Szerző Téma: MINDEN MÁS HálóZsák képregény  (Megtekintve 291621 alkalommal)

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #128 Dátum: 2005. Március 18., 21:08:23 »
Nos úgy gondolom, mivel jobb helyet nem tudok, ide írom a Fierce "értékelésemet.

Kicsit rendhagyó lesz, így az első szám kapcsán inkább a körülményekről, mint magáról a tröténetről beszélnék.

Szóval ... hogy is kezdjem.. Nem akarok álszerény sem lenni, szóval persze jólesik, de ugyanakkor a nevem mellett a Többiek neve is ott lehetne, hiszen ők is ugyanolyan jó, ha nem jobb hozzászólásokat írtak, mindenki a saját véleményét, szóval én ezúton NEKIK is gratulálni szeretnék, remélem ők is, és mindenki örömét leli majd ebben a képregényben.

Külön köszönet azoknak, akik amúgy is sok elfoglaltságuk alatt is időt szántak erre a képregényre, VTomi és Troll és ha lehet még nagyobb öröm, hogy Micho nevét is ott olvashatom   .

Hogy miért is esett erre a választás. Egyrészt, mert szeretem a zsarus/FBI-os különleges tanácsadós történeteket, úgy gondoltam ez talán másoknak is tetszeni fog. Másrészt a grafikai stílusa miatt. Ez már nem biztos, hogy mindenkinek bejön majd, de választásomat azért erősítette meg, mert eléggé eltér a megszokott, letisztult grafikai stílusoktól.

A látnok zsaru alcím nem tudom kinek az ötlete volt, de nagyon bejön, jó alcím.  

Mit is mondhatnék. Rövid leszek, legközelebb, majd bővebben: Nekem nagyon tetszik a megvalósítás és a beírás/szöveg is.  


Szóval most lehet, hogy egy kicsit szemtimentálisnak fogok tűnni, de minden nap jó érzés ide fellépni, mert igaz, még csak fél éve vagyok itt, de ha hosszabb ideig nem vagyok fenn, hiányoznak az ismerősök, hiányoznak a beszélgetések. Jól érzem itt magam, és még egyszer köszönöm a munkátokat.



UI:

Úgy látszik, hogy ez a köszönetek beírása, de nem akarok egmás után írni,mert jön Admina, aztán...

Killjoy: Én köszönöm a történetet.

Nem elérhető killjoy

  • Batman
  • ***
  • Hozzászólások: 349
  • Karma: +0/-0
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #127 Dátum: 2005. Március 18., 09:31:20 »
Eeeeeez igen! Az ilyen hozzászólásokért érdemes dolgozni  Regnar, le a kalappal előtted. Régi álmomat valósítottad meg ezzel a hozzászólással. Egy 7 oldalas történet (időközben kijavítottam a történet nyitóoldalának hiányát), ami a fórumon új életre kel. Az emberek nemcsak a történetről beszélnek, de arról is, hogy milyen gondolatokat váltott ki belőlük. Köszönöm!
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #126 Dátum: 2005. Március 18., 08:37:38 »
Háború 2. történet

Valami oknál fogva nem tudtam megnyitni a kezdőoldalt ezért nem tudtam elolvasni, hogy mi is van odaírva.

A történet grafikailag talán bárgyúnak és igénytelennek tűnhet, pedig nagyon jól megkomponált képekkel találkozunk benne.

Nagyon tetszik, ahogy haladunk a végkifejlet felé, egyre sötétebbek lesznek a szövegdobozok, és a végére teljesen elfeketedik.

A történet egyrészről sablonos, vagyis tartalmaz olyan elemeket, amelyek főleg az amerikai, de manapság egyre több európai történetben megtalálhatók, -pl a mesterlövészt mindig apja viszi el vadászni fiatal korában, és egy állatot ejt el, együtt fekve apjával a hóban, vagy fűben.

Maga a történet a katona örök kettősségét közelíti meg. Pontosabban a "régi" katonák kettősségét. Ugyanis Vietnam és Afganisztán után egyre kevesebb katona került szemtől szembe az ellenséggel. ma már robot-bombák, lézeres irányzékok és egyéb ketyerék ölnek, a katonának a közelben sem kell lennie. Így nem élheti át azt, hogy "ténylegesen megölt" valakit. Nem kell a szemébe néznie. (Jó speciele a mesterlövészeket vegyük ki a szórásból, bár a haditechnikában egyre kevesebb a szerepük, inkább a rendőri erőket erősítik). Nem szembesül az ellenség testi valójával. Ennek igazán nagy , úgymond drámai kivetülése az első világháború. Előtte az utolsó nagy háború a porosz volt, meg néhány itáliai összecsapás, leszámítva a gyarmati harcokat,(amiket valljuk be az európai "művelt" hadvezetés, és katonák inkább barbár tudatlanok elleni mészárlásnak neveztek) meg az 1900-as évek elején néhány kisebb konfliktust, ami azért nem mozgatott meg túlságosan nagy tömegeket  európai ember nem volt háborúban. Így 1914-ben olyan emberek vonultak hadba, akiknek talán az apjuk sem volt háborúban soha, először európa történetében. a háború 4 éve alatt ennek tudható is betudható a sok szellemi sérült, megbomlott elméjű ember. hiszen az ellenség sokszor alig 40 méterre volt, és lőni kellett rá, látta, ahogy kifröccsen a vére, halotta a csaták utáni napokban a sebesültek eszeveszett ordítását (mert azért ne legyünk naívak, és ne higgyük el, amit a filmeken látunk. bizony az emberek alig 20 százaléka halt meg azonnal az ágyútűz, vagy lövés okozta sebektől. Ha az ellenség lőtt a szanitécekre, - márpedig ez volt az első háború, amikor lőttek rájuk, akkor nem tudták elhagyni a lövészárkot, és a haldoklók egész éjjel, vagy akár több napig is ordíthattak haláltusájukban.) Gondoljunk bele, milyen érzés lehetett hallani a csendes néma nyári éjszakát széthasogató üvöltéseket, sírásokat, imákat, legalább hatféle nyelven és fülükre szorított kézzel próbálni elaludni. De az ujjaik között beszivárogtak a hangok és sokszor ismerős hangok is. a bajtárs, barát, netán testvér. Ugyanez volt igaz a korra, amibe a történet vezet minket. Hiszen akár egy család két külön tagja is harcolhatott egymás ellen.
Aztán a gyerekek a háborúban. Amióta a világ-világ mindig ott voltak.(akár a magyar történelmet is nézhetjük, apródok, hadsegédek, debosok, küldöncök stbb.. Dobó mellett, Rákóczi mellett, Bem mellett stb... ) Megölni egy gyereket... nos... Én megmondom őszintén senkit nem tudnék, de gyereket még elképzelni sem. Úgy gondolom, a bűnök között ez az egyik legnagyobb bűn a világon, de a Háború sajnos más világ. Ez akkora morális és mentális khívás lehetett egy katonának, amit nem lehet leírni.
És ezt az egészet egyetlen mondattal áthúzhatjuk: DE ez a parancs. Ha nem teszi lelövik. ha megteszi kitüntetik. a katona engedelmeskedni "született". Bármilyen legyen is a parancs.  A háború soha nem a józan belátás helye. Még ha tudja is, hogy nem helyes, tenni kell a dolgát.
Az időpont is sokat lemond. 1781. Yorktown, az egyik utolsó csata volt ebben a háborúban. Hősünk meghasonlott, belefáradt, jövőkép nélküli, mint megannyi katona az évezredek során, és szimbolizálja mindazokat, akik sok százan, ezren, millióan meghasonlottak, mert vélt, vagy valós célokért hadba vonultak.
A háború nemcsak a csatatéren pusztít, hanem a lelkekben is, és miután vége van és nem térnek haza, akik hadba vonultak, folytatja pusztítását mind lélekben, mind testben az otthonmaradtak között...

Tetszett, várom a folytatást, a következő történetet.
« Utoljára szerkesztve: 2005. Március 18., 08:39:10 írta regnar »

Nem elérhető killjoy

  • Batman
  • ***
  • Hozzászólások: 349
  • Karma: +0/-0
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #125 Dátum: 2005. Március 16., 13:12:56 »
Idézet
Szóval a második részben, vagy a másik HÁBORÚ-s comicsban már nem ők lesznek?
Nem. A Háború egy antológia, amelyben kb. egy tucat rajzoló és író meséli el egy-egy rövid történetben saját háborús történetét. A második történet az amerikai függetlenségi háború idején játszódik (Vagy a polgárháború? Most így fejből nem tudom  ) Az egy mesterlövész története lesz, amiben szembekerül egymással a férfi két énje: az ember és a katona. Nekem nagyon tetszett
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #124 Dátum: 2005. Március 14., 14:38:54 »
Idézet
de páran beszélgetve egy vírustámadást vagy valami más bilológiai fegyvert valószínűsítettünk, ami az épületekben és más élettelenben nem tett kárt, viszont az embereket és az állatokat kiírtotta.

Én az atomcsapást sem zárnám ki (vagyis első végigolvasás után az villant be), ugyanis a csaj erősen megrémül a vihar robajlásától és a villámtól, ami a becsapódáskor is lehetett, és a hányás is tünete az atomcsapásnak, és a város kívül esik a rombolási körzeten, de erősen sugárszennyezett lett. bár a biológiai fegyverre is gondoltam.
« Utoljára szerkesztve: 2005. Március 14., 14:39:41 írta regnar »

Nem elérhető Spidáj

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1443
  • Karma: +0/-0
    • http://holnap
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #123 Dátum: 2005. Március 14., 13:46:38 »
Idézet
Röviden: ez a történet a városban maradt két utolsó túlélő utolsó napjáról szólt  (Legalábbis szerintem
Szóval a második részben, vagy a másik HÁBORÚ-s comicsban már nem ők lesznek?



...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető killjoy

  • Batman
  • ***
  • Hozzászólások: 349
  • Karma: +0/-0
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #122 Dátum: 2005. Március 14., 10:28:58 »
Idézet
...Mitől vannak rosszul benne? És miér kell gyógyszert bevenniük?...

...Én is elolvastam a HÁBORÚ-t.
Iszonyat jó...
Az első hozzászólásod megörvendeztetett, de ezek szerint neked ez a történet a "tetszett, bár nem értem" kategóriába sorolandó

Miért vannak rosszul? Nem tűnt fel, hogy az egész város kihalt? Hogy egyetlen élő ember sincs? Bár az igaz, hogy a rajzolók nem szembesítették lépten-nyomon az embert a New York közelében lévő város kihaltságával olymódon, hogy mindenütt hullák hevernének egy háború után, csak annyit tettek, hogy egy halott madárral jelezték, itt bizony történt valami! Bár pontosan nem derül ki, hogy mi, de páran beszélgetve egy vírustámadást vagy valami más bilológiai fegyvert valószínűsítettünk, ami az épületekben és más élettelenben nem tett kárt, viszont az embereket és az állatokat kiírtotta.

Miért kellett gyógyszert bevenniük? Ha megnézed, akkor nem egy-egy szemet vesznek be...

Röviden: ez a történet a városban maradt két utolsó túlélő utolsó napjáról szólt  (Legalábbis szerintem  Persze ez is lehet, hogy hasonló belemagyarázás, mint a klasszikus Arany János anekdóta, amiben egy kritikus több oldalon keresztül fejtegeti, hogy az adott verssel mit is akart Arany János mondani, mire a költő reakciója ennyi volt: "Akarta a fene.")
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető Spidáj

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1443
  • Karma: +0/-0
    • http://holnap
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #121 Dátum: 2005. Március 13., 19:13:29 »
Ja télleg.
Mitől vannak rosszul benne? És miér kell gyógyszert bevenniük?
A csajra először aszittem hogy terhes.



...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető Troll

  • HálóZsák tag
  • Vader nagyúr
  • *
  • Hozzászólások: 1289
  • Karma: +1/-0
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #120 Dátum: 2005. Március 12., 08:06:51 »
Csatlakozom... Persze én már mondtam neked élőben is.

Nem elérhető Spidáj

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1443
  • Karma: +0/-0
    • http://holnap
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #119 Dátum: 2005. Március 12., 00:02:30 »
Én is elolvastam a HÁBORÚ-t.
Iszonyat jó.
Főleg az előszó!!!

         
Máshogy nem is tudnék fogalmazni Killjoy!!
De télleg!



...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető elmouse

  • R2-D2
  • *
  • Hozzászólások: 6
  • Karma: +0/-0
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #118 Dátum: 2005. Március 11., 14:15:51 »
Killjoy:
Most olvastam el a Háború első részét, és csak ennyit tudok mondani: A fenébe is, ez jó volt!

Nem elérhető killjoy

  • Batman
  • ***
  • Hozzászólások: 349
  • Karma: +0/-0
    • http://halozsak.tlof.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #117 Dátum: 2005. Március 10., 08:06:14 »
Idézet
Killjoy!

Te valamiért már december óta nem válaszolsz az e-mail-jeimre!  
Na most két lehetőség van. Vagy nem kapom meg őket, vagy valami olyan címről levelezel, amit a levélszűrőm spamnek néz. Itt a fórum üzeneteiben írd meg a mailcímed, légyszives! (Fent a menüben az üzenetekre kattintva tudsz üzenni nekem.)
Ha az élettől citromot kapsz, akkor csinálj egy jó limonádét!

Nem elérhető Hamlet

  • Indiana Jones
  • *
  • Hozzászólások: 26
  • Karma: +0/-0
    • http://scriptorium.rpg.hu/
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #116 Dátum: 2005. Március 10., 03:44:57 »
Hello!

Mivel sajnos mostanában jóformán semmire sincs időm (nemhogy képregényfordításra), a HELLBOY cuccok fordítását ünnepélyesen rásóz... izé... átengedném másnak, aki nálam sokkal lelkesebben tudná csinálni.  

Bocsi!
(a Marvel-es Indiana Jones-okat viszont rendületlenül folytatom, hátha lesz vmikor egy szebb szkenn is, és akkor végre kikerülhet.   )

Killjoy!

Te valamiért már december óta nem válaszolsz az e-mail-jeimre!  
Haragszol valamiért? Vagy nem köszöntem volna meg a Hellboy Jr-t?  

Hamlet

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #115 Dátum: 2005. Február 12., 22:11:58 »
Kedves BaLu, folyamatban van a dolog, belátható időn belül minden világos lesz rajta, minden egyes képregény elérhető (330-nál több) lesz és új dizájnt is kap majd!  

Nem elérhető BaLu

  • R2-D2
  • *
  • Hozzászólások: 5
  • Karma: +0/-0
    • http://www.newgen.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #114 Dátum: 2005. Február 12., 12:53:43 »
Idézet
...banner banner hátán, és valamelyik szolgáltató mindig hiányzik.
Nekem nincs tele a lapoddal a hócipőm kaine, sőt egyik kedvencem is lenne ha helyrehoznátok egy kicsit...   (tényleg nemsok csak kicsit áttekinthetőbbé tenni...  lehet hogy még segítenék is a szabadidőmben...   )
<a href="http://www.newgen.hu" target="_blank"><img src="http://www.newgen.hu/balukn_ngalairas.gif" border="0"></a>

Nem elérhető szpÁDÁMen

  • Garfield
  • **
  • Hozzászólások: 92
  • Karma: +0/-0
    • http://szpadamen.uw.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #113 Dátum: 2005. Január 24., 17:36:25 »
Idézet
Kaine:
Igen, de nem  helyettük, hanem mellettük.

Egyébbként is a hócipőm  tele van  a mostani lapoddal, banner banner hátán, és valamelyik szolgáltató mindig hiányzik.
Bár már értsültem a hírről én is, de hadd jegyezzem meg, hogy Tlof  elmondhatatlanul rendes vagy!!  Nagyon köszönjük!!!! Most túlzás, meg minden poén nélkül tiéd minden tiszteletem!!!     Köszi!
"Here comes the Spider-Man!"

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #112 Dátum: 2005. Január 23., 12:51:43 »
Hát, ez az átka, ha az ember egyszerre van az extrán, uw, atw-n, tar-on, meg ilyesmi. Hmm, azt hiszem beszélnünk kéne...  
« Utoljára szerkesztve: 2005. Január 23., 13:53:27 írta kaine »

Nem elérhető tlof

  • Indiana Jones
  • *
  • Hozzászólások: 24
  • Karma: +0/-0
    • http://tlof.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #111 Dátum: 2005. Január 23., 02:21:24 »
Kaine:
Igen, de nem  helyettük, hanem mellettük.

Egyébbként is a hócipőm  tele van  a mostani lapoddal, banner banner hátán, és valamelyik szolgáltató mindig hiányzik.

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #110 Dátum: 2005. Január 19., 11:19:30 »
Sorry...  
« Utoljára szerkesztve: 2005. Január 19., 11:19:55 írta kaine »

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #109 Dátum: 2005. Január 19., 11:18:24 »
Hát ilyet sose tennék.  

Nem elérhető Nitro

  • Az egyedi titulusú
  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1165
  • Karma: +3/-1
  • Nem: Férfi
    • http://nitro1.fw.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #108 Dátum: 2005. Január 18., 15:57:06 »
Idézet
Ha én folytatom, én is kapok tárhelyet?  
Persze, helyettük.  

Nem elérhető kaine

  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1182
  • Karma: +3/-2
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #107 Dátum: 2005. Január 17., 22:59:53 »
Ha én folytatom, én is kapok tárhelyet?  

Nem elérhető tlof

  • Indiana Jones
  • *
  • Hozzászólások: 24
  • Karma: +0/-0
    • http://tlof.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #106 Dátum: 2005. Január 15., 20:14:56 »
Remek  Sőt szuper.

Most már egy kérdésem van csupán:

Mikor?

Nem elérhető Micho

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 4276
  • Karma: +35/-4
  • Nem: Férfi
    • http://www.halozsak.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #105 Dátum: 2005. Január 12., 22:52:17 »
Idézet
Szerintem a koponya inkább megtorlós.
mert még nem láttad az új Fantomot amit mi láttunk Galennel  (najó, lehet inkább megtorlós, csak meg akartam mutatni ezt a képet  )


TLoF: hogy tetszik az ismétlés?  
« Utoljára szerkesztve: 2005. Január 12., 22:54:10 írta Micho »
"Once a scanlater, always a scanlater."

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #104 Dátum: 2005. Január 12., 19:02:07 »
Először azt hittem eltévedtem...

Aztán arra gondoltam a Megtorló elfoglalta a zsákot  

Szerintem a koponya inkább megtorlós. De jó választás abban egyetértek az előttem szólóval...

Nem elérhető Galen

  • HálóZsák tag
  • HZs imádó
  • *
  • Hozzászólások: 2272
  • Karma: +9/-0
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #103 Dátum: 2005. Január 12., 12:41:54 »
Tetszik a koponya.Kicsit az új Fantomra emlékeztet. Jó választás...
« Utoljára szerkesztve: 2005. Január 12., 12:43:37 írta Galen »

Az tuti, hogy azért nem fizetek, hogy kinyírják bazmeg.

Nem elérhető tlof

  • Indiana Jones
  • *
  • Hozzászólások: 24
  • Karma: +0/-0
    • http://tlof.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #102 Dátum: 2005. Január 12., 12:11:46 »
Én szóltam.  

És amig nem lessz    addig marad ez.

Nem elérhető Spidáj

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1443
  • Karma: +0/-0
    • http://holnap
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #101 Dátum: 2005. Január 09., 21:19:33 »
Ebben a fórumban.
És nem sokára indul egy teljesen ,,tökéletességemtől-mentes" szavazás amelyben arra lehet szavazni hogy milyen is vagyok én:

Tökéletes
Csodálatos
Hihetetlen
Ellenállhatatlan

és egyéb, teljesen reaális tulajdsonságok



...the dark armies then will come, when the SUM is 41

Nem elérhető regnar

  • Galactus
  • *****
  • Hozzászólások: 1404
  • Karma: +0/-0
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #100 Dátum: 2005. Január 04., 18:09:10 »
Mi lesz ez a Porthos fan dolog? Hol lehet Porthos fannak jelentkezni?  
« Utoljára szerkesztve: 2005. Január 04., 18:10:01 írta regnar »

Nem elérhető Nitro

  • Az egyedi titulusú
  • Hulk
  • *****
  • Hozzászólások: 1165
  • Karma: +3/-1
  • Nem: Férfi
    • http://nitro1.fw.hu
Re:MINDEN MÁS HálóZsák képregény
« Válasz #99 Dátum: 2005. Január 04., 17:52:11 »
Idézet
Idézet
Mentségünkre legyen mondva, hogy.....
mostanában az egész HZS a PORTHOS-FAN weblapon dolgozik szívét lelkét beleölve a munkába.
Az is ezen a szerveren lesz? Azt megnézném...