És a dobáson nem tudom, miért csodálkoztok. Vagy innen senki se nézett Xenát?
Ott a pont!!!
Olyanra nem emlékszem hogy visszereplült volna a pántjával egyenesen a kezére, de így belegondolva elég vicces elképzelni.
Pedig nekem határozottan megvan, hogy én már láttam olyat, legalább egyszer. Talán még itt az oldalon is van olyan, esetleg az újjászületett hősök között, de a nagyesküt nem teszem le rá.
Nekem eddig a legdurvább, amit láttam tőle, az az volt, hogy:
Képregény kezdete. Kapi áll egy tetőn, és megnyálazott ujjával éppen a szélirányt méri fel. Miután ez megvan, elhajítja a pajzsát csak úgy. Pár másodperc múlva kicsapódik a tetőre vezető ajtó, ahol egy - talán Hidra - zsoldos tűnik fel, maga előtt vezetve egy túszt, akinek a fejéhez fegyvert szegez. Amikor meglátja Kapit, megretten, majd elkezd fenyegetőzni, hogy meg ne moccanjon, vagy szétloccsantja a túsz fejét, és ne is próbáljon meg semmi okosságot a pajzsával. Ekkor rádöbben, hogy Kapinál nincs pajzs, a szája széles mosolyra húzódik, és már előre élvezve, hogy ő lesz, aki a legendás hőst kinyírja, felé fordítja a géppityut. Ekkor érkezik hátulról a pajzs, tarkón vágja, és a fickó elterül, eszméletét vesztve...
Na ez volt az, amikor már nem tudtam, hogy mit szóljak ehhez.
De azért az sem volt rossz, hogy kiugrott egy gépból többszáz méter magasan, ernyő nélkül, és úgy landolt, hogy a lábai alá kapta a pajzsot, majd érkezésnél a pajzs a vibránium miatt elszívta az érkezés rezgési energiáját, és ő csak lazán és könnyedén kiugrott a pajzsból...
Viszont azért felmerült bennem valami, amit esetleg egy (áltudományos)fizikában jártas emberke elmagyarázhatna, mert én nem értek hozzá: amennyiben a vibránium elnyeli a rezgéseket, akkor nem annak kéne lennie, hogy épphogy nem pattan vissza a falról? Vagy ha mégis, akkor a fentebb említett landolásos esetnél nem kellett volna Kapinak legalább olyan magasra visszapattannia, mint ahonnan kiugrott? Vagy a pajzs széle pattogósra, a közepe meg elnyelősre van kiképzve?
turkia: igen, természetesen muszáj Galactus is legyőzni valahogy, ezért szerencsétlen bolygófaló nimbuszát gyakran megtépázzák. Bár pár dolog a védelmére az általad felsoroltakkal kapcsolatban: igaz, hogy az univerzummal egyidő, de nagyon sokáig a hajójában inkubálódott, mígnem előbb egy szemlélő, madj később azok, akik miatt felébredt, rá nem akadtak. És azért hogy az élet kifejlődhessen és eljuthasson egy olyan magas szintre, mint a szemlélőké, vagy az űrutazóké, azért az nem egy-két évszázad. Szóval a korához képest a tapasztalatára adjunk +- 3-4 milliárd évet...
Atombombákat, vagy hasonló pusztító eszközöket nyilván azért nem szór le, mint amiért te sem közvetlenül evés szoktad bepermetezni a zöldségeket meg a gyümölcsöket
Azt viszont nem értem én sem, hogy miért nagyvárosok kellős közepén száll le, ahol csak úgy nyüzsögnek a jelmezes hősök, és miért nem valahol a himalájában, vagy valami új-zélandi korallzátyonon, hogy mire a hősök odaérnének, addigra csak jó étvágyat tudjanak neki kívánni...
Ami Kapi és Galactus robotja: most nincs előttem, de ha jól emlékszem, a robot szemrés(z)ébe állította bele a pajzsát. Durván megfogalmazva, ha csúzlival egy kavicsot nekedlőnek, akkor a homlokdról lepattana, de a szemedbe beleállna... BRRRR!