HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Bosszú Angyalai képregények

<< < (686/1091) > >>

Galamb:
Hát én nem véletlenül komálom pl Holdlovagot, őt nem igazán izgatják az erkölcsi megkötések.
 Na de ez a rész...         nem olvastam túl sok kalandját az Angyaloknak, de szwsz ez volt az egyik legjobb rész, tényleg életszagú karakterek és drámai jelenetek (főleg a temetés volt nagyon jól megírva).
Szwsz ebben van e csapatnak az erősége: egyszerre szerepelnek benne Pym szerű gyarló figurák, és Amerika kapitány szerű tipikus hősők. (Amúgy ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: nyilatkoztak -e valaha a marvel részéről, hogy Pókember miért kerűlt -viszonylag- későn a csapatba?  Nekem valahogy alapvető lett volna, hogy ő is már korábban közéjük áll. Előre is köszi a választ)

Farek:
Kivégeztek? Kit, hol, mikor?

És igen, ezt értem, de mondom, nem a harc utáni hidegvérű gyilkosságot, egyszemélyes ítélőszéket kérdezem, hanem azt, hogy harc közben visszafogják magukat, ahelyett, hogy teljes erővel küzdenek. Mondom, jussanak eszedbe a rendőrök, akik nyilván hasonlóan állnak hozzá, és inkább elfogni igyekeznek a bűnözőt, de azért ha valaki mondjuk géppityuval lövöldöz rájuk, akkor nem gumibottal rohannak ellene a csatába, hanem visszalőnek, aztán az ellen néha meghal.

Ben Reilly:
A Marvel 616-ban emlékeim szerint volt már rá példa, hogy egy szuper bűnözőt kivégeztek, de a hatóságok. Pókember is sokszor dilemmázott azon, hogy megöljön-e egy adott szuper gonoszt, de ilyenkor mindig előhúzzák a kalapból az "ítélkezés Isten és a hatóságok dolga" szlogent.

Farek:
Igen, van valami abban, hogy Pym "életszagú" karakter, de nála valamiért ez engem nagyon zavar. Állandóan nyavalyog, egyik mélypont a másik után, ráadásul erő és képességek dolgában is igen közepes (bár tudósként zseniális, azt elismerem). Megmondom őszintén, volt bennem néminemű káröröm, amikor az Angyalok Mindörökkében kiderült, hogy mégsem Kang/Immortus okozta az idegösszeroppanásait, egyszerűen ilyen alkat...  

De ja, gyakorlatilag megkötözött kézzel  elintézni a Mesterbűnözőket - még ha nem is tartom ezt különösebben erős felállásnak - azért szép dolog.

És ja, Amerika Kapitány a másik véglet, a már szinte hányásig fokozott patriotizmusával és idealizmusával szintén eléggé idegesítő.

Tényleg, eszembe jutott valami, az örök képregényes kérdés:

Szerintetek mennyire jogos ez a ne ölj parancsolat? Úgy értem, mi értelme van börtönbe vagy elmegyógyintézetbe záratni ezeket a fickókat, amikor kiszabadulnak és újra ölnek? Nem lenne egyszerűbb megölni őket (most tekintsünk el attól, hogy a Marvel univerzumban láthatólag mindenki energialény, és bármikor vissza tud térni a halálból, kivéve Ben bácsi és Gwen Stacy)? Hiszen egy rendőrnek is jogában áll az ellene irányulóhoz mért erőt használni, és ha ez azt jelenti, hogy meg kell ölni azt, akkor nincs mese. Oké, hogy van utána komoly vizsgálat, meg minden, de ha jogos, akkor jogos! És most nem arról beszélek, hogy a már legyőzött ellenfelet hidegvérrel megölni, mert oké, hogy azt rendőrkézre kell adni, a rendőrök is így járnak el; hanem csata közben miért fogják vissza magukat, ha az életük és mások élete forog kockán (leszámítva azt az indokot, hogy az írók nem tudnának olyan gyorsan olyan sok ellenfelet kitalálni, mint ahogy fogynak)? Hiszen az ő ellenfeleik aztán tényleg halálos erőt alkalmaznak.
És oké, megértem én, hogy ők hősök, de nem tudom, mennyire tartja őket hősnek az, akinek egy ilyen kiszabadult bűnöző megölte a rokonát vagy barátját.

Szóval, vélemény?

Ben Reilly:

--- Idézetet írta: Farek ---Eh, hát végre a jó öreg Ben is visszatért köreinkbe!
--- Idézet vége ---

Ha ilyen jó sztorikat olvashatok akkor evidens.  

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése