játék lehetett, mint ami a Semic lapokban is volt, a keresd a boszorkányt, vagy teknőctallért, vagy valami ilyesmi. Szóval úgy gondolom, hogy ezeket a kis képeket össze kellett gyűjteni valami játék keretén belül. Nem szétvágni, hanem beírni, hogy melyik oldalon, melyik panel a nyerő. ( Régen mikor McFarlane rajzolta a Pókembert, az ő történeteiben is hemzsegett egy kis nagyszemű macska, ami nem igen illett egyes helyekre. ) Amúgy abban is szinte biztos vagyok, hogy ez egy képregényhős, nem tudom melyik ( talán Tex ), lehet, hogy épp ez volt az apropó, hogy a megjelenés előtt kicsit bereklámozták a karaktert, mint anno a Tumakban Fantomot. De ezek csak tippek, nem tudom, mi lehet az igazság. Egy biztos, az eredeti stripeken nincs rajta a kis kép.

FZoli:

--- Idézetet írta: Zerit - 2014. Augusztus 30., 07:54:40 ---Egy érdekes cikk:
http://io9.com/why-does-this-comic-book-hero-appear-on-so-many-new-gui-1621448221

--- Idézet vége ---

Váó, érdekes lehet ezeket élőben is látni :)

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése