HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Bosszú Angyalai képregények

<< < (935/1091) > >>

Fairlight:
Ejej Farek övön alul ütünk...  ...lesz hamarosan, már rajta vagyok a témán...és más is lesz...  

Kevés hős a nyugati parton: Nemtom, szerintem ha nagyon akarnám, akkor simán megtudnám cáfolni...de nem akarom (maradjunk, annyiban, hogy egyes címek PL: Champions, Spider-Woman stb , alapján van annyi nép odaát is)

Értékeltem a báját...  (Csak hát, ahogy írtam zavart ez a mit lehetett volna még kihozni a dologból )

Na már vártam, hogy valaki hozzászóljon, mert már készítettem a következő értékelést:

Boszzú Angyalai #8 Annual

Nem tetszett...és ez volt bennem az első dolog az Oszolj óta, ami miatt felment bennem a punpa (de erről később)

Fordítás: a Farektól megismert szinvonalas munka (mondjuk, ő máshogy fordította a Power Prismet, szószerint...én meg nem, de végülis két különböző karakternál lett használva, noha a nevek megegyeznek  )
Beírás: nem vettem észre, hogy hol van a beírás szempontjából Dórika és Archant munkája, mert mindkettő jó volt (néha volt egykét betűtévesztés, hiány---dehát hol nincs)

Sztory: No első csalódás...1.Egy majdnem folyamatos bunyó az egész...A legjobban azt sérelmeztem, hogy végig önálló entitánsként kezelik ezt a Prizmát, akinek nagystílű tervei vannak, kezdve azzal, hogy alapból Thort, akarja megszállni, de egy árva képkoca sincs, hogy színesítse a dolgot a Prizma eredetéről, ami nagyon elkellett volna (PL. A Kristálybolygó szimbiótáit ecetera...) Ha már használják ilyen formában, akkor rakjanak hozzá hátteret...
2. A Ave és a Def nem testvércímek...valami kis visszaemlékezést elvárt volna az ember (ahogy az esetek 90%-ban raknak is), hogy miért oly bősz Hüperion, mit csináltak konkrétan a tudósok, és mit kavartak az Oltalmazókkal...(sztem az amcsik sem olvasnak mindig mindent)..mert így csak lógnak egyes szálak a levegőben...
3. Az egész Spektrum előző-tulajának keresése, csak időhúzás volt...(noha sokakkal ellentétben , sztem Thundra munkára-jelentkezése volt a sztory egyik legjobb dobása)
4. A Kristály ráragad a Mjolnírre ???? Hogy mit csinál ???? Na mennyenek a .....  ...1. Bűvös pöröly (a kristály nem bűvös, így esélye sincs) 2. Meg Uru fémből van...3. De ha túljutunk, hogy ráragad, akkor is abban a minutumban a földre kellett volna hullania...mert akkor már nem Thor nem volt ura a testének...semmi haladék a bunyóra, hanem egyből a földre kellett volna esnie a pörölynek, hisz csak Thor forgathatja (más még egy tizedminutumra sem)

Azt elismerem, hogy ennek ellenére valamelyest szórakoztatott a sztory 1X-2X el lehet olvasni...de csak szórakoztató, és nem jó...

Dokumentumok: Na ez volt a botrány... Mit fordítasz te Farek ? (költői kérdés, mert azt, amit akarsz) Lerítt az egészről, hogy ez volt az utáljuk a Bosszú Angyalait Wizard special...
1. //Miaz, hogy Kevesebb dumát Amerika Kapitány ? Az egészet negatívan így is lehet értelmezni...én így értelmezem az 1. és 3. esetben AK bátor ember (igaz néha arrogáns ,de ez más kérdés) , mit csináljon, ha látja, hogy mindenki elmbukott nála nagyobb erővel...erre mit kellett volna csinálnia, szótlanul támadjon, meneküljön óbégasson ? Nem. Ő "szembeköpte" az ellenfelét, és dacolt tudva, hogy akkor is meghal bármit is tesz...ez-az igazi(képregényes bátorság)
2. Esetben mit kellett volna tennie ? Bármi más esetben, csak Zémó Báró diadalát erősítette volna...sztem ez is helyénvaló volt.
+Az *#&@ hasonlítgassák Austin Powershez....  

2.// Vasember...ha ennyire össze tudják szedni, hogy mennyire nem jó a páncél > Akkor szerintük a hős se jó >> az újság se >>> Akkor minek szentelnek egy oldalt neki ? Mert a feléből csak a gunyorosság árad...

3.//Már megvolt minden, ami a norvég mitológiában volt Baldert is lenyilazták, Thor is volt vörös hajú -Vörös Norvell...(kész tény, hogy a különbéség is, van, dehát hönnyű 500 számban megtalálni a különbségeket)

A nagy bunyós: Az egészből az jön le, hogy vagy döntetleneket vív, vagy csak szerencséje volt...
Elég sok Világegyetem klasszist lepankrációzott már simán kiütéssel is...

No szóval a dokumentum most nagyon nem jött be....

+Mert a múltkor elfelejtettem írni...Lepel Dokut...

Farek:
Fairlight: 2 okból nem tudták a WCA-ban kitölteni a 6 fős létszámot. Egyrészt a nyugati parton biztos kevesebb hős van.   Másrészt pedig ez a helyfeltöltés a későbbiekben még visszatérő téma lesz. Szóval szerintem ezért.

Összességében első pillantásra valóban lehet, hogy egy kicsit lanyha és visszalépés ez a minisorozat, de szerintem megvan a maga bája, és a későbbiekben nagyon jó lesz, még ha egy kicsit el is tér a fővonal stílusától, de szerintem ez egyáltalán nem lesz baj, sőt!

És mikor lesz GVH folytatás a CoMor-on? Csak hogy aztán mi is adhassuk végre a folytatást. Hiszen biztos sok ember várja már a történet mellett pl. a 25 legbénább szuperhős lista második részét, a listavezetőkkel  

Fairlight:
Nos mivel Farek annyit emlegette.... a Comoron megjött Ultron Uradalma !!
És Mennydörgők is van !!

Reklám vége !!

Értékelés N°1....

Bosszú Angyalai #221

Jól szórakoztam ezen a történeten...

Poénos volt amikor Sólymi ránézett a H-s bögréjére és a Playboyára és egyből csatlakozott...
+ Ahogy a lányok elintézték azt az idiótát is jó volt...  
+ Amazon és Sólyomszem kocsipárbaja...  ...röhögtem rajta egy sort...

Ami nem:
Amerika Kapitány civilben ? " Szólíts Steve-nek" (Max akkor, ha benarkózott a telefon előtt)
A borító csalóka volt...nem volt ennyi választási lehetőség...(Ezüst Utazó   )

De összességében kellemes meglepetés volt a sztory, mert azt hittem , nem tudnak sokmindent kihozni a részből, de a kellő humor nagyon feldobta....

-----

30 perc után folytatva....

Nyugati-Part Bosszú Angyalai #1-4

Kezdeném a rossz oldalaival...

Kicsit bénán hozták fel ezt az egész WCA dolgot....- "Vízió eltalálta..." egy kicsit idétlen volt, mert nem volt igazán nyomos érv, hogy sok Angyal és korlátozott számú a csapat...szerintem itt így nemigazán találták el a történetet.../abban az időben lazán akadt volna olyan esemény, lásd a Thor, Ave Keleti Part akkori számait, amiből lehetett volna egy olyan helyzetet teremteni, amikor egy csapat nem tud mindenhol megfelelni, és a tartalékosok behívásával/és akcióba álításával felmerül bennük, hogy hatékonyabbak lennének ha különválnánakés saját főhadiszállással lenne még egy csapat...

Homályosan meglehet találni a jeleit , ha a másik sorozatot is olvassuk, hogy Vízió tervei volt a WCA megalapításának háttere...de itt van 4 rész és semmi konkrétum....bele lehetett volna szőni jobban ezt a víziós vonalat, mert így nekem csak Televíziónak tűnik...

+ Itt van egy minisorozat és mégcsak megse izzadtak igazán az Angyalok...nem mondom, hogy Graviton nem kemény ellenfél, de egyrészt későn dobták be, másrészt pedig a csata sem volt túlzottan drámai...lehetett volna egy kicsit összetartóbb a 4 rész valami elméssebb/keményebb ellenféllel ....mert Gravitonnak nemvolt nagy terve....akinek átszövi a mesterkedése az egész sztoryt, és olyan kihívás jelent, amiben mindenkinek a képességére maradéktalanul szükség van...

+Lepel: Benne volt, de sok haszna nem...nemsokat találkoztam vele, de tetszik a karakter, így sajnálom , hogy statisztát faragtak belőle...

+ Graviton beléptetése: Előbukkan a gépezetből....nos ez egy kicsit gáz volt...  

+ Sok volt a sallang rész....kotorják a havat (apropó, reményeim szerint fogom majd fordítani ezeket a Thor részeket) + Gyakorlatozás stb. iagzából csak húzták vele az időt...

+Energikon problémázása: Hős vagyok én ? Szerintem már rég le kellett volna ennek futnia...

+Keveset szántak egyes szereplők hátterére....(Még jó, hogy Farek dokumentumokkal is megtámogatja őket)

+ Az, hogy nem-nagyon erőlködtek, hogy kitöltsék a 6 helyt egyből alávág az érvnek, hogy sok Angyal vár az aktív posztra...

Pozitívum: Minden más...
Sólyomszem hozta a formáját....humorában, cselekedeteiben
Jó volt a terv Graviton ellen...eég ötletesen megoldották, hogy csak ne egy üssük mindennel, amink van -adok-kapok legyen
Eltalálták az akció/lelkizős-duma/humor arányt...

Összességében tehát tetszett a dolog, jó volt a fordítás és a beírás is ( csak egy hibára figyeltem fel #4 rész elején Rhodey azt mondja "helyébe éptem"), szórakoztató volt, hozta a minőséget is (olyan sztory amit többször s elő lehet venni, ha elfelejti az ember , és nemcsak egyszerolvasós)....de  azért ott van az a kis bosszankodás, hogy mennyivel többet ki lehetett volna hozni a Nyugati-Part első kalandjából (de ez lehet, hogy csak nálam van, mert ha elolvasok valamit egyből beugrik vagy 10 milettvolnaha)....

Ha össze kell mérnem akkor a nemhivatalos #5. rész (Ave #250) szerintem üti a dolgot...(lehet, hogymeg kellett volna cserélni őket  )...de kíváncsian várom a folytatását a dolognak...

Így tovább HZS BA Honosító Team...

Fairlight

Larry:
Angyalok rulez!

Troll:
jah  szerva ott...

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése