Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 451828 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #1479 Dátum: 2009. Szeptember 12., 17:40:59 »
Én is köszönöm a honosítóknak (fordítóknak és beíróknak egyaránt!) a ,,HálóZsák 1500'' nevű projektet!      
A mai pakkot majd később fogom megdícsérni, értékelni...  
Hatalmas és időigényes meló lehetett ennyi képregényt honosítani, én spec. várom a következő 1500-at!  
Nem kis teljesítmény ez, minden elismerésem!
Én kb. 3-3,5 éve találtam az oldalra és majdnem egy éve fórumozok itt! (Nitro oldala volt nekem az első, 5 éve kb.!) Rendkívül összetartó, lelkes és segítőkész a gárda; Farek mester és Samson doki ,,civakodását'' élmény olvasni!  
Ez alatt a pár év alatt rengeteget fejlődött az oldal, ráadásul most már minden nap kapunk egy (v. több!) minőségi képregényt! Iskola és/vagy meló mellett rendkívül önzetlen dolog ez tőletek, nagyon köszönöm nektek ezeket a képregényeket!

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1478 Dátum: 2009. Szeptember 12., 16:30:25 »
Na ez aztán nagy meglepetés volt!  Bár sajnos nem lesz időm egyszerre elolvasni az egészet, de azért így is látszik, hogy milyen profi kiadványt hoztatok össze, jó volt olvasni, hogy kezdődött az egész, nosztalgiázni a későbbi időkről (pl. a hálózsákbamacska-akció után ismerkedtem meg igazán a fórummal), és én is csak remélni tudom, hogy még lesz bőven honosítás. Köszi mindazoknak, akik kezdték, és akik most is folytatják!    
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Carun

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #1477 Dátum: 2009. Szeptember 12., 16:07:00 »
Gratulálok az 1500. honosításhoz, és bár fórumot nem, de az oldalt rendszeresen látogatom

Nagyok vagytok!!!

...

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1476 Dátum: 2009. Szeptember 12., 14:42:52 »
HŰHA! Gratulálok, gratulálok, gratulálok az 1500-dik honosításhoz!
Ebben a képregényben jó sok minden kiderült és összefoglaltatok mindent, amit tudni kell a Hálózsák weboldalról, képregényekről, stb.
Biztos ezt említette Sepi pár hónapja, hogy majd arról is lesz szó, hogy melyik volt a legelső képregény, ami ide ki lett rakva 2003-ban.
Az 1500 borítók, amiket jó pár oldalon összeraktátok tényleg nagyon jó. Bár ez lehet, hogy nagyon nehéz volt megcsinálni.
Az elveszett képregények között láttam, hogy volt régen honosítva 300( ez biztos a Képes Kiadó által megjelent kötetről szólt), Superman/Batman(ez is a Képes Kiadóhoz kapcsolódott), Pókember: Halál végzet(ez a Sors hálójában címen jelent meg a Semic-től) és Batman Arkham Intézet( a Képes kiadó megjelentette képregénykötetben). Ezekről én nem tudtam, hogy ilyennek is voltak. Mert csak 2008. november óta ismerem a Hálózsák weboldalt.
A következőket ismerem, mert ezeket 2009.január-február környékén olvastam el:Prédikátor 1-7, az Y, at utolsó férfi 6-21. és 24. szám(ezek azért kerültek le, mert talán a Kingpin kiadja gyűjteményes kötetben. De ez még 100%-ig nem biztos.) Azt nem tudtam, hogy
az Y-ból az 1-6. száma is kinn volt, de ezeket ismerem a Vertigo 1-4. kötetben amit a Kingpin megjelentette kötetben. Az Ezüst Utazó pedig nyílván ugyan az, amit a Chronopolison olvastam. Az Aquablue pedig úgy tudom a CO-MIX folytatja tovább.
A képregények nagyon jók. A két rövid Bosszú Angyalaiban aztán volt izgalmas harc és bunyó.
Az MJ-es történet pedig a legérdekesebb Pókember-történet volt, amit olvastam. Azt nem gondoltam, hogy MJ hozta össze Gwen Stacyt és Peter Parkert.
A Gyík kontra Pókember történet nagyszerű. Volt benne ám harc.
A Rozsomák nagyon jó volt. Nem beszélt egy szót se, mégis jó volt a képregény.
Megtorló lenne Galaktus hírnöke. Haha, az eléggé vicces és fura volt.
Hagar képregény is vicces. A családjával mindig is volt probléma. A lakással kapcsolatos dolgok, a harc. Szóval ami igazából vicces.
Berlin 1945 régi II. világháborús történet.
Amerikai Sas. Bár ezt a karaktert nem ismerem. De tényleg olyan volt, mint Amerika Kapitány. A történet olyan western stílusú volt. Az a kígyóember szerű lény az kicsoda? Olyan volt a nyújtása, mint Venomnak.
Serenity. Ezt se ismerem. Bár ez amolyanféle sci-fi képregény lehet.
Szabadság mező. Jó volt, vicces képregény stripek. És ezeket Frank Cho rajzolta, ahogy látom.
Fenegyerek történetben is volt izgalom. Párszor akadályba került pár bűnözőkkel.
Hulk történetben pedig az volt a legfurább, hogy Kraven harcolt Hulkkal is. Pedig úgy tudtam Kraven Pókember ellensége.
Nos ezer köszönet talgaby, Zerit, Farek, dr samson, zozi56, Sepi és Kendra az 1500-dik honosított képregényért.      
 Sok sikert kívánok nektek a további honosításhoz. Talán egyszer eljutunk a 2000-ig is. Kitudja? Még bármi lehetséges.
Jó volt ez a szép információ, hogy pontosan megismerjem a kezdetét, mindenkinek a pályafutásáról, hogy mióta lett valaki honosító és így tovább.
Nos mára ennyi volt.
Sziasztok. És jó pihenést.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 13., 22:04:40 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető kaine

• Hulk
« Válasz #1475 Dátum: 2009. Szeptember 12., 14:14:00 »
Bár honosításokat olvasni már nagyon nincs időm, a leírásokat végigolvastam. Nagyszerű volt látni, újraélni a régi eseményeket, és külön nagy öröm volt számomra látni, hogy a legtöbb helyen én is ott voltam kicsit.  Tudok néhány emberről, akik általatok találtak rá a képregényekre (nem vissza!), úgyhogy azt mondom: jól csináljátok!  
Csak így tovább.

Nem elérhető Genzo

• White and nerdy
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1474 Dátum: 2009. Szeptember 12., 13:23:13 »
Fogadjátok gratulációmat srácok, tényleg nem semmi amit csináltok    Remélem hamarosan olvashatom a 2000.,2500.,3000 stb. honositást. további jó munkát, és csak igy tovább

Nem elérhető rico74

• Garfield
  • **
« Válasz #1473 Dátum: 2009. Szeptember 12., 13:15:16 »
Először is fogadjátok a legőszintébb gratulációmat!  Igazán elismerésre méltó az a munka amit napról-napra végeztek, önzetlenül minden honorárium - nem csak anyagi, de sokszor a jól megérdemelt erkölcsi is elmarad- nélkül.
 Maga a válogatás méltó a Zsák valóban színes világához. Tényleg olyan az egész mint a Télapó zsákja és csak nézz az ember hogy mik kerülnek belőle elő ahogyan kutakodunk egy kicsit benne.
 Személy szerint nekem tetszettek a tagok visszatekintései a pályájuk kezdetéről. Kicsit olyan az egész mintha közelebbről is megismernék olyan embereket akiket eddig csak a munkájuk miatt ismertem, és talán nem túlzás ha azt mondom kedveltem. Kedves dolog megemlékezni azokról is akik ma már nem tartoznak az aktív stábhoz, de akik nélkül nem tartana ott az oldal ahol ma van. Gondolom nem tévedek ha azt mondom büszkék arra hogy mindazok akik átvették a stafétabotot nem hoznak rajuk szégyent, sőt  csak gazdagítják azt a  képet amit a kezdett kezdetén Micho, Zaj és Troll megálmodott és felvázolt.
 Egyetlen kritikai megjegyzést tudok csak tenni -bár lehet hogy ez is inkább csak engem érdeklő információ és a többséget nem is érdekli-  az eredeti művek megjelenésének a hiányát, szóval némi háttérinformációt.
 A fordítás, beírás és képfeljavítás a már megszokott magas színvonalat képviseli.
 Frappáns a befejező rész is. Az oldalról lekerült majd ellenpontként az összes fellelhető képregény borítója.
 Egy szó mint száz büszkék lehettek mindarra amit elértetek  

Valaminek a megszerzéséhez vezető út első lépése az adott dolog megismerése.

Nem elérhető Nulladikalany

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #1472 Dátum: 2009. Szeptember 12., 13:01:26 »
Én is további sok sikert kívánok a továbbiakban, ez a válogatásalbum pedig nagyon jó ötlet volt.

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1471 Dátum: 2009. Szeptember 12., 11:18:42 »
Nagy gratula srácok.  

Nem elérhető Amondin

• Android (Tartalékos Bosszúangyal)
  • Magneto
« Válasz #1470 Dátum: 2009. Szeptember 12., 10:09:43 »
Ez igen, most aztán alaposan megleptetek ezzel a jubilleumi számmal. Még nem olvastam el csak belenéztem de megláttam hogy mi minden van benne és már tudtam ezzel elleszek egy darabig. Gratulálok az 1500. honosítot képregényetekhez. Sok sikert a 2000.-hez.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Szeptember 12., 10:10:12 írta Amondin »

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1469 Dátum: 2009. Szeptember 12., 10:01:50 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.tlof.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1947&catid=28&Itemid=1\" target=\"_blank\"]Hzs 1500[/a]

Nem elérhető menyus80

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #1468 Dátum: 2009. Szeptember 11., 16:24:45 »
Köszi a Street Fighter 10-et.Nagyon jó ez a képregény,a rajzok is meg a történet is.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1467 Dátum: 2009. Szeptember 08., 18:33:52 »
szuperman csak a gatyajat hordja kivul  
de vegul is igazad lehet, mind pizsamapartiba keszulnek...
gyengéd barbár

Nem elérhető taki.pepe

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #1466 Dátum: 2009. Szeptember 08., 18:30:46 »
Pizsamába a Superman van... vagy az inkább harisnya? Na mindegy, de ebből kiindúlva mindenki pizsamás

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1465 Dátum: 2009. Szeptember 08., 18:28:10 »
egy pizsamas ferfi a kedvenced?
viszont tenyleg, nagyon emberi hos lasd > ITT
gyengéd barbár

Nem elérhető taki.pepe

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #1464 Dátum: 2009. Szeptember 08., 18:08:25 »
Abszolút kedvencem a Batman képregény. A sok szuper erővel megáldott hős között, kitűnik emberi képességeivel, ügyességével... Nekem ő a kedvencem

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #1463 Dátum: 2009. Augusztus 26., 21:05:23 »
Ez egy marha jó szám.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1462 Dátum: 2009. Augusztus 25., 15:47:19 »
24 reszes, es igen van/lesz folytatasa
aki pedig kivancsi arra, hogy mit jatszottak a zeneszek az katt ide, igaz ez 2 vagy 3 evvel korabbi felvetel, mint amikor a kepregeny esemenyei jatszodnak, de azert elfogadhatjuk autentikus hangzasnak  mellesleg egy akkor meg 22 eves fiatalember is zenel benne, akit louis armstrong neven ismerunk
gyengéd barbár

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1461 Dátum: 2009. Augusztus 25., 13:05:59 »
     Zerit és Elwood.    
Semmit sem vesztett a történet a minőségéből, sőt a fekete zenészek megjelenése még izgalmasabbá teszi, remélem a további részekben is jelentős lesz a szerepük, kiváncsi leszek, milyen lesz az ő szemszögükből "látni" a Berlni helyzetet.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1460 Dátum: 2009. Augusztus 25., 09:59:06 »
A Berlin 09. szám különleges, gondolatébresztő képregény. Az 1929-es évekről szól a történet. Ezt akár egy klasszikus jellegű képregénynek is lehet nevezni.
Kérdés: A Berlin sorozat hány részes? És ennek is lesz valamikor folytatása.
Ezer köszönet Elwood és Zerit a Berlin 09. számért. Sok sikert kívánok nektek a folytatáshoz. Ha tényleg van ennek folytatása, bár ezt nem tudom.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Augusztus 25., 10:09:01 írta keildavid »

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1459 Dátum: 2009. Augusztus 25., 09:38:44 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.tlof.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1898&catid=28&Itemid=1\" target=\"_blank\"]Berlin 09[/a]

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
« Válasz #1458 Dátum: 2009. Augusztus 21., 07:46:37 »
legjobb az a felfuttatom a szölltőkét a lugasodra  valakinél bezavarom a macit a málnásba lett.  De el nem tudom képzelni, hogy az író tényleg ezt akarta volna kifejezni vele, vagy egyáltalán mit akart az eredeti kifejezni/jnelenteni?
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető Thakan

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #1457 Dátum: 2009. Augusztus 20., 23:28:52 »
Nahát, ez a fordítói verseny egész érdekes eredményt hozott! Meglepve tapasztaltam, hogy mennyire más tartalmat lehet adni egy műnek, pár eltérő fogalmazással...

Őszintén szólva, én addig nem értettem meg, miről van szó, míg el nem olvastam az angol szöveget is. Ugyanis először sorban végigmentem a pályaműveken.
Nem tudok egyikre sem szavazni teljes szívből, mert ha nekem lenne, én mindegyikből összevágnám a végsőt, ugyanis van mondat, amit az első, van, amit a harmadik, vagy a negyedik fordított jobban szerintem. Az összesből együtt összeállna egy tökéletes fordítás
Azért megvan a jelöltem, aki hangulatban a legközelebb áll Gaimanhez az én érzésem szerint, ha már választani kell egyet.

Nem elérhető StakDrone

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #1456 Dátum: 2009. Augusztus 19., 17:25:44 »
Azért ne felejtsük el, ha már fordításról, és az angol szöveggel való azonosságról van szó, hogy itt - a képregény bármennyire is banális műfajnak tűnhet egy irodalmár számára - mégiscsak műfordításról van szó, és mint ilyen nem a szavak és a nyelvtani szerkezet szóról szóra való visszafordítását jelenti. Sokkal inkább a mondanivaló és az író által keltett légkör visszaadása a lényeg.
Ezért nem tetszik annyira az ötödik, és ezért tetszik jobban a negyedik mű nekem.

"Az emberi ostobaság és a világegyetem végtelen. Az utóbbiban nem vagyok biztos..."

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
« Válasz #1455 Dátum: 2009. Augusztus 19., 07:55:56 »
én összehasonlítottam mint az ötöt az angol szöveg mellett. Voltak benne igazán nehéz szövegek, de én mondjuk azokat nem értékelném, akik nem tudták lefordítani az egészet. Mert az még hagyján hogy a bye bye-t nem fordítják le, de volt kimaradt bubi, lefordítatlan szövegrész, meg egy két szó ami vagy önmagában nem volt lefordítva, vagy csak alá volt írva a jelentés.
Mindegyikben voltak nagyon jó megoldások, szerintem az elsőben és az ötödikben voltak a legjobbak, de a többiben is volt néhány szöveg, ami azokban volt a legjobb. Szerintem a másodikban volt a legtöbb hiba, de mindegyiken lehetett volna javítani.
Dönteni nem tudtam, mert tényleg nagyon hasonlóak voltak. Külön táblázatot kellett volna felállítani, és jó meg rossz megoldások szerint osztályozni, de ennyire nem értem rá.
Szép munka volt azért mindenkitől, mert látszott a belefektetett munka, úgy értem, nem voltak összecsapva.
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1454 Dátum: 2009. Augusztus 18., 19:37:51 »
Ezer köszönet a boszorkányok órájáért! Nagyszerű képregény, piszok egyedi a hangulata, ráadásul már a szálak is kezdenek összeérni!  
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető Amondin

• Android (Tartalékos Bosszúangyal)
  • Magneto
« Válasz #1453 Dátum: 2009. Augusztus 17., 17:49:36 »
Hát valóban jól dolgoztak akik csinálták nem sok eltérést találtam és azok is inkább csak más szavak voltak de az értelmük ugyanaz. Igazából három közül gondolkodtam de csak sikerült valahogy.(Az én minimális angol tudásommal nehéz lenne összehasonlítani a magyart az angollal.esetleg ha német lenne.)

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1452 Dátum: 2009. Augusztus 17., 17:11:15 »
azert nem art osszevetni az angol szoveggel is
merthat megiscsak forditoversenyrol van szo
gyengéd barbár

Nem elérhető StakDrone

• Sólyomszem
  • *
« Válasz #1451 Dátum: 2009. Augusztus 17., 17:05:18 »
Tényleg jó lett mind az öt, bár az ötödik kissé provokatív hangvételű - már a többihez képest.
Én az első és a negyedik között őrlődtem, de végül a negyedikre voksoltam, mert leginkább annak a szóhasználata adta vissza Gaiman stílusát számomra.

"Az emberi ostobaság és a világegyetem végtelen. Az utóbbiban nem vagyok biztos..."

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1450 Dátum: 2009. Augusztus 17., 16:56:15 »
Bár ez az 5 db képregényből egyikre sem tudok voksolni. Mert mindegyikük jók. És azért is mert ezek a rövid képregények mély értelmet, gondolkodást és felfogást tartalmaz.