Kedves Hzs Team
Most láttam és töltöttem le a HZS 1500 című kiadványt. Nagyon megörültem neki, illetve annak, hogy ilyen szép kerek számot elértetek a honosításban. Ennek apropójaként gondoltam én is képernyőre vetek pár dicsérő szót. (Már csak azért is, mert a fórumot az utolsó években ritkán látogatom.
A személyes visszaemlékezéseket nagyjából átfutottam és pár dolog nekem is felrémlett belőlük, amit már én is átéltem. Én kb. 2005-ben fedeztem fel a magyar képregény undergroundot mármint a honosítást. De hamar le is tettem arról, hogy komolyabban foglalkozzak vele mert nem volt kedvem egyesével lementeni az oldalakat. A Flash-Get megismerése után tértem vissza ismét. Itt a Hálózsákon ill. a knet oldalán kezdtem bele a letöltés maratonba, aminek eredménye mamár 13,4 gigabájtnyi comics, nagy része el is van olvasva. Később ehhez csatlakozott a C4a, Comix, X-fanzine, Newgen, és a néhai YBK is. Tekintettel arra, hogy én inkább európai képregény hivő vagyok és azon belül is az irodalmi adaptációkért rajongok (pl. Korcsmáros összes) az idők folyamán sok oldal kiesett az érdeklődési körömből. A Hzs-n is mostanság leginkább a Grimm mesék és a Berlin, ami megfog.
Kedvenceim (a teljesség igénye nélkül)
Álmosvölgy legendája, Sztálin vs Hitler, Tarot, CSI, X akták, Berlin, Péntek 13, Interjú a vámpírral és a Holló.
Szóval ezzel a pár gondolattal szerettem volna eddigi és ezutáni munkátokat megköszönni. Tudván azt, hogy soha nem lehet eleget hálálkodni nektek azért a tengernyi munkáért, amit a magyar képregény kultúra megerősítéséért tetettek ill. fogtok tenni (remélhetőleg) a közeljövőben. Munkátokhoz kitartást, türelmet, lelkes fórumozókat és sok új képregényt kívánok!