HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
Blue S:
--- Idézet ---Most már csak az a kérdés, hogy az Angyalok lépnek színre hamarabb, vagy egy meglepi, amit mindenkinek ajánlok figyelmébe...
--- Idézet vége ---
Na tessék, elmegy nyaralni, mi pedig itt izguljuk halálra magunkat, hogy mik lesznek a következő anyagok.
Egyébként kellemes pihenést!
Nekem nagyon bejött ez a minisorozat, az egyik kedvencem. Főleg az utolsó rész. Az a mutáns-mészárlás elég durva volt, nem is tudtam, hogy akkoriban a Marvel füzeteiben lehetett ilyet olvasni.
Egy kis érdekesség: nem igazán kedveltem Amerika Kapitányt, de a múlt héten olvastam tőle egy 4 részes minit, aminek a végén akkorát alakított, hogy kezdem megkedvelni.
Farek:
Halihó!
Szeretném megosztani veletek abbéli örömömet, hogy jövő héten végre elmegyek jól megérdemelt szabadságomra De ha minden igaz, nem maradtok Bosszúangyalok nélkül, mert tudomásom szerint Troll gőzerővel dolgozik a leadott fordítások beírásán. Most már csak az a kérdés, hogy az Angyalok lépnek színre hamarabb, vagy egy meglepi, amit mindenkinek ajánlok figyelmébe...
Egyébként egy kérdés az illetékesekhez: mi a fene van a Csúcsbiztonság 3. részével? Soha nem tudom már meg, hogy hogy ússzák meg hőseink ezt a helyzetet is???
Farek:
--- Idézet ---Ezt a minit eredetileg 'John Doe' fordította tőle vetted át Farek, erdetileg tervezted a fordítását? Vagy csak rákényszerültél? Várjuk az újabb történetek kitűnő magyarításait!
--- Idézet vége ---
Én csak átvettem, mivel John Doe eltűnt és azóta sem jelentkezett. Megmondom őszintén, én nem biztos, hogy nekiálltam volna, mert nekem annyira nem tetszett, amikor először olvastam. így fordítás alatt kicsit jobban megkedveltem, bár a vége egy kicsit kurta-furcsa szerintem, és továbbra is fenntartom a véleményemet, hogy vannak benne ordenáré nagy baromságok, amiről leginkább a beíró tudna mesélni, aki a fordítás közben beszúrt kommentárjaimat is élvezheti De összességében most rám is jobb benoymást tett, mint első olvasatra, úgyhogy összességében nem bántam meg, hogy feltettük. És különben is, mit számít a fordító nyavalyája, amikor az olvasóknak tetszik. Meghajtom fejemet a közakarat előtt.
molzo:
Örülök, hogy kész az utolsó rész is a X-Men az Angyalok ellen miniből. Érdemes volt honosítani, jó kis történet. Nekem a címfelirat volt furcsa még az első részeknél, az érdekes mintázat miatt, de végül is jól néz ki.
Ezt a minit eredetileg 'John Doe' fordította tőle vetted át Farek, erdetileg tervezted a fordítását? Vagy csak rákényszerültél? Várjuk az újabb történetek kitűnő magyarításait!
Végül egy kis önreklám, a comor.kepregeny.net-en most már elérhető a vol.3 folytatása.
regnar:
Ami késik múlik... ahogy szoktam mondani..
Szóval X-men Vs. Avengers. 3-4.
Borító (k). igazából nincsenek rajtuk grafikai trükkök, de mondhatni ez már megszokott az Avengers borítókon. A címfelirat kőmintája kicsit fura, de nem rossz. A negyedik rész borítója "klasszikus" elrendezésű, nekem megmondom őszintén jobban tetszik, mint a 3. részé. Annak a színei, meg az egész kompozíció valahogy nem áll össze (nekem) persze van rajta Amerika Kapitány szóval azért az sem rossz
Képregény. A rajzok szintén a megszokott kivitelezésűek. Sok az elnagyolt háttér, színekkel, vagy körvonalakkal jelölve, ami segít kiemelni az előteret. A karakterek szépen rajzoltak, bár nekem néhol Thor egy kicsit nyurgának tűnik... Kapitány a motoron viszont nagyon jól feszít. A képregény simán hozza a megszokott színvonalat grafikailag.
Történet. Az kimondottan tetszik. Túl egy sima csihi-puhin, amit lerendezhettek volna egymás között, egészen érdekes húrokat pendít meg. A másság és faji előítélet problémájának megjelenítése mindig része volt az X-ek történeteinek, de itt azért Magneto (pontosabban a történet) már elég mélyen beletúr a dologba. Tudjuk nagyon jól, hogy hova vezethet, ha valaki kiemelve egy nép- vallási csoportot azok érdekében, vagy éppen ellenük próbál tenni. Kinek van joga, mi mi az, van-e egyáltalán joga (legyen az bármely oldal képviselője) egyfajta kicsavart fajelmélet értelmében saját belátása szerint cselekedni. Magneto érdekes karakter lett, eddig nem nagyon foglalkoztam vele, -jó kell egy ilyen is, úgyis ráfarag mindig - mondogattam magamban, de ezután a történet után sokkal összetettebb és érettebb karakternek érzem, mint eddig. A történetből nagyon jól levezethetőek az érvei, és hiába nem értük sokszor egyet vele, de értjük, hogy miért akar cselekedni. A 4. rész bírósági tárgyalása összetetté, komploxé teszi a kérdést, igazából Magneto áldozat, (szerintem) hiszen a körülmények késztetik a rossz és rossz közötti választásra. És ennek meg is van az "eredménye", hiszen láthatjuk a történet végén az utolsó képsorokat.
Beírás. Tetszett. Követhető és jól megfogalmazott mondatok. Magyartalanságot nem találtam.
Összességében. A történet nagyon tetszett, és Magneto személyében felfedeztem magamnak egy "új" karaktert. Ilyen "mélyebb" történeteket szívesen olvasnék még, persze jöhet a "sima" ereszdelahajamat" is.
UI. Orosz medve még mindig
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése