HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Bosszú Angyalai képregények

<< < (774/1091) > >>

talgaby:
Kapi protestáns volt, ez 100%. Eleve az amcsi szuperhősök között kevés a katolikus, aki van, az többnyire importált. Aki eszembe jut, az Árnyék (adja magát, pap is volt sokáig), Fenegyerek (már csak az anyja miatt is), Gambit (a cajunok többnyire azok), Szirén és az apja, Vészmadár (és ők is európaiak, ír katolikusok) A Skarlát boszi a régi cigány vallást követi (alapvetően keresztény), a Fekete Özvegy papíron ortodox, de egyébként emlékeim szerint ateista, akárcsak Vasember, Fekete Párducnál ugye adja magát a totemizmus (wakandai párducisten), az F4-ből Stormék meg episzkopátusok (anglikán ágazat, a Marvel-hősök elég nagy része ide tartozik egyébként). Egyébként nem nagyon szokott ez téma lenni, akik elég nyíltan szokták vállalni, az a Lény, Árnymacska, Árnyék, Fenegyerek, Vihar, Hold Lovag, Hóbagoly és az indián karakterek (kivéve Forge-ot).
De van vmi oldal, ahol elég jól össze van ez gyűjtve egy csomó kiadóra... pillanat...
http://www.adherents.com/lit/comics/comic_book_religion.html

Farek:
Hiány? Miért, ebből lehet elég?  

Különben is, az előbb indítottam el egy nagyszabású valláselméleti értekezést...

dr samson:

--- Idézet ---Én is. Alapból. De azért nyitott lennék egy kis teológiai vitára
--- Idézet vége ---

Most komolyan Farek. Ne sertődj meg, de kezdem azt hinni, hogy hiányod van. Már vagy 3 napja másról sem beszélsz a fórumon csak a szexről...

Farek:

--- Idézetet írta: dr samson ---És akkor offoljunk tovább: méghogy moszlim? Farek, katolikus vagyok!  
--- Idézet vége ---
Én is. Alapból. De azért nyitott lennék egy kis teológiai vitára  

Tényleg, én annak idején nagyon meglepődtem, amikor kiderült, hogy Lény zsidó.
Az Angyalok közül tudtok valakiről, aki nyíltan felvállalja a vallását?
Kapiban biztos vagyok, hogy katolikus, templombajáró fajta. Ha tippelnem kellene, akkor az Özvegy a görögkeleti vallást követi. De most nem rémlik, hogy konkrétan derültek-e már ki ilyen dolgok az Angyalok tagjairól?

Persze Thor biztos magában hisz, illetve Odinban

talgaby:
Mivel Szoraját egy kifejezetten szép arab lánynak szokták ábrázolni a csadorja nélkül, így előfordulhat.

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése