HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
regnar:
--- Idézet ---Ők olyan dolgokért küzdenek, amelyek igazolhatóak -szabadság, egyenlőség, béke, igazságosság
--- Idézet vége ---
Igaz a hősök általában tiszták - fehérek, és küzdenek a fekete ellen. De ugyanakkor - legalábbis szerintem - utópisztikus dolgokért küzdenek. (Ami persze nem gond, ebben a kicsit befásult világban jó hinni és találkozni az utópiával) Mármint szabadság, egyenlőség stb.. olyan dolgok, amelyek ha megvalósulnának nagyobb kárt okoznának, mint amennyi jó származna belőlük (értve ezalatt, hogy ezek magukkal vonják a beolvadást, azonosulást, az egyéniség egy - vagy teljes részének elvesztését - persze itt földi dolgokról beszéleünk). És a történelem már bebizonyította, hogy nem valósíthatók meg, mert semmi sem egyértelműen fekete és fehér. Természetesen egy elképzelt világban tényleg igazolhatóak ezek a célok - pl a Star Warsban, de a földön játszódó szuperhősös történetekben ezek a célok ennyire tisztán és egyértelműen szerintem nem vezethetőek le, és ezért is szeretik kevésbé sokan, vagy fogadják el nehezebben a "tiszta" hősöket, és inkább a szürke, sokszor mocskosan fekete, de mégis a jó oldalon álló, vagy ha átvitten is azt szolgáló "hősök" futnak be jobban, mint pl Megtorló. Az, hogy ezek a célok, amelyekért küzdenek mennyire igazolhatóak? Számunkra lehet, hogy igen. De ezt is kultúrköre válogatja. Lehet, hogy számomra igenis fontos a béke, nem vágyom a háborút, de más embernek más lehet az értékrendje. Persze tényleg elég nagy a szuperhősök birodalma és mindenki megtalálhatja benne a neki megfelelőt, és talán nem is lenne jó, ha mindenkinek ugyanazok a karakterek tetszenének. Az pedig tényleg az írón múlik, hogy mikor ki a "jobb" hős
Daredevil:
Nekem is ezek jönnek be a leginkább.
Punkológus:
Rozsival mostanában egy gondom, hogy mindenhol ottvan lassan. Kisé már túleröltetik. Számomra az Ennis-es Megtorló és Deadpool a kedvenc
Daredevil:
--- Idézet ---[ Nyilván azért népszerübbek, mert a lázadók mindig is a szabadságot választják, míg Kap vagy Küki egy eszme elkötelezett hívei és ezáltal fügnek is tőle. A lázadók általában járják a saját útjukat és azon a véleményen vannak, hogy pl. mind Magnetó mind X-prof demagóg. És ugyanígy van ez Kapi-val vagy a náci Vörös Koponyával. (Star Wars-ban pedig számomra Vader az isten)
--- Idézet vége ---
A legtöbben ezért szeretik az ilyen figurákat. Piszkos Harryt, vagy a Megtorlót sem a törvényekhez való ragaszkodásuk, hanem öntörvényű viselkedésük matt szeretjük.
Nekem is az abszolút isten a szuperlények között Logan, de ettől Küklopsz is az egyik kedvencem, mert mindekettőjükben találni olyat, ami miatt szeretni lehet őket.
Punkológus:
Ezért gyönyörü a képregények tág univerzuma: mindenki megtalálja a számára szimpatikus karaktereket, történeteket, jellemeket vagy éppen eszméket. Legyen az Peace and Love vagy War and Hate.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése