Nos, igen, a Bosszúangyalok Megtorlóba fordulását már láthattuk, Ultimates/Különítmény a neve, és Millar követte el...
De mondom, nem a hidegvérű gyilkosságra gondolok, mert az valóban a Megtorló asztala (jól is lakat vele egy rakás embert már évek óta... ), hanem arra, hogy ha valaki pl. azt látja, hogy az ellen meg akarja ölni egy kiszolgáltatott csapattárást, és ő maga vagy 50 méterre van onnan, s csak egy dezintegrátor van a kezében, akkor ne azon filózzon, hogy "hej, vajon milyen erősségűre kell állítanom a sugarat, ismerve a fickó fizikai ellenállóképességét, hogy ne ölje meg, hanem csak kiüsse őt", vagy "hej, vajon hol kell eltalálnom a mellette álló épület falát, hogy a rázuhanó törmelék betemesse őt, de ne meg ne ölje, plusz a csapattársamnak se essen baja", hanem azt mondja, hogy "Ó, te jó ég! Mindjárt megöli XY-t! Meg kell mentenem!" Majd céloz és tüzel, aztán jónapot...
Galamb: ejnye, nem olvastál túl sok Angyali kalandot? Épp itt az ideje! Van jópár történet itt az oldalon, szóval ess neki, hajrá, különben... És igen, ez valóban egy nagyon jó történet volt, ahogy korábban írtam, a Pymes vonal méltó megkoronázása. Egy időre.
Visszatérve pedig a bűnözők büntetéséhez: ha már, ahogy korábban Ben is mondta, "ítélkezés Isten és a hatóságok dolga", akkor legalább a hatóságok miért nem hoznak tényleg olyan ítéleteket? Tényleg elég nevetséges, hogy simán grasszálnak ki a börtönökből, illetve nevetséges büntetéseket kapnak, hiszen állandóan szabadlábon vannak. Nem értem, hogy pl. többszörös gyilkosok, akik nem elmebetegek, tehát büntethetők, a sokadik tombolásuk, tömegkatasztrófájuk után miért nem kapnak egy gyorsított tárgyalást, aztán irány a kivégzés... Hiszen Amerikában vagyunk, ahol a legtöbb államban még él ez a lehetőség. Ehhez képest csak bönrtönbüntetéseket kapnak. Nem hinném, hogy még akár Kapi is komolyan kampányolna bármelyik rosszéletű életéért egy bírósági tárgyalás és halálos ítélet után, hiszen mindig azt hangoztatja, hogy mindenkinek jár a fair tárgyalás. De ha a tárgyalás ítélete halál, akkor ez van, aztán csókolom. Hiszen Kapi hisz az amcsi jogrendben...
És hogy összehozzam a kivégzést és az elején elején említett Különítményt (spoilerezni fogom, mert nem tudom, hogy esetleg van-e valaki, aki nem olvasta a 2. sorozatot, és szeretne meglepődni még): [span style=\'color:#000000;background:#000000\']szóval az egyik legnevetségesebb írói megoldásnak tartom azt, ahogy a halálos ítélet után az írók megmenekítették Hulkot... Megvolt az ítélet. Oké. Elkábították, hogy végrehajthassák. Oké. Erre ahelyett, hogy ott, eszméletlen állapotában belekötöznék egy villamosszékbe, kivégzőosztag elé állítanák, vagy beleszúrnának egy méreginjekciót, órákat ölnek bele, hogy kivigyék a tenger közepére, egy kiürített hajóra és azt felrobbantsák vele... Mi van??? Ez mekkora baromság már? Miért? Azon kívül, hogy időt adjanak neki, hogy magához térjen és elmeneküljön??? Es azt ne mondja valaki, hogy nem akartak egy magatehetetlen embert kivégezni, mert felrobbantani is úgy akarták. Pláne Fury-t nem zavarta volna ez. Szóval én értem, hogy az írónak valahogy meg kellett mentenie Hulkot, de ez egy akkora baromság, mint ide Nagykáta. És az ilyenek baromira ki tudnak akasztani.[/span]