Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 451366 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
  • Nem: Férfi
    • HálóZsák
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #1389 Dátum: 2009. Május 15., 20:07:19 »
Ez annyira borzalmas, én nem tudtam végigolvasni. Tehát a honosítás elérte célját.
"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető gorgiasz

• HálóZsák tag
  • Spock
  • *
« Válasz #1388 Dátum: 2009. Május 15., 20:01:10 »
Először is nagyon sok köszönet ezért „remek műért” Talgaby!!!    
Nagyon jól szórakoztam rajta! Tényleg kihagyhatatlan. Láttam már elég sok baromságot,de ez mindenen túltesz!  
A rajzok még hagyjám,sőt kimondottan kellemesek,illetve  reális képet mutatnak az átlag amerikai,bikini modellekről…
 De a történet… Ez már annyira rossz,hogy szinte jó!Kedvencem mikor Barkley beszól Godzilának,a közös kosár meccsen,hogy ne „csaljon” .[span style=\'color:#000000;background:#000000\'](Amikor leégeti a labdát.)[/span]  
Illetve a Bulls mint,nyolcad rangú csapat… Szóval nagyon sok köszönet neked a honosításért!Ez tényleg "kötelező olvasmány."
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 15., 20:07:24 írta gorgiasz »

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1387 Dátum: 2009. Május 15., 19:55:49 »
Ez aztán valóban érdekes. Godzilla Vs. Charles Barkley. Először azt hittem, hogy ez valami vicc. De miután elolvastam belátom tényleg remek képregény. Az utolsó oldalakon az volt vicces, hogy Barkley mondta Godzillának, hogy kosárlabdázzon. Ez nagyon különös és vicces is volt. Főleg, hogy Godzilla sportcipőt hordot a lábán. A főoldalon jól írtad, hogy csak saját felelőségükre olvassák el. Ez bizonyára a 16 és 10 éven aluliakra is.
Köszönöm talgaby ezt a Godzilla Vs. Charles Barkley képregényt!
Egy kérdés: sima Godzilla képregényeket nem tervezel honosítani? Úgy tudom a Dark Horse kiadó sok Godzilla minisorozatot adtak ki. Láttam a honlapjukon.
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
« Válasz #1386 Dátum: 2009. Május 15., 19:38:47 »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető zoli

• Rozsomák
« Válasz #1385 Dátum: 2009. Május 06., 14:19:41 »
Üdv, van egy ötletem, kellene egy tervrajyokkal , figura tervekel ,vázlatokkal . Foglalkozo rovatot inditani.Mint a Superman ujságokban volt Amerikában .1997-ben pl, DC Univerzum cimen, ahol bemutatták az akkor energia lényé valt Superman ,különbözző irók figura terveit.stb Vagy mit a filmredezők,s diszlettervezők munkái,rajzai

Nem elérhető Galamb

• Csak egy madár
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1384 Dátum: 2009. Május 02., 12:19:23 »
Bocsi, dupla lett volna.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 02., 12:20:03 írta galamb »
"MM MMMMM MMMDMMM!"

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
« Válasz #1383 Dátum: 2009. Május 02., 09:02:12 »
Pont a napokban néztem újra a drain első részét, és gondoltam, arra hogy mi lesz a folytatás. Nagyon amolyan átvezető volt ez a rész, és az az érzésem, hogy ez az egész túl elnyújtott lesz így. Amúgy tetszik, de remélem másról is fog szólni.
« Utoljára szerkesztve: 2009. Május 02., 09:02:39 írta grey gargoyle »
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1382 Dátum: 2009. Május 02., 08:49:21 »
Üdv! Köszi a Drain 2-t,talgaby!  
A történet nem sokat haladt előre ebben a részben.  De a grafika továbbra is színvonalas!Természetesen vevő vagyok a további részekre is,már alig várom őket!!!  
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1381 Dátum: 2009. Május 01., 20:01:21 »
Nem, hathetente fog menni. Úgyhogy innentől ki lehet számolni, kb. mikor fognak megjelenni a maradék részek.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1380 Dátum: 2009. Május 01., 19:32:27 »
Hát a Drain-hez nem tudok mit mondani,csak annyit,hogy ez tényleg egy horrorisztikus,vámpíros sztori!Azt jól mondtad,hogy már egy ideje várat magára a második rész!Már elmondtad talgaby,hogy ez egy 6 részes mini!Akkor a következő 4 hónapon tervezed tovább folytatni ezt a minit?

Nem elérhető zajrus

• Predátor
    • AllComics
« Válasz #1379 Dátum: 2009. Május 01., 18:57:00 »
Határozottan tetszett  Bár nem tom hogy a történet a grafika vagy valami más miatt  Valszeg keverve...

Nem elérhető zozi56

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
    • HálóZsák
« Válasz #1378 Dátum: 2009. Május 01., 12:09:32 »
[!--fonto:Impact--][span style=\"font-family: Impact;\"][!--/fonto--][!--sizeo:7--][span style=\"font-size: 36pt; line-height: 100%;\"][!--/sizeo--]Frissültünk![/size][/font]
[a href=\"http://halozsak.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1551&catid=18&Itemid=1\" target=\"_blank\"]Drain 02.[/a]

"I'm so meta, even this acronym"

Nem elérhető Sepi

• Adminisztrátor
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1377 Dátum: 2009. Április 25., 10:54:47 »
Attól függ, hogy az adott kiadó hányszor indítja újra az adott címét. Supermant is újraindították már (az újraindított számok jelentek meg nálunk is nyomtatásban), aztán utána visszaszámozták első sorozatnak. Ez a visszaszámozás most nagy divat a Marvelnél, hiszen bizonyos címeikkel most így érnek el szép kerek számokat. Pl a Thort is a harmadik sorozatról visszaszámozták első sorozatnak, mivel úgy pont a 600dik számot érték el. De ez volt a Pókemberrel, hamarosan ez lesz a Fenegyerekkel, az Amerika Kapitánnyal és még sorolhatnám. De röviden a sorozatok lényege, hogy sokszor egy idő után megszünik az adott sorozat és hosszabb-rövidebb idő után újraindítják, ismét az első számmal (főleg mivel általában az eladásokat jól meg tudják dobni az első számokkal).
Everybody wanna go to heaven, but nobody wanna die.

Nem elérhető zoli

• Rozsomák
« Válasz #1376 Dátum: 2009. Április 25., 10:45:13 »
üdv.Mitöl függ az hogy Képregénynek többedik sorozata is van, akkár 3.-4.sorozata is pl a Titánoknak és az Igazság Ligának.A Batmanak vagy supermanak ugyanakkor még csak az elsö?

Nem elérhető SithLord

• Star Wars Őrült
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1375 Dátum: 2009. Április 22., 08:32:44 »
Üdv!Köszi az Elveszett Lelkek Könyve 04-t talgaby,beigli69!    
Ebben a részben jó sok akció volt,ami izgalmassá tette az amúgy is remek képregényt!A végekép meg folytatásért kiállt,én nagyon várom!  
Az ERŐ legyen veletek!!!

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1374 Dátum: 2009. Április 21., 09:35:10 »
Idézetet írta: godemperor
Szeretjük az Elveszett Lelkek Könyvét.

Ezt jól mondtad godemperor!Szerintem nagyon érdekes a híres J.Michael Straczinsky által írt képregényei!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Április 21., 09:35:48 írta keildavid »

Nem elérhető godemperor

• Indiana Jones
  • *
« Válasz #1373 Dátum: 2009. Április 20., 12:46:39 »
Szeretjük az Elveszett Lelkek Könyvét.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1372 Dátum: 2009. Április 20., 11:42:05 »
Nem probléma,van még rengeteg idő bőven!!!Talán néhány hónap múlva majd meglátjuk!!!Addig is sok sikert kívánok neked a többi képregény honosításhoz!!!

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1371 Dátum: 2009. Április 20., 11:15:37 »
Eredetileg ez egy sorozat lett volna (nem mondom, hogy havi, mert az már a második számnál bukott volna), de aztán Straczynski jó pár sorozata megállt valamiért a Marvelnél (ilyen volt pl. a Supreme Power is), köztük ez is. Vagyis inkább megállt a hatodik résznél, de legalább történetet nem vágott félbe (a mostani egy kétrészes, aztán a macska mesél majd egy kicsit).
Vagyis igen, be lesz fejezve, amint lesz hozzá borító. De az itteni honosításaim java részével ellentétben itt nem tudnám megmondani, mikor lehet számítani kb. a következő részre.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
« Válasz #1370 Dátum: 2009. Április 20., 11:08:03 »
Ez az Elveszett Lelkek könyve nagyon érdekes,fantasztikus képregény!Ez tényleg egy rég látott ismerős!A híres J.Michael Straczinsky által írt képregényei nagyon érdekesek!És tényleg rengeteg misztikus,fantasztikus dolgokat írt ő!Sok Sikert és szerencsét kívánok neked talgaby a folytatáshoz!!!Két kérdés:1.Ez egy 6 részes minisorozat?Láttam a comicvine.com-on a borítókat és ezek szerint 6 részes!
2.Ennek a sorozatnak a további 2 részét is terveziket honosítani?Így akkor egy teljes gyűjteménnyé válik az Elveszett Lelkek könyve!!!
« Utoljára szerkesztve: 2009. Április 20., 13:34:26 írta keildavid »

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1369 Dátum: 2009. Április 20., 10:49:31 »

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
« Válasz #1368 Dátum: 2009. Március 28., 17:44:02 »
Idézetet írta: talgaby
Ööö... és a fegyveres kiképzésnek mi köze a szamurájsághoz? A szamuráj az egy cím, egy társadalmi rang, amit csak férfiak viselhettek. Nem azt jelenti, hogy egy nő nem tanulhatott meg fegyvert forgatni. A harcos osztály nőtagjai kaptak kiképzést, ezt sose vitattam. De szerintem igen alaposan kutatnod kellene a történelemben egy nőnemű szamuráj után...
Azért idéztem ezeket a mondatokat, mert előtte azt állítottad, hogy a nők nem kaptak kiképzést. És a fegyveres kiképzés azért fontos, mert Japánban a harci kiképzés kiváltsága a Szamurájoké (főleg Toyotomi uralkodása alatt és után, mivel ő tiltja meg minden más rétegnek a fegyverhasználatot. Pontosan ez miatt alakulnak ki a pusztakezes harcművészetek és jellegzetes fegyvereik a parasztság körében).
De szerintem igen alaposan kutatnod kellene a történelemben egy nőnemű szamuráj után...
Szerencsére Ben megtette helyettem  
A filmes témához csak annyit, hogy a japánoknál senki sem idealizálja jobban a szamurájokat, nindzsákat. A filmek döntő többségének történelmi hűsége zéró, ettől függetlenül, annak aki szereti az ilyen típusú "kardozós" filmeket (mint pl én is  ) nagyon szórakoztató. (pl. Azumi 1-2)  És tényleg nem kötekedni akartam, egyszerűen csak nagyon zavart ez a mondat. A történet szempontjából tényleg nem lényeges, csak ez olyan volt, mintha egy képregényben úgy mellékesen megemlítenék az 1848-as Szabadságharcot és annak döntő csatája a Muhi csata lenne. (Jó most ez erős túlzás, de azért remélem elég szemléletes a példa).

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1367 Dátum: 2009. Március 28., 17:19:08 »
Szó sincs róla, hogy megkérdőjelezzem Cebulski ismereteit, én rád voltam kíváncsi. Mivel nemgyszer történt meg, hogy hibás dolgokat állítottál nagy magabiztosággal. Amúgy dunsztom sincs, hogy szaamuráj rang nőkre is értendő-e...
A filmet pedig jobb nem keverni a valósággal. Nem minden filmes szakértője a témának, amit feldolgoz, elsősoron a mozi lényege a szórakoztatás és nem az ismeretterjesztés.
gyengéd barbár

Nem elérhető Ben Reilly

• HálóZsák segítő
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1366 Dátum: 2009. Március 28., 17:15:46 »
Nem, még régen a Mi micsoda sorozat szamurájokkal foglalkozó részében.

Halkan jegyzem meg, hogy a Genpei Háború (1180-1185) legnagyobb hőse és hadvezére egy japán szamuráj hölgy volt, bizonyos Tomoe Gozen, akinek mestere szintén nő volt, és egyike a legelismertebb kiképzőknek.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1365 Dátum: 2009. Március 28., 16:57:47 »
Nem, még régen a Mi micsoda sorozat szamurájokkal foglalkozó részében.
(Bár ha mondjuk egy japán szamurájfilmben láttam volna, nem tudom, mi lenne azzal a baj, a japánoknál nem tudom, ki érthetne jobban a saját történelmükhöz/társadalomtörténetükhöz...)
Igazság szerint a vitában az a furcsa nekem, hogy Cebulski japánismeretét kérdőjelezzük meg. Ami nekem kicsit olyan, mintha valaki azt mondaná Peter Davidre, hogy semmit se tud a Star Trekről.

Nem elérhető Zerit

• HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
« Válasz #1364 Dátum: 2009. Március 28., 16:48:28 »
A szamuráj az egy cím, egy társadalmi rang, amit csak férfiak viselhettek.
Ezt te találtad ki, vagy tudsz rá valami hivatkozást? Mondjuk, kímélj meg attól pl, hogy "filmben láttad".
gyengéd barbár

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1363 Dátum: 2009. Március 28., 16:38:08 »
Ööö... és a fegyveres kiképzésnek mi köze a szamurájsághoz? A szamuráj az egy cím, egy társadalmi rang, amit csak férfiak viselhettek. Nem azt jelenti, hogy egy nő nem tanulhatott meg fegyvert forgatni. A harcos osztály nőtagjai kaptak kiképzést, ezt sose vitattam. De szerintem igen alaposan kutatnod kellene a történelemben egy nőnemű szamuráj után...

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
« Válasz #1362 Dátum: 2009. Március 28., 14:46:39 »
Nem kötözködni akarok, de  
Idézet
Az ifjú lányok nevelése nem korlátozódott azon házias erények elsajátítására, melyeket Onna Daigaku megkívánt tőlük. Éppen ellenkezőleg! A leendő szamurájasszony kicsiny gyermekkorától fogva együtt gyakorolta fívéreivel a fegyverforgatást. Hiszen feleségként elvárták tőle, hogy férje távollétében, ha szükség úgy kívánta, házát és családját fegyverrel is oltalmazza meg. Ezért tanult meg már jó korán bánni az egyenes lándzsával (yari), a kardhegyű lándzsával (naginata), a rövidnyelű hajítódárdával (ucsi-ja) és a rövid tőrrel (kaiken), amit ífjúkorától fogva a keze ügyében tartott.
részlet Dr. Wolfgang Tarnowski Szamurájok című könyvéből.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
« Válasz #1361 Dátum: 2009. Március 28., 12:13:05 »
Nem. Nők nem lehettek szamurájok. A szamurájok lányainak ugyan kijárt a "női harcos" vagy a "harcos osztály lánya" megnevezés, de az csak egy illedelmes köszönési forma. A szamuráj szó maga hímnemű. Konkrét szamurájkiképzést és -neveltetést nők nem kaphattak. (Volt egy-két kósza kivétel a feudális háborúk alatt, de fehér hollót többet találni...) Nindzsának viszont tényleg képezhették őket.

Nem elérhető holloo

• Kázmér
  • **
« Válasz #1360 Dátum: 2009. Március 28., 12:07:59 »
Ahány író/feldolgozás annyi fajta vámpír képesség/gyengeség. (Sőt az Alkonyatban már semmi gyengeség.  ) Engem egyetlen egy mondat zavart a történetben, miszerint a nők nem lehetnek szamurájok. Ez ebben a formában nem igaz. A szamurájcsaládokban született nők is szamurájok, bár igaz, hogy nem elsődlegesen a harc volt a feladatuk. (arra ugyebár ott voltak a férfiak, akiknek egyetlen feladata a "harckészültség" volt, rájuk a japánok szívesebben alkalmazzák a "bushi" - harcos szót) Bár a fegyveres kiképzést ugyanúgy megkapták, mint férfi társaik (hiszen férjük távollétében az ő feladatuk volt a ház védelme), de a asszonyok feladata a pénzügyek, a háztartás, a gyerekek nevelése volt.  Visszatérve a történetre, elég gyenge kezdésnek érzem, persze ebből még bármi lehet. A különböző feldolgozások emlegetése jó volt, a Buffy-s poén meg főleg. Kíváncsian várom a folytatást...