Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 451286 alkalommal)

0 Felhasználó és 9 vendég van a témában

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #1359 Dátum: 2009. Március 24., 13:08:06 »
Szerintem érdemes elolvasni a könyvet, semmi köze a fércművekhez, amit hozzá kötnek egyesek.

Olvasnivaló:
Jonathan kamarai bejegyzésének ügyében jártunk Londonban. Bejegyzése után a Piccadilly táján nézegettük a kirakatokat, Jonathan átkarolt, mint abban az időben, amikor nem adtam még a fejemet tanításra – mert ha mostanában az utcán átkarol, diáktekinteteket érzek magamon és feszengek –, de utóvégre férjem is, lábadozó is, ezzel csitítom tanítói lelkemet. Így sétáltunk hát, és a szemem épp egy kocsikeréknyi virágos kalapon akadt meg Giuliano előtt, amikor egyszerre Jonathan akkorát szorított a vállamon, hogy szinte megroppant, és a fülembe súgta: – Őrület!
Egyre óvom, nehogy újabb felindulás taszítsa vissza hosszasan viselt betegségébe, azért ránéztem, s tudakoltam, mi a baja. Jonathan sápadtan, kerek szemmel, rémülten meredt egy karvalyorrú, fekete bajszos, kecskeszakállas, tagbaszakadt emberre, aki ugyanazon a kalapon felejtette a szemét, amelyiken én, meg azon a szemrevaló lányon, aki viselte és éppen egy konflisba szállt. Annyira nézte, hogy minket nem vett észre, azért én közben jól szemügyre vehettem. Arcát nem nevezném jó arcnak, inkább kemény metszésűnek és kegyetlennek, akár kéjsóvárnak a vörös szája szélére kiülő hegyes fehér fogai miatt. Jonathan annyira bámulta, hogy már attól tartottam, visszanéz rá a nagyfogú, és botrány lesz, amilyen erőszakosforma, azért odébb vontam Jonathant, és faggattam, miért rémítette meg ez az alak annyira.
– Hát nem ismered meg?
Hirtelenében meggondoltam, hátha nem is tudja, kihez beszél. Hogyan ismerhetném meg, akit nem ismertem soha? Nagyon megriadhatott, azt a terhén is éreztem, mert ha vállamba nem kapaszkodik, ott csuklik össze a kövezeten. Visszafordult mégis, és bámulta tovább az emberét. Valaki kijött az üzletből, apró csomagot nyújtott át a nagy kalapos szépségnek, az pedig elhajtatott. A fogas kéjvadász nem sokáig bámult utána, kilépett az útra, intett egy konflisnak, és a nyomába eredt. Jonathan pedig csak állt megkövültén, holott a két konflis rég elkeveredett már a forgalomban, és mintegy magának motyogta: – Csakis a gróf lehet, megfiatalodottan... Őrület! Ha tudtam volna! S nem tudtam előre!
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #1358 Dátum: 2009. Március 24., 12:56:31 »
Heh, igen, igazság szerint a filmet láttam, ami állítólag nagyban követi azt, de ott nem emlékszem ilyesmire. (Meg a Sherlockos történetből sem, pedig ott is minden kritika szerint Drakula Stoker könyvéből lépett elő, de kerülte alaposan a napfényt...)
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1357 Dátum: 2009. Március 24., 12:49:58 »
Idézetet írta: talgaby
Bram Stroker Drakulája már nagyon kevés helyen létezik manapság.
Ezek szerint nem olvastad a könyvet. Drakula fényes nappal is mutatkozott London utcáin.
gyengéd barbár

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
  • Nem: Férfi
« Válasz #1356 Dátum: 2009. Március 24., 12:21:46 »
Értem,köszi az infókat!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1355 Dátum: 2009. Március 24., 11:42:27 »
Akkor nem abban. De tudom, hogy ezen és a Pengén kívül is találkoztam már olyan modern vámpírtörténettel, ahol egy idő után kezdik bírni a napfényt.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Aldarion

• Kilencedik osztag, Hídégetők
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1354 Dátum: 2009. Március 24., 10:54:20 »
Bocs, de ki kell, hogy javítsalak. A White wolf féle vámpírok SEM bírják a napfényt, pusztán egy "legendának" számító mendemonda van arról, hogy a legifjabb generációknak* (13. gentől felfelé) már olyan híg a vére, hogy talán már a napfényt is kibírnák. Viszont ez nem bizonyított tény, inkább csak egy sértés, amit a legifjabbakra használnak.

* A generációs rendszer szerint az Első generáció maga a minden más vámpírt teremtő Káin, és a leszármazottai az egyéb generációk. Minél távolabb esnek az Ősatyától, annál szánalmasabbnak tekintik őket.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 24., 10:54:36 írta Aldarion »
"When the battle is through, only the strong will survive."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1353 Dátum: 2009. Március 24., 09:25:20 »
Azt hiszem, már a White Wolfos modernizált vámpíroknál is ott volt, hogy egy bizonyos kor (szint) után kialakul bennük az immunitás a napfényre. A szervezetük alkalmazkodik hozzá. Sok modernebbnek számító vámpíros történetvilág átvette már ezt. Bram Stroker Drakulája már nagyon kevés helyen létezik manapság.

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1352 Dátum: 2009. Március 24., 08:47:16 »
Üdv!Köszi a Drain-t talgaby!  
Nos,a grafika csodálatos ezen nincs mit szépíteni,de mi ez,hogy a napfénynek nincs hatása?!(Jó, tudom,Penge)A késöbbiekben erről lesz szó,hogy miért tud fényes nappal tevékenykedni?Bevezető történetnek nem volt rossz,jó sok darabolás van benne,ami persze tetszik  Kiváncsian várom a folytatást!
Az ERŐ legyen veled talgaby!

Nem elérhető Merovingi

• Mulder ügynök
  • *
« Válasz #1351 Dátum: 2009. Március 23., 08:52:13 »
Köszönet talgaby és sámsonak hogy beeröszakoltak  az odlara

Nem elérhető benya11

• Spawn
« Válasz #1350 Dátum: 2009. Március 22., 19:22:59 »
Nekem pedig egyáltalán nem tűnik mangásnak, de ez már egyéni.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1349 Dátum: 2009. Március 22., 17:11:04 »
Heh, igen, csak hogy idehaza sokaknak a manga még mindig a Sailor Moon/Dragon Ball grafikája környékén mozog. És, hogy őszinte legyek, szerintem Takeda itt eléggé igyekezett nyugatiasra alakítani a stílusát.

Nem elérhető freakdavE

• a csodálatos Zacskóember
  • Venom
« Válasz #1348 Dátum: 2009. Március 22., 00:00:21 »
Drain #01

Engem nem nyűgözött le. A történet eddig elég semmitmondó. Űbertápos szexi vámpír/nindzsa   csaj öli a gonoszokat. Hűna. Ami engem illet, akkor inkább a Buffy.
Idézet
Valami azt súgja, úgyis a második rész nyitójelenetével fogja a mini elérni népszerűsége csúcsát a hímnemű olvasók körében.  
Úgy érted szexelő vámpírhölgyek? Na jó, majd megnézem.  

A rajz jó. Nem csak "enyhén keleties" hanem konkrétan egy típusú manga rajz, csak színesben. De annak szép.
"Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Nem elérhető benya11

• Spawn
« Válasz #1347 Dátum: 2009. Március 21., 16:35:24 »
Elolvastam a Drain első számát. Legelőször megemlíteném a rajzokat, amik eszméletlenül jók, és illenek a történethez. A nyitójelent már nagyon ütött, ahogy Tsinacu-t megnézhettük vadászat közben!!  Nem értettem, hogy miért mondja el magáról az igazat egy doktornak, de aztán megtudtam hamar, Tsinacu őt is jól helyben hagyta! A belső monológjai jól meg vannak írva, érdekes volt megismerni a múltjából darabkákat, na meg azt hogy hogy is él ő. Van egy jó kis lakása, az itt játszódó éjszakai jelenet is tetszett, amikor megérezte a Hírvivő jelenlétét. Valamint sikerült az írónak úgy megcsinálnia az utolsó oldalt, hogy nagyon várjam a folytatást!!  Kíváncsi vagyok már, hogy ki ez a Freya és hogy tényleg Tsinacu szeretője volt-e. Ja és Tsincau seggéről és a bőrruciban való harcolásáról egy véleményen vagyok Freyával.  Szóval nekem nagyon tetszett ez az első szám, remélem a folytatásra nem kell sokat várnunk!! Köszönöm a honosítást Talgaby!!

Idézetet írta: Sepi
Nem fogod megbánni.
Nem is bántam meg, sőt!

Idézetet írta: talgaby
Valami azt súgja, úgyis a második rész nyitójelenetével fogja a mini elérni népszerűsége csúcsát a hímnemű olvasók körében.
Akkor beigazolódik az amit sejtek, és ennek nagyon örülök!

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
« Válasz #1346 Dátum: 2009. Március 21., 16:00:37 »
Kicsit tényleg hegylakós.  halhatatlanok, kardokkal.
Elolvastam én is. A történet jó manga sztorikhoz híven van felépítve, nagy várakozások, sok rejtély, egy érdekes karakter, mozgatórugókkal, érzelmekkel.
Az a baj, hogy ez az egy rész így túl kevés. Annyira kevés dolgot lehetett megtudni, hogy az az érzésem, hogy még az 50. rész után is lennének kérdéseim.
Jól ki van ez találva, de ami a legjobban tetszik az a rajz. nagyon szép, és a főszereplő egyszerűen túl szép. annyira jól néz ki, hogy azt már megfogalmazni is nehéz. Ha grafika terén ez a tendencia marad, akkor én is maradok az olvasója. Úgyhogy köszönet a honosításért. Vártam már ezt, hogy milyen lesz, és megérte.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Március 21., 16:01:20 írta grey gargoyle »
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1345 Dátum: 2009. Március 21., 13:58:06 »
Igen elég egyszerű, (picit nekem Hegylakós benyomást is keltett, a multidézés, meg a kardpárbajok miatt.) De így sem rossz történet.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1344 Dátum: 2009. Március 21., 11:32:49 »
Ha belegondolok, hogy miket engednek délután/főműsoridőben lemenni a tv-ben, akkor nem, az 5-6. rész premier plán kibelezései (nem kell Dillon-féle groteszk dolgokra gondolni azért) is még belemennek a tini kategóriába. Amúgy amikor még úgy volt, a régi oldalra megy ki, sokat gondolkoztam azon, berakassam-e a korhatárosba, de végül úgy döntöttem, hogy sok vér vagy nem, csak pusztán erőszakos jelenetek miatt nem érdemes szerintem felnőtt kategóriába sorolni (ráadásul embereket sose ölnek benne extrém módon, csak természetfeletti lényeket, tehát még a pszichés károsító hatást se nagyon lehet felhozni). Majd meglátjátok, hogy a sztori végső soron pofonegyszerű lett, és ha nem lenne ennyi vér benne, gondolkodás nélkül az Akció kategóriába rakattam volna. Sajna a folyamatos csúszások miatt inkább a képi világ miatt vált érdekessé a mini, történetileg a múltidézés után roppant mód egyszerűsödött. Kicsit sajnáltam is, mert eredetileg emlékeim szerint ez egy ongoing lett volna (legalább a legvégéig nem jelölte az Image mininek), csak hát Cebulski is lassú író (a Compass második számát vagy három éve várom tőle), és Takeda képei is lassan haladtak, bár ha majd meglátjátok, megértitek, miért - nagyon látvánosan kidolgozott képek jönnek majd onnantól, hogy iszonyatosakat kezdtek el csúszni.

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1343 Dátum: 2009. Március 21., 11:00:48 »
Ó-ho-hó! Akkor érdemes lesz megvárni a következő részt.  Ez a mostani bevezetőnek pont jó volt, nem túl bonyolított, nem mozgat (túl) sok karaktert, bár kicsit túl hamar végetért. A rajzok tényleg gyönyörűek, a honosítás is profi lett, negatívumként azt emelném ki, hogy kár, hogy a csaj bírja a napfényt, így valahogy kevesebbnek érzem a vámpír mitológia jelenlétét.
 U.i: a 14 éves korbesorolás nem enyhe egy kicsit? Szerintem eléggé véres.
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1342 Dátum: 2009. Március 21., 10:51:46 »

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1341 Dátum: 2009. Március 21., 09:07:08 »
Nem fogod megbánni.
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető benya11

• Spawn
« Válasz #1340 Dátum: 2009. Március 21., 09:05:25 »
Na, a Drain-t hivatalosan is elolvashatom!

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #1339 Dátum: 2009. Március 21., 08:55:06 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.hu/index.php/component/content/article/18/1432\" target=\"_blank\"]Drain 01.[/a]

"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető nickfury

• Asterix
  • **
« Válasz #1338 Dátum: 2009. Március 20., 21:37:09 »
Most olvastam Neil Gaimantöl A Trollt és tetszett:) de nem értem, miért nem buj elő? Mit akar ezzel mondani?

Nem elérhető zajrus

• Predátor
    • AllComics
« Válasz #1337 Dátum: 2009. Január 08., 16:49:51 »
Frank? Akkor hamarossan neked évközbeni karácsonyod lesz az AllComicson

Nem elérhető RemedyLane

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #1336 Dátum: 2009. Január 08., 16:03:55 »
Köszönöm a gyors válaszokat:) Nem állt szándékomban senkit számon kérni, csak érdeklődtem.
We are just... a moment in time... blink of an eye... it's a dream for a blind...
a vision from a dying brain... I hope you don't understand...

Nem elérhető Snake (XF)

• Fantom
    • http://www.xfanzine.hu
« Válasz #1335 Dátum: 2009. Január 08., 15:43:40 »
ha lemegy a HoM, akkor először a DD v1 válik aktuálissá, a v2 leghamarabb csak tavasz végén, de lesz.
(bár ez nem a reklám helye, de Frank Castle is szépen, csöndben készül már a visszatérésre   )

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
« Válasz #1334 Dátum: 2009. Január 08., 13:44:05 »
én is olyan beíró vagyok  
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1333 Dátum: 2009. Január 08., 10:58:19 »
Amíg van bármi befolyásom az oldalon, addig itt új Megtorló nem lesz.  Így is már gondolkoztam, hátha más nyakába lehetne varrni azt is, ami itt rontja az összképet.
A Daredevilből a v2-t jól mondta a doki, xfanzine, (tipp: azért figyelgesd mostanság őket, mert ha lemegy a HoM, biztos ez is aktuálissá válik majd ), a v1 eleje pedig Chronopolis, a Miller-éra meg megint csak xfanzine. A többi füzetét meg nem nagyon érdemes igazság szerint honosítani, hacsak valakinek nem szívügye a karakter, mert a jól ismert, prominens szakaszokat leszámítva alapvetően egy eléggé átlagos sorozat volt, átlagos történetekkel.
A Darkness elvileg folytatódik. Ha a kreditoldalt megnézed, látható, hogy konkrétan nem mi csináljuk, mi is csak úgy kapjuk két külsőstől, akik közül a fordítóról hónapok óta nem hallani, a beíró meg köztudottan amolyan egyszercsakkészlesz módon dolgozik manapság már, ráadásul több helyre egyszerre (Silver Sable is ezért ilyen kiszámíthatatlan, bár most már abból is jön nemsokára egy új rész).

Nem elérhető RemedyLane

• Donald kacsa
  • *
« Válasz #1332 Dátum: 2009. Január 08., 10:15:10 »
Rendben, az első kettőt tudomásul vettem.

Ám a Darkness is érdekelne, nekem tetszik az a sorozat, ha van időtök (stb..)
légyszíves rakjatok fel még néhányat. Köszönöm
We are just... a moment in time... blink of an eye... it's a dream for a blind...
a vision from a dying brain... I hope you don't understand...

Nem elérhető dr samson

• Csillagflotta Admirális
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1331 Dátum: 2009. Január 08., 08:39:25 »
Hmmmm...igazából az a gond, hogy pl talgabyval mindketten utáljuk a Megtorlót. Az az egy szám is amit megcsináltam, csaj azért volt mert muszáj volt.  
Daredevil: a vol2 az X-fanzine felségterülete. A vol1 meg hát olyan, hogy én szintén nem igazán kedvelem a karaktert, szóval max úgy fordulhat elő nálam, hogy vendégszereplőként, pl majd az F4-ben.

Nem elérhető Predash

• The Corinthian
  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
    • http://benjaminterdik.prosite.com/
« Válasz #1330 Dátum: 2009. Január 07., 23:30:33 »
Nemsokára lesz egy Fenegyerek közeli mini.

Katt a képre!