HálóZsák fórumok > Pozitív/Negatív vélemények

Bosszú Angyalai képregények

<< < (349/1091) > >>

KiD:
Farek: A regisztrációs igény a kormányoldal részéről reális, de a valóságban ez nagyon durva lehetne. Az egy dolog, hogy regisztrálsz, de mennyi kérdés merülne még föl... Mi számít szuperképességnek? Milyen fokú mutáció pl.? Kell-e minden mutánsnak regisztrálni? Ez pedig már erősen sérti a személyiségjogokat. Aztán... szerintetek megállna-e a kormány a regisztrációnál, esetleg a besorozásnál, nem akarna-e vizsgálatokat folytatni a számba vetteken? Vagy tenne kitételeket képességek szerint? Jubileet meg Skint még nem vizsgáljuk, de azért Főnixet meg Csodakapitányt már igen? Mi a helyzet a földön kívüliekkel (Űrróka), az intelligens, sőt érző robotokkal (Vízió), az istenekkel és félistenekkel (Thor és Herkules), vagy pusztán a külföldiekkel (Namor)? Az ő jogállásuk már enélkül is elég érdekes, hogy finoman fogalmazzak. Ebből az egészből egyébként a való életben nagyobb balhé lenne, mint a polgárháborúban (és nem oldódna meg semmilyen kötet végével). Vagy mi a helyzet azokkal, akiknek az ég egy adta világon semmilyen szuperképességük nincsen? Pl. hm... na ez jó kérdés, Batmant mégse írjak... Fekete Macska...

Mondjuk az az egész a szuperhős lét alapjaival játszik, és nem feltétlenül tartottam ezt jó ötletnek a nagy Marvel mainstream szuperhős világától. Viszont az event tényleg szolgált egy pár érdekes történettel és az Avengers sorozat pl. elég jó volt belőle, ám összességében ezt így is csupán egy nagy what if-ként éltem meg, pláne hogy nem követem már annyira az eseményeket.

És emellett ahol baromság volt a sztoriban, ott igyekeztek a készítők megbizonyosodni róla, hogy az bizony jó nagy baromság legyen. Hogy Tony a kormányt képviselte, az egy dolog, hogy a Marvel világ legutáltabb szuperhősét csinálták belőle, az egy másik. Ha nem jön ki a film, Vasembert kb. eltemethettük volna, megnéztem volna az eladásait... Pókember felfedi magát... Pont ő? És ha már felfedi magát, rendben van, fogadjuk el, megváltozott... az egész világ előtt? Na hagyjuk már... Ugyanúgy lehetett tudni, hogy visszacsinálják, mint Amerika Kapitány halálát... Nem tetszett, ahogy Reed és Sue viselkednek, nem tetszett, hogy lepaktálnak a rossz fiúkkal, hogy Nitro felrobbantja Rozsomákot, és ő egy sejtből pár óra (perc?) alatt újraépíti magát,  jó tudom ez utóbbi nem is a polgárháború problémája, de a mai napig idegesít...

Szóval sok jó sztori volt benne, sok érzelem, feszültség, de alaposan megölték számomra ezeket, jó pár dologgal... És hogy visszatérjek a kiindulópontra... Ez egy what if minden szuperhős hagyományos történetfonalában. Apropó, mennyi maradt meg belőle?

gabo:
Új Bosszú Angyalai - Polgárháború - Luke Cage: Ez a történet jobban tetszett az elsőnél de a grafika az hagy maga után kívánni valót! Kíváncsian várom a folytatást,  hogy melyik hős története következik! Köszi a képregényt!

Farek:
Igen, nyilván bosszantó volt, de majd láthatod, hogy annyira nem kapcsolódik szervesen a fővonalhoz, inkább egy-egy szereplőre koncentrálnak a részek. Persze, érdekesnek érdekes.
Ezzel a megjelenéssel igyekszünk betömni a piaci réseket  :lol:

Egyébként nekem a mai, Luke Cage-es rész olvasásakor jött elő leginkább az, hogy mindkét oldalt egész jól megértem.
Szerintem a regisztráció ötlete alapvetően nem lenne gond, ráadásul a mai világban már sokkal hitelesebb is, mint az, hogy mindenki csak úgy saját elhatározásából üldözheti a bűnt, és a kormányzat oldaláról senki nem lép ellenük semmit. Hiszen, bár a szándékaik tényleg jók és nemesek, de valóban törvénybe ütköznek. És persze, nem minden törvény jó, de alapvetően ennyi erővel bárki megpróbálhatná saját kezébe venni az igazságszolgáltatást, ami pedig káoszhoz vezetne.

A másik oldalról viszont a regisztráció ebben a formájában szerintem butaság, ráadásul ha nem is törvény- de alkotmányellenes. Az egy dolog, hogy minden szupererőel rendelkező ember kénytelen felfedni magát és regisztrálni. Oké. De az, hogy utána kötelezően kormányügynöknek kell lennie és parancsra akcióznia, az már szerintem nem jogos. Én úgy gondolnám, hogy senkit nem kényszeríthetnek a képességei használatára. És itt Jessicának adok igaza. Oké, vannak erői. Tegyük fel, regisztrál. De neki gyereke is van, és nincs az az ég, hogy valaki parancsára csak eldobja és rohanjon hadakozni. Ez szerintem egy olyan dolog, hogy attól, hogy egy vödör vízzel vagy egy slaggal eloltottam a szomszéd tüzét, mert a közelben voltam, azért még nem kényszeríthetnek rá, hogy tűzoltóként dolgozzak, mert képes vagyok tüzet oltani. Szóval valahol a kettő között látnám a jó megoldást.

Nektek mi a véleményetek?

Mike:
Köszi a PH eddigi részeit! Nagyon tetszik, bár a második grafikájával voltak bajaim. A harcjelenetekből alig láttam valamit. :S
Köszi, hogy kirakjátok!!! :worship:

És nem utolsó sorban: BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :hbd:

gabo:
Köszi az Új Bosszú Angyalai - Polgárháború tpb első részét! Amikor a nyomtatott kiadásból kimaradt, kicsit bosszús voltam, de most nagyon örülök neki, hogy itt olvasható lesz! A munkabeosztás miatt még az utolsó Kingpin kötetet sem tudtam normálisan elolvasni, de így sokkal jobb lesz a folytonosság miatt! köszi szépem a képregényt! Kapi ahogy betöri Hank Pym orrát....... brutális!     :badteeth:

Navigáció

[0] Üzenetek főoldala

[#] Következő oldal

[*] Előző oldal

Teljes verzió megtekintése