Igen, ez lehet az oka! Ma már rengeteg minden van, ami elvonja a figyelmedet.
Mondjuk vettek nekem egy Marvel Extrá-t '93-ban. Ostrom. Legnagyobb kedvenc, fejből idézünk szövegbuborékokat egy barátommal. Anno szerintem 2-3 hétig nem tettem el egy képregényt olvasás után, mert még új volt, nézegettem, szagolgattam, olvasgattam az ágyon hasalva. Belém ivódott.
Mondjuk ha pl Farek múltkori munkája, a Heavy Metal csapat nyomtatásban lenne, szerintem azt is sokat lapoznám még felnőtt fejjel is és rögzülne, mert a történetvezetés az emlékeimre hat.
Így vagyok a filmekkel is. '92-'95 környékén rengeteg videókazit néztem, ment a kölcsönkérés, kölcsönadás. Mivel a kínálat a mai töredéke volt, egy másolt Rendőrakadémia alábeszélősben igencsak komoly tételnek számított. Megnéztem bármit, ami éppen a kazin volt. Gagyi akció, vígjáték, sci-fik, bábozós olasz horror. (Rémálom, Reszkessetek betörők, Arnold filmjei, Star Wars, meg ezek mögött a zs kategória, mint a Demoni, meg a sok darabolós, óriásszúnyogos horror
)
Ma már annyi van online is, hogy szó szerint sokszor vagy 30 percet is eltöltök a filmek lapozgatásával és a végén nem nézek meg semmit. Régen többet akartam, ma meg már valahol a megbecsülés rovására megy, mert túl sok van.