Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 495691 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #1720 Dátum: 2011. Január 25., 06:52:00 »
Három egymást követő hírben készítettük elő három héten át folyamatosan. Ennél jobban már csak akkor lehetett volna szólni, ha konkrétan kiírjuk. Ami eléggé ellentmondott volna az egész céljának. :)
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Magnus

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #1719 Dátum: 2011. Január 25., 05:47:13 »
Srácok, elolvastam a híreket, hát, bizony tényleg tanulságos volt az elmúlt néhány hét...

"...akadnak még ehhez hasonló kulturális gyöngyszemek, amikkel kényeztetni kívánom azokat, akik képesek még jól szórakozni a Zs kategória legalján, avagy akik a Mystery Science Theater 3000-hez hasonló módon képesek szemlélni az ilyen sületlenségeket ahelyett, hogy tizenkét felkiáltójellel követeljék a fórumon, hogy az oldal szerkesztői úgy szerkesszék a Zsákot, ahogy ők azt megkövetelik."

Erről eszembe jut egy Garas Dezső riport, ahol azt az anekdotát meséli, amikor Gobbi Hildának akkorát lekevert színpadon, hogy az repült kifelé, majd az öltözőben közölte vele, hogy "Nagyszerű lesz! De legközelebb, ha lehet kicsit kisebbet..."

Szóval, klassz, hogy ilyen őrültségek is felkerülnek, de előtte kérlek szóljatok  ;) (Nem mintha követelnék bármit is...)

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
    • HálóZsák
« Válasz #1718 Dátum: 2011. Január 23., 19:10:37 »
Idézet
Szóval a megjegyzés a lap alján tegnap szarkazmus volt.
Aha, csak akkor még nem akartam ezt nyíltan megírni ide a fórumra. Hadd jöjjenek rá mások is.

Idézet
Emberek ez a rendamicsoda felért egy tüdőlövéssel.
Ezután már szinte bármilyen más képregényt  öröm lesz olvasni, nem? :)
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető Magnus

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #1717 Dátum: 2011. Január 23., 19:05:04 »
Szóval a megjegyzés a lap alján tegnap szarkazmus volt. Emberek ez a rendamicsoda felért egy tüdőlövéssel. Valahogy így érezhette magát a kedves hallgató annak idején, elmulasztva a figyelmeztetést meghallotta a "Világok harca" rádiójátékot. Egy darabig tényleg azt hittem, hogy komoly... Egészen a lenti kommentek elolvasásáig csak egy nyers megérzésem volt, hogy ezért a ..."valamiért" mégsem lelkesedtek annyira, mint eleinte tűnt. Megjegyzem, csak az első részig jutottam. Az egészről egy Max von Sidow beszélgetés jut eszembe, hogy interjú vagy helyzetgyakorlat volt, már nem emlékszem, de a mondat így hangzott: "Képzeld el milyen gondolatvilága van annak az embernek, aki pankrációt néz..."

"csapatunk tovább folytatja a HARCOS™ kódnévvel ellátott, önmagukat képekkel ellátott dokumentumoknak álcázó, feltételezhetően interdimenzionális eredetű entitások vizsgálatát"... el kéne néha olvasni a főoldal szövegét is, így már egész más színben látni mindent...
« Utoljára szerkesztve: 2011. Január 23., 19:10:53 írta zozi56 »

Nem elérhető shadoman

• R2-D2
  • *
« Válasz #1716 Dátum: 2011. Január 23., 17:49:54 »
megkövetés meg minden. most esett csak le, hogy ezt a képregényt direkt raktátok ki ilyen formában.
olvastam a müvet de kb minden oldalon elfogott a miaszarez érzés :)

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1715 Dátum: 2011. Január 23., 08:14:20 »
Ó, lesz is rá. :brow: shadoman meg a jelek szerint úgy véleményezte, hogy nem olvasta az említett művet.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Wearwolfff

• HálóZsák segítő
  • Pókember
  • *
    • wWolfff Galériája
« Válasz #1714 Dátum: 2011. Január 23., 07:50:43 »
Aki, fórumozik az tudhatja, hogy erről már a waddafakk topicban is beszélgettünk vagy egy éve már. Ez a történet azért lett honosítva, mert talgaby meg szerette volna mutatni, hogy van legalja. Itt a világ legszarabb képregénye, ami olyan szar, hogy mindenkinek el kell olvasnia egyszer. Ezeregy százalék, hogy többek közt ezért is foglalta el az oldalt, hogy pár napig rá legyetek kényszerítve erre. Bár persze a fény nem lehet meg árnyék nélkül, ezért úgy járja, ha a sok elsőosztályú képregény mellé, időnként felkerüljön egy zs-kategória is.

Egyébként akkor pedzegettem, hogy lehetne egy képregényíró verseny, erre a füzetre. A legjobb beérkezett értelmes alkotást pedig én magam fogom beírni, és az is ki fog kerülni. De valahogy meg kell tanítani az embereket a szavazórendszer használatára, hogy tudják majd a beérkezetteket zsűrizni.

Nem elérhető shadoman

• R2-D2
  • *
« Válasz #1713 Dátum: 2011. Január 23., 07:26:42 »
Hello!

Csatlakozni szeretnék az előttem szóló 2 emberhez akiknél úgy látom bár lájtos formában de leverte a biztosítékot egy ilyen alacsony színvonalú képregény sztárolása mint a Harcos. Dícséreteikkel maradéktalanul egyetértek amik az oldal mögött álló emberek eddigi munkáját dicsőítették.
Nem értem mi lehetett az a motívum ami ennyire megragadott benneteket (téged) egy ilyen emós keszekusza szőke izompacsirta pankrátorban akit még ráadásul hák hogennek is hivnak. Felfoghatatlan számomra... hacsak nem te (ti) rajzoltad és írtad mert akkor kezdő szárnypróbálgatásnak elmegy. Szerény magánvéleményem szerint írjátok le a futottak még kategóriába mint sok egyéb az oldalon is megtalálható gyengécske képregényt és keressetek valami mást amit érdemesebb folytatni. Jelentem én benne vagyok az 1%ban és azt hiszem az igazán kiskorúaknak szóló képregények kivételével mindent olvastam az oldalon (a többit meg papíron mikor még a bobo meg a góliát volt a magyar képregényipar két igáslova) Nem mondom talán nem mondtam elégszer hogy mennyire jók vagytok mert hát a visszajelzés hiánya el tud keseríteni egy téglafalat is nemhogy érző embereket. Szóvalakkor köszönöm most azt a rengeteg enregiát és munkát amit belefeccöltetek ebbe az oldalba.

Nem elérhető Gamma Leonis

• Indiana Jones
  • *
  • Nem: Nő
« Válasz #1712 Dátum: 2011. Január 21., 19:06:05 »
Üdv!
Mi ez a Harcos túltengés?
Kezdve ott, hogy elolvastam két részt, és a felét nem értettem a harcos benső monológjának. Kissé túl van spilázva a duma. Oké, értem, hogy lelki szinten nagyot lépett előre az ürge, és valami über harcossá vált, és meg kell küzdenie a gonosszal, akinek ráadásul 8 élete van, így nehéz az egy szem über harcos dolga. Akkor van a földi sík, ahol a fickó éppen felébredt a kómából, tehát ott is lesz hirig. Azonban a sok maszlag értelmezésétől az agyam fele elfüstölt.
Áj, túlságosan fárasztó, ha egy amerikai a saját esze szerint értelmezi a keleti filozófiákat. Ez nyavalyatörősebb még a Mátrixnál is. "Nincs kanál."  ;D

Nem elérhető Magnus

• Mulder ügynök
  • *
MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #1711 Dátum: 2011. Január 21., 16:26:08 »
Hát, nem is tudom mióta vagyok rendszeres olvasója az oldalnak. Mindig is boldog voltam, hogy az elmúlt évek ínséges képregényhiányából fakadó elvonási tüneteimet itt, Nálatok mindig enyhíthettem. Felbecsülhetetlen a munka is melyet minden egyes kiadványba beleöltök, tudván, hogy válaszreakció szinte alig-alig jön rá. Kivétel nélkül magas színvonalú honosításokat olvashattam hétről hétre. Eddig. Már az elejétől fogva kétkedéssel fogadtam ezt a "rendalitásos" sületlenséget, amit egy nemzetközi akció keretében jelentettek itt meg. A főoldalra kitett abszurd duma még hagyján, de a közzétett képregény csak jóakarattal nevezhető képregénynek. Se történet, se esemény, ha mégis az kibogozhatatlan, pankrátor pofák, testépítés, meg "Harcos Egyetem"... Srácok ez az oldal még akkor sem lenne unalmas, ha egy teljes évre szabadságolnátok magatokat, mert annyi fantasztikus honosítás van itt, hogy nem lehet őket nem újra olvasni. De most már ezt sem tehetem meg, mert az egész oldalt elfoglalta ez a sületlenség, aminek se füle se farka. Attól, hogy nemzetközi projekt, nem biztos, hogy jó is. Talán pont ezért nem jelent meg sehol sem papíron...
Az oldal alján található megjegyzés pedig nem tudom, hogy komoly vagy szarkazmus. Mert a "képregény" gyenge, csökevényes, tehát az oldalt is lebutítottátok hozzá, vagy...(?)
Eddigi munkátok gyakorlatilag minden túlzás nélkül képregény-történeti, hisz nem hiszem, hogy van még egy oldal, mely ennyit tesz az olvasóiért egy olyan országban, ahol pusztán üzleti okokból kénytelenek vagyunk lemondani a színvonalas kiadványokról. Akkor minek egy ilyen viccnek sem jó "képregénnyel" elrontani?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1710 Dátum: 2010. December 31., 13:47:06 »
Félreérted, nem a fórumos aktivitásra értettem, az ennél lejjebb már aligha mehetett volna (vagy két éve 1% alatt üzemel a fórum), hanem arra, hogy volt idő, amikor egy füzet, akármilyen füzet átlagos olvasottsága a mostaninak közel a duplája volt (nos, valójában a négyszerese, de mint kiderült, a régi statisztika vagy felét valószínűleg botok tették ki). Bár mondjuk az kicsit tényleg zavaró, hogy az értékelőrendszer négy kattintásáig is csak az olvasók 5-7%-a jut el...
Pedig bizonyított, hogy az átlag olvasószám minimum tízszeresét meg lehetne mozgatni, csak lövésem sincs, hogyan lehetne eljuttatni az emberekhez azt a tényt, hogy az oldalon van mindenféle, amiből lehet válogatni. Bár az is igaz, hogy a jelek szerint a honosítók közül én vagyok gyakorlatilag az egyetlen, akit zavar ez a tény...

Nem elérhető turkia

• Wookie (Konzervatív Vukik a Birodalomért Front)
  • Predátor
« Válasz #1709 Dátum: 2010. December 31., 11:01:24 »
Jesszus, köszönet a Bucó, Szetti, Tacsiért!!! Teljesen kiment a fejemből, hogy létezik egy ilyen képregény! Nekem ez a szám megvolt sokáig, talán olyan 10 éve (vagy kicsit több)  veszett nyoma, nem tudom...  :( Most néztem, '84 és '89 között jelent meg, én '90, vagy '93 körül olvashattam.  Annyira jó volt olvasni, külön öröm, hogy pont ez a rész volt meg. Amint haladtam, minden emlék visszajött! Sok rajz beleégett az emlékezetembe, pl. a végén a fából készült autó, vagy a szarvasjelmezbe bújt kutyus és a szán, a hóember a sapkájával! Hihetetlen volt olvasni és olyan jó volt, hogy amint megláttam, már nagyjából be is ugrott, hogy mi fog történni... Talgaby, óriási köszönet érte, ezen komolyan mondom, meghatódtam. Tényleg köszönöm.

Más: olvastam a főoldalon, hogy lanyhának tartod az érdeklődést úgy általában véve. Nem ebbe a témába tartozik, de már belelendültem, leírom. Nem hosszú. Ebben a gondolatban van valami, szerintem úgy van, hogy a legtöbb ember csak 2-3 képregényt szokott várni és a többit nem olvassa el. Persze vannak kivételek.
Ez nálam az esetek mondjuk 90%-ában úgy működik, hogy elolvasom a legtöbb Angyalokról szóló történetet, esetleg valami jó fantasyt, vagy horrort, ha van, aztán még az Alakváltókat, kivéve, ha G2-es a frissítés, mert azt nem bírom. A SW általában megint kilőve, mert elég nagy ellensége vagyok az Expanded Universe-nek, szóval ott nekem csak a film számít. Nagy Conan-fanatikus vagyok, az ilyeneket pl. annak ellenére elolvasgatom, hogy azokat érelemszerűen már nem szegény Howard írta (nyugodjon békében), így a szememben ezek "nem valódi, nem megtörtént" Conan-történetek.   A nagy kedvenceimet viszont inkább a külön történetek jelentik, amikben mondjuk szerepelnek a nagyok, tehát Galactus, Fátum, vagy ha jönne pl valami szösszenet a nagy Darkseid szereplésével. Igazából ennyit olvasok el. Ja, meg most a Bucó, Szetti, Tacsit!  ;D  ;D  ;D
WHRÁÁÁÁÁÁGGG-RRRRRR!!!  -ősi wookie bölcsesség

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1708 Dátum: 2010. December 27., 18:14:17 »
Köszi a Bucó, Szetti, Tacsi és a Szán Csenge - Jubileum című képregényt! :worship: :worship:
Bucó, Szetti, Tacsi: érdekes ifjúsági képregény. És ahogy látom, ezt magyarok írták és rajzolták, ami még régen jelent meg.

Szán Csenge - Jubileum: ismét szórakoztató, vicces történet volt. A történetben érdekes volt, hogy visszaemlékezések voltak.

Nekem is tetszett ez a két karácsonyi képregény.
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető Genzo

• White and nerdy
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1707 Dátum: 2010. December 26., 17:40:17 »
El se lehet mondani, mennyire hálás vagyok a Bucó, Szetti, Tacsi képregényért! :) Életem legelső képregénye volt az előző szám, valami autóversenyes sztori volt, és a füzet végén volt beharangozva ez a képregény. Nagyon felkeltette akkor az érdeklődésemet, de nem volt honnan beszerezzem, és azóta sem olvastam, csak most. Szóval tényleg ezer köszönet ezért, nem túlzok azzal, hogy több, mint 10 éve szeretném elolvasni ezt a képregényt, és így, majdnem felnőtt fejjel is élvezetes kis sztori volt, nosztalgia ezerrel.  :worship:

Nem elérhető Recsi

• Fejvadász
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • Hálózsák
« Válasz #1706 Dátum: 2010. December 26., 10:26:44 »
Köszi a Disney cuccokat Talgaby! Most szedtem le őket a lányomnak, mert unatkozik, és nincs mit olvasnia (legalábbis ezt mondja :D )
Vesszen a Birodalom!

Nem elérhető Genzo

• White and nerdy
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1705 Dátum: 2010. December 25., 21:02:24 »
Köszönet a Donald Kacsa-Találd ki képregényért, jó kis sztori volt.  :worship:

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1704 Dátum: 2010. December 25., 20:58:03 »
Köszi a Donald Kacsa - Találd ki! című képregényt! :worship: :worship:
Ismét szórakoztató volt ez is. A kacsatriók Niki, Tiki és Viki tényleg először nem tudták, hogy milyen ajándékot akartak karácsonyra. De persze aztán valami véletlenül eszükbe jutott, hogy mit szeretnének karácsonyra.
És ekkor kezdődött a móka az egész történetben.

Nem elérhető Krizli

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #1703 Dátum: 2010. December 25., 15:48:38 »
Barks azért kevésbé ügyelt arra, hogy a történetek teljesen passzoljanak egymáshoz, akadt nála jópár ellentmondás, de például Don Rosa megpróbált mindent beilleszteni egy kontinuitásba. Mármint az amcsi történeteket.

Egyébként köszi a "Találd ki!" szkenjét. Bár még mindig ott van a polcomon, de kellemes meglepetés volt a képernyőmön is látni. :)

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1702 Dátum: 2010. December 06., 21:24:00 »
Ó, persze, hogy vannak. Az olaszoknál van, hogy egész folyamok vannak (Mickey-ék varázslókalandja, a jövőbeli rendőrosztag, Donald titkos ügynök élete, Mickey időutazós sztorijai, stb.). A skandinál ilyen ritka, bár vannak visszautalásos sztorik, de amerikaiaknál még régen Barks egy saját összefüggő univerzumot épített ki.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1701 Dátum: 2010. December 06., 20:56:40 »
köszi a Disney-válogatás 6. tpb-t! :worship: :worship:
Szokás szerint ismét szórakoztató volt Donald és Dagobert, meg persze Szaki Dani is.
Bár azt nem is tudtam, hogy néha van egy-két történet, ami folytatásként is megjelent. Pl. a karácsonyi történet, ami 2009-es kötetben volt, és a jövőbeli Szaki Dani, az előző kötetből. Eddig azt hittem, hogy minden Disney képregények különálló történetnek számít. De akkor ezek szerint, mégis van ilyen folytatásos jellegű történet.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1700 Dátum: 2010. December 03., 20:25:03 »
  Kösz szépen az Oz utolsó részét, és a gyűjteményes kötetet is, a vázlatgalériákkal együtt. Jó volt látni, hogyan változtak meg a karakterek kinézete (Még jó hogy nem a fogas madáriejsztő maradt meg, mert az elég "érdekessen" nézett ki.) A történet is lenyűgöző volt, sokkal izgalmassabb és fantáziadúsabb, mint az általam eddig ismert  film (porceláváros volt szerintem az egyik legjobb ötlet, Dzsóker bácsinál meg óhatatlanul is párhuzamot vontam).
 Egyedül az oroszlán hatalomra kerülésének módjával kapcsolatban volt bennem ellentmondás. Nem nagy és főleg nem kifejezetten bátor tett volt lefejezni az alvó ellenséget, aztán uralkodóvá előlépni. 
 A beírás nagyon jó lett , ahogy az eredeti fordítás is minőségi. Köszönet talgaby! :worship: :worship: :worship: :worship:
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1699 Dátum: 2010. December 03., 19:05:55 »
Köszi az Oz, a nagy varázsló 8. részét és a gyűjtött változatot is (amelyben van borítógaléria és egyéb leírás)! :worship: :worship:
Nekem tetszett ez a könnyed, mesés történet. Mindegyik szereplőkről(Bádog Favágó, Madárijesztő és a Gyáva Oroszlán) kiderült, hogy kinek hol lett a megfelelő helyük.
A gyűjteményes kötetben pedig tetszett a leírás, amelyben az alkotók elmondták, hogy Skottie Young hogyan rajzolta meg a szereplőket, stb.
És igen, tudom, hogy még nincs vége a történetnek.
« Utoljára szerkesztve: 2010. December 03., 19:16:11 írta keildavid »

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1698 Dátum: 2010. December 03., 17:04:46 »
Pedig nem mondhatod hogy az én jelöltem ne lett volna logikus.  :)

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1697 Dátum: 2010. December 03., 16:55:44 »
Hülye. :lol: Ezen a MEK-en.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1696 Dátum: 2010. December 03., 16:39:41 »
MEK? Így már érthető. A Smaragdvárosba vezető utat magyarok burkolták.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1695 Dátum: 2010. December 03., 16:37:02 »
A MEK-en fenn van az egész. :)

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1694 Dátum: 2010. December 03., 15:53:18 »
És azt megkérdezhetem, hogy milyen szövegkönyvet használsz hozzá? A könyvet vagy valami netes kivonatot?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1693 Dátum: 2010. December 03., 15:44:48 »
Na ja, és ezzel egyben sikeresen magamra vállaltam, hogy a további részeket ebben a stílusban fogom prezentálni. Habár sok választás nem volt, mert vagy az, vagy megcsinálom magam.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1692 Dátum: 2010. December 03., 15:34:28 »
Köszönetem az Ózért.  :worship: Talgaby zseniális munkát vittél véghez! Young rajzait én úgy egyébként nem szeretem, de ehhez a történethez az ő illusztrációi kimondhatatlanul jól passzolnak. Gyermekkorom egyik kedvenc története, és ebben a formában IS tökéletes. Azt külön is díjazom, hogy a Szőllősy féle fordítást használtad. Ő aztán igazán értett az úti leírásokhoz.  :worship:

Nem elérhető gabo

• Optimus Prime
« Válasz #1691 Dátum: 2010. November 24., 22:05:24 »
Szokásomhoz híven  ismét egy régebben megjelent képregényt csak most olvastam el! Hálózsák 1500: Nagyon tetszett és látszik rajta, hogy nagyomon sok munka lehetett vele, de megért, hisz egy fantasztikus válogatást sikerült összehoznotok! A képregények jók voltak, csak kár, hogy nincs róla infó, hogy eredetileg melyik számokban jelentek meg! De a legjobban a Hálózsák megalakulásának története, a honosítók saját szavaival történő elmesélés tetszik  a képregények iránti szeretetükről és a honosítói munkájukról! Köszönöm nektek a sok képreényt ami eddig elkészült és sok sikert a munkátokhoz, remélem a Hálózsák 2000-re nem kell sokat várni!