HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények
Bosszú Angyalai képregények
talgaby:
--- Idézetet írta: Farek ---de biztos - és remélem is - hogy kapott mág pár nagy pofont pályafutása folyamán.
--- Idézet vége ---
Genis megölte. Ez megfelelő mértékű bántásnak minősül?
Farek:
Hogyne lenne! Nem tudom sajnos pontosan, de a Hulk valamelyik számában maga Hulk verte meg annyira, hogy lebénultak a lábai (ezek szerint Hulknak mégis több esze van, mint gondoltam, illetven nyilván mégsem, hiszen nem verte agyon ), és a (nálunk is fellelhető ) Angyalok Mindörökké harmadik számában, a Végzet Erő hatására kapta vissza a járás képességét. (Egyébként ezt a választ megtalálhatod a BA 97-es számának levelezési rovatában (!!!) is, Kaine kérdésére). Szerintem ez lehetett a legjelentősebb verése, de biztos - és remélem is - hogy kapott mág pár nagy pofont pályafutása folyamán.
Jarvis? Kedvelem, kifejezetten kedvelem. Persze, alapvetően egy nagyon sztereotíp figura, a tökéletes angol inas, akit egy-egy pillanatnyi meghökkenés után semmi nem tud kizökkenteni nyugalmából és kötelességtudatából, valamint atyai jóbarátja az Angyaloknak és mindenkinek tud komoly életbölcsességeket mondani, mint egy felturbózott Szomszédok szereplő. . De amiért mégis tetszik, az az, hogy ő általában egy jól megírt sztereotíp figura. És ezért teljesen hihető a szerepe, pláne, hogy az Ostrom idején kiderült, hogy nem életbiztosítás a munkája, és ezzel is emberibbé vált. Ráadásul az a magyarul is megjelent történet, amikor az Ostrom után vacillál a visszatérésről, és közben felidézi az Angyalok történelmét, szerintem nagyon jó, és jó oldalait mutatja meg neki, pl. a Vízióval való interakciója. Szóval ő egy olyan karakter, akit nagyon kedvelek, pláne egy-egy olyan történet után, mint ami a nálunk is olvasható 201-es számban található kis minitörténet.
Asys:
Rick Jones-ról kifejtettem már a véleményemet a Hulk topic-ban!
Eleinte (na jó, de elég sokáig) tényleg idegesítő karakter...
Van különben olyan történet,ahol eltángálják(elnáspángolják)?
Jarvisról mi a véleményed,Farek?
Farek:
Ja, és a kis probléba listámhoz még nem is írtam oda a legfőbb problémámat: RICK JONES!!! Gyűlölöm, gyűlölöm, szíbvől gyűlölöm. Egy kis pöcs, egy akarnok, aki, ha már neki nem lehet szuperereje, ezért mindig a hősök mellett lóg, és hozzájuk dörgölőzik. És csak azért, mert ismeri Kapit, máris mindenben ő a legkirályabb. És csakis az ő módszere lehet jó a Brigádban. Ráadásul egy pillanat alatt háta fordított Hulknak, és máris törleszkedett Kapihoz, hogy hadd legyen ő az új Bucky! És későbbi számokban még teljesen ki is van borulva ő is, meg a Brigád is, hogy miért van az , hogy miért nem veszik fel őt Bosszúangyalnak (!!!!!!), amikor olyan jóban van Kapival, bezzeg persze mindenféle alakokat, pl. Sólyomszemet igen. Na ekkor vertem a fejem legjobban a falba, bár igazság szerint az övét szerettem volna. Hogy képzeli, hogy csak azért, mert Kapi jó fej volt vele, és mutatott neki pár fogást, akkor már egyből a csapat oldalán ügethet harcba??? Bár megmondom őszintén, imádtam volna, ha beveszik és az első kalandban megmurdel. Rádaásul akkor Kapi is beleroppant volna a fájdalomba, ami dupla haszon
Egyébként már Hulknak, illetve egész pontosan Bannernek régen ki kellett volna nyírnia, hiszen ha nincs az ő balféksége, akkor nincs a baleset, és Hulk nem teszi tönkre Banner életét. Ehhez képest mint legjobb barátja parádézott mellett éveken, évtizedeken át.
Ráadásul a legrosszabb, hogy az írók imádták a karaktert, és egyre fontosabb szerepet szántak neki, ami először a kree-skrull háború végén (ami nálunk olvasható ) csúcsosodott ki, amikor egy kézlegyintéssel elintézett mindenkit. És sajnos innen már nem volt visszaút, és nem lehetett félreállítani csak úgy az útból.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nyilván minden karakter függ a kortól, amikor a történet játszódik, valamint az írótól. Nyilván a '60-as, '70-es években kellett a fiataloknak valaki, akivel tudnak azonosluni. De azért remélem, nem tették... . Másrészt pedig a karakter nagyon komolyan rehabilitálta magát a szememben a Chronopolis oldalán is olvasható Captain Marvel (nekem akkor is Csodakapitány ) sorozatban, ahol viccesen, jól, hihetően volt megírva a karaktere. De a korábbi pár évtizednyi nyűglődést akkor sem feledtetheti teljesen.
Farek:
Ó, igen, mi már csak a meglepetések emberei vagyunk! Pár hete volt egy kis szavazás, hogy szeretnének-e az emberek klasszikus történeteket olvasni, és vagy 2,5 szavazattal az igen győzött . Ezért úgy gondoltuk, hogy időről-időre, az aktuális történetfolyamból kikacsintunk egy kicsit a klasszikus, '60-as évekbe (és igen, igazad volt az időponttal), meg majd a '70-esekbe is. De ez alapvetően csak válogatás lesz, szóval egy-egy történetet tervezünk honosítani, kihagyásokkal. De azért örömteli, hogy tényleg ilyen pozitívan fogadtátok, szóval majd jöhet a folytatás, a 8. számmal és Kanggal!!!
Navigáció
[#] Következő oldal
[*] Előző oldal
Teljes verzió megtekintése