HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

MINDEN MÁS HálóZsák képregény

<< < (253/416) > >>

talgaby:
Meg mélyenszántó eszmefuttatásokra bárkit szívesen látunk az off Páholyában.

Troll:
Nem jó ötlet... Politizáláshoz vezetne, az meg nem kell ide.

killjoy:
Bevallom régen volt az érettségi, utána meg műszaki fősuli jött, így a történelem tanulmányaimra már csak nyomokban mernék hivatkozni, de az tény, hogy amikor kihúztam tételként az "Oroszország és Szovjetunió gazdaságpolitikája 1917 és 1927 között"-tet, akkor én is Kolombusszal indítottam. Egyébként az meg bárki részéről is hihetetlen naívságra vallana, ha BÁRMELYIK háborút is nem gazdasági okokra vezetné vissza. Szerintem semmi más ok miatt nem háborúznak. De ez már tényleg egy másik topic témája kellene, hogy legyen.

Troll! Nem akarsz esetleg nyitni egy "Váltsuk meg a világot, avagy a mi történelmi, gazdasági, civilizációs és összeesküvés elméleteink" címmel? Én biztosan kifejteném a magam nem túl hízelgő véleményét több kérdésben is. (Csak hogy két számot említsek: 9-11 és '56)

Gabe:
Ugyanmár, a történelemkönyvek sajna külön kezelik a két világháborút. Pedig direkt lett úgy megcsinálva a első békeszerződés, hogy biztosan háborúhoz vezessen. Hiszen jónéhány ország ipara felpörgött a háború hatására (elsősorban az amcsiké), mert marha jó üzlet a háború. A második meg aztán kész aranybányának bizonyult (amerikára gondoljatok csak az 50-es 60-as években, ami nem jött volna össze a II. vh nélkül). Azt persze hasonlóan ügyes húzással kellett lezárniuk, ami szintén gazdasági előnyökhöz juttatta őket, ráadásul hatalmas kamu volt az egész mert ki merte, vagy akarta volna kirobbantani a III.-at? Persze parasztvakításnak jó volt. Kisebb befektetésnek meg ott volt a koreai, meg vietnámi háború, ami szintén hozott némi hasznot... mindezt úgy, hogy lassanként a szövetséges országok gyarmatait sikeresen lenyesegették, és saját érdekszférájukba sikerült vonni. Úgyhogy gazdasági szempontból kell(ene) nézni minden húzást, akkor kicsit más szinben tünne fel a téma. Kisebb nagyobb eseményeket persze sikeresen eltitkoltak, hogy kimosakodjanak ebből a negatív képből.
Hopsz, át kéne menni ezzel a témával az offba, de hülyeség volna ezt boncolgatni, úgyhogy sorry a  beleszólásért.

killjoy:
És Johannesburg és Nyizsnij-Novgorod sem!!!!          

Bár ennek semmi köze a témához!

Egyébként Strasbourg, nem? És annak a területnek az ide-oda csatolása sokkal messzebbre nyúlik vissza (ha jól emlékszem), mint a XX. század eleje.

Hol van ilyenkor Regnar? Régen ő volt az, aki ilyenkor mélyenszántó történelmi eszmefuttatásba kezdett. A Rex Mundinál is mindent elmondott a történelmi háttérről.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése