HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
MINDEN MÁS HálóZsák képregény
TOM1:
Folytatása következik a harmadik adagnak.
Űrszellem 3
Folytatódik a kedvencem. A leszámolás óramű pontossággal megkezdődik. Milyen tündéri pofa ez a Hammer Szépen el lett vele bánva. Csak az a baj hogy az a "talán meghalt a robbanásban", az szinte biztosan azt fogja jelenteni, hogy még összeakadunk vele. Csakúgy, mint Cutterrel, aki keményebb diónak látszik, Bach pedig puhábbnak. Remélem nem erőltetik túl ezt a szentimentalizmust. Neki vér profinak kell maradnia, hogy legyőzhesse a genyókat. Viszont Smith nyöszörgéseit szerencsére megszakították Semmi haszna nem volt, de legalább pofás kis jószág volt. Nyugodjék békében A robbanás valóban látványos volt, ám felveti azt a problémát, hogyha egy ekkora robbanásból csak úgy sity-suty mindketten megmenekülnek, akkor vajon hogyan fog meghalni Temple? Mert gondolom az egyértelmű, hogy meg kell halnia... Némi szakadást érzékeltem annál a jelenetnél, amikor Bach elkapja Temple-t. Smith is csak úgy "odébb repül". Viszont végre megjöttek a sáska-emberek. Nagyon brutális, látszik, hogy a rajzoló is büszke volt magára, mert ezt az oldalt külön szignózta. Egy kérdést azért engedtessék meg: mekkora ez a sáska, te úristen! Ha az ott a lábainál Smith, aki nagyjából 1 méter magas volt, akkor ez legalább 10-12 méter magas! Dehát a rajzfilmben ugyanakkorák voltak mint az emberek. Vagy ez csak valami champion? Csak ez ilyen hatalmas? És osztom Exactlee aggályait: remélem az a végső kép a két ellenfélről nem azt fogja jelenteni, hogy "fogjunk össze a bajban" szisztéma szerint Temple meg lesz kímélve és a későbbiekben tovább ármánykodhat. Az én szememben elérte, hogy totálisan negatívnak tartsam, ezért nem tartanám kevesebbnek a hőst, ha végezne vele. Viszont ez a "megmentjük egymás életét, csakhogy később újra eláruljon(mert természetesen az várható)" kifejlet egyáltalán nem lesz ínyemre, ha az írók ehhez folyamodnak.
A grafikai résznél különösen kiemelném, hogy láthattuk a lényeket egy kicsit közelebbről. Hammer-t különösen jól megcsinálták szerintem. Meg Smith pofája azzal a sok tűhegyes foggal, meg a négy szemével, nagyon ötletes. Akinek viszont nem tetszik a feje, az Temple. Valahogy olyan üres az egész karakter. Raktak ugyan rá egy szemüveget,de aztis csak azért, hogy valahogy oldják az egysíkúságot.
A fordításban sikerült visszaadni azt a "gennyes-stílust" ami ezeknek a mákvirágoknak sajátja. Főleg Cutter szavai azok, amiktől ökölbe szorul az ember keze, de Temple-t se kell félteni. Minden szavuk magyarul is olyan bántó, amilyennek szánták. Gratulálok
Thundercats 2
Természetesen már megint visszaemlékezéssel kezdődik a dolog. És nekm már megint az az érzésem, hogy lemaradtam valamiről Kicsit megpelő, hogy egy sima ember is bekerült a képbe. Viszont ezek a mutánsok egyre bénábbak. teljes mértékben regnar-nak adok igazat, mintha törvényszerűen lennének ilyen ostobák. Bár én azt a jelenetet,amiben a múmia parancsokat osztogat nem csak sablonosnak, hanem gyengének is tartom. Ám mivel kevés az emberanyag(össz visz négy embere van) ezért csak lelézerezi. Egy ilyen esetben legkevesebb a halálbüntetés. De mivel négyen vannak és az a négy is inkább csak egymást ütötte, ezért nem is volt igazi harc, csak amolyan erőfitogtatás és ez nagyon nem tetszett. Miért nem jött a múmia is? Legalább lett volna egy kis kihívás... Most majd kiváncsi leszek, mit fog csinálni Mumi azok után,hogy megint elkalapálták az embereit. Barackot nyom a fejükre? sok mindent nem tehet,mert utánőótlás az nincs, pedig elkélne. Hiszen a jók alapól kétszer annyian vannak, úgyhogy a győzelem mindig garantált lesz. És mostmár értem a kard működését is, hála Regnarnak. Akkor azért kiabálta az előző részben hogy "thunder-thunder-thunder..." azt se nagyon értettem, de mostmár minden tiszta.
Az előző részekben a szép zöld hátterek fogtak meg, amennyire tengeres a sötét Víz, úgy erdei ez a képregény. Ám sajno ezek az élénk hátterek mostanra mintha megfakultak volna, vagy legalábbis kevesebb figyelmet fordítottak rájuk. Sokkal több a "semmilyen" háttér.
egy szó mint száz, hogy ha a többi rész is csupán ebből fog állni,hogy a "rettenetes" főgonosz a háttérből küldi katonáit és azok rendre elbuknak, a győzelem leghalványabb jele nélkül, akkor hamar meg fogom unni. Pedig olyan jól indult, azt hittem lesz történet,meg minden Bár még mindig nem késő...
Voltron 2
Na egy újabb feltörekvő csillag. A rész különösen tetszett, megfelelően barók az oroszlánok, valamint a szereplők hozzáálása a szituációhoz. Most még lazábbak a szövegek, mint az előző részekben és ez így helyes. Ami viszont egyáltalán nem helyes, az az, hogy ezek a kedves fiatalemberek se szó,se beszéd legyilkolnak legalább hat idegen lényt. Vagy azok valahogy túlélték a hajóik felrobbanását? Mert akármennyire is ők a gonoszak(még szarvuk is van ) azért halált mégse érdemelnek.
A grafikáról annyit, hogy végre egyneművé vált, a karakterek már nem ütnek el annyira élesen a háttértől. Ez nyilvánvalóan azért van, mert már nem a DW csinálta a rajzokat. Pedig remélem visszahívják őket voltronhoz, mert azért meg kell hagyni, a robotokban hihetetlenül ott vannak a szeren. Vagy túlságosan hasonlítottak a képeik a transofrmersekre és a kiadó inkább jobbnak látta másokkal megcsináltatni a robotokat?
Ja és hová tűnt a fekete oroszlán? Őt valahogy nem láttam. Ő lesz a titkos fegyver,vagy mi?
Összeséfében levonhatom a tanulságot, hogy az én szememben már megvannak a tuti befutók: az Űrszellem és a Voltron. Kellemes meglepetés volt még a Szellemirtók, ami a modern kor eszközeivel ötvözte a klasszikus "gózbásztörsz" elemeket. Nagyon jó. A Thundercats-nél úgy gondoltam hogy a 3. részre már végre csinálnak valami történetet is a dologhoz(ha csak 6 van,akkor talán már el is késtek vele) és nem csak amolyan "oda-oda csapok,de mindig elvernek" különálló részek lesznek. A Sötét Vizet pedig igazság szerint már kezdem kicsit unni. Még mindig hajókáznak, a kalózkapitány mindig beéri őket, ők meg mindig elillannak. Ez igy meg y egészen a végéig? Illetve mélyen legalul végzett az Ezüstsolymok nak ez a baki-parádéja. Csapnivaló!
"Nem vesz egy halat?Háááp" AARRRGGGHHH
Micho:
--- Idézet ---De legalább megnéztem mindent, amiről írtam és a Space Ghost tényleg nagyon jó úgyhogy megérte...
--- Idézet vége ---
ez a beszéd!
exactlee:
--- Idézet ---miért van olyan érzésem, hogy csak túl akarsz esni a dolgokon?
--- Idézet vége ---
Őőőő, talán mert tényleg csak túl akarok esni a dolgokon Vizsgaidőszak van meg minden...
De legalább megnéztem mindent, amiről írtam és a Space Ghost tényleg nagyon jó úgyhogy megérte...
Micho:
--- Idézet ---na megint itt vagyok (Most vettem csak észre, hogy a sorozatokról elég egyszer írnom )
--- Idézet vége ---
miért van olyan érzésem, hogy csak túl akarsz esni a dolgokon?
--- Idézet ---Végre egy képregény, aminek ismerem és szerettem is a rajzfilmváltozatát. Maga a képregény is olyan, mintha a sorozat egy részét látnám.
Ez az első sorozat, ami pozitív emlékeket idézett fel.
--- Idézet vége ---
na helyben vagyunk, itt a lényege a Retró-hétnek: hogy mindenki megtalálja legalább egy régi kedvencét, és egy kicsit átfussanak az emlékek rajta
aztán sztem nem szabad olyan szigorúan venni a klasszikus történeteket, mint pl. a Silverhawks (de mondjuk egy Űrszellem remake-től már elvárható hogy valamit felmutasson, és meg is kaptuk). szóval hogy a Sólymok szárnyalnak és gitároznak az űrben meg rossz az időjárás , stb... ezeket régebben mind elfogadtuk gyerekfejjel, és én speciel most se állok le elemezni magamban, "na hogy is van ez"... hanem egyszerűen csak az emlékekkel együtt dolgozom fel a sztorit
Zerit:
--- Idézet ---PL. Hogyan pusztult el Octopon??...mert nem Bloth pusztította el, mert ő már csak a káoszon élősködik...
Bloth eddig miért nem próbálta megszerezni az iránytűt, ha annyira kell neki a kincs...??
--- Idézet vége ---
a tovabbi reszekben lesz valasz ezekre a kerdesekre
szerettek volna felvezetni a tortenetet ugy, hogy titkokra, elozmenyekre utkozben derul feny, hat nem sikerult, egy picit zavaros lett ez a sotet viz
--- Idézet ---Viszont a végén volt valami, amit egyszerűen nem tudtam értelmezni. Jamba-város felkiáltással a két melák összefejel. Ez mit is akart jelenteni? Mert én nem értem nemtudom.gif
--- Idézet vége ---
Janda-varos
idetlen amerikai filmekben mar lattuk, hogy a szellemileg visszamaradott szereplok tancot ropnak es utemes kantalassal orulnek peldaul a suvegcukornak...
namost ez egy idetlen amerikai rajzfilm, igy ez a jelenet itt is lejatszodik, azaz a ket melak nem az eszerol hires es baromira orulnek, hogy Janda-varosba csonakaznak, ugyanis ez a kalozok paradicsoma: no, pia es !szerencsejatek! (foleg ez a harmadik, merthat megiscsak gyerekeknek keszult)
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése