HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
Farek:
Tom1, jó újra itt látni magunk között. És nagyon örültem a hozzászólásodnak és a véleményednek is.
Ami azt illeti, szerintem egyértelműen azért tömörült mindenki az Angyalok kúriája körül, mert Marcus volt az időanomália középpontja. Az meg, hogy kik jelentk meg, már más tészta...
Másik kérdésedre válaszolva nem tudok olyanról, hogy Jokaszta és Vízió komolyabban érdeklődott volna egymás iránt, legalább is a későbbiekben. De ez egy kicsit engem is meglepett, ezeka részek papíron nincsenek meg, csak itt olvastam én is először. És mint azt egy korábbi hozzászólásomban írtam, Jokasztának még gyereke is lesz egy alternatív világban a Mindörökké Angyalokban, amihez remélhetőleg egyszer lesz szerencsénk.
Egy kis kiegészítés: a 7. oldalon az utolsó képen Bestia Peter Benchley-re hivatkozik, miután Sólyomszem nagy halnak nevezi. Eredetiben mindez így hangzott:
"Well, I'll be! I've been sharked!" - Kb. A fenébe is, átvertél, de olyan értelemben, hogy egy igazi cápa vagy.
Erre jön a Peter Benchley-s válasz, ami azért érdekes, mert ő írta a Cápa című regényt, amiből a film készült.
És a humorok szerintem is aranyosak voltak, de akkor majd nézzétek meg a 201-et, amiben szerinten nagyon vicces kis jelenetek vannak. A borítója pedig igazi kuriózum, egy kisebb fajta döbbenet
TOM1:
Üdvözlet Angyali Fórumozók, hosszú hallgatás után úgy döntöttem én is jelentkezem Avengers 200-ról irogatnék pár sorocskát.
A borító kellemesen tágas, de mégis felvonultatja a kor hőseit. Néhányuk arca kicsit túl komikusra sikerült, hogy csak egy példát mondjak, a Bestia éppen abban a korban jár, amikor az Angyaloknál bohóckodik, így sajnos ez se maradhatott le. Más kérdés, hogy ha valaki ismeri a komolyabb arcát, az erre az ábrázolásra csak legyint egyet. De mivel most még csak 1980-at írunk, ezért megengedhető hogy itt még csak a gyerekhinta szerepkörét betöltő Bestiát találjuk. Ami talán még negatív lehet az maga a 200as szám, amit nem tudom miért "repedt arany"ból, kellett kirakni, esetleg ennek a szimbolikus értékét megmagyarázhatná nekem valaki. Viszont a szimmetriára valamennyire ügyeltek, valamint olyan karakterek is szerepelnek a képen akik igazi felüdülést jelentenek egy "másodvonal-rajongónak"!(gondolok itt Jokasztára, és Ms. Marvelre aki nem volt mindig ilyen felkapott) Egyszóval: a borító jó, de a 200-ra egy kicsit többet vártam volna. Valami "monumentálisabbat".
A történet a maga nemében egyáltalán nem rossz, kellően fantasztikus és romantikus, de... . Az elején az "ideges apuka" rész mosolyt csalt az arcomra, meg hogy befutnak a párok, igazán családias a hangulat. Külön kiemelném a baba világrajötte utáni képkockákat és Bestia "kuci-kuci" ját Illetve érzékletesen a háttérben marad a két szintetikus szereplő és az élet csodálatáról társalognak, nem kevés vágyódással az arcukon. Darázs szereplése ebben a számban elég bájosra sikerült, mondhatni adja "az igazi nő" stílusát, sacc per pont az egyik "jobb " korszakában lehet(értsd se válás, se anyagi csőd, se életveszély)
Aztán Vízió szövege is komikus kissé("feleségem" illetve "nem nemzettünk utódokat" ) De a legérdekesebb Wanda válasza("mit sem számít") tudván hogy lesz még ebből némi affér a jövőben. Jokaszta bontakozó érzelmei Vízió irányába szintén érdekes konfliktusok forrása lehet a későbbiekben. Esetleg erről egy kis beszámolót nem tartana, Hatalmas Farek? Hátha nem a közeljövőben kerül magyraításra, engem viszont érdekelne hogy mi lesz a kettejük sorsa... Amúgy a "képzelet-beli" gyerekek megszülettek már? Vagy itt utalásokat talállunk rá, hogy az alkotók fejében már éledezik az ötlet?
A pool-os jelenethez csak annyit, hogy nem tudom kinek mit mond Lucyl neve, de ez pontosan ugyanaz az eset.
Az hogy a gyerek gyors fejlődésű lesz, szinte biztosra vehető volt, hiszen nem nőhet több évadon keresztül, mint mondjuk Franklin Richards. Ő egy tényleges gyerek szereplő, Marcus viszont egy rejtély,aminek a szám vége felé ki kell derülnie, hogy fenyegető-e vagy sem. A kimondott első szó: változás. Nem ám pa-pa vagy legfeljebb ma-ma, hanem egyből "változás". Mi mást is várhatunk egy Bosszú Angyaliban szereplő gyerektől?
Mindkét közjáték jó, valahogy illik a korhoz, úgytűnik nemcsak a Fantasztikus Négyesben vannak ilyen fantasztikus közjátékok(bár ott szinte mindegyik részben).
A gyerekkorú Marcus igen jópofa szövegeket nyomat, főleg hogy leosztja Kapit. Nagyon jól meg lett csinálva az a kocka A gyerek-felügyelethez annyit fűznék hozzá, hogy amikor már nem egy újszülött csecsemőről,hanem egy fiúról volt szó, akkor Blake(mint orvos) szerepét miért nem vette át Pym,pedig végig a helyszínen lebzselt? Tudós létére talán előbb is rájött volna néhány összefüggésre és talán minden máshogy alakul...
Majd újabb csalódásos szerelmi jelenet. Nem azért mondom, de én már kezdem sajnálni szegény Jokasztát. Gyere hozzám kedvesem, majd én megolajozlak!
Viszont amit már kicsit túlzásnak találok, az az ezt követő "kapcsolat". Hogy a szerelmem a fiam? A fiam apja a fiam? Hogy az anyámasszony katonája az apámférfi fia? Nekem ez egy kicsit túl sok. Valahogy... zavaró ez a kifordított Ödipusz-komplexus.
Az akció jelenet igazság szerint... értelmetlen. Miért jönnek pont ide a támadók? És sehová máshova? Vonza őket Marcus? Vagy a gépezete? Amúgy az a dinoszaurusz egy kicsit nagyra sikerült. Van vagy 60 méter magas. És ki támadja meg elsőként? Hát persze hogy a Legyőzhetetlen "Regisztrálj!" Vasember. A lovagi tornás jelenet szintén eröltetett. Meg úgy az egész. Látszik hogy minden "ellenfél" csak úgy véletlenszerűen oda lett téve. Szóval ötlettelen. Lovag, indián, lézerágyú, kigyó, dinó, áhhhh....Meg hogy miért pont D'Artagnan-ok Butch Cassidyk jelennek meg? Gyenge eresztés.
Az hogy a tényleges változás egy félreértés miatt híusul meg, még úgy ahogy kellemes ötlet, nem is annyira lejárt.
Viszont a konklúzió megintcsak eg ykicsit túl csavaros volt. Tehát ő Immortus fia, aki végülis egy numerával úgy ahogy van átalakult és földi gyerekké fejlődött. Kicsit túl erősek a romantikus elemek: önfeláldozási készség, örökké tartó szerelem, mérhetetlen szomorúság, stb. És persze a végére is egy kétértelmű fejlemény, természetesen a szerelem nevében.
Ez egy igen jó rész lett volna 199-nek, vagy 201-nek, talán egy kicsit így is túl erős érzelmi ellentétekkel,de ezt sajnos a 200-as ra időzítették, ami szerintem nem volt jó döntés. Ennél valamivel... életszerübb történet kerülhetett volna erre a megillető helyre, nem egy ilyen fantasztikus tündérmese.
Farek:
--- Idézet ---Az Angyalok a királyok! Mégcsak nemrég kezdtem el olvasni de már jobban bírom mint az X-ment! Most a Kree-Skrull háború nem tom hanyadik részénél vagyok.
Avengers 4evör!
--- Idézet vége ---
Na! Mindig öröm az elégedett vevő! Üdvözlünk a köreinkben!
totti64:
Az Angyalok a királyok! Mégcsak nemrég kezdtem el olvasni de már jobban bírom mint az X-ment! Most a Kree-Skrull háború nem tom hanyadik részénél vagyok.
Avengers 4evör!
Farek:
Én is rajta vagyok a 200. szám borítóján! Éppen a 200-as szám fölött repülök át, szembe az olvasóval
Egyébként pedig tessék értékelni és véleményezni, aki még nem tette meg! Végre ismét Angyalok! Tessék megmozdulni!
KIEGÉSZÍTÉS:
Nocsak, Micho nem tetszett az Avengers 200-as első oldala úgy, hogy rajta volt a fordítói kommentem? Ejnye-bejnye.
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése