Mivel nem férünk hozzá a szerveretekhez, így igen. De nyugi, teljesen jól haladtok, és higgyétek el, a Figyelőből így is több találatot fogtok kapni, mint a főoldali linkgyűjteményünkből. Ez utóbbit a régi oldal eléggé elburjánzott és sokszor teljesen elavult hasonló részlege miatt is akarjuk nagyon kordában tartani.
Amúgy ha halmoztok, az dicséretes, szeretem ezt szorgalmazni is, de ez igazság szerint csak az olvasóknak jó, ha kész van előre egy egész sztori (vagy több), mert nem kell azon aggódni, hogy valaha befejezik-e. Plusz persze sokkal átláthatóbbá és kezelhetővé tesz egy frissítési rendszert. Bár lehet, én vagyok csak túlszervező típus.
wolfyattila:
Fordításra saját kútfőt, meg persze netes szótárakat (sztaki idegennyelv-magyarra, egynyelvű szótárakat - Merriam-Webster, Oxford), kifejezések kutatására wikit, google-t, urbandictionaryt, esetleg a Hunglish Corpust. Ez inkább a "kreatív" része, bár én inkább úgy mondanám, az, amit nem nagyon lehet kevés ismerettel elkezdeni, a beírásba legalább bele lehet tanulni.
Beírásra a többség PhotoShopot (hetestől CS5-ig gyakorlatilag bármelyiket, bár szvsz a CS3 és a CS5 a legalkalmasabbak manapság erre, a CS4 egy memóriagyilkoló, lassú borzadály). Ezen belül a módszerek változatosak, sokrétűek, egy közönséges satírtól a klónozáson át (na ja, többet klónozunk, mint a galaktikus Birodalom Lucasnál) a konkrét újrarajzolásig lehet sokféle. Nagyon általánosat nem lehet mondani, mert tényleg sokszor füzetspecifikus, de pont emiatt is van egy-két tutorial a NewGenen (egyszer megkeresem már a pontos linket...), meg itt is sok tanács a Zsák/Kezdő beírók topicban. Plusz Wearwolff is beígért egy videosorozatot, reméljük, összejön neki.