Szerző Téma: Bosszú Angyalai képregények  (Megtekintve 936246 alkalommal)

0 Felhasználó és 14 vendég van a témában

Nem elérhető turkia

• Wookie (Konzervatív Vukik a Birodalomért Front)
  • Predátor
Avengers képregények
« Válasz #2571 Dátum: 2009. November 10., 15:49:24 »
Hmmm, micsoda parázsviták, ezt szeretem, ha jönnek-mennek a válaszok.  

A robot, amit Galactus küldött le, nyilván valami szuper ötvözet. A Kapitány pajzsát is ismerjük, felőlem simán lehet ellenállóbb, mint a gagyi harcirobot anyaga.
DE!
Ezzel az a bajom, mint Rozsi karmaival. Először leszögezném, hogy Rozsomákot nagyon szeretem, csak próbálok reálisan gondolkodni. Az adamantium elvileg a Marvel legellenállóbb féme, átvág mindent, ami nem adamantium.
Ahhoz, hogy átvágjak egy acéltömböt egy adamantium fegyverrel, emberfeletti erő kell. Attól, hogy az adamanium nem törik el ekkor, még nagyon nagy erő kell, mert nem elég, ha csak simán szuperfém. Nem? Szerintem legalább egy 10-es erőkategória kellene a Rozsi-féle acélhasogatásokhoz. Szerintem más a helyzet, mint a karton-konyhakés esetben. Mindegy, szemet hunyok, mert nagyon jó szereplő.
Kapi ezért szerintem, aki csak ember, nem tudná megsérteni Galactus robotját, hiába ott van neki a pajzs. Nem vitás, hogy a pajzs átvágná a robotot, de ahhoz Pókember ereje kellene SZERINTEM.
Gondoljatok csak bele: adnánk egy acélkést Arnold kezébe, hogy vágjon el egy 5 centis rézlemezt... Tőle Rozsi nem lehet erősebb, mert nem szupererős.

Galactus tanulási képességeivel összefüggésben pedig azt tudom elmondani, hogy szerintem igenis képes tanulni. Egyszer Ő mondja magáról E/3-ban, hogy "Galactus ötvenszer ötmilliárd világ pusztulását látta már."
Ez lehet költői túlzás is, azonban, ha képes "nagyítani" a hatás kedvéért, akkor szerintem ez olyan elmét feltételez, ami képes arra, hogy tanuljon, elemezzen, mérlegeljen, fejlődjön, erősödjön. Természeti jelenség, ezt tudjuk mind. Azonban egy-egy normálisabban megírt megnyilvánulásában tanúi lehetünk annak, hogy vívódik, évődik, latolgat. (pölö Galactus-per űrhajós jelenete) Erre csak abban az esetben képes, ha tudatilag teljesen önálló.
A memóriája nem tudom, hogy végtelen-e, de nem látom akadályát annak, hogy mindent elraktározzon a kozmikus hatalma segítségével és csak akkor hívja elő a 10 milliárd éves emlékeit, amikor szüksége van rájuk. Ezzel elkerüli, hogy zavaró gondolatok cikázzanak a fejében. Egy örökké bővíthető vinyó. De nem kell mindenre emlékeznie, csak arra, hogy ezt a problémát hogy oldotta meg, stb.
A kora logikus, azt elfelejtettem figyelembe venni, amit Farek írt. Nyilván a 17 milliárd évből le kell vonnunk mondjuk hatot. Nem sokat változtat azon, hogy őrületes tudású. 10 milliárd év ténykedés azért nem lehet eredménytelen.
WHRÁÁÁÁÁÁGGG-RRRRRR!!!  -ősi wookie bölcsesség

Nem elérhető Farek

• Bosszúangyal alapítótag
  • HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2570 Dátum: 2009. November 10., 15:49:15 »
Na, erről beszéltem korábban nyuszó-muszó, hogy majd jön valaki, és jól megszakérti úgy, hogy hajlamos is leszek elfogadni  Kösz, talgaby!  
"Szánom a bolondot, ki velünk szembeszáll!"

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
    • http://halozsak.tlof.hu
Avengers képregények
« Válasz #2569 Dátum: 2009. November 10., 15:35:47 »
Nem feltétlenül. Lehet, hogy a pajzs közepébe csapódva részben rugalmatlan ütközés történik, mely esetben a golyó leadja mozgási energiája egy részét, amit a pajzs elnyel, esetleg rezonanciával levezeti, a golyó pedig a rugalmas ütközés törvényeinek megfelelő szögben, jóval lassabban lepattan róla. de az is lehet, hogy a vibránium olyan tulajdonságokkal bír, hogy szilárd testként modellezhető kis tömege és a mögötte álló ember ellenére is egy rugalmas ütközésben, így a becsapódó lövedék a teljes mozgási energiáját megtartva pattan le róla, módosult pályán, mivel semennyi energiát nem tudott átadni a másik testnek.
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2568 Dátum: 2009. November 10., 15:00:26 »
Idézetet írta: talgaby
Mechanikailag elképzelhető, hogy a pajzs közepe rugalmatlan, vagy jelen esetben energiaelnyelő, míg a széle, ahol más a formája és a kialakítása, rugalmas testként viselkedik. Ilyen elvek alapján terveznek karosszériákat.
Igen, azért mondtam, hogy ezt még el tudom képzelni, meg mintha valahol olvastam is volna, de azért az nem biztos. Viszont akkor a közepéről miért pattannak le a golyók? Nem csak csendben leesniük kellen, végigcsúszva a pajzs felszínén?

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2567 Dátum: 2009. November 10., 13:59:23 »
Mechanikailag elképzelhető, hogy a pajzs közepe rugalmatlan, vagy jelen esetben energiaelnyelő, míg a széle, ahol más a formája és a kialakítása, rugalmas testként viselkedik. Ilyen elvek alapján terveznek karosszériákat.
Idézet
Galactus egyidős a mai univerzummal. A legelfogadottabb nézet szerint az Ősrobbanás mintegy 13,7 milliárd éve került megrendezésre.  
El lehet képzelni (illetve egyáltalán nem), hogy Galactus ennyi idő alatt mennyi tapasztalatra, tudásra, hatalomra tett szert.
Mivel halhatatlan - vagyis pontosabban kortalan - így el lehet képzelni, ugyanis semennyit. Ugyanannyi tudással bír, amennyivel születésekor, ráadásul a memóriája se végtelen. Tapasztalatot gyűjteni, fejlődni, növekedni, csak az tud, ami él. Galactus nem él, létezik.
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 10., 14:01:20 írta talgaby »
"You could say that I believe in humanity... the power of the human spirit. It can be the most amazing force imaginable." - Lord Raiden

Nem elérhető grey gargoyle

• Spawn
  • Nem: Férfi
Avengers képregények
« Válasz #2566 Dátum: 2009. November 10., 11:34:10 »
Idézetet írta: Farek
Nekem eddig a legdurvább, amit láttam tőle, az az volt, hogy:
Képregény kezdete. Kapi áll egy tetőn, és megnyálazott ujjával éppen a szélirányt méri fel. Miután ez megvan, elhajítja a pajzsát csak úgy. Pár másodperc múlva kicsapódik a tetőre vezető ajtó, ahol egy - talán Hidra - zsoldos tűnik fel, maga előtt vezetve egy túszt, akinek a fejéhez fegyvert szegez. Amikor meglátja Kapit, megretten, majd elkezd fenyegetőzni, hogy meg ne moccanjon, vagy szétloccsantja a túsz fejét, és ne is próbáljon meg semmi okosságot a pajzsával. Ekkor rádöbben, hogy Kapinál nincs pajzs, a szája széles mosolyra húzódik, és már előre élvezve, hogy ő lesz, aki a legendás hőst kinyírja, felé fordítja a géppityut. Ekkor érkezik hátulról a pajzs, tarkón vágja, és a fickó elterül, eszméletét vesztve...

Nagyon kemény.  

Idézet
Vagy ha mégis, akkor a fentebb említett landolásos esetnél nem kellett volna Kapinak legalább olyan magasra visszapattannia, mint ahonnan kiugrott?
Elképzeltem ezt a jelentet és szétröhögtem magam.     De tényleg így kéne lennie, szóval ezekre nem nagyon lehet mit mondani.
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 10., 11:35:04 írta grey gargoyle »
"-Mi vagyunk az alapbázis.
-A rejtély misztériummá vált."

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2565 Dátum: 2009. November 10., 11:23:18 »
És a dobáson nem tudom, miért csodálkoztok. Vagy innen senki se nézett Xenát?
Ott a pont!!!    

Idézetet írta: grey gargoyle
Olyanra nem emlékszem hogy visszereplült volna a pántjával egyenesen a kezére, de így belegondolva elég vicces elképzelni.
Pedig nekem határozottan megvan, hogy én már láttam olyat, legalább egyszer. Talán még itt az oldalon is van olyan, esetleg az újjászületett hősök között, de a nagyesküt nem teszem le rá.

Nekem eddig a legdurvább, amit láttam tőle, az az volt, hogy:

Képregény kezdete. Kapi áll egy tetőn, és megnyálazott ujjával éppen a szélirányt méri fel. Miután ez megvan, elhajítja a pajzsát csak úgy. Pár másodperc múlva kicsapódik a tetőre vezető ajtó, ahol egy - talán Hidra - zsoldos tűnik fel, maga előtt vezetve egy túszt, akinek a fejéhez fegyvert szegez. Amikor meglátja Kapit, megretten, majd elkezd fenyegetőzni, hogy meg ne moccanjon, vagy szétloccsantja a túsz fejét, és ne is próbáljon meg semmi okosságot a pajzsával. Ekkor rádöbben, hogy Kapinál nincs pajzs, a szája széles mosolyra húzódik, és már előre élvezve, hogy ő lesz, aki a legendás hőst kinyírja, felé fordítja a géppityut. Ekkor érkezik hátulról a pajzs, tarkón vágja, és a fickó elterül, eszméletét vesztve...

Na ez volt az, amikor már nem tudtam, hogy mit szóljak ehhez.

De azért az sem volt rossz, hogy kiugrott egy gépból többszáz méter magasan, ernyő nélkül, és úgy landolt, hogy a lábai alá kapta a pajzsot, majd érkezésnél a pajzs a vibránium miatt elszívta az érkezés rezgési energiáját, és ő csak lazán és könnyedén kiugrott a pajzsból...  

Viszont azért felmerült bennem valami, amit esetleg egy (áltudományos)fizikában jártas emberke elmagyarázhatna, mert én nem értek hozzá: amennyiben a vibránium elnyeli a rezgéseket, akkor nem annak kéne lennie, hogy épphogy nem pattan vissza a falról? Vagy ha mégis, akkor a fentebb említett landolásos esetnél nem kellett volna Kapinak legalább olyan magasra visszapattannia, mint ahonnan kiugrott? Vagy a pajzs széle pattogósra, a közepe meg elnyelősre van kiképzve?  

turkia: igen, természetesen muszáj Galactus is legyőzni valahogy, ezért szerencsétlen bolygófaló nimbuszát gyakran megtépázzák. Bár pár dolog a védelmére az általad felsoroltakkal kapcsolatban: igaz, hogy az univerzummal egyidő, de nagyon sokáig a hajójában inkubálódott, mígnem előbb egy szemlélő, madj később azok, akik miatt felébredt, rá nem akadtak. És azért hogy az élet kifejlődhessen és eljuthasson egy olyan magas szintre, mint a szemlélőké, vagy az űrutazóké, azért az nem egy-két évszázad. Szóval a korához képest a tapasztalatára adjunk +- 3-4 milliárd évet...
Atombombákat, vagy hasonló pusztító eszközöket nyilván azért nem szór le, mint amiért te sem közvetlenül evés szoktad bepermetezni a zöldségeket meg a gyümölcsöket
Azt viszont nem értem én sem, hogy miért nagyvárosok kellős közepén száll le, ahol csak úgy nyüzsögnek a jelmezes hősök, és miért nem valahol a himalájában, vagy valami új-zélandi korallzátyonon, hogy mire a hősök odaérnének, addigra csak jó étvágyat tudjanak neki kívánni...  

Ami Kapi és Galactus robotja: most nincs előttem, de ha jól emlékszem, a robot szemrés(z)ébe állította bele a pajzsát. Durván megfogalmazva, ha csúzlival egy kavicsot nekedlőnek, akkor a homlokdról lepattana, de a szemedbe beleállna... BRRRR!

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #2564 Dátum: 2009. November 10., 10:30:54 »
Idézetet írta: turkia
A Titkos Háborúban Kapitány Galactus egy robotjába dobja a pajzsot, pontosabban annak egyik szemébe. Ez is hülyeség. Jó, egy szem-modul nyilván nem a legellenállóbb része egy robotnak, de ez G. egyik szuperfejlett szerkezete, aminek nem kéne megsérülnie attól, ha valaki szementalálja egy darab vassal. No comment.

A Galactus robotjának földi viszonylatban lehet, hogy kemény a páncélja, DE a Kapitány pajzsa földi viszonylatban mérhetetlen erősségű!
Szóval hidd el, hogy abba robotba belevágni azt a pajzsot gyerekjáték. Kb annyi mintha egy kartonlapba vágnál bele egy késsel.

Nem elérhető turkia

• Predátor
Avengers képregények
« Válasz #2563 Dátum: 2009. November 10., 09:05:13 »
keildavid, igen, megvan az a képregény.  A Titkos Háborúban Kapitány Galactus egy robotjába dobja a pajzsot, pontosabban annak egyik szemébe. Ez is hülyeség. Jó, egy szem-modul nyilván nem a legellenállóbb része egy robotnak, de ez G. egyik szuperfejlett szerkezete, aminek nem kéne megsérülnie attól, ha valaki szementalálja egy darab vassal. No comment.
A robbanásokra nincs mentség, pont a Titkos Háborúban van egy olyan rész, amikor Fáklya csillaghőt gerjeszt Ultron ellen, a Kapitány meg tőle 3 méterre leül a pajzsa mögé(!!!) és karcolás nélkül túléli. Következtetés: ha a közvetlen közelemben atombomba robban, de én leguggolok, semmi bajom nem lesz.  

Farek, igen, az ember a kedvenceiben is rengeteg hibát találhat. Például szerintem elég sokan tudják már, hogy én Galactus érdekében szoktam Zrínyi-féle kirohanásokat intézni.
Jöjjenek a tények.
Galactus egyidős a mai univerzummal. A legelfogadottabb nézet szerint az Ősrobbanás mintegy 13,7 milliárd éve került megrendezésre.  
El lehet képzelni (illetve egyáltalán nem), hogy Galactus ennyi idő alatt mennyi tapasztalatra, tudásra, hatalomra tett szert. Minden bizonnyal számos alkalommal látott űrutazó, intelligens fajokat kifejlődni egysejtűekből, csillagokat összeroskadni, galaxisokat eltűnni. Ehhez képest lépten-nyomon legyőzik nylonruhába öltözött emberek, állandóan az éhhalál küszöbén van, nincs egy darab sikerélménye sem... Még a nullához közeli energiával is egy szempillantás alatt eltörölne olyanokat, mint az F4, Bosszú Angyalai, skrull hajóhad. Elvégre bolygók felfalásából nyeri az erejét. Miért jönne le mindig elveretni magát a felszínre, ha az űrből ledobhatna vagy 1000 atombombát és csak lejönne szüretelni??? De ezekért nem a szereplőket kell kárhoztatni, hanem az írókat... Mert ők nem reális világot mutatnak be, hanem egy szirupos, demagóg maszlagot, ahol a "jónak" győznie kell és ha nem akarsz beállni a sorba, akkor már eleve halálra vagy ítélve.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2562 Dátum: 2009. November 09., 23:30:16 »
Igen, mert ez is olyan, hogy:
- Írónként változik.
- A Titkos Háború, bár egy Marvel-(és képregény-)történelmi klasszikus, de egyben elég gyatrán szerkesztett és számos hülyeséget is tartalmaz. Ráadásul voltak is benne szép kis ad-hoc elemek, amik eléggé furán ütöttek vissza a fősorozatokban.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2561 Dátum: 2009. November 09., 23:24:11 »
Ha már Amerika Kapitány pajzsáról beszéltek. A klasszikus Titkos Háborúban látható, hogy Kapi pajzsa egy robotba bele állt, amikor odadobta.
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 09., 23:26:24 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2560 Dátum: 2009. November 09., 23:19:58 »
A pajzsa széle nem éles, hanem lekerekített, ezért pattan. Ritkán használt olyat, aminek éles volt a széle.
És a dobáson nem tudom, miért csodálkoztok. Vagy innen senki se nézett Xenát?

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #2559 Dátum: 2009. November 09., 22:38:13 »
Még azt nagyjából el lehet fogadni, hogy a lövedékek nem térítik ki a Kapitány pajzsát, mert elnyeli a becsapódások erejét. De azért ez fura, mert nem hinném, hogy az eldobott pajzsnak nagyobb a mozgási energiája, mint egy fegyverből kilőtt tölténynek.
Még azt is el lehet nézni, hogy Kapi minden robbanás elől bebújik a pajzsa mögé. Bár néha én is ferde szemmel nézem ezeket, de a legtöbbször betudom annak, hogy a jelmeze alapból egy védőruha is, egy páncél.
De a többi...
Azt én se bírom, hogy ő bárminek a szögét reflexből számolja ki. Nyilván rámozdul a pajzsára, hogy el tudja kapni, de sokszor tényleg olyanokat dob, hogy az agyam elszál.  Olyanra nem emlékszem hogy visszereplült volna a pántjával egyenesen a kezére, de így belegondolva elég vicces elképzelni.
De egyébként ezen már én is gondolkoztam, hogyhogy olyankor a pajzs mindig pattan, és sose áll bele semmibe?

Vizio repülésére meg születtek már viszonylag jó magyarázatok nemrég a kneten, a hülye kérdések... topikban.

Nem elérhető Asys

• Apokalipszis lovasa
  • HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2558 Dátum: 2009. November 09., 20:16:45 »
Farek mestertől most dobtam egy hátast (Amerika Kapitány, pajzs-téma)!  
A képregények világa hasonló a filmek világához; hibátlan mű gyakorlatilag nem létezik...  
Sólyomszem szerintem kiköpött Amerika Kapitány; kicsit lázadóbb és ravaszabb karakter!  
Nem gondoltam volna, hogy egyszer csapatot fog vezetni (lásd. Mennydörgők)!

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2557 Dátum: 2009. November 09., 17:09:40 »
Igen, arról, bár az egy elég kivonatos forma. A fordítás már megvan, valamikor jövő február-március végére tervezem.

Nem elérhető keildavid

• HZs imádó
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2556 Dátum: 2009. November 09., 16:54:25 »
Az a Bosszú Angyalai csapat felállás netán ugyanarról van szó, amit a Bosszú Angyalai: Káosz című kötetben levő utolsó 3 oldal képregény volt? Lehet, hogy ez egy kicsit spoileres, hogy ezt szóba hoztam.
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 09., 16:55:37 írta keildavid »
Egy mindenkiért, mindenki egyért.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2555 Dátum: 2009. November 09., 15:17:00 »
Én sokat gondolkodtam azon, hogy ha több támadó tüzel rá, akkor mi a jófenéért nem foglalja le az egyik azzal, hogy fent lövi, amikor meg odakapja a pajzsot, akkor a másik jól lábonl övi és csókolom. (De dettó ugyanez felmerült már nálam Wonder Womannél is, csak neki emberfeletti gyorsasága van. Bár ha olyan kemény, hogy képes ökölre menni Supermannal, akkor nem igazán vágom, hogy mi a fenéért aggódik pár golyó miatt... De ez egy másik kérdéskör, egy másik témába  )

A másik meg, az a hihetetlen képessége a pajzs eldobására és elkapására...  Oké, jó ötlet, látványosan lehet kivitelezni, és persze szuperhősképregényről van szó, szóval bizonyos dolgok felett szemet lehet és kell is hunyni. De azért ez szerintem már - legalábbis időről-időre - túl van azon.
Hiszen azért az tényleg kemény, hogy Kapi a csata hevében egy szempillantással felméri a környezetében lévő tárgyak anyagát, helyzetét, dőlésszsögét, majd pár gyors fejszámolás után már meg is van, hogy hogyan is kell eldobni úgy a pajzsot, hogy az egy 12 falas mandiner után, persze közben 36 embert leterítve, "minimális impulzusveszteséggel" a kezében kössön ki ismét. Ja, és mindezt persze ösztönösen, hiszen erre tudatosan nem lenne idő...  Azért megnézném, mi lenne, ha kiderülne, hogy az általa kőfalnak nézett elem csak festett funér, vagy már az idő vasfoga megrágta, és szépen átmegy rajta a pajzs. Akkor ott állna, kezében a... nagy semmivel , miközben az ellenség meg komótosan ráemeli a fegyverét. Nagyon meg lehetne szívtni pár hologrammal  
Vagy amikor eldobja a vadul lövő ellenfél felé, ezzel lefegyverzi őket, és visszaszáll a kezébe. És közben a golyók becsapódásából fakadóan egy hangyányit sem változik a pajzs röppályája. Illetve nyilván igen, de persze Kapi tudatalattija számolt az uszkve 100-150 becsapódó lövedékkel  Bár megadom, hogy ebben, mármint, hogy nem tér el ilyen hagyományos lőfegyverektől, lehet valami szerepe a wakandai vibrániumnak, szóval ha valami Marveles nagyfejű ezt áltudományosan megmagyarázná nekem, hajlandó lennék elhinni.
Meg amikor úgy dobja el, hogy pattanás után nem csak a kezébe fogja a szélénél fogva, hanem egyből a karjára csusszan. Mert ugye még a forgási sebességét is képes kontrollálni, hogy amikor visszaér a karjához, akkor a pántok úgy álljanak, hogy pont jó legyen...  Nem beszélve arról, hogy hogy is csusszan rá, ha a pántok nem lógnak ki a pajzs síkjából? Ívesen alányúl röptében?

Szóval vannak ilyen kérdéseim. Félreértés ne legyen, nem akarok kákán is csomót keresni, bármennyire is úgy tűnik. Amikor ezeket a képregényeket olvasom, nem ezzel a szemmel és hozzáállással szoktam böngészni, ahhoz nagyon kirívó esetnek kell lennie.
Ráadásul az vesse rá az első követ, aki más szuperhősökben soha nem talált még - még a képregények adta tág keretekből is kilógó - hibákat. Hiszen pl. itt van ugyanez pepitában Fenegyerekkel és a botjával, ami számomra még hihetetlenebb, vagy éppenséggel Küklopsz szemsugarának erőssége és tulajdonságai, vagy Vízió repülési képessége. Szóval a saját kedvenceimben is tudok hibát találni, mint ahogy szerintem mindenki. Itt most épp azért van Kapi górcső alá véve, mert ő tagja az Angyaloknak, és vele találkozunk itt a leggyakrabban.

Nem elérhető turkia

• Predátor
Avengers képregények
« Válasz #2554 Dátum: 2009. November 09., 14:39:17 »
ÁÁÁ, a pajzs-kérdés...gondoltam, hogy előbb-utóbb szóba kerül.  
Ezzel az a bajom, hogy ha van egy őrületes robbanás 3 méterre tőled, a falak izzásig hevülnek, NEM ment meg a haláltól az, hogy a fejed elé emelsz egy törhetetlen pajzsot. Azt is túlspirázzák. Törhetetlen. Na és? Előtte, mellette, körülötte úgy megy be a gyilkos sugár, gáz, hőség, ahogy akar. Egyszerűen életképtelen karakter ABBAN a környezetben, amibe helyezték.
Elmenne mondjuk alvilági fejvadászként a Rózsa emberei ellen, de semmi esélye a szuperbűnözők ellen. Ezt kéne már felfogni, csak az írók amerikai hisztériája ezt nem engedi láttatni velük.
A másik bajom meg az, hogy bohócnak öltözik.

Nem elérhető Amondin

• Android (Tartalékos Bosszúangyal)
  • Magneto
Avengers képregények
« Válasz #2553 Dátum: 2009. November 09., 13:40:40 »
Hajlandó vagyok elismerni a képességeit. Csak mivel ő az amerikai - idejétmúlt - álom megtestesítője, ezért az írók is hajlamosak hihetetlen magasságokba emelni őt.
Bármennyire is fájó elismerni de tényleg idejétmúlt lett. Szerintem 40-60 évnyi szereplés után itt az idje hogy valami hősi halála legyen kap egy tisztességes temetést vagy gyásszertartást és bár ő maga meghalt volna felidézhették volna őt emlékként vagy valami hasonló. És tényleg valami becsületes halált találjanak ki neki mert a legutóbbi igaz hogy nem ismerem a történetet de szerintem az értelmetlen volt.
és persze ne támasszák fel hacsaknem emlékként tér vissza.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2552 Dátum: 2009. November 09., 13:27:26 »
Egy hétköznapi ember lila ruhában.
Örülj neki, amikor abban van! Mert akkor még nem beszéltünk a kree-skrull háború utáni rövidnacis, igen MELEG kinézetéről...
Meg ugye a HR-ben volt ő barna ruhában is.
Különben is, elfelejtkezel a jóféle trükkös nyilairól??? Ejnye. Ha azok nem szuperek, akkor semmi.

GG: ha nem is annyire, mint amit korábban mondtál, de azért az egyik - szerintem - leggyengébb BA felállás az első kiválások után, az első újraszerveződéssel létrejött csapat, a 16. számtól kezdve (ami a tervek szerint jövő februárban itt is olvasható lesz):

Amerika Kapitány
Sólyomszem
Skarlát Boszorkány (és ne a közelmúltbeli, iszonyúan erős káoszmágiát használó varázslónőre gondolj, hanem a kezdet, "két bűbáj már kimerít és pihennem kell" Wandára
Higanyszál

Persze, minden csapat csak annyira gyenge, amennyire az író engedi, de azért ez nem túl acélos. Nyilván nem véletlenül csatlakozott hozzájuk nem sokkal rá ismét Darázs és Góliát.

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #2551 Dátum: 2009. November 09., 13:19:59 »
Egy hétköznapi ember lila ruhában. Kapi meg kékben.

Hrömm, már bocsi.  De kapi attól hogy nem tud repülni, nem lő sugarakat a kezéből és a szeméből, és nem emel fel tonnákat még nem egy közönséges ember. De ezen kívül neki ott van a pajzsa, ami őt magasan sok ellenfele fölé emeli.

Nem elérhető turkia

• Predátor
Avengers képregények
« Válasz #2550 Dátum: 2009. November 09., 13:08:49 »
Igen, Sólyomszem még a Kapitánynál is jobban misztifikált alak. Mert ha belegondolunk, mire képes? Jól tud lőni. Ennyi. Szivacsember megenné reggelire, és Szivacs még közelébe sem jöhet a legnagyobb hatalmasságoknak.
Egy hétköznapi ember lila ruhában. Kapi meg kékben.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2549 Dátum: 2009. November 09., 13:06:18 »
Anyucikám...  ezt inkább nem kellett volna megnéznem és megtudnom.

Én elhiszem, hogy az évtizedek múlásával már egyre nehezebb új dolgot kitalálni, de ennyire???

GG (bocs a rövidítésért): ott a pont!
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 09., 13:08:06 írta Farek »

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #2548 Dátum: 2009. November 09., 12:47:35 »
És a rózsaszín Amazont.

Ez nem kizárt, mert a vörös amazont pont most csinálták meg. Kicsit vérszegényebb állapotban még lehet belőle rózsaszín is.

Nem elérhető talgaby

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2547 Dátum: 2009. November 09., 12:43:59 »
A vörös Hulk (nem, nem fogom leírni azt a nevet, amit adtak neki) mellé Rickből egy kék Förtelmet csináltak.
Én már várom a lila Vezetőt.
És a rózsaszín Amazont.

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #2546 Dátum: 2009. November 09., 12:16:35 »
Most épp a hulk és vörös hulk ellenfele és egy nagy rakás kék ócskavassá változott.
http://marvel.wikia.com/Richard_Jones_%28Earth-616%29

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2545 Dátum: 2009. November 09., 11:37:15 »
Össze lehetne rakni egyszer azt a csapatot.  Hozzájuk dobhatnánk még Pym-et meg Amerika kapitányt.    (meg Rick Jonest   )Kíváncsi lennék mit kezdenének nefaria gróffal meg szivacsemberrel.  Tuti lenne olyan író, aki megoldaná velük is a gordiuszi csomót.
Figyelj, ha a magyarul is megjelent Ostrom alatt Hangya és Darázs el tudott bánni Szivacsemberrel és Titániával, akkor bármi lehetséges...

Ebbe még így bele se gondoltam.  De tényleg így van, mint pl most a-bomb-ként.
Mi van most? Mi ez az A-Bomb dolog? Nem követem Rick életét, az Angyalokon kívül csak a különböző fóruminformációkból tájékozódom az egyéb történésekről.
« Utoljára szerkesztve: 2009. November 09., 11:37:33 írta Farek »

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #2544 Dátum: 2009. November 09., 11:29:17 »
Igen, néha valóban voltak erői, de akkor meg iszonyatosan átestek a ló túlsó oldalára.

Ebbe még így bele se gondoltam.  De tényleg így van, mint pl most a-bomb-ként.

Össze lehetne rakni egyszer azt a csapatot.  Hozzájuk dobhatnánk még Pym-et meg Amerika kapitányt.    (meg Rick Jonest   )Kíváncsi lennék mit kezdenének nefaria gróffal meg szivacsemberrel.  Tuti lenne olyan író, aki megoldaná velük is a gordiuszi csomót.

Nem elérhető Farek

• HálóZsák tag
  • HZs-megszállott
  • *
Avengers képregények
« Válasz #2543 Dátum: 2009. November 09., 09:35:28 »
Igen, Grey Gargoyle, ezekben a dolgokba neked is igazad van. Nyilvánvaló, hogy nem ezeket az alakokat kell indítani egy Nefaria gróf elleni küzdelemben pl. Vagy legalábbis nem egyedül. Szerencsére, és pont ez a lényeg, az Angyalok egy csapat, és csapatként, különböző képességeket és erőket összemixelve nagyszerű eredmények jöhetnek ki. Inkább arról volt szó szerintem, hogy azért még ezek a szereplők is utcahosszal verik Ricket, szóval nem értem, hogy a kis nyafogó milyen elvi alapon szeretne bekerülni az Angyalokhoz. Persze ha nem számítjuk a kisebbrendűségi komplexumát...

Igen, néha valóban voltak erői, de akkor meg iszonyatosan átestek a ló túlsó oldalára. Igazság szerint attól tartok, hogy Rick valakinek a kedvence a kiadónál, és azért volt mindig szem előtt, ezért szántak neki állandóan tevékeny és fontos szerepet. Az összképen nálam csak a Chronon is futó Csodakapitány (csak azért sem Captain Marvel  ) sorozat dobott nagyot, ott jófejként volt ábrázolva.

Ja, Sólyomszem íjász képességei valóban már egy kicsit túlmisztifikáltak, de ennyit megengedek neki , mert szerintem nagyon jó arc.

• Spawn
Avengers képregények
« Válasz #2542 Dátum: 2009. November 09., 08:30:47 »
Idézetet írta: Asys
Szivacsember és az általad felsorolt Angyalok tényleg nem egy (erő)kategória/súlycsoport, GG!  
De ne felejtsük el azt, hogy ebben az érában, Rick csak egy kiváncsi, meggondolatlan srác volt...

Seregély legalább kapott egy alapos SHIELD kiképzést (a Fekete Özvegy is, aki már előtte sem volt szende kislány), a Fekete Párduc legalább olyan veszélyes harcos, mint Logan, Pokolcica rendelkezik (igen csak hasznos) emberfeletti képességekkel (az újjászületése után), Tigra és Triatlon is emberfeletti erővel rendelkezik (jó, Thor-tól és Namor-tól messze vannak), Sólyomszem pedig legalább akkora figura, mint Amerika Kapitány (pláne, ha Pym részecskéi is besegítenek); egyikőjüket sem kell pátyolgatni, védeni...

Nem a vita kedvéért, mert igazatok van, csak tisztázás végett.
Fekete párduc nem olyan veszélyes mint rozsomák főleg nem az otthonán kívül. Mivel ő inkább pusztakezes harcos. Persze jóval veszélyesebb ha használ valami energia tőrt vagy vibránium boxert, csak nem vagyok biztos benne, de szerintem ezeket sem túl gyakran szokta használni. Nem rendelkezik szuper tulajdonságokkal, csak az emberi csúcsot verdeső fizikai képességekkel, meg jó felszerelésekkel.
Pokolcica is "csak" jó harcos. Megfelelő kiképzést kapott, ő sem rendelkezik emberfeletti fizikummal. Úgy tudom, hogy a holdsárkánytól kapott képességeket csak ideiglenesen birtokolta. A feléledése utáni hasznos képességek pedig: "démoni látás" amivel képes mágikus dolgokat és változásokat meglátni, és ezen kívül meg tudja idézni a jelmezét. Mondhatom nagyon hasznos.  Meg van még valami misztikus támadások elleni védelme is.
Triathlon fizikuma épphogy csak eléri az emberfeletti szintet.
Tigrának is utánna néztem, vele kapcsolatban tényleg tévedtem, nem gondoltam volna, hogy ő ilyen szinten van. Nagyjából a pókemberrel veszi fel a versenyt ügyességben gyorsaságban és erőben.
Clint Barton alatt meg direkt "Sólyomszemre" gondoltam. Gólitként persze, hogy más kategória, de Ricknek is voltak szuperképességei. Őt sosem szerettem. Egy normál ember, aki bármikor bármit megcsinál íjával. Mindent eltalál minden körülmények között. Egy túldimenzionált karakter. Normál esetben ő akármilyen jól lő, vagy ákármilyen jól képzett, meg se tudná védeni magát olyan ellenfelek ellen, akikkel az angyalok nap-mint-nap összecsapnak.