HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
Farek:
Igen, lesz BA meglepetés, ha nem is direkt karácsonyi történet. De szerintem ez nem lesz olyan nagy baj.
Damage Control:
Ja, és ajánlom mindenki figyelmébe, hogy a CoMor-on végre - sok már minden mellett - folytatódik a Galaktikus Vihar Hadművelet! Jíhá!
talgaby:
Tehát megint lesz Angyalok Karácsonyi különszám? Az olvasók nagyon el lesznek kényeztetve, mert F4-ből is kapnak valamit (aminek a fordítása rettentő vidám dolog volt néha ...kis önreklám).
Farek: teljes mértékben igazad van. De lassan el tudok képzelni egy olyan jelenetet a Damage Control központjában, hogy:
- Riadó!
- Mi történt? Galactus megtámadta a Földet?
- Nem.
- Akkor a Mutáns Testériség randalírozik már megint?
- Nem, rosszabb.
- De mi???
- A Bosszú Angyalai új tagokat választanak!
- Te jóságos Atyaúristen!
Farek:
talgaby: Mintha hájjal kenegetnének, köszi. Igen, az Angyalok tagváltozása a legtöbb esetben zűrös, de hát nem izgalmasabb így, mint egy kerekasztal beszélgetés, ahol anonym szavazás dönt? 24 oldalon át?
A kimaradt részekért pedig nem nagy kár, hidd el. Nem tudom, hogy mi történhetett ott akkoriban, hogy ennyir író jött és ment, de biztos megovlt a jó oka. Most egy darabig nem lesz ugrás, kivéve persze a 221-et, ami már fent van.
Egyébként ha valakit érdekel, Angyal hamarosan visszatért, egy felettéb meglepő vendégszereplővel együtt.
És azt hiszem, most már kezdhetek sejtetni... Már közeleg a Mikulás... meg a Jézuska... és velük jönnek az Angyalok is...
talgaby:
Nos akkor, mai alanyunk neve Avengers v1 #211:
Az első három oldalból már meg lehet tudni pár fontos dolgot. Az egyik, ami nekem eddig sose tűnt fel, hogy közel tíz részt közel tízen írtak. Tidtam, hogy a Bosszú Angyalai eléggé tranzitszerű volt akkoriban a karakterek számára, de hogy a készítőknek is... A második, hogy azért az Angyalokank is voltak...hááát... gagyi(nak tűnő) kalandjaik. Értelmes időjárási műhold? Na neeee... ezt így látatlanba talán nem is kár, hogy csak 5 sorban láttuk. A harmadik pedig az, hogy a beíró mindent visz...vagy aszerkesztő? Vagy a főszerkesztő...? Egyszóval, a Marvelnél tényleg nem kellett a hülyéskedésért a szomszéd (irodába se) menni. Imádom az ilyen jeleneteket
A történetről pedig...nos, az egyszer biztos, hogy csakis a Bosszú angyalainál fordulhat elő, hogy a tagok kiválasztása egyenesági folyománya egy teljeskötű tatarozás. Bár a cselekmény jóformán összefoglalható három mondatban, de ezt olyan jól adják elő, hogy a fenét se érdekli, hogy gyakorlatilag arról szólt az egész, hogy felvezessenek egy új felállást. Bestia távozása elszomorít, a szőrgolyó itt is bebizonyította, hogy miért kedvelem én őt annyira...ennyi hülyéskedést egy embertől...még ahalála előtt is kész drámakirályként adta elő magát. Holdsárkány pedig ismét hozta aformáját. Nem is értem, miért nem tetszik Fareknek, pedig olyan kedves és szeretnivaló... ...mint egy fogfájás. Sok-sok fogfájás, hátviszketéssel kiegészülve. De a megjelenése legalább két dologban jó volt: összehozta Jégembert és Hold Lovagot ("Remélem találok egy taxit." "van egy olyan érzésem, hogy igen" ), továbbá Herket és Energikont ("Én egy barátságos alak vagyok, ezért verek mindenkit félhülyére" Hát nem aranyos? ). Komolyan mondom, a mai képregényekből az ilyen nem is burkolt ömény ökörködés hiányzik igazán. Ezért szép ez a régi korszak.
A fordításról: Először is, gondolom kész élmény lehetett. Mert az olvasása tuti az volt. Még a kopaszka is, aki már annyira ellenszenves, hogy átmegy a kínosan röhejes kategóriába. De mindezek mellett (vagy ellenére?) a magyar változat már kijelenthető módon hozza amegyszokott remek formáját. Egyetlen szálkaként Bestia 4. old.-i szövegében a "Fiú", ha eredetiben "Boy", vagy "O Boy" volt, akkor inkább "Öregem" magyarul, a "fiú"-t szerintem ilyen felkiáltásként nem használjuk.
A beírásról mit mondhatnék? Nagyon jó. Szép tördelés, arányosan elhelyezett szövegek, de hát mi mást is várhatnánk Dórikától? Szép munka.
MIndent egybevetve...: A viszonylag tömören összefoglalható cselekménye ellenére, amitől az Ultimate-ekben falra tudok mászni, ez egy hihetetlenül remek számnak bizonyult. Ha minden Bosszúangyal-képregény ilyen lenne, átnyergelnék hozzájuk az X-Menről. Komolyan Örök hála Fareknek, Dórikának és persze a borítómágus Trollnak érte!
(hmm, így visszaolvasva, ez elég szép nagy darabra sikerült... )
Farek:
Ryder: igen, szép volt a rím, csak így tovább Amerika Kapitány csak ebben a részben nem volt szimpatikus? Látszik, hogy még nem olvastál elég BA történetet... Mg jön pár rész, aztán újabb csapatváltozás lesz, ami a sors észeszélyéből fent is van már az oldalon (a 221-es szám), szóval nem marad sokáig ez felállás, ne aggódj. De azért addig még történik egy s más. Egyébként pedig lehet, hogy Bestia szőre szebb, de Tigra szebb a szőr alatt
Beigli69: Ne sajnáld annyira a kimaradt részeket, tényleg nem voltak túl nagy durranások, ráadásul a történetfolyamban sem hagytak maradandó nyomot. De igen, van rá esély, hogy felkerüljenek, csak először az a majd kétszáz rész megy fel, ami az első sorozat végéig tart. Szóval várni kell még rá, de esély az van. Szép álom, hogy nyugdíjssakoromra minden első sorozatos BA felkerüljön
Heti frissítésben szerinm egyelőre nem negyon reménykedhetünk, mert a beírók leterheltek, szóval egyik héten F4, másikon BA. De azért szerintem ez így sem rossz
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése