HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Bosszú Angyalai képregények

<< < (987/1091) > >>

Spidáj:
FELKERÜLT A Bosszú Angyalai vol.1 #057 - S eljo... a Vízió!  !!!!

Jó szórakozást hozzá !!!!

Farek:
Blue S, ne haragudj, de ne térj el a témától, rendben? Ja... hogy mi van... hogy ez egy Avengers téma? Khmmmm.... bocsi, elnézést  
Örülök, hogy ekkora siker a dokumentáció még mindig. Igyekszünk addig folytatni, amíg csak bírjuk anyaggal, meg szuflával.
A kaktuszos trükk nekem is az egyik kedvencem. Hatalmas ötlet. De azért nem sokkal marad le mögötte a liszteszsák a kéménybe sem  
Thor kalapácsával kapcsolatban nekem az a kedvencem, amikor 57 másodpercig pattogtatja körülöttük       Valóban ő a legnagyobb  

Blue S:
Kicsit megkésve ugyan, de pár sor a 003. részről:

Hátulról kezdem, a dokumentációval. Köszönet érte! A két kedvencem (közülük Vasembert bírom jobban) az Angyalok közül. Sok érdekes adatot megtudtam. Thor dokumentációját néha kétszer is el kellett olvasnom, mert rendesen összekevert, hogy ki-kicsoda. Mégis Stark-é ragadott meg jobban. Elég sok zűrös része volt az életének, és mindig talpra tudott állni. Nagyszerűen idevág a Mikulás számban olvasott kis történet, mikor elgondolkozik, milyen sors várhat rá, és a vagyona ellenére mennyire magányos.

A 003. részben le is rázták szegényt, mikor kereste a Hulk-ot.      
A legjobban az a rész tetszett, mikor Hulk rálő a kaktusszal. Mekkora ötlet! Ilyet a mai sztorikban már nem olvasunk.  

Sajnos Darázst nem tapossák el a társai, pedig milyen drámai lett volna, és megszabadultunk volna egy (szerintem) utálatos karatertől. Azért Namorban nagyot csalódtam. A "nemes herceg" azt tervezi, hogy a csata után kinyírja a szövetségesét. Na szép...    

De ami mindent üt, az Thor! Vagyis a kalapácsa. Azaz ütné az ágyúgolyót, mert Vasember nem engedi. Gondoljatok bele, repül feléjük egy ágyúgolyó, erre ezek 5 percig vitatkoznak, hogy ki küldje vissza a feladónak.   Hiába, ezek a régi sztorik...   Tényleg nagyon jók, szétröhögöm magam rajtuk, de izgulok is, például, mikor a végén lefogják Thort.

Punkológus:
Most már nagyon kezdünk elhúzni a képregények témájától, úgyhogy frissitést. Egyébként meg...  

--- Idézet ---Mi az utopisztikus a rend és béke fenntartásában?
--- Idézet vége ---
A rend és a béke egy teljesen utópisztikus dolog. Mindig az erősebbnek van igaza, felsőbbrendű igazság nem létezik. Pl.: (ez szigoruan az én véleményem és nem félreérteni) Hitler teljesen jogosan csinált holokausztot és utána a nácikat teljesen jogosan végezték ki. Ahol a hatalom ott a jog.

--- Idézet ---A hősök az ő megfékezésükre áldozzák napjaikat, nem szólnak bele a világ rendjébe.
--- Idézet vége ---
Dehogynem. Pontosan azért, mert hatalmuk van. Így jogot formálnak arra, hogy rendet rakjanak. A saját kezükbe veszik a jogot a reagálásra. És arra reagálnak, amire úgy érzik ragálni kell és úgy, ahogy ők jónak érzik. Ezt teszi Megtorló is és AmKap is.
--- Idézet ---A hős feldolgozza személyes tragédiáját, felemelkedik és a társadalom számára jó utat választja
--- Idézet vége ---
A társadalom számára a jó utat választja, de vajon a társadalom egy jó út?

de most aztán tényleg frissitést!

molzo:
Mivel pár dologban más a véleménem, ezért kifejtem:
Visszatérve ahhoz, hogy a hősök utopisztikus dolgokért küzdenének. Az én olvastamban ez nem így néz ki. Mi az utopisztikus a rend és béke fenntartásában? Igen, fenntartásában, mert a hősök megjelenése mindíg válasz egy fenyegetésre. Nem ütnék fel fejüket ha nem volna rájuk szükség.
Nem akarják átalakítani a világot mint egyes szuperbűnözők pl. Magneto, Fátum, akik tényleg a saját utópiáik rabjai. A hősök az ő megfékezésükre áldozzák napjaikat, nem szólnak bele a világ rendjébe. Pont a Bosszú Angyalai az ami a kormányzat alá tartozik, a törvények felé tartoznak elszámolással. Az X-eket utálják mégis a rendért harcolnak, megteszik mert ezt várnák el másoktól hasonló helyzetben.
A hősök miért lennének feketék vagy fehérek, álmodozók? A Marvelnél igenis emberek, akik közül jópáran öltek embert voltak gondatlanok, kártevők, árulók, félreléptek, nagyon is szürkék! Az álmodozás tárgya, amit már kifejtettem nem álom, hanem az emberek nyugodt élethez való ragaszkodása.
És ellent kell mondjak mert a "feketén mocskos" hősök nem befutók. Mert Megtorló nem egy szürke karakter, beszükült látású megcsömörlött ember leginkább sajnálni való, harca sosem ér véget, de felfogni nem tudja. És a naivitásról, a hősiesség nem alapvetően jóság, hanem az emberiesség felvállalása bármilyen környezetben. És a hősök noha naívnak látszanának, amit tesznek nem ebből indul hanem abból a bizonyos emberiességből. A hős feldolgozza személyes tragédiáját, felemelkedik és a társadalom számára jó utat választja. Megtorló itt bukott el.
Igenis, az emberiség társas lény a társadalom része, függ attól és ő is hatással van rá. Aki önként kivűl helyezi kívül magát, mindenért azt kezdi okolni, szociopatává válik. Nem könnyű az együttélés, ezért a hősök alapvető igényeink megtestesítői akik ökle lesújt ha már elég, mert a kisember tehetetlennek érzi magát. Így ők is csak a társadalom részei, és csak annyira egysíkúak, naívak mint az átlag ember. (Ide jön, hogy írója válogatja.)
Frissítést!

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése