HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
MINDEN MÁS HálóZsák képregény
killjoy:
Berlin
Minden jót leírtatok előttem így én csak egy apró negatívumot mondanék. Nekem hiényzik a sztoriból az az egy oldal, ami képbe hozza azokat az olvasókat, akiknek halvány lila dunsztjuk sincs a Weimari Köztársaságról és arról az időszakról. (De ezt már a lektoráláskor is írtam )
Punkológus:
--- Idézet ---Az hogy fekete-fehér az külön jó pont, talán színesben nem is lenne annyira jó.
--- Idézet vége ---
--- Idézet ---ez a kepregeny berlinnel, a varossal foglalkozik, es egy varost a legkonnyebb a lakosain keresztul bemutatni, ki-ki tobb vagy kevesebb szerepet kap a muben, egy oldalt (mint a kozlekedest iranyito rendor)
--- Idézet vége ---
--- Idézet ---Én azért örülök neki, mert a Weimari köztársaság ideje egy nagyon kényes téma, az állandó kormányváltások és a kialakuló félben lévő politikai irányzatok csatájának szintere, megfűszerezve egy kis gazdasági világválsággal.
--- Idézet vége ---
Nekem ezzek a fent idézett dolgok tetszettek benne a legjobban. Hál istennek nem arra törekedtek, hogy minden áron azt mutassák be, hogy a gonosz, csúf Hitlerék előre törnek (ami persze jogos lett volna, csak unalmas), hanem a közember hangulatát, egy letünt kor mindennapjait és ez az amire nagyon kevés írás válalkozik, általában mindig megakad a politikai változások színtjén. Igazán tetszik. Sőt gazdagabb is lettem egy ismerettel, hisz nem tudtam, hogy régebben így irányították a forgalmat a városban. Igazi idegörlő munka lehetett. Nagyon tetszetős mű, várom a folytatását.
+++
Nekem tűnt csak úgy, hogy aki zsidó volt a történetben, annak próbáltak mindenáron nagy orrot rajzolni?
Galamb:
Berlin: Ez mű tényleg olyan életszagú, hogy csak gáz álarcban tudom olvasni! Szwsz, mintha nem is képregényt olvasnék, hanem egy időkapun keresztül tényleg a város utcáit járnám. Mondjuk a dohányzó ujságíró figura nekem kicsit sablonos.. (vagy lehet hogy a sajtósoknak a nikotin a múzsa? ) De attól függetlenűl tényleg ez az a történet, amit a képregényekről előitéletekkel rendelkezők képébe vágnék! A Fordítás 5 csillagos, és az igaz, hogy nekem is háromszor kellet elolvasnom néhány szót, hogy megértsem (néha így is csak negyedszerre ment ) de ezenkívűl a beirásban sem találtam hibát. Köszönöm mindkettőtöknek!
Bundy2020:
Leültem és elolvastam a Berlint. A maga formájában* igen érdekes. Mivel már minden jó dolgot elmondtak már róla elöttem, és negatívumot így elsőre nem találtam, úgyhogy annyi maradt, hogy köszönetet mondjak a fordításért és a beírásért.
Gorgonita:
Berlin: Lentebb már minden dicséret elhangzott, amit irni akartam rá. Újabb remek képregény, amit a HZS nélkül talán sosem ismernénk meg.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése