HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Tomicho Project

<< < (40/56) > >>

Blue S:
Hobbi szinten. Már kiskoromban nagyon szerettem a történelmet, később versenyeken is voltam. Bár műszaki főiskolát végeztem, de a történelem iránti rajongásom megmaradt. Ha van valami jó könyv, és van rá pénzem, akkor megveszem. A tv-ben is mindig kutatom a jó dokumentum filmeket.    

A "szintén zenész" mit takar?

regnar:
de el akarták fogni... meg nem ölték meg..

amúgy szintén "zenész" vagy csak hobbiszinten történelembarát vagy?

Blue S:
Ugyanmár, Julius Ceasar sem fogatta el mindegyik törzsnek a vezérét. A germánokét nem is sikerült, az rendesen megszökött.  

regnar:
Ez mind rendben, de a krónikások "állami" alkalmazásban álltak és mégsem írhatták, hogy nem halt meg... Az akkori szokásrend szerint, a vezért MINDNKÉPPEN élve kellett elfogni, hogy Rómában a diadalmeneten bemutathassák, majd kivégezhessék... lásd gall felkelés..és végkifejlete..

nem csak fogságba esett rabszolgákat, hanem csak úgy találomra... kb 3000-et

Blue S:
Spartacus a krónikások szerint meghalt az utolsó csatában. A döntő összecsapásra i.e. 71-ben Apuliában kerül sor, ahol a felkelők nagy része, köztük Spartacus is meghal. Crassus felé tört, de már nem tudta elérni. Viszont 2 centuriot megölt. A fogságba esett rabszolgák nagy részét keresztre feszítik a Rómából Capuába vezető úton.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése