HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Marvel Alternatív Univerzumok
talgaby:
Az Erőtlenül dilidokijának megfelelőjét már rengeteget hallhattad dumálni, akár úgy is mondhatnám, hogy mindig akkor jelenik meg, amikor nem kellene. És mivel kedveled az alter univerzumokat, ezért tuti, hogy olvastál egy sorozatot, amiben elég sokat szerepel ő. Várd ki a hatodik részt, és megtudod, miről beszélek.
Póklány: Amikor elkezdtem csinálni, még nem volt netem, a régi Póklányaim meg az egyik megboldogult dvd-men voltak (azóta sem pótoltam egyébként ), így ritka rossz memóriámra hagyatkozva estem neki a fordításnak, és azóta beálltam egy adott volnalra, ami már túl régóta tart ahhoz, hogy át tudjak állni másra (meg már elég sokáig kész is van a fordítás). MSN-címet nem fogok adni azon egyszerű okból kifolyólag, hogy nincs. Ha valami érdekel, írj privit, ott tárgyalhatunk.
Huh, látom, a nyár nem változtatott a stílusodon, még mindig elkél egy beépítendő szótár.
--- Idézet ---Miért? Mert azt akartam, hogy az ovasók akikhez sok néma barátom tartozik elveszítsenek valamit.
--- Idézet vége ---
Ez a mondat alapján meg talán mégis csak jobb, hogy hozzám került Ja, és ha már rövidítesz, maradjunk a gabynál. A talg hülyébben hangzik, mint a mostani nickem, ami elég nagy teljesítmény
és mindent összevetve örülök, hogy egy kis cseszegetés árán ugyan, de eljöttél ide ismét.
Micho:
--- Idézet ---csak mond mi a panaszod és probálok érthetőbbet írni.
--- Idézet vége ---
tehát arra gondoltál, hogy megpróbáltad követni azt a stílust, amit én "vittem bele" a Póklányba, és ezt megtartani a néma bobok miatt?
Zspider:
Hát igen sajnos többen hiányolták már, de majd javítok rajta vagy csak mond mi a panaszod és probálok érthetőbbet írni. Igazából csak kapkodva össze írtam hosszas véleményemet.
Micho:
--- Idézet ---Hát az ezeréves pók visszatér
--- Idézet vége ---
akkor üdv újra a fedélzeten
jó volt olvasni a véleményed, bár helyenként az volt az érzésem, hogy elkelne a hozzászólásodhoz nekem egy "Encyclopedia Zspiderica"
a magamra vonatkozó részt sem fogtam fel teljesen, de talán értem mire célzol, csak itt-ott pár szó kimaradt a mondatból
--- Idézet ---a szereplők megrajzolásánál jobban figyelhettek volna régebbi "külsőre" Pl. Stacy kapitányra rá sem lehet ismerni.
--- Idézet vége ---
jogos, de ennek a rajzolónak ilyen egyedi stílusa van, ha sokat olvasol tőle egészen meg lehet szokni. pl. az Alias. meg ne felejtsük el, hogy ez egy alternatív univerzum, pár külső jegy különbözhet (nekem pl. nem tűnt túl öregnek)
Zspider:
Hát az ezeréves pók visszatér avagy vége a nyári pihenőmnek és újra belehúzok más oldala munkáságának dicsérésébe vagy éppen szidásába. Szal kezdjük a könnyebnél:
Erőtlenül
Ez a képregény sok ponton fantasztikus hisz nem egy ember szemszőgét hasznlja hanem eegy sohasem halott dili doki monológjait hallgatjuk. Szerintem ez remek. Idővel mások is elkezdenek magukban bölcseskedni ami rásegít erre a film noir élet hangulatra. Logikailag a sztori remekül van felépítve és a rajzolás ami csak az egészen picit tud rontani engem nem zavart. Alternaativ szemszőgből az egész tökéletes. A borítók cinikus beszólásai és egyébb poénok nagyon emgragadtak engem. A képregény még így hiányosan is megérdemli az ötöst hisz én vagyok akkora mániákus, hogy már végig olvastam az egészet.
A forditás és beírás remek. Minden érthető és minden szebb és tisztább tényleg szép munka. Nem véletlenül akartam már én is lefoglalni ezt a kivételesen jó alteres képregényt. A borítók magyarosítása külön dicséretet érdemel.
Összegezve: Csak így tovább!
Póklány
Hát ez fura. Előzetesként elmondanám azoknak akik nem tudják, hogy jó ideig ez az én felelőségem volt, de bevallom öszintén a Póklány számomra túlnagy kihívás volt. Mégis valahol öröm, mert most így egy részletesebb és komolyabb elemzést tehetek. Kezdjük.
A sztori kicsit marvel Team-up filinget áraszt olyan igaazi klasszikust. A sok szereplő May problémái kellmes keveréké olvadnak az egészben. Nem érdekel ki mit mond, de DeFalco bá igenis zseniális húzást tett ezzel a képregénnyel. Az MC2 univerzum számomra egy halhatatlan csoda és egy csomó kellemes percet okozó olvasmány. Nem fogok sose ledöbbeni a nagy fordulatokon, de mindig jókaat tudok olvasni és ez is valami.
A rajz. A rajzoló csak rásegít a régi korokat idéző érzésre hisz tökéletesen adja vissza a békés képregény korok hangulatát. Szép munka mindenkép.
A legviccesebb téma. Szaván fogom Talgabyt aki fórumonkon érdeklödött miért nem írtam ide hát mert a nyáron kivágom magamból a képregény rajongót és csak az amerikai megjelenésel foglalkozom. Nézétek el nekem. Nos ami a beírást illeti az remek, de a forditás olyan fura. Ahogy olvastam mindig eszembe jutott mit és hol írtam én máskép. Fura érzés volt lvasni az ilyesmiket. Talg ha erre járssz és nem probléma dobhatnál egy msn-en címet, mert sok minden érdekelne személyesen. Na de mielött egy bárki azt hinné ez könnyű hatalmas tévedés amikor én neki ültem első dolgom az volt, hogy végig olvastam Micho eddigi munkáit. Miért? Mert azt akartam, hogy az ovasók akikhez sok néma barátom tartozik elveszítsenek valamit. A póklány egyik érdekesége a szlengje ami egyszerre van és nincs. Mert van, de nem alpári vagy túl leegyszerűsítet. Már itt kezdödnek a nehézségek. Aztán A furcsa mod ahogy leírjuk Majrést az is egy kihívás. Öszesítve? Szép munka örülök, hogy jó kzekbe került az a képregény ami miatt még én is elkezdtem itt a neten rontani a levegőt...
Kövi alkalomig Csávesz!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése