Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 495630 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #1570 Dátum: 2009. December 07., 21:54:51 »
Igen, mert én is a kilencvenes években megjelentek fordításaihoz igyekszem igazodni. Ezzel ugyan sajnos kénytelen vagyok pár dolgot kiirtani a szövegből (pl. Goofy igencsak jellegzetes beszédstílusát), de mivel az egész célja a régi Donald-zsebkönyvsorozat iránti nosztalgiázás, és meg mert amúgy is rengeteg jó ötlet volt az akkori fordításokban (imádom például, hogy a Barks-féle történetekben nem dollár, hanem tallér a pénznem), így amire csak emlékeztem, átvettem.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Genzo

• White and nerdy
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #1569 Dátum: 2009. December 07., 21:28:50 »
Elolvastam a Disney válogatást. Még egszer köszi szépen, nekem nagyon tetszett mind a három történet, és a forditás is szuper. A szóhasználat egy az egyben olyan mint a képregényekben, amiket rongyosra olvastam anno, ezért külön pirospont. Egyszóval nagyok vagytok, visszahoztátok a gyerekkori emlékeket  

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1568 Dátum: 2009. December 07., 17:31:02 »
Szeretném megköszönni a Disney válogatást, nagyon szórakoztató volt mint mindig.

Nem elérhető benya11

• Spawn
« Válasz #1567 Dátum: 2009. December 07., 16:29:14 »
Elolvastam a tegnap felkerült HZs Disney Válogatás 04-et. Az első történet aranyos volt, szokás szerint fordulatosra sikeredett. A Mickey-s sztori amolyan kalandosabb volt, nagy ötlet ez a spagettifa!  A Dagobert bácsis pedig "Dagobert bácsis", vagy hogy mondjam.. Elég zsugori az öreg, de ezt már megszokhattuk tőle.  Köszi a honosítást Talgaby, Sepi!!
« Utoljára szerkesztve: 2009. December 07., 16:31:13 írta benya11 »

Nem elérhető Genzo

• White and nerdy
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1566 Dátum: 2009. December 06., 17:29:31 »
amint lesz időm elolvasom a Disney-válogatást. Első képregényes élményeim fűződnek ezekhez a kacsákhoz, olyan 7-8 éves koromtól kezdődően. Már csak a nosztalgia kedvéért is érdemes lesz elolvasni. Nagyon szépen köszönöm a frissitést!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1565 Dátum: 2009. December 06., 14:53:35 »
Javítva. Valamiért a lektorálatlan verzió ment fel, elfelejtettem .jpg-ket generálni a javítottakból. Kösz, hogy szóltál.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1564 Dátum: 2009. December 06., 14:03:22 »
Hehe nagyon jó volt ez a HálóZsák Disney-válogatás 4. tpb. Mert ezekben is voltak rengeteg vicces dolgok, amiken szórakozhatnak gyerekek és felnőttek is. Pl. Dagobert és Donald közti rivalizálás nagyon nagy botrányba kerültek. Mindig valami kész katasztrófa van a végén. Amit ketten elkezdenek, az kő kövön nem marad.
Elírásokat is találtam. A 48. oldal 3. képen a "meleltt" szó. A 75. oldal 2. panelen a "kát" szó. Az nyilván a "két" szó akart lenni. A 96. oldal 1. képen az "ökönke" szó. A 99. oldal 4. panelen a"babánok" szó. És a 105. oldal 2. panelen az "érelmet" szó. Nos ennyi volt. Tudom, nem én vagyok a lektor, de egyszerűen megemlítettem.
Ezer köszönet Talgaby és Sepi a Disney-válogatásért!        
Ja és még valamit: Boldog Mikulást mindenkinek!
« Utoljára szerkesztve: 2009. December 06., 14:12:03 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1563 Dátum: 2009. December 06., 12:03:44 »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1562 Dátum: 2009. November 25., 16:15:21 »
Erre a kérdésre még most is ugyanaz a válasz, ami a NewGenen...

Nem elérhető zoli

• Rozsomák
« Válasz #1561 Dátum: 2009. November 25., 15:17:40 »
üdv,nekem sajnos nincs sketch book -om de viszont látta egyszer,azt hiszem a manga mánia cimü lapban az egyik x-men -es figura tervét .azt hiszem az armadiló figurája volt .terv rajzokon hogy hogyis nézzen ki a figura kölönböző  formákban. vagyis az ilyen sketch bookokban vannak-e külőnböző figura tervek,.vagyis pl a marveltöl mondjuk akkár rozsomák akkár pókember olyan razai ahol még csak tervként, vázlatként létezet.szerintem érdekes lehetne látni az ismert figurákat még csak vázlatként látni,akár olyat is ahol még nem ugy,másként nézet ki mint az elfogadott.a különböző rajzolok hogyan képzelték el a figurákat, talán más koztümben is.mint pl volt a galaktikában a star wars  film forgato könyvéböl rajzok amik eltértek a filbeli diszletektöl.mint például yoda,vagy az ewokok stb kicsit máskép mint a filböl meg szokot köszi.milyen cimen van nálatok szkeccs buk, hm..hát ha a keresöbe irva meg találom . a rozsomák és badrockot is igy találtam meg .be írtam a keresöbe s nálatok meg vot amit elöadot agép.aprópó ...a  pókember és badrock megvan vala hol kérdöjel

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1560 Dátum: 2009. November 24., 14:51:56 »
Ezer köszönet az Oroszlánok, Tigrisek és Medvék 2. részért!        Nagyon jó, izgalmas ez a történet. Joey mint mindig vicces volt. Mert először gyáván viselkedik, majd amikor elmúlt a veszély, akkor pedig bátornak érzi magát. Hehe, hát ez van.
További sok sikert a folytatáshoz!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1559 Dátum: 2009. November 24., 13:44:40 »

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #1558 Dátum: 2009. November 21., 13:49:40 »
A karakterhez kapcsolódó apró részleteket lehet, hogy kidolgozza valaki, de aztán jön a következő író, aki nem törődik a múlttal, átírja az egészet a saját gondolatai szerint.
A szobák/tantermek pedig mindig tök mások, például Peter szobájáról May néni házában legalább négyfajta, egymástól teljesen különböző ábrázolás jut most eszembe kapásból (mind a 616-os univerzumból). De biztos van még.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1557 Dátum: 2009. November 21., 13:45:10 »
Azt hogy kinek milyen legyen a lakása, stb, általában a rajzoló dolgozza ki, az író legtöbb esetben csak instrukciókat ad. De nem hinném, hogy ezekről találsz a neten valahol képeket. Régebben volt ilyen bevett szokás, hogy egy-egy fontosabb épületet valamelyik handbookban bemutatták, mint pl az Angyalok főhadiszálását, vagy a Baxter épületet. A hatvanas években az ilyen épületfelépítéseket a történetbe építették be, ott volt egy képkocka amely bemutatta az adott helyet.
Lásd itt
A sketchbookokban inkább a karakterekről lehet képeket találni, épületekről, helységekről csak nagyon ritkán. Egy időben egyébként John Byrne-nak volt nagy szokása, hogy írtó részletesen kidoglozta a történeteiben szereplő helységeket. Annó, amikor átvette az Amazing Spider-Man rajzolását, akkor az új lakását is részletesen megtervezte, ez régen a Csodálatos Pókember 122-es számába bele is rakták.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető zoli

• Rozsomák
« Válasz #1556 Dátum: 2009. November 21., 13:37:21 »
üdv.mennyire kell kidolgoznia egy irónak a karakterét, pl akkár a marvelnél akkar a dc-nél .mondjuk ha meg kérdik mi póki  vagy superman kedvenc kajája ,vagy egyéb bugyuta kérdéseket is meg kell válaszolni hahaha vagy hogy akkár péter vagy clark milyen képeket készitet, vagy milyen cikkeket irt a hirharsonába.,daly planetbe.2 arajzoloknak vannak-e vázlatai pl póki szobvájárol, hogy kb mindig ugyanott legyen az ágya,szekrénye. a szobán az ablakok, vagy ajto mindig ott és ugyan olyan legyen. vagy poki osztály teme mindig ugyanolyan legyen.ugyan ott legyenek a padok a szeraplők min dg ottüljenek a helyükön, liz, kenny. flash stb. a tábla ,ablak ,ajto is azonos legyen minden számban ahun szerepelnek .és az ismeraelen osz tály társak is ugyan olyanok legyenek  .vagy az x-ek iskolája ,osztálya szobái es berendézeiis olyanok legyenek minden számban. az azért feltüne az olvasoknak ha mimdig més lenne-változna a berendezés. u.i. van-e ilyen kia dvány ahol ezzeket mutatjájbe ,szoba,lakás.környetet, épületek. és van-e vala  hol ilyen kiadvány magyarul valamely oldalon.        azt halottam hogy nálatok van ilyen szkecc book féle kiadvány. tényleg          kösszi

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1555 Dátum: 2009. November 11., 17:43:15 »
Idézet
valamint a klingonokat....hm ám ha a történet szerint genetikai baleset miatt letta klingonoknak barázdált-borbás homlokuk. akkor azellöt miben külömbóztek az embertöl .mert igy ránézésre a genetikeilag nem érintett klingonok , külsöre olyanok mimt mi.
Szerintem te egy kicsit megkavarodtál: a külsőre ránk hasonlító klingonok jöttek létre a genetikai fertőzés miatt, és elvileg a ráncos homlok volt a természetes.

Nem elérhető zoli

• Rozsomák
« Válasz #1554 Dátum: 2009. November 11., 10:57:53 »
udv, kösszi a rozsomák & badrock képregényt,  valamint a klingonokat....hm ám ha a történet szerint genetikai baleset miatt letta klingonoknak barázdált-borbás homlokuk. akkor azellöt miben külömbóztek az embertöl .mert igy ránézésre a genetikeilag nem érintett klingonok , külsöre olyanok mimt mi.    a tóbbi star trek faj legalább egy kicsit eltér pl a vulkániak hegyes füle ,ferde szemöldöke. vagy a bajoránok  ráncos ornyerge stb . ...ám bár a béta zoidok is olyanok mint mi  tényleg ők miben különböznek tőlünk

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1553 Dátum: 2009. November 09., 20:12:41 »
A Hálózsák 1500 című kiadvány borítóiról gratulálok nektek:Berényi Szabolcs, Kendra és Genzo!
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 09., 20:13:09 írta keildavid »

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
« Válasz #1552 Dátum: 2009. Október 31., 22:15:17 »
Tartalmas olvasmány volt, abba se lehetett hagyni. Először azt gondoltam, tök béna rajz lesz, de amint elkezdtem olvasni, már nem is érdekelt a rajz. Azt is mondhatnám "lebilincselő" olvasmány volt. Ennek hatására kicsit utánnaolvasgattam houdininek, de sok újat nem lehet találni róla, szinte minden fontos le van írva a képregényben. A vége különösen jóra sikerült.
És a főoldali kép is nagyon jó, bár ahogy elnéztem, rengeteg igen jó minőségű kép található róla.
Élvezetes képregény, köszönet érte. Ennyit bőven megért.
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1551 Dátum: 2009. Október 31., 18:24:08 »
(de legalább majd örülnek neki év végén...)

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1550 Dátum: 2009. Október 31., 18:23:21 »
Hoppá, igen, ez van, ha kicsit túlságosan belemerül az ember valamibe, és megfeledkezik az időről... szóval:
Frissültünk!
Jason Lutes: Houdini - A bilincsek királya

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1549 Dátum: 2009. Október 31., 18:14:23 »
Elolvastam a Houdini: A bilincsek királya című képregényt. Egy remek, elgondolkodtató képregény. Vannak több elméletek, hogy a szabadulóművészek hogyan csinálják, hogy ők kiszabadultak. Néhány évvel ezelőtt láttam a tv-ben egy olyan műsort, melyben a varázslók trükkjeit leleplezték. Amelyben mindig megmagyarázták hogyan csinálták ezt.
És ha már Harry Houdini-nél tartok. Anno meglepődtem, amikor azt olvastam, hogy Weisz Erik és a születési helye Budapest. Anno azt se tudtam, hogy ő magyar származású. Különböző filmekben láttam róla, hogy milyen bűvésztrükköket használt. (Off: a magyarul megjelent Spawn 9-10. számban is szerepelt egy kétrészes történetben Spawnnal. Persze ez egy másik történet.)
Egyelőre ennyi volt a véleményem.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1548 Dátum: 2009. Október 23., 13:56:04 »
Sőt, egy ideje már bejelentették, hogy készül a harmadik sorozat is. Igaz, azóta nem nagyon van hír róla, hogy az animációs filmről sem, pedig jó lenne. Csak ne úgy jelenen meg a v3, mint a v2, ahol a harmadik számra fél, a negydikre egy évet kellett várni.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1547 Dátum: 2009. Október 23., 13:07:20 »
Nahát. Nem is tudtam, hogy az Oroszlánok, tigrisek és medvék is folytatta tovább valaki az a bizonyos honosító. Bár eddig a comicvine-en láttam, hogy ennek a mininek van egy második sorozata. De ahogy látom ez is folytatva lesz. Szerintem ez egy nagyon jó képregény. A gyerekrészlegből elolvastam az első minisorozatot. Akkoriban azt hittem, hogy ennyi volt és vége a mininek.
Ahogy látom ebben a második sorozat első részében kezdődött egy újabb történet. Hát ahogy látom lesz még több izgalom a történetben.Bár tudom ez a képregény gyerekeknek ajánlott. De elolvastam én is. Mert érdekes és tetszik nekem ez a képregény.
Folytatáshoz sok sikert kívánok nektek!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1546 Dátum: 2009. Október 23., 11:12:19 »

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1545 Dátum: 2009. Október 08., 14:15:22 »
Kösz szépen az utolsó részt. Tényleg kár, hogy félbehagyta, de legalább megismertük a macska történetét. Piszok jó mini volt!  
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1544 Dátum: 2009. Október 05., 23:36:26 »
Valójában nem volt ideje folytatni a sorozatot, de vicces módon JMS honlapján még mindig ott van a folyamatban lévő munkái között úgy, hogy három éve jött ki az utolsó rész. Akárcsak a Supreme Powert, ezt is elfelejtette befejezni.

Nem elérhető Gorgonita

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1543 Dátum: 2009. Október 05., 20:54:09 »
Csak most vettem észre hogy egy jms sorozat is van itt. Az író mint mindig most is lenyűgözött. A rajzoló stílusa szintén remek választás volt a sztorihoz. A kedvencem a két lázadás közti különbség. Az elsőnél még üvölt, a másodiknál már csak ellentmond, az előbb megdöbbenő, majd döntést hozó Rejtély. Bár míg máskor megnyugvással tölt el jms történeteinek befelyezése, itt mintha magunkra hagyna minket a mester. Elsétálva akár a macska a végén. Nesze neked nincsen tanulság, sem feloldozás, sem ígéret. Hacsak az nem hogy a döntéseinket magunknak kell meghozni. Pont mint Rejtélynek.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1542 Dátum: 2009. Október 05., 06:45:37 »
Üdv! Köszi az Elveszett Lelkek Könyve befejező részét,talgaby,beigli69!    
Nem volt rossz,csak más befejezést gondoltam.Például,hogy valami lesz azzal a hosszúhajú manussal,aki eddig úgymond főszereplő volt.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1541 Dátum: 2009. Október 02., 11:59:00 »
Nem tudom. Beigli írta még egy hónapja, hogy van borító, és ez arról a linkről van. És a szerveren mást nem találtam.