HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
MINDEN MÁS HálóZsák képregény
TOM1:
Derűs estét! A csütürtöki maradékkal kezdem és később beleveszem a mait is. Ez sajna megint egy kicsit hosszabb szöveget fog eredményezni.
Power Rangers 6
Sajnos ez most megint nem nyerte el a tetszésemet. Valahogy nem ragadott magával az a nosztalgiázó hangulat. , a nélkül meg fabatkát sem ér. Több volt az előkészítés, mint maga a küzdelem, minden tartozékával együtt. Látszik, hogy kölyköknek készült, figyeltétek, milyen fizimiskát adtak a tanárnak? Mint Hitler! Meg miért vannak máshol a fiúk, mint a lányok? Hol élünk, a középkorban? Vagy mindenképpen be szerették volna suvasztani azt az öltözős képet? De ami igazán gyenge, azok a robotok. Az egyiknek az első kockát teljesen más színei vannak, mint a következőn. A nagyrobot meg egy nagy vicc! A szörnyet 20 kockán keresztül dicsérik, hogy „na majd ő” aztán a végén 3 kocka alatt pozdorjává törik. És micsoda véletlen! Pont atom töltet, meg „tanuljunk egy kicsit, gyerekek” alapon jönnek a Geiger-Müller számlálóval. Ki gondolta volna? Illetve még egy baki: a szörny „atomtöltetet helyezett el” szöveg mellé a romos iskola képe. Én ebből arra következtettem, hogy mondjuk az épület alá ásta, vagy valami. Erre „ott van a kezében a GYÚJTÓZSINÓR!” milyen gyújtózsinór? Elhajítja a robot és pont a fő gonosz bázisára dobja! Ahol felrobban a „gyújtózsinór”. És a bomba maga azzal mi lett, elpárolgott? Komikus. Egyetlen pozitívumként azt tudom felhozni, hogy ennek ellenére mégis teljes szívvel dolgoztatok a magyarításon, így az természetesen ismét kiválóra sikerült.
Thundercats- Az űrmacskák 3
Úgy tűnik,ez már csak egy ilyen sorozat, hogy olyasmivel nyit, amiről azelőtt szó se volt. Az első négy oldalon azt hittem, ez nem is az a képregény. A rajz is más, meg a figurákat se ismertem. Viszont jó hatással volt rám a gonosz monológja. Legalább ebben a martalóc bandában tarthatták volna egy kicsit a lelket az írók. De akármilyen jól megalapozott is etikailag az ellentétek felvonultatása, sajnos tanulva az eddigi részekből, már biztosra tudtam, hogy maga a küzdelem fele annyi ideig se fog tartani, mint a negatív szereplők bemutatása. De miért van ez? A fiatalabb közönség még a lehetőségét se bírja elviselni annak, hogy a gonosz akár csak rész győzelmeket ér el? Pedig meg kéne tanulniuk, hogy ez egy ilyen világ. A Silverhawks-nál még megértem, ott a politikai mondanivalóval magyaráztam, meg a Power rangers, Captain Planet, ezek egyértelműen fiatalkorúaknak készülnek tipikusan 1 részes történettel. De ebből a Thundercats-ból többet is kihozhattak volna. A grafikai részt viszonylag magas szintre emelik, emellé a sztori elmerül a semmitmondóság mocsarában. Az első részeknél még abban reménykedtem, hogy ez az 5+0 rész elég lesz ahhoz, hogy egy emberséges történetet összehozzanak, de úgy tűnik nem eröltették meg magukat az urak. Tudom, hogy Micho ezt egyszer már elmagyarázta, de azért én mégis csalódott vagyok. Olyan események mozdulnak előre, amiknek semmi jelentősége sincs, de igazán nagy előre lépés nem történik.
Ha jól sejtem erről volt szó akkor is, amikor említetted, hogy a történet közepén váltottak rajzolót. Nekem még ez a karikaturisztikus-mangás cucc is tetszik. Azért még megőrizte a karakterek eredetiségét. Azért remélem a végére visszatérnek a „bestiális” ábrázolásmódhoz. Szomorú, hogy ilyen pöpec grafikát ilyen satnya sztorira pocsékolnak.
Voltron 3
A javítóműhely nem tudom észrevette-e, de a borítón a 2. részként van feltüntetve a dolog, viszont tudtommal ez a 3. rész. Gondoltam szólok. Na ez most kimagaslóra sikerült. Nekem legalább is hihetetlenül tetszett. Amíg a Thundercats csúszik le, addig a Voltron jön fel a saját kis képzeletbeli listámon. A borító egy kicsit árulkodó volt, nem igazán illett a részhez. De örültem is, hogy nem kapkodják el. Ez a minisorozat lehet hogy csak a Voltron csapat összerázódásáról és a robot létrejöttéről, meg egy ellenség felszámolásáról fog szólni,de még így is tartalmas, kerek egészet alkot, bőven a megfelelő iramban. Látszik, hogy átgondolták a történetet és nem csak úgy elénk dobták, mint az Űrmacsekokat. Általában már nem fognak meg a „hű, szuperhős lettem” alapú sztorik, de ez tartalmaz egy kis realitást, meg kellően humoros és modern ahhoz hogy ezt a fajta jól bevált fordulatot most megint újdonságként éljem meg. Ezúttal egy kicsit kevesebb megmosolyogtató beszólást és grimaszt láttam,de nem baj, ilyen is kell. Nem lehet az egészet elhülyülni, elvégre most világmegmentésről van szó! Már csak egy kis DW féle robot-részletességet hiányolok. Kíváncsi lettem volna, mit tudnak kihozni az oroszlánokból, de úgy tűnik sajnos végleg lelépett a brigád. Azért még így is elég lenyűgöző ahogy a bazi nagy robotok csillognak, mint a negró cukor. Meg amikor beszállnak a székeikbe, mindegyik olyan pofát vág, mintha ópium mámorban éppen három hárem-hölgy kényeztetné a nemi szervüket.
szam:
Én majd később fogok írni véleményt a retró-hét terméséről, eddig sajna nem sok képregényt sikerült elolvasnom... egyet azért igen...na majd ha lemennek a vizsgák.
Szóval csak azért írok, hogy megköszönjem a Szellemirtókkal kapcsolatos észrevételeket, örülök, hogy ennyire tetszik, sőt, hogy vannak vele kapcsolatban véleménykülönbségek. Remélem a 3-4. rész sem fog csalódást okozni.
TOM1:
Haliho, megérkeztem a csütörtöki adaggal! Úgy látom az éjszakás műszak ma szabit vett ki, rám hagyták a melót. Sajnos ma én se érzem magamban az erőt, úgyhogy csak háromról fogok írni, egyről azért mert az az első, kettőről meg azért mert már nagyon vártam,hogy elolvashassam. Ezek tehát még a CSÜTÖRTÖKI részek! Holnap(péntek) megint jövök egy orbitális adaggal, be kell hozni a lemaradást.
A Sötét Víz Kalózai 4.
Na végre egy kis szárazföld! Azért ez a rész már nem volt igazán tengeri, végre láthattam egy kis növényzetet a sok egyhangú hullám után. Tetszett a részletesen megrajzolt sziget. És végre feltűnt az ominózus Fekete Víz, amit én egyfajta "élő olajfoltnak" képzelek el. A történet előre haladtával meg lehet tudni,hogy mi is ez az anyag pontosan? Illetve van még valami, amit nem igazán értek: a 13 kincset mikor fogják megszerezni? Mert ha jól látom akkor most 2-nél tartanak és van még két szám a sorozatból. A következőben hatot, az azutániban meg ötöt fognak megtalálni? Vagy a hatodik rész utolsó kockája az lesz, hogy "és elhajóztak, hogy megszerezzék a 13 kincs többi részét..." Mert annak nagyon nem örülnék Viszont az első igazi poént most olvastam, mégpedig a horgonyos vicc. Nevettem rajta, de komolyan Viszont nevettem a "dzsihad" osokon is, mert ki voltak festve mint egy indián. És a főnökük vállán kötél van, az oké, de mik azok a köcsögök? Újabb érdekes nyilak, távcsövek(nem csak a kapitánynak van ilyen) és horizontális síkú vitorlák(hogy viszik előre a hajót azt nem tudom) láthatóak, volt fantáziája a rajzolónak, az biztos.
Újfent volt néhány törés a sztoriban. A legszembetűnőbb hogy a dzsihad úgy ahogy volt, egyik kockáról a másikra eltűnt. És minden zereplő ezt természetesnek is veszi. A figuráknál feltűnt még, hogy mindenkinek pödrött bajsza, meg helyre kis szakálla van, a csajnak fonott kék haja. De pédául borostát azt sehol se látni. Mindenki frissen borotvált/pörödt/festett/fonott. Na meg az a csúszda a végén És a végére törvényszerűen megjelenik a kalózkapitány Ebből a hat részből nem igazán lesz valami kerek történet, én úgy látom
Szellemirtók 2
Ez a történet hihetetlenül jól alakul, szerintem. Az első részhez képest még több akció, még több érzelem és -főleg- még több humor. Engem a Captain Marvel v3-ra emlékeztet, ami Kaine oldalán megtaláható, leszámítva hogy ez talán még jobb is. Megfelelő egyensúlyban van a könnyed humor és a borzongás. Ugye hogy mondtam az elsőről, hogy miért nem törtek eddig az életükre? Hiszen nem élünk utópiában. És láss csodát. Emellett ez a magánéleti része a dolognak szintén tetszik. Kellően fiatalos, de mégse pajzán, vagy erőszakos.Nagyon jól hozzájárult ehhez a menő fordítás. Nagyon el van találva a hangulat és a poénok magyarul is tökéletesen "ülnek". Nagyon jól beillesztették a végére azt az ijesztgetős jelenetet, hogy azért mégiscsak vegyük komolyan a "thriller" vonalat is. De persze a poénok se pihennek,végig az egész történetben egyenletesen el vannak rejtve a humorbombák.
KiDdel vitatkoznom kell a grafika hatásairól. Én inkább úgy fogom fel ezt a képregényt, mint a film történetét folytató,de a rajzfilm hangulatát idéző, sőt azt még túl is szárnyaló alkotást. A grafika azért valamelyest eltér a "tipikus XXI.századi" számítógépes stílustól, bár valóban nem sokban. Ami pedig a szereplőket illeti, valóban jobb lett volna némi hasonlóság, ám sajnos az impresszumban megtaláható az a sor, hogy "a szereplők kitalátak, nincs közük bármely élő stb...". Én is jobban örülnék egy pufibb Ray-nek, aki egy kicsit is jobban hasonlít Dan Aykroidra. De akivel végképp nem vagyok kibékülve, az Rick Moranis által alakított Louis Tally. Ő a filmben teljesen más figura volt, egy igazi vesztes. Mi a magyarázata annak, hogy most ilyen felkapott? Amelett persze teljesen máshogy néz ki. Sigourney Weaver még csak-csak felismerhető Dana Barett-ként, bár csak nehezen. De az ő figurája még passzol valamennyire.
Szóval elismerem, hogy a filmtől is el van rugaszkodva nem kissé és hogy nem is igazán retró, mert a filmekkel még sok helyen talákozhatunk, de attól még kiváló képregény és sokunk tetszését elnyerte, nem így van KiD?
Űrszellem 4
Ezúttal egy kicsit visszafogottabbra sikerült ez a rész. Semmi egetrengető esemény és lélegzetellálító illusztráció. Csupán a történet halad a medrében, szerencsére nem vett olyan fordulatokat, amelyektől tartottunk néhányan. Temple megmaradt rohadéknak, Bach pedig jó embernek. Egyáltalán nem tartottam érzelgősnek a gyerekek behozatalát a történetbe, holott máshol csinálták már az ilyet túl érzelgősre. Meg kell hogy mondjam, az a pillanat, amikor elaltatja a kissrácokkat, nagyon tetszett. Viszont az a kép is durva volt, amikor először tűnnek fel és a dogarak megtámadják őket. Az a kép amikor a sáska csáprágói(vagy mik) a kislány vállán vannak, a kissrácot meg ott szorítja a háttérben a másik, no az igazán durva. Totál el vannak találva az arányok, meg úgy az egész hangulat. Át lehet érezni, mit ne mondjak. Viszont ami elsőre nem tetszett, az a bogarak beszéde. Ez a kulcsszavak ismételgetése már- már idegesítő volt eleinte. De aztán a végén a párbeszéd Temple és Zorak között megértette velem ezt a "nyelvet". Biztos nem volt könnyű kisilabizálni az angolt. Az is ilyen furmányos volt?
És a végén azért hogy megértse a beszédület, Temple elvesztette egyik szemét meg az agyából egy darabot? Vagy az a féreg majd nyom nélkül el fog tűnni róla?
Összességében most egy kicsit visszafogottabbra sikerült, de természetesen még így is dö beszt!
Hamarosan újra jelentkezem naprakész véleményekkel!
Ja és akinek még nem tűnt fel, ez itt alul Bach, mögötte pedig éppen Zorak akarja fejbevágni egy összehajtott székkel(tiszta pankráció). Annyit elárulhatok, hogy sikerül neki
Micho:
--- Idézet ---Már csak egy képregénybe nem kóstoltam bele, de az nagy falat lesz:
CAPTAIN PLANET
--- Idézet vége ---
reméljük a "sokk" után visszajössz azért
FRISSÜLÉS!
•Sötét-Víz Kalózai 5/6
•Voltron 4/5
•Space Ghost - Az Űrszellem 5/6
•Szellemirtók - Légió 3/4
•Thundercats 4/5
KiD:
Silverhawks: Sajnos nem lett túl jó. Sőt gyenge lett. A rajz sem tetszik, a történet sem... Így ebben a formába ez nem az igazi. Pozitívum, hogy szinte minden régi ismerős feltűnik a sztoriban, az összes lényeges ellenfél itt van, sőt az is olvasás közben jutott eszembe az is, hogy jé, tényleg mindg feküdtek a sólymok a repcsiben. Asszem jobban járok, ha letöltök pár részt az eredetiből valahonnan...
Már csak egy képregénybe nem kóstoltam bele, de az nagy falat lesz:
CAPTAIN PLANET
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése