HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
MINDEN MÁS HálóZsák képregény
Oliwer:
most
olvastam végig a
Venom
sorozatot...hát,
mondhatom kiváló az
is mondjuk alap hogy
bírom Pókit... és azthiszem nyugodtan mondhatom hogy ez a Venom is legalább 50%-ban Pókfej körül forog... meg a Star Warst is olvastam....az is jó...igazából ritkán találok errefelé rossz képregényt Mindent összefoglalva: Gratula minden "Jómunkás Embernek" aki értünk olvasókért az oldalon dolgozik...
Erac:
Hú, ez igen alapos kritika volt, nagyon örülök neki:D És főleg, hogy tetszett a képregény. A hibát a 27es képen orvosoltam, Micho reményeim szerint minél előbb lecseréli:) A képeken tényleg érdemes figyelni arra amit mondtál, ugyanis a háttérben mindig ezernyi jópofa dolog lapul. A Sam and Maxek beírása során énis mindig valami újat, addig nem látottat veszek észre. A játék pedig tényleg elég erőszakos volt, elsősorban felnőtteknek készült, de azért a gyerekek is eljátszhattak vele. (Már az első pár percben kiüt Kova egy pasit, Max pedig egy tündéri kiscica gyomrából tépi ki a megbízást.) Amúgy napokban láttam a játékhoz magyarítást is, amit ki is próbáltam, és teljesen rendben van. Ha valakinek nosztalgiázni támad kedve, akkor a nyelvtudás már nem lehet kifogás:D Köszi mégegyszer az alapos kritikát.
Micho:
--- Idézet ---Sziasztok. Már megint úgy le vagyok maradva, mint a borravaló .
De szisztematikusan számolom fel a "képregényeket"
--- Idézet vége ---
hajrá! lesz egy jó napja a fórumnak
egyébként már a héten visszatér a két agybeteg, Erac összeállításokat közöl rövidebb fekete-fehér Sam & Max sztorikból, amolyan HálóZsák válogatás formájában állat lesz
regnar:
Sziasztok. Már megint úgy le vagyok maradva, mint a borravaló .
De szisztematikusan számolom fel a "képregényeket"
Sam & Max
Na ez igazi meglepetés volt. Azt hittem, hogy csupán játék formájában élték életüket. Azt hiszem egyszer leültem a játék elé, egy ismerősömnél, de mivel akkori angol tudásom igencsak alacsony volt, ezért nem tudtam élvezni. Aztán később már úgy gondoltam, hogy "túl gyerekesek" a figurák.
De elolvasva a képregényt meglepődtem, talán nem is a legkisebb gyerekcsoportot célozta már meg anno a játék sem?
A borító ahogy kell, színes és lendületes, bár szerintem kissé zsúfolt, amely adott esetben gondot okozhat egy-egy kisebb olvasónak. A betűtípust jól eltaláltátok.
A képregény szintén jól néz ki, bár ott is megmarad a szúfoltság. A színek és formák nagyon jók, vannak emlékképeim a játékról, ott is valami hasonlót láthattunk. Az első képregényoldal alsó sarkában látható torta gondolom valamilyen rejtett üzenet lehet (talán?) De apró poénokkal teli van a képregény. Pl az iroda falán van egy fénykép, amelyen a két főhős egy KKK tagnak látszó figurát gázol el, vagy az egyik utcajelenetnél egy hulla fekszik a kocsi alatt, egy pacák meg érdekes "súllyal" repül ki az ablakon. Vagy akár említhetném a hold egyik jelenetében a háttérben feltűnő abszolut értelmezhetetlen hóembert és iglut De ami igazán büntet az az a jelenet, amikor a "halott" nyúl füleit felteszi a kezére és rajzol neki szemet, úgy beszélgetnek. Amúgy a két hős már a játékban is ilyen szabadszájú volt? Ez volt számomra a legnagyobb meglepetés és itt gondolkodtam el, hogy melyik korosztályt is célozza a történet.
A beírás és fordítás jól sikerült, egy helyen észrevettem egy hibát. Amikor Sam beül az átalakító gépbe, hogy Maxot életre keltsék, akkor a gép feliratait elfelejtettétek kiretusálni, így egymáson van a magyar és az angol felirat is. De természetesen ennek ellenére nagyon stílusos fordítást sikerült összehozni, nagyon lazák, és jók a szövegek, és jó a beírás is.
Összességében jó szórakozás volt elolvasni ezt a némi fekete humort sem nélkülöző képregényt.
Micho:
örülök, hogy ennyire bejön nektek is a képregény, szerintem chi is fog
a betűket megvédeném, mert úgy esztétikus, ha egy középátlagot veszünk, és egy betűmérettel viszünk végig egy füzetet, ami mindenhova befér. ebben a képregényben valóban szűkösök néhol a bubik, még így is le kellett venni néhol... de azért nem vészes. sokkal "csúnyább" úgy, ha össze-vissza vannak a betűnagyságok.
plüsscicák rulez!
+++
borítót feltettem megint, kis javítás történt
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése