HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
MINDEN MÁS HálóZsák képregény
Olman:
A Mouse Guard remek képregény, igazán hangulatos a nyelvezete is! Csak magyarul ebben a formában furcsa. Lakatrév épp tetszik, de a jelentést tekintve fura. Én Mentsvárának fordítottam anno (a Lock itt erődöt jelent, a haven pedig menedék, az egerek fővárosa, kiképzőközpontja stb. ez. A rév magyarul átkelőhelyre, kikötőre utal - ugyan van a vár alatt egy csatorna, de azt csak véletlenül fedezik fel, nem használják kikötőként sem pedig átkelőként), Kéregkő helyett pedig Kéregsziklát írtam. A szép kelta nevű Gwendolynből miért lett Genovéva? A Gárda helyett is magyarosabb az Egérőrség (akinek a tagjai őregerek), ahogyan eddig használták a magyarul megjelent cikkekben:
http://www.sanctum.hu/index.php?hely=cikk&fazis=olvas&tipus=szoveg&commentek_szama=0&cikkid=343
http://rpg.hu/iras/mutat.php?cid=5731
Ha még nincs kész a többi füzet ill. kötet, szívesen jelentkezem fordítónak.
Galamb:
Érdekes hangulatú képregény ez az Egér gárda, ha nem állatszereplők lennének benne, akkor szwsz fantasy sztoriként is megállná a helyét. A rajzok nagyon szerethetővé teszik, a szöveg nem valami sok, de a történet (bár most kezd kibontakozni), de jónak tűnik. Az Eisner díjról nem sokat tudok, de őszintén szólva ez az első rész nem tűnt annyira kiemelkedőnek, viszont bizakodom, hogy a díj miatt valami több lesz a sztoriban, mint egy sima állatszereplős kalandtörténet. :worship: :worship: :worship:
benya11:
Köszönet az Egér Gárda v1 #01-ért! :worship:
A rajzok és a történet jó szinkronban van egymással, és a karakterek is érdekesek. Arról a kereskedőről nem gondoltam volna, hogy áruló, de így legalább volt egy kis csavar a történetben. Várom a folytatást!
keildavid:
Ezer köszönet Talgaby és Predash az Egér Gárda 1. részért! :worship: :worship:
Ez tényleg egy különleges képregény. Bár az nagyon érdekesen hangzott, hogy ezt a képregényt egyetlen személy(David Petersen) írta, rajzolta és színezte. És tényleg szerzői képregények tekinthetjük.
A történetben látszik, hogy ebben a főhősök az egerek. Ha jól tudom ez is egy amolyan fiataloknak is ajánlható képregény.
További sok sikert kívánok nektek a folytatáshoz!
keildavid:
Ezer köszönet talgaby az Oroszlánok, tigrisek és medvék v2 3. részért! :worship: :worship:
Ismét egy nagyon jó történet volt. Marcó és a jegesmedve-alakulatról kiderült, hogy mi történt velük pontosan. Az utolsó két oldal izgalmasnak látszik. Mert akkor úgy néz ki a főhősök le fogják győzni a szörnyeket, akik nagy katasztrófát okoztak.
És látom lassan közeledik ez a mini a befejező részhez. Előre is sok sikert kívánok nektek!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése