HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Bosszú Angyalai képregények

<< < (822/1091) > >>

talgaby:
Bár Raziel csak egy füzetnyire van elvileg tőle, de már több, mint fél éve nincs mozgolódás a Könnyek taván, így spoiler nélkül:
A HoM után Wanda elég sok "hibás" dolgot rendbehozott pár karakternél, pl. ugye visszaadta Rozsomák emlékeit és kigyógyította Kapit az őrületből, ami már közel volt ahhoz, hogy kitörjön belőle. És vhogy megtalálta a gyermekei lelkét is, mert fogta őket és az időn kívül helyezve visszahozta az ikreket az életbe. Az egyikük lett a mágiahasználó Wiccan (aki Hulklinggel, Mar-Vell legidősebb fiával jött össze még a csapat megalakulása előtt) a másik meg Speed, aki rejtélyes módon a nagybátyja, Higanyszál képességét birtokolja (őt hozták ki a javítóintézetből). Mindketten tinikorban vannak és teljesen normális (szuper)emberekként élnek, nem pedig a hazugságok hercegének egy darabkái csak. Gyakorlatilag Wanda feltámasztotta őket a múltban, hogy most aktívak legyenek a jelenben.

Farek:
Komolyan mondom, én egy abszolút békés és elfogadható kompromisszumnak tartom a Jackpot nevet. Már csak Csodakapitánnyal kellene dűlőre jutnunk.
MOst akkor mi is a helyzet Wanda gyerekeivel? Azt tudom, hogy akik az Ifjú Angyaloknál feltűntek, azok talán ők, de ezzel a vonallal nem vagyok tisztában. Össze tudod nekem foglalni? Akár Spoiler-ben is? Köszi.

talgaby:
Ráadásul ugye tudjuk, hogy nem is vesztette el őket és Mefisztó is - szokása szerint - hazudott róluk, nem is az ő lelkének darabjai voltak...
Igen, tudom, hogy eléggé le kellett rövidíteni őket, én kaine-nek anno Kapinál a Nomádos részt is ajánlottam, hogy tegye bele, a megcsömörlése eléggé komolyan értintette és sokáig befolyásolta a karaktert.
És igen, a magyarítás kifogástalan volt (kivéve a távol-keleti neveket, de azoknál lassan már fel se tűnik, hogy angol írásmóddal látom őket magyar szövegben). Jó érzés volt látni honosított neveket nyomtatásban is. Kivéve azt a fránye Kőrbubit, de az is szép volt, hogy egyáltalán egy névadásra rá tudtuk venni kaine-t a dzsekofhárc helyett.

Farek:
Köszi szépen, igyekeztem.
A magyarításnál nem tagadtam meg maga, remélem, elégedett voltál, talgaby .
Sajnos nagyon szűkre szabta Kaine a lehetőségeket, én jóval bővebb leírásokat írtam eredetileg, de nagyon le kellett butítani azokat. Ezért maradhatott ki pl. egy-az egyben az Átkelés Vasember életrajzából, illetve nem lett egyértelmű, hogy Wanda miért is veszítette el a gyermekeit, pedig ez itt nagyon fontos lett volna. De amikor az utolsó verziót láttam, akkor már nyomdában volt.

talgaby:
Tele sok-sok lefordított névvel.  Tényleg nagyon jók lettek a doksik, egyedül Tony-nál hiányoltam egy rövid összefoglalást a Crossingról, ami szvsz a karakter leglényegesebb története volt.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése